Jump to content

wycieczka na kilka dni

Arbogast

Recommended Posts

• Moderator
Posted

Wybieram się w czerwcu z koleżanką na kilkudniowy wyjazdy, zapytałem kart, jaki przebieg będzie miała ta wycieczka, co mnie tam z nią czeka?

• Z przełożenia:

10 mieczy - Królowa Denarów - 9 mieczy

• Rozkład główny (zmodyfikowany Macieja)

1. Ogólny nastrój wycieczki, tło: 8 buław

2. Przyczyna problemu: 9 buław

3. To co będzie na minus: 7 mieczy

4. To co będzie na plus: Król buław

5. Nieuniknione: 7 pucharów

6. Wynik, podsumowanie: 9 denarów

Z przełożenia to albo to nie dojdzie do skutku, albo za sprawą pani będzie dość przytłaczająco i nerwowo.

Z rozkładu głównego, dużo ruchu, dużo przemieszczania, szybkie tempo w 8 buław i zwyczajna chęć zresetowania się w 9 buław. Ukryte zamiary w 7 mieczy, ktoś tu nie mówi całej prawdy o swoich intencjach, ktoś będzie kombinował jakby tu skorzystać najwięcej na tym, bo na końcu 9 denarów. Król buław to wszelka aktywność na tej wycieczce, natomiast 7 pucharów mówi znowu o tym, że jakby idea tej wycieczki będzie się mijać z rzeczywistością, bo dwie 7 mówią, o nieszczerych i wręcz nierzeczywistych zamiarach. Wycieczka - jeśli dojdzie do skutku - to będzie udana, jest 9 denarów, karta piękna, luksusu, korzyści...  generalnie, pomimo jakiś niezdrowych relacji, jakiś ukrytych półprawd między wierszami, wycieczka będzie fajna, da spełnienie, zadowolenie.

Guest User_
Posted (edited)
1 godzinę temu, Arbogast napisał:

Wybieram się w czerwcu z koleżanką na kilkudniowy wyjazdy, zapytałem kart, jaki przebieg będzie miała ta wycieczka, co mnie tam z nią czeka?

• Z przełożenia:

Z przełożenia to albo to nie dojdzie do skutku, albo za sprawą pani będzie dość przytłaczająco i nerwowo.

Z rozkładu głównego, dużo ruchu, dużo przemieszczania, szybkie tempo w 8 buław i zwyczajna chęć zresetowania się w 9 buław. Ukryte zamiary w 7 mieczy, ktoś tu nie mówi całej prawdy o swoich intencjach, ktoś będzie kombinował jakby tu skorzystać najwięcej na tym, bo na końcu 9 denarów. Król buław to wszelka aktywność na tej wycieczce, natomiast 7 pucharów mówi znowu o tym, że jakby idea tej wycieczki będzie się mijać z rzeczywistością, bo dwie 7 mówią, o nieszczerych i wręcz nierzeczywistych zamiarach. Wycieczka - jeśli dojdzie do skutku - to będzie udana, jest 9 denarów, karta piękna, luksusu, korzyści...  generalnie, pomimo jakiś niezdrowych relacji, jakiś ukrytych półprawd między wierszami, wycieczka będzie fajna, da spełnienie, zadowolenie.

Kiepskie te karty z przełożenia. Nie wiem, ale ja tutaj widzę jedynie interesownosc. Czy ty przypadkiem nie płacisz za jej wyjazd? Nie wiem, czy ona się nie wycofa,ale spójrzmy dalej. 

W 8 bulaw wydaje mi się, że dojdzie do wyjazdu w końcu to dynamika, ruch. Możliwe, że będzie dużo dogadywania spraw odnośnie wyjazdu. Problem polega, że ktoś nie do końca jest pewny czy chce skorzystać z oferty. Nie do końca będzie się czuł/a w czyimś towarzystwie komfortowo. Na minus może Ciebie trochę naciągnąć na różne wydatki lub okaże się, że chce chodzić własnymi ścieżkami, a nie spędzać czas we dwoje. Na Plus może się trochę zresetujesz - sport, seks itp. Przy całej tej gamie średnio optymistycznychi kart, to powiedziałabym, że inaczej sobie to będziesz wyobrażał. Na końcu widzę trochę taka materialustke, która chce dobrze skorzystać z tego wyjazdu Twoim kosztem. 

