Jump to content

Nauka pływania

Iwka78

Recommended Posts

Posted

Chodzę na naukę na grupę, ale zajęcia się już kończą w połowie czerwca, a ja wiem, że jeżeli będę mieć przerwę to wrócę do punktu wyjścia i znów od nowa będę musiała walczyć z lękami:( 

wpadłam na pomysł, aby przez okres wakacji iść do trenera moich dzieci, żeby mieć ciągły kontakt z wodą...

Jak mi pójdzie nauka pływania przez okres 2 miesięcy z  panem X?

Księżniczka mieczy, 8 buław, królowa mieczy, 8 pucharów, 6 denarów, kapłan 

Wydaje mi się, że nauka nabierze tempa i to mocno, widziałabym rozstanie się z negatywnymi emocjami, uspokojenie się i zrównoważenie w 6 denarów, a Kapłan na końcu zawsze mi mówi, że mam się nie martwić, bo cokolwiek się nie zadzieje to będzie dobrze:)

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie, że w ciągu tych 2 miesięcy pokonam wszelkie lęki związane z pływaniem?

10 buław, 5 pucharów, książę (krol) denarów, księżyc, mag, księżniczka mieczy, królowa mieczy

No widać kalejdoskop emocjonalny:( jest i przeciążenie i rozczarowanie, że się nie udaje, za chwilę złapię równowagę i znów w księżycu dorwą mnie lęki... ale po tych lękach przyszedł mag i pomoże mi się odciąć od lęków i powinnam poradzić sobie... 
Guest Lianna
Posted

Nauka pójdzie dobrze, zdystansujesz się wobec emocji, Mieczowe są dobre na wszelką naukę, poza tym dalej masz dwie karty bramy, wieńczy układ Papież, a to bardzo pozytywna karta :)

Będzie ciężko, mogą być łzy wylane, potem zmaganie z lękami i obawami w Księżycu, dalsze karty mówią, że skupisz się na nauce pływania i podejdziesz zdecydowanie z dystansem, emocje będą pod kontrolą !

Powodzenia ! :)

• Moderator
Posted

Nauczyć się to się nauczysz, ale sporo emocji i nauki przed Tobą. Ksieżniczka mieczy mówi mi o podstawach teoretycznych, 8 buław o szybkim tempie, nauki 6 denarów o potrzebie dodatkowych zajęciach i ostatecznie sukces bo rozkład wieńczy Kapłan czyli karta najwyższego autorytetu i wiedzy. Kapłan to poziom ekspercki, ale nim do niego dojdzie wiele pracy i emocji skoro mamy 8 pucharów z 6 denarów  :)

Natomiast w ciągu dwóch miesięcy z lękami się nie uporasz, co więcej może być potrzebna jakaś pomoc specjalisty, ale 10 buław z 5 kielichów z księżycem mówią że lęki i trudności będą i się ich nie pozbędziesz tak łatwo.

• Thanks! 1
Posted

Jak pójdzie nauka?

Widać, że progres napewno będzie (8 buław, Kaplan), pan napewno pomoże ci pokonać strach (8 kielichów - jako niechęć i nieprzyjemne emocje, wywołane pływaniem, w 6 monet - konkretne wsparcie nauczyciela - Kaplan).

Mieczowe są tu też dobre, bo pokazują i naukę i dystans do emocyj.

Co do 8 buław, to jeszcze coś takiego napisze: w jednej z moich talii  na 8 buław jest narysowany statek i delfiny obok - czyli dosłownie, pływanie :) Na wielu talii na tej karcie też są ptaki - będziesz pływać, prawie jak latać ;)

Co do pokonania strachów:

Widać, że z początku będzie sporo ciezkich, męczących emocyj, będziesz ledwie dawać radę - ale dasz (10 buław, 5 kielichów), znowu widać wsparcie trenera (Król Monet) w tej walce, w Magu widać opanowanie i mistrzowskie pokonanie lęków (Księżyc, Mag), a potem już spokojne, zrównoważone podejście Królowej mieczy i Księżniczki

Powinno się udać, chociaż i będzie to nieproste :)

Trzymam kciuki, aby wszystko się udało ;)