Jump to content

Zagadka :)

Recommended Posts

Posted (edited)

Zamieszczam tu kółko mojej koleżanki z całkowita zgodą po jej stronie (za chwile dostanie link do tematu ;)
Tradycyjnie - wszystko co widzimy :) Charakter, osobowość, do czego człowiek dąży, zainteresowania, zdarzenia, wykształcenie, związki, dzieci, zawód :D Zapraszam ;)

64620733_369108440627656_404862028127771

PS: weryfikacja na pewno będzie ;)

Edited by Nice
Guest Lianna
Posted (edited)

Wydaje mi się, że Pani jest raczej indywidualistką- większość planet skupiona po lewej stronie kosmogramu ;) Może sprawiać wrażenie nieco skrytej, wycofanej, ciut mrocznej, gdyż Ascendent ma w znaku Skorpiona. Może mieć dobrą intuicję, wrażliwa, empatyczna, sensytywna. Może mieć też specyficzne poczucie humoru, tak mi się przynajmniej kojarzy koniunkcja Merkury- Pluton w znaku Skorpiona, ciut złośliwa czasem też :P

Ponadto niekiedy porywcza, nerwowa, nieprzewidywalna i wybuchowa- kwadratura Mars- Uran.

Obstawiam, że nie narzeka na brak zainteresowania płcią przeciwną,  bo Słońce i Księżyc w znaku Wagi, poza tym koniunkcja Wenus- Mars. Ponieważ Wenus jest w kwadraturze z Neptunem, a Mars w kwadraturze z Uranem- może mieć za sobą jakieś niepowodzenia w sferze miłosnej. Na pewne problemy w tej sferze wskazuje też Chiron w domu VII.

Może się czymś wyróżniać z tłumu, chodzić może o wygląd, zainteresowania, czy też charakter, nietuzinkowa osobowość- Uran w I domu i Uran w sekstylu ze Słońcem.

Patrząc na aspekty Neptuna- bogata wyobraźnia, kreatywność, może czasem bujanie w obłokach, dużo może marzyć :).

Czasem może wątpić w swoje siły, mieć zaniżone poczucie własnej wartości, kompleksy- Saturn blisko osi Ascendentu.

Myślę, że może mieć zainteresowania związane ze sztuką, ze względu na obsadę znaków wodnych, Ascendent w Skorpionie i  Księżyc wraz ze Słońcem w znaku Wagi.

Wydaje mi się, że może wykonywać zawód jakiś artystyczny, związany z tworzeniem czegoś - cały dom VI w znaku Byka, a Wenus praktycznie na MC, może to być jakieś eksponowane nawet stanowisko. Podobnie wskazuje Słońce w domu X, może być liderem w swojej pracy :)

Obstawiam, że ma jedno dziecko, mogły być jakieś problemy z tym związane. Ogólnie sprawy V domu są dla niej ważne, czyli tworzenie czegoś, zabawa, dzieci.

Widzę też zainteresowania ezoteryką, metafizyką, jakimiś tajemnicami i typ podobnymi- obsada znaków wodnych, Neptun w I domu, próg VIII domu w Raku, dom XII w Skorpionie, próg IC w Rybach.

Jeżeli chodzi o związki, to obstawiam trzy takie ważne, w tym jeden nieudany, ale ogólnie jak wspomniałam, sfera związków rysuje się dość problematycznie.

Sądzę, że może wyglądać młodziej, niż w rzeczywistości- koniunkcja Saturn - Ascendent, może mieć przenikliwe spojrzenie.

Jeżeli chodzi o zdrowie- sprawy kobiece, hormony, może coś ze skórą. Tak mi się kojarzy.

Może sporo się przemieszczać- próg III domu we Wodniku, a Uran w Strzelcu. Niewykluczone też, że partnera poznała w podróży, albo na studiach, lub na jakimś kursie.

Nauka- wydaje mi się, że specjalnie nie miała z nią problemów- próg III domu we Wodniku, a Uran w Strzelcu w sekstylu ze Słońcem :) Z kolei próg IX domu we Lwie, czyli znowu ten aspekt sam, także obstawiam, że skończyła studia, Księżyc i Słońce w znaku powietrznym, kwadratura Merkury- Jowisz.

Będę dopisywać, bo komp mi może paść :P

Ważni dla niej są ludzie, przyjaciele, władca Ascendentu ( Pluton ) w domu XI. Może działać w jakiś grupach, stowarzyszeniach.

Ma dobry gust, jeśli chodzi o sztukę i ubieranie się. Uważam jednak ze względu na Wenus w Pannie, że ubiera się skromnie, raczej bez zbędnych dodatków.

Edited by Lianna
Guest Lianna
Posted
40 minut temu, Willow napisał:

A zgadniesz co za studia? :) 

haha, nie taka to łatwa sprawa, może jakieś sztuki piękne, czy coś w tym stylu? Próg IX domu we Lwie, a Słońce w Wadze ;) albo psychologia też by pasowała mi. Wenus i Mars w Pannie- zdolności analityczne, z kolei planety w wodzie- empatia, współodczuwanie, wrażliwość. Znaki powietrzne też są podkreślone- inteligencja, bystrość, komunikatywność. Możliwości ma wiele.