Edited by User_
Posted

Z przełożenia wygląda to tak jakby rzeczywiście miało nie dojść do skutku z winy tej pani. Albo może będzie miała jakieś obawy związane z tym wjazdem. 

Ogólny nastrój: dużo energii, napięty plan działania 

Przyczyna problemu: jakąś niechęć, brak motywacji, jakieś trudności 

Na minus: kombinatorstwo, ucieczka

Na plus: twoja determinacja, przygotowanie 

Nieuniknione: wasz plan zawisnie na włosku 

Wynik: do wyjazdu może dojść, ale po drodze będzie trochę nerwów i niepewności 

• Thanks! 1
Posted

Na moje, z przełożenia wynika, że pokłóciliście z tą panią, i do wycieczki nie dojdzie, powodem kłótni może być ona, jej wyolbrzymienie jakiegoś problemu, paranoja (9 mieczy), może o czymś jej nie mówiłeś (7mieczy), i to ja wkurzy? Może być zupełna strata relacji.

8 buław - no niby wycieczka, a niby komunikacja, wymiana myśli, zdań na jakiś temat. Powodem problemu może być jej brak zaufania (no już z 9, mieczy wynika, że coś ja tam straszy o męczy). Możesz zająć pozycję pewna, i spróbować ja tak gorąca przekonać w swoich racjach, ale i tak pozostanie na jakochs iluzjach, nadinterpretacjach wobec tego (7 kielichów).

Wynik - mi się widzą zaoszczędzone pieniądze. Przepraszam, że w takich ciemnych barwach, ale rzeczywiście mi tak to się kojarzy, przykro mi

Mimo wszystko, życzę powodzenia i porozumienia ;)

Posted (edited)

Napisałam wcześniej, ale usunęłam, bo na e chciałam cię zasmucić. Wygląda mnie na kłótnie, dość mocna, przez podejrzenia tej pani, obawy, może coś kombinowałes i to wyszło na jaw (7 mieczy)? Może pani ciebie śledzi na tym forum (żartuje :D)? :D

8 buław też może zaznaczyć komunikację, wymianę zdań. To nie uniknione... To też trochę nadinterpretacja motywów, iluzji co do sprawy, moglo by pomóc, jakbyś gorąco i zaciekle przekonywał ja o swoje racje, zresztą, ogień jest bardzo szczerym żywiołem, otwartym i prostym, może też o takie podejście chodzić, 

W karcie wynikowej, chmm, nie chce cię zasmucić, ale mi na oszczędzone pieniądze wygląda, bo wycieczka może zostać zawieszona ..

Mimo wszystko mam nadzieję, że się mylę i trzymam kciuki ;)

Edited by Nice
  • Maestro
Posted
51 minut temu, Willow napisał:

Napisałam wcześniej, ale usunęłam, bo na e chciałam cię zasmucić. Wygląda mnie na kłótnie, dość mocna, przez podejrzenia tej pani, obawy, może coś kombinowałes i to wyszło na jaw (7 mieczy)? Może pani ciebie śledzi na tym forum (żartuje :D)? :D

Sama mam czasem obawy,czy osoba, na któtrą stawiam karty przez przypadek nie znajdzie mnie na forum :sark:

• Haha 1
  • Maestro
Posted
20 godzin temu, Arbogast napisał:

• Z przełożenia:

Przełożenie mówi,ze u babki coś się wydarzyło lub wydarzy, te karty są mocno depresyjne, może ją chłop jaki rzuci?

Nastrój mówi , że będzie się działo wiele naraz, ona nie będzie chciała Cię o wszystkim informowac, moze być zbolała, robic dobrą minę do złej gry. Na plus będą Twoje starania.No, zachowasz się jak prawdziwy mężczyzna,co się chwali :) Nieuniknione : wypijecie sobie winko.

Wiesz co mi przeszło przez głowę : moze ją ząb rozboli, albo brzuch albo okres dostanie. Stąd takie karty,..

