Guest Noa20 Posted July 29, 2019 Posted July 29, 2019 (edited) Co w sierpniu? 5 kielichow, kochankowie, mag Spodziewałam się bardziej dynamicznych kart, gdyz jest to miesiąc przeprowadzki. Byc moze uda sie przeprowadzić dosc płynnie, bez stresu, karty pokazały nowy związek z nowym miejscem, a 5 kielichow to zostawienie starego systemu i jakis tam sentyment. A na dobro w sierpniu wyszło: Cesarzowa, paź bulaw, śmierć W sumie chyba się pokrywa: ogolnie dobra zmiana Edited July 30, 2019 by Noa20 Quote
Guest Ava55 Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 (edited) może warto ewentualnie coś dociągnąć to tej Śmierci na końcu ... będzie lepiej widać, czego dotyczy, jaki efekt przyniesie... 12 godzin temu, Sarah2020 napisał: A na dobro w sierpniu wyszło: Cesarzowa, paź bulaw, śmierć powiedziałabym, że panujesz tu nad wszystkim, wprowadzasz zmiany - jakby tu powiedzieć, artystyczne też (wystrój mieszkania)-w połaczeniu ze Śmiercią, totalna zmiana, moze masz nowe pomysły w tym nowym domu jak ma to wyglądać; karta po Śmierci pokazałaby efekt - ale moze najlepsze są niespodzianki Co w sierpniu? 5 kielichow, kochankowie, mag spore zamieszanie jak widać, nie wiadomo w co ręce włożyć, wszystko woła , trzeba dokonywać istotnych wyborów (VI) i czasem "naciągać rzeczywistość", żeby wszystko się udało (Mag) nowy dom, nowe otwarcie Edited July 30, 2019 by Ava55 ą-ę, etc. Quote
Guest Noa20 Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 Racja , wszystko woła a ja najchętniej za pstryknieciem palców chciałabym sie przeprowadzić. Cały czas zastanawiam się co zostawić co rozdać, a co zabrać zeby za duzo nie targać z sobą Do karty śmierć dociągnęłam 4 denary, czyli ewidentnie chodzi o zmianę mieszkania. Quote
Guest Ava55 Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 4 denary My Preciesss...<Golum> sorki, ale jak widzę tę kartę, to czasem nie mogę się opanować - na część pomysłow może nie wystarczyć kasy/przestrzeni/czasu, ale zachowasz, co najcenniejsze/najważniejsze/najistotniejsze (patrząc juz po przenosinach) - i można to rozumieć jako ważne pamiątki i klimat, który lubisz, jak i istotne rozwiązania Quote
Guest Nice Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 Co w sierpniu: Tu jedno z dwóch: 1. Lub rozczarowanie, wywołane przez jakichś wybór/decyzję w komunikacji: i Mag i Kochankowie są kartami komunikacyjnymi, Kochankowie może bardziej do komunikacji miłosnej nawiązują - ale zaznaczają temat relacji, a Mag to akurat gadka - słowo powiedziane. Możesz być urażona, żałować tego co zaszlo. 2. Tęsknota za domem, do którego się przyzwyczaiłeś i taki trochę smutek przez przeprowadzkę, która wybrałaś (jako opcję - Kochankowie), która już jest zaplanowana - Mag. Takie trochę - już ma być, ale trochę tego szkoda... Co dobrego: Też ta sama zmiana zamieszkania, wyjście ze strefy komfortu - Śmierć + 4 monet Będziesz miała mnóstwo pomysłów (Cesarzowa, paź buław), chęci do działania (paź buław), ładnie wszystko pod siebie urządzisz. Może będziesz tam czuła siebie barziej na "swoim", niż w poprzednim mieszkaniu - Cesarzowa? Powodzenia i pozytywnych zmian Quote
Guest Ava55 Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 (edited) 17 godzin temu, Sarah2020 napisał: 5 kielichow to zostawienie starego systemu i jakis tam sentyment. 5 kielichów czy 6 kielichów było ? w sumie nie wpływa to aż tak bardzo na rozkład, ale trochę go uspokaja o, sorki za ten rozmiar fotek... coś nie do końca wyszło Edited July 30, 2019 by Ava55 komentarz Quote
Guest Noa20 Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 5 jak piątka:) To tez jak dla mnie zostawienie czegos, tez troche żal, sentyment ,owszem, a moze kac po parapetówie lub grillu pożegnalnym starego domu Może też chodzić o zwykłe niechciejstwo, bo jak pomyślę o tym, ze mam wnosic/przenosić to na samą mysl nie chce mi się;) Quote
Guest Noa20 Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 8 godzin temu, Willow napisał: Może będziesz tam czuła siebie barziej na "swoim", niż w poprzednim mieszkaniu - Cesarzowa? Droga Willow juz teraz zweryfikuje, że tak, tam się wychowałam, tam czuje się pewnie i bezpiecznie, jak w Domu. Ten dom był fajny ale za wielki dla mnie.. Tu byłam sama po rozwodzie i w tym otoczeniu średnio się czułam, a tam mam rodzinę, znajomych, korzenie, to jest To, bynajmniej na teraz. Quote
