Skocz do zawartości

Dwa sny w odstępach trzech dni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o interpretację tych snów. Dawno żadnych tak nie zapamiętałam. Pierwszy był taki : chodziłam z jakimiś ludźmi i chciałam kupić dom. Pierwszy, który zobaczyłam był parterowy z cegły. Był stary z drewnianym tarasem. Wewnątrz paliło się światło. Widziałam przez okno mnóstwo kurzu i zniszczone meble kuchenne z wyrwanymi drzwiczkami. W pewnym momencie pojawili się ludzie, którzy go kupili. Szłam dalej z tymi ludźmi. Weszłam do szkoły ale już sama. Dookoła biegały dzieci, weszłam po schodach na pierwsze piętro i otworzyłam drzwi. Znalazłam się w jakimś domu. Blask bił przez okna, szyby były czyste ale od sufitu do podłogi wisiały ogromne pajęczyny, w które się zaplątałam. Brzydziły mnie. Całe wnętrze było w panelach w kolorze miodu. Schody też były drewniane z piękną poręczą. Zeszłam na dół i wyszłam na zewnątrz. Ten dom też był z cegły ale piętrowy. Wtedy się obudziłam. Drugi sen był taki : zobaczyłam jak kot odgryzł żółtej papudze ogon. Widziałam gołe mięso. Pobiegłam tam żeby ten kot jej nie zjadł ale on znikł za to zaatakowała mnie samiczka. Wskoczyła mi na rękę i zaczęła dziobać. Mimo że miałam ubraną rękawiczkę zobaczyłam krew. Nie czułam bólu. Wtedy się obudziłam. 

Gość SooYoung
Napisano

Sny o domach informują o poszukiwaniu spokojnego, bezpiecznego miejsca, może to mieć związek z Twoim domem rodzinnym, dzieciństwem lub tym co się wydarzyło u Ciebie w młodości, w okresie dojrzewania - to już sama wiesz czego szukać. 

Widoczne światło to znak że tam jest bezpiecznie i że są jasne zasady - może dostawałaś sprzeczne sygnały od bliskich Ci osób, może wymagano do Ciebie raz tego a za kilka dni czegoś innego i to powodowało poczucie niepewności, 

Kurz i pajęczyny to zaległe sprawy, niesprzątnięte- niewyjaśnione tematy których chcesz uniknąć ale one powracają - motyw zaplątania .

Kolor miodu symbolizuje słodycz, zaś schody i piękna poręcz to obraz że możesz ładnie i spokojnie wyjść z tych nieprzyjemnych dla Ciebie spraw. 

W jaki sposób - na to sama sobie odpowiedz, trudno na forum opisać co konkretnie jak się nie widać wszystkich detali sytuacji.

Uważam że dasz radę. Wyjdziesz z tego tak jak wyszłaś we śnie na zewnątrz. 

Drugi sen - papugi są obrazem tego że ktoś z Twojego otoczenia jest /albo próbuje być/ osobą krzykliwą i starającą się za wszelką ceną być w centrum uwagi, oraz osobą która naśladuje inną, może Ciebie, kradnie pomysły, styl ubierania albo zachowania w towarzystwie.

Kot to działanie, akcja bez kompromisów czyli zdemaskowanie osoby - papugi, a żywe mięso tzw, pokazana prawdziwa twarz osoby- papugi.

Samiczka wskazuje że to dziewczyna która może Cię dotkliwe zranić, może jakaś przyjaciółka okaże się nieszczera wobec Ciebie.