• Thanks! 1
  • Moderator
Posted
2 godziny temu, Inez2503 napisał:

Wiesz co mi przeszło przez głowę : moze ją ząb rozboli, albo brzuch albo okres dostanie. Stąd takie karty,..

Wiesz co... Może ona cholera nie planuje terminu wycieczki akurat na dni w które przypada jej okres... 

• Haha 2
Guest SooYoung
Posted (edited)

Z kart wygląda na opcję - zabawiaj mnie i w przełożeniu wygląda mi że karty wskazały na pani obawy. Koleżanka może główkować czy nie będzie się nudzić, a czego od niej możesz chcieć /to zależy od formy waszej relacji/ i czy starczy jej pieniędzy. 

Dwie kwestie - jeśli Ty płacisz za jej wyjazd to wie że możesz czegoś chcieć, druga to spełnianie tzw, zachcianek - karta 9 monet więc na to się przygotuj - aktywnie spędzony czas i wydane pieniądze, na koleżankę też. 
Ona będzie zadowolona, jeśli jej zadowolenie też Tobie sprawia przyjemność to ok, jeśli będziesz wiązał z tym wyjazdem poważniejsze plany albo na wyjeździe oczekiwał od koleżanki pewnych gestów jako rewanżu to trafisz na opór, usłyszysz coś w stylu - taka nie jestem.

Jednak coś tam może być ale potem koleżanka skupi się na sobie i swoich sprawach. 

Edited by SooYoung
  • Maestro
Posted
1 minutę temu, Arbogast napisał:

Wiesz co... Może ona cholera nie planuje terminu wycieczki akurat na dni w które przypada jej okres... 

Oby nie :smieszne:

• Moderator
Posted
14 minut temu, SooYoung napisał:

Z kart wygląda na opcję - zabawiaj mnie i w przełożeniu wygląda mi że karty wskazały na pani obawy. Koleżanka może główkować czy nie będzie się nudzić, a czego od niej możesz chcieć /to zależy od formy waszej relacji/ i czy starczy jej pieniędzy. 

Dwie kwestie - jeśli Ty płacisz za jej wyjazd to wie że możesz czegoś chcieć, druga to spełnianie tzw, zachcianek - karta 9 monet więc na to się przygotuj - aktywnie spędzony czas i wydane pieniądze, na koleżankę też. 
Ona będzie zadowolona, jeśli jej zadowolenie też Tobie sprawia przyjemność to ok, jeśli będziesz wiązał z tym wyjazdem poważniejsze plany albo na wyjeździe oczekiwał od koleżanki pewnych gestów jako rewanżu to trafisz na opór, usłyszysz coś w stylu - taka nie jestem.

Jednak coś tam może być ale potem koleżanka skupi się na sobie i swoich sprawach. 

Każde z nas płaci za siebie. Ta wycieczka to jej pomysł. Ja się zastanawiam czy to tylko koleżeńsko wycieczka czy jednak coś więcej. Ja tu planów z tym nie wiąże. Wypocząć i jak się da to przyjemnie spędzić czas. 

Posted

czy to tylko koleżeńsko wycieczka czy jednak coś więcej

No właśnie się zweryfikuję: jak zaplanowała na czas okresu, to koleżeńska, a jak nie, to nie :D

Przepraszam, niesie mnie trochę :glupio_mi:

• Moderator
Posted

Może jej głupio powiedzieć wprost "weź mnie" stąd propozycją wycieczki bo wtedy faktycznie łóżko podwójne to I okazja czyni kochanków. 

Ale może to być po prostu czysto koleżeńska sprawa... to mnie nurtuje? Ale z kart romansu nie widać. 

Guest SooYoung
Posted (edited)

No właśnie ja też zaczęłam myśleć o co w tym chodzi, bo skoro proponuje to może ona ma jakieś plany związane z Tobą, ale czy powie o tym wprost? Może chcieć a potem się wycofać, zobaczysz jak będzie.

Nastaw się na fajnie spędzony czas, czy z nią, czy samemu :) 

Edited by SooYoung
Posted

Może jej głupio powiedzieć wprost "weź mnie" stąd propozycją wycieczki bo wtedy faktycznie łóżko podwójne to I okazja czyni kochanków. 