Posted

Już za niedługo zacznę ten tekst Pani tłumaczyć, a może wiesz czym z ezoteryki Pani się interesuje? :)

Też poczekam jeszcze trochę z weryfikacją, bo może ktoś jeszcze coś napisze ;)

Guest Lianna
Posted
W dniu 23.06.2019 o 10:35, Willow napisał:

Już za niedługo zacznę ten tekst Pani tłumaczyć, a może wiesz czym z ezoteryki Pani się interesuje? :)

Też poczekam jeszcze trochę z weryfikacją, bo może ktoś jeszcze coś napisze ;)

haha, nie wiem czy jestem aż tak biegła :D próg IV w Rybach, próg VIII w Raku, a próg XII w Skorpionie. Może wróży, bardzo silna intuicja, może nawet ma dar przewidywania przyszłości? :)  kwadratura Księżyc Neptun, sekstyl Merkury- Neptun- może jakieś wizje? XD

Posted (edited)

Ktoś jeszcze, czy weryfikujemy? :)

Zapraszam jak najbardziej, może być każdy poziom wiedzy, bo ćwiczymy i bawimy się ;)

Edited by Nice
Posted (edited)

Może Twoja koleżanka jest designerką? Opis trochę kojarzy mi się ze sztuką nowoczesną, a i trochę z projektowaniem interfejsów użytkownika (IT). Jeśli chodzi o zainteresowanie ezoteryką to moim zdaniem sny, wizje i może deja vu? - Saturn w XII domu i ASC w Skorpionie - może być też coś bardziej nietuzinkowego i bardziej zaskakującego, spektakularnego niż nam się wydaje.

PS. Zastrzegam, że ja się nie znam ;p

Edited by Makryz
Guest Nice
Posted (edited)

Niestety nikt więcej nie odpowiedział, także ja wracam z weryfikacją:

Pani rzeczywiście jest indywidualistką, sama uważa siebie za bardzo mroczną, a ja ją niekoniecznie :P Ma dobrą wyobraźnie, ładnie śpiewa i maluję, ale studia kończyła matematyczne  - analiz matematyczny, co nie przeszkadza jej też interesować się astrologią, zajmować się reiki i mieć uprawnienie do terapij regresyjnych (poprzednie wcielenia).

Wygląda znacznie młodziej swoich lat, jest trochę ode mnie starsza, ale wygląda młodziej, jak mi się wydaje :) Ubiera się rzeczywiście bardzo skromnie, ale gust artystyczny ma :) Przez dłuższy czas pracowała, tworząc strony internetowe.

W dniu 21.06.2019 o 20:09, Lianna napisał:

Obstawiam, że nie narzeka na brak zainteresowania płcią przeciwną,  bo Słońce i Księżyc w znaku Wagi, poza tym koniunkcja Wenus- Mars. Ponieważ Wenus jest w kwadraturze z Neptunem, a Mars w kwadraturze z Uranem- może mieć za sobą jakieś niepowodzenia w sferze miłosnej. Na pewne problemy w tej sferze wskazuje też Chiron w domu VII.

Zgadza się :)

Czasem może wątpić w swoje siły, mieć zaniżone poczucie własnej wartości, kompleksy- Saturn blisko osi Ascendentu.

Zainteresowała się ezoteryką, kiedy leczyła się od depresji.

Wydaje mi się, że może wykonywać zawód jakiś artystyczny, związany z tworzeniem czegoś - cały dom VI w znaku Byka, a Wenus praktycznie na MC, może to być jakieś eksponowane nawet stanowisko. Podobnie wskazuje Słońce w domu X, może być liderem w swojej pracy :)

Freelance :) Nie jest przesadnie zainteresowana osiądnięciami zawodowymi, ona sama inaczej tłumaczy swoje Słońce w 10 domu, bo tez jest zainteresowana w astrologii, ale trzymajmy się weryfikacji :)

Obstawiam, że ma jedno dziecko, mogły być jakieś problemy z tym związane. Ogólnie sprawy V domu są dla niej ważne, czyli tworzenie czegoś, zabawa, dzieci.

Dzieci nie ma, i niekoniecznie jest nimi zainteresowana, ale sztuką jak najbardziej :)

Jeżeli chodzi o związki, to obstawiam trzy takie ważne, w tym jeden nieudany, ale ogólnie jak wspomniałam, sfera związków rysuje się dość problematycznie.

Tak, potwierdza trzy ważne związki :)

Niewykluczone też, że partnera poznała w podróży, albo na studiach, lub na jakimś kursie.

Jednego z powyżej wspomnianych - tak.

Nauka- wydaje mi się, że specjalnie nie miała z nią problemów- próg III domu we Wodniku, a Uran w Strzelcu w sekstylu ze Słońcem :) Z kolei próg IX domu we Lwie, czyli znowu ten aspekt sam, także obstawiam, że skończyła studia, Księżyc i Słońce w znaku powietrznym, kwadratura Merkury- Jowisz.

Tak, i była bardzo wyróżniona na swoich studiach z powodu osiągnięć :)

W dniu 30.06.2019 o 17:46, Makryz napisał:

Opis trochę kojarzy mi się ze sztuką nowoczesną, a i trochę z projektowaniem interfejsów użytkownika (IT).

Tworzyła stron internetowe i maluje też

W dniu 30.06.2019 o 17:46, Makryz napisał:

Jeśli chodzi o zainteresowanie ezoteryką to moim zdaniem sny, wizje i może deja vu?

No nie deja vu, a regresja, ale to też taka specyficzna forma deja vu :))

Dziękujemy wam bardzo, no i dziewczyna była wami zachwycona ;):oklaski::bukiet3i:

Edited by Nice