Guest Lianna Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 Widać trochę smuteczek w tych 5 Kielichach, ale Mag zapowiada nowy etap w życiu, nowy rozdział :) a może jakiś żal po relacji z kimś, mnie osobiście karta Kochanków nie pokazuje wyboru jako takiego :P Co dobrego- myślę że zadbasz o samą siebie, zatroszczysz się - wyszła Ci naprawdę piękna karta Cesarzowej :) W Giermku Buław widać jakieś Twoje działanie, aktywność. Przypływ energii. No i na końcu bardzo duża zmiana, faktycznie mogłaś dociągnąć dalej, ale widać że idzie ku dobremu :) Wszystkiego dobrego i powodzonka ! :) Quote
Guest Noa20 Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 W dniu 30.07.2019 o 11:03, Ava55 napisał: 4 denary My Preciesss...<Golum> sorki, ale jak widzę tę kartę, to czasem nie mogę się opanować Ava ja też uwielbiam tą kartę na talii z której korzystam jest skrzynka ze złotem i na dosłowny skarb ta karta mi bardzo często wskazuje.. częsciej niz na cokolwiek innego. Mam domysły co moze pokazywać ale przeczekam do konca miesiąca az się okaże. Quote
Guest Ava55 Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 (edited) taka ilustracja jest np. w Tarocie Snów (mam ją właśnie) - choć dla mnie ta karta często znaczy ograniczenie czegoś , chronienie dostępu też - jak Golem chronił pierścień swój skarb, takie trochę "mam ale nie dam, to moje ") mam nadzieję, ze wszystko Ci się pięknie uda Edited August 1, 2019 by Ava55 Quote
Moderator Arbogast Posted August 4, 2019 Moderator Posted August 4, 2019 W dniu 29.07.2019 o 22:09, Sarah2020 napisał: 5 kielichow, kochankowie, mag rozczarowanie w sprawach relacji, związków, romansów, ktoś będzie rzucał słowa na wiatr. W dniu 29.07.2019 o 22:09, Sarah2020 napisał: A na dobro w sierpniu wyszło: Cesarzowa, paź bulaw, śmierć Tutaj mogą być jakieś kwestie związane z wyglądem, bo Cesarzowa odpowiada za wygląd, a paź buław mogą przyjść jakieś nowe wiadomości z daleka. Śmierć i 4 denary - mi to się nie kojarzy ze zmiana mieszkania (mieszkanie to bardziej 4 buławy) raczej chodzi o zakończenie jakiś problemów finansowych. Quote
Guest Noa20 Posted August 19, 2019 Posted August 19, 2019 (edited) W dniu 30.07.2019 o 11:03, Ava55 napisał: 4 denary My Preciesss...<Golum> sorki, ale jak widzę tę kartę, to czasem nie mogę się opanować - na część pomysłow może nie wystarczyć kasy/przestrzeni/czasu, ale zachowasz, co najcenniejsze/najważniejsze/najistotniejsze (patrząc juz po przenosinach) - i można to rozumieć jako ważne pamiątki i klimat, który lubisz, jak i istotne rozwiązania Ava, Golum, dziś wrócił do mnie złoty pierścień Atlantów, ktory kiedys podarował mi mój mąż. Przy rozstaniu mi go zabrał, dzis okazało się, ze dał go potem mojej córce, która dziś mi go przekazała i skrzętnie ukrywała tajemnicę az do dzisiaj. Takiego 'skarbu' bym się nie spodziewała.. Edited August 20, 2019 by Noa20 Quote
Guest Noa20 Posted September 1, 2019 Posted September 1, 2019 (edited) Weryfikacja: troche dluga bo duzo sie wydarzyło 1.ogólnie: Skupienie na przeprowadzce i nowym mieszkaniu, poszła dość sprawnie ale trochę mnie wyczerpała , na nowym miejscu zregenerowałam się. Pożegnanie z domem i znajomymi. Zostawienie czegoś bezpowrotnie. Kilka łez popłynęło. Ogolnie to tez zeszło ze mnie duże brzemię , perspektywa nowego miejsca i radość z tym związana przebiła żal za domem. Wrocic bym tam nie chciała. 2. Dobro, (oprócz odzyskanego pierścionka): - zmiana miejsca sama w sobie bardzo pozytywnie na mnie wpłynęła (na samopouczucie i wygląd też) -urządzenie sobie przytulnie mieszkania na wejście, reszte dokończę z czasem - nowym właścicielom zostawiłam skrzynie ze 'skarbami' znalezionymi w tamtym domu -w nowym mieszkaniu też znalazłam kilka niebagatelnych skarbów - do muzeum też podarowałam na odchodnym pewien wartościowszy zabytek z tamtego domu Edited September 1, 2019 by Noa20 Quote
Recommended Posts