Przepraszam za głupie pytanie, a w jednym pokoju razem będziecie mieszkali? Jak tak i to z jej inicjatywy, to mi się wydaję, że odpowiedz jest oczywistą :)

Guest SooYoung
Posted
Teraz, Willow napisał:

Przepraszam za głupie pytanie, a w jednym pokoju razem będziecie mieszkali? Jak tak i to z jej inicjatywy, to mi się wydaję, że odpowiedz jest oczywistą :)

Będzie się opierała ;) przynajmniej przez pierwszy dzień, bo zmęczenie podróżą. Wszystko zależy od tego jak do tego podejdziesz, czytaj sygnały, nawet te subtelne, ale  bycie przebojowym pomoże - karta Króla Buław. 

Fakt że sama opłaciła wyjazd to też info że ona może wybierać, zastanawiać się itp.  W karcie 7 pucharów są też różne oczekiwania, więc dystans mile widziany i początkowo poobserwuj koleżankę. 

Bawcie się dobrze :) 

Posted
W dniu 24.04.2019 o 21:34, Arbogast napisał:

• Z przełożenia:

z przełożenia powiedziałabym, że nici z wyjazdu. Koleżanka czymś się zmartwi.

1. Ogólny nastrój wycieczki, tło: 8 buław - dużo fajnej, pozytywnej energii. Wszystko nabiera tempa:) jesteście oboje zaciekawieni tym, co będzie.

2. Przyczyna problemu: 9 buław- może być jakiś problem do wyjaśnienia, może koleżanka chce z Tobą jakoś bliżej porozmawiać...

3. To co będzie na minus: 7 mieczy - jakaś manipulacja, brak szczerości 

4. To co będzie na plus: Król buław - hm... seks?:) albo coś między Wami się zadzieje pozytywnego

5. Nieuniknione: 7 pucharów- ja bym tutaj widziała jakieś porozumienie między Wami i miło spędzony czas

6. Wynik, podsumowanie: 9 denarów - wydaje mi się, że możesz się tą osobą bardziej zainteresować 

• Thanks! 1
  • Moderator
Posted
2 godziny temu, Willow napisał:
2 godziny temu, Arbogast napisał:

Inaczej to szkoda czasu na wyjazd jak mielibyśmy spać w różnych pokojach :p

• Haha 1
Posted (edited)

Arbogast, skąd wtedy pytanie o koleżeństwo? Nie wiem, jak inne kobiety, ale bym nie wynajmowała wspólnego pokoju z podwójnym łóżkiem z kolegą, z którym oprócz koleżeństwa nic nie planuje :D

Edited by Nice
  • Moderator
Posted

Bo jesteśmy kolezenstwem a nie para. A ten wyjazd może być ukryta propozycją głębszego poznania się. A może być po prostu koleżeńskim wypadem. Fakt jednego pokoju niczego nie oznacza tak naprawdę :)

Posted (edited)
56 minut temu, Arbogast napisał:

Bo jesteśmy kolezenstwem a nie para. A ten wyjazd może być ukryta propozycją głębszego poznania się. A może być po prostu koleżeńskim wypadem. Fakt jednego pokoju niczego nie oznacza tak naprawdę :)

My chyba z Tobą różnie definiujemy to, co znaczy koleżeństwo i tyle :) Dla mnie koleżeństwo wyłącza możliwość romansu/seksu, bazuje się na dobrej komunikacji werbalnej, wspólnych zainteresowaniach, bliskości poglądów/odczuwania życia, jak lubicie spędzić czas - jako osoba z osobą, prawie rodzinnej, bratniej więzi :) a po za "parą", "związkiem" istnieją jeszcze inne relacje :)
Może ja to tak jako kobieta mam, że tak rozróżniam i zagłębiam się w odcieni relacyj międzyludzkich, nie wiem, no ale nie mogłam nie skomentować, bo co dotyczy koleżeństwa właśnie to miałam na myśli.
No i dla mnie osobiście dzielenie jednego łózka wiele znaczy :P Spać razem po koleżeńsku - no na serio? :D

Edited by Nice
Guest SooYoung
Posted

Może pokój z jednym łóżkiem był w promocyjnej cenie i stąd taki wybór ;) 

• Maestro
Posted
W dniu 26.04.2019 o 17:03, Arbogast napisał:

Dla wielu ludzi oznacza cpś więcej...Wiesz, jak ludzie się przespią ze sobą,to jednak powstaje więź.

• Maestro
Posted
7 minut temu, Lianna napisał:

Aga, dla kobiet powstaje więź :P

Czasem bywa odwrotnie ..:smieszne:

Guest SooYoung
Posted

Jeden pokój to nie do końca fajnie, bo jak się pokłócicie to będziesz spał na basenie ;) tak że ten... musisz być grzeczny ;) 

Przy okazji basenu to zwróć uwagę na animatorów, trenerów i ratowników, bo koleżanka może się tam kimś zainteresować i znowu śpisz na basenie :buja_oblokach: A jak Tobie wpadnie w oko jakaś animatorka to nie będziesz miał gdzie jej zaprosić na wspólne animacje :D bo w pokoju koleżanka. 

Arboogast widzisz jak wasz wyjazd smakowicie się zapowiada :szampan_na: Już by się chciało dowiedzieć jak to będzie. 

Jak będziesz chciał i miał czas to napisz dla nas relacje. 

• Moderator
Posted

Zweryfikuje. Mam tylko nadzieję że nie jadę tam na darmo :p

• Haha 1
  • Maestro
Posted
8 minut temu, SooYoung napisał:

Jeden pokój to nie do końca fajnie, bo jak się pokłócicie to będziesz spał na basenie ;) tak że ten... musisz być grzeczny ;) 

Przy okazji basenu to zwróć uwagę na animatorów, trenerów i ratowników, bo koleżanka może się tam kimś zainteresować i znowu śpisz na basenie :buja_oblokach: A jak Tobie wpadnie w oko jakaś animatorka to nie będziesz miał gdzie jej zaprosić na wspólne animacje :D bo w pokoju koleżanka. 

Arboogast widzisz jak wasz wyjazd smakowicie się zapowiada :szampan_na: Już by się chciało dowiedzieć jak to będzie. 

Jak będziesz chciał i miał czas to napisz dla nas relacje. 

Ja też się nie mogę doczekać weryfikacji :sark:

Teraz, Arbogast napisał:

Zweryfikuje. Mam tylko nadzieję że nie jadę tam na darmo :p

Nooo,to by było okropne. Wiem coś o tym...:buhah:

• Moderator
Posted

Wam to tylko jedno w głowie... 

A ja  naprawdę nie wiem w jakiej roli tam jadę. :D

• Haha 1
  • Maestro
Posted
5 minut temu, Arbogast napisał:

Wam to tylko jedno w głowie... 

A ja  naprawdę nie wiem w jakiej roli tam jadę. :D

Taaa, zaraz nam.A Tobie niby nie ? :sark:

Guest Lianna
Posted

Ależ się wątek rozwinął XD

Ruch jak nie wiem, ale czy Arbo porucha czy nie porucha- oto jest pytanie XD

• Maestro
Posted
5 minut temu, Lianna napisał:

Ależ się wątek rozwinął XD

Ruch jak nie wiem, ale czy Arbo porucha czy nie porucha- oto jest pytanie XD

Aż sama jestem ciekawa jak z tym seksem będzie na tej wycieczce.:sark:

• 2 months later...
  • Maestro
Posted

I jak, pojechałeś na wycieczkę?

• Like 1
  • Moderator
Posted

Właśnie nie, pojechała jednak z koleżanką...

zatem:

1. Ogólny nastrój wycieczki, tło: 8 buław - szybko, szybko na wariackich papierach

2. Przyczyna problemu: 9 buław - to jest karta asekuracji, więc jakby przyczyna problemu pokazała, że to się nie uda, że jakby nie będzie ostatecznie chęci

3. To co będzie na minus: 7 mieczy -  nie była szczera ze mną i mnie wykiwała

4. To co będzie na plus: Król buław - nie dałem się jej podporządkować bo zaczęła coś kombinować

5. Nieuniknione: 7 pucharów - tutaj nierealne plany

6. Wynik, podsumowanie: 9 denarów - tutaj nie wiem co ta 9 miała pokazać, to jest karta jakby nie było zysku, ale też postać na karcie jest solo

• Thanks! 1