Jump to content

Spec od rehabilitacji

zakretka23

Recommended Posts

Posted

Mam dwóch dobrych rehabilitantów. Nie wiem na którego się zdecydować, obaj dostępni dla mnie w przyszłym tygodniu. Wiec postawiłam rozkład na decyzje. Rehabilitacja dotyczy kręgosłupa.

1. Karta symbolizująca mnie w tej sytuacji - 8 pucharów chce mieć to za sobą, pozbyć się problemu 

Propozycja 1

stan obecny - 8 monet - widać tutaj zaangażowanie, pilność pracowitość, wypracowane umiejętności, odpowiedzialność za swoją prace 

co mówi ta propozycja o sobie - 9 buław - jakiś brak zaufania chyba boje się ze będzie próbował technik manipulacyjnych 

co będzie jak wybiorę ta opcje - Cesarzowa - pan jest mega przystojny wiec chyba poczuje się piękna kobieta, ale mnie jednak bardziej chodzi o pozbycie się dolegliwości związanych z kręgosłupem 

jak mnie wesprze ten wybór - 3 buławy - sukces w przedsięwzięciu i spokój na dłuższy czas 

Propozycja 2 

stan obecny - Mag - tutaj lepsza karta ma większe umiejętności, poprzednik może mieć większe doświadczenie 

co mówi ta propozycja o sobie - giermek pucharów - tutaj będzie delikatnie, nie muszę się obawiać rozwiązań siłowych, raczej relaksujący masaż 

moc będzie jak wybiorę te opcje - rycerz pucharów - poczuje się zrelaksowana i rozluźniona 

jak wesprze mnie wybór tej drogi - Słońce - sukces 

Która opcje byście wybrali ???

Posted (edited)

wybrałbym opcję nr 2, głównie ze względu na ostatnią kartę, którą można rozumieć jako efekt działania terapeuty - dla mnie tutaj Słońce stanowczo bije 3kije 

może też pan nr 2 ma lepsze umiejętności, jak piszesz

porównanie 8 monet+9kijów z Mag+paź pucharów pokazuje, że pan nr 1 działa bardziej siłowo a ten drugi bardziej kompleksowo i delikatniej

niepokoi mnie karta 8 pucharów, dla mnie to zawsze jest karta rezygnacji, wycofania się z jakiejś sytuacji, trochę z żalem - tak jakbyś w tym tygodniu do żadnego z nich nie poszła albo nie za bardzo Ci pasuje czasowo, czy z innych powodów (te może dopiero się pojawią)

- tak więc jest możliwość, że to nie ten tydzień będzie albo wybierzesz coś innego bądź nic

nie wiem czy to będzie dotyczyć tylko tego tygodnia czy tych panów/rodzaju terapii - albo to tylko Twoje nastawienie, takie niezbyt ...ochocze :)

Edited by Ava55
Posted (edited)

Bardziej składnia się ku drugiej opcji i jestem już umówiona. 8 pucharów to może trudny wybór i nie chęć z rezygnacji z jednego z dobrych specjalistów. No ale potrzebuje jednego dobrego. 

Edited by zakretka23
  • Maestro
Posted

Pierwsza opcja odpada, zresztą sama zrezygnujesz,8 kielichów to w tym przypadku rezygnacja, wybierzesz drugiego pana.

• Super 1
Posted

Wybrałabym opcję nr 2. W 1 opcji nie podobają mi się 8 monet i 9 buław, za duże przeciążenie, poza tym 8 pucharów też raczej słaba karta.

• Super 1
Posted
11 minut temu, Iwka78 napisał:

poza tym 8 pucharów też raczej słaba karta.

zgadzam się, ja też wybrałabym pana nr 2

ale wydawało mi się, że te 8 puch. to nie jest  karta nie przypisana do opcji nr 1 tylko nastawienie zakrętki do zabiegu jako takiego

Posted

Napisze z czego wynika to 8 pucharów byłam dwa tygodnie temu u chiropraktyka i zastosował na moich bolących plecach manipulacje, aż łzy mi poszły z oczu. Nie dałam sobie odblokować kręgu. Osobiście słucham swojego ciała i czułam ze jest to dla mnie nie odpowiednie. Dwa dni później umierałam z bólu. Stad takie nastawieniem. 

Posted

wcale się nie dziwię, sama miałabym opory przed kolejną podobną wizytą...

Posted

Ten drugi pan nie robi nic na sile dlatego intuicyjnie czuje, ze to dla mnie dobra opcja. Zreszta karty tez to tak pokazuje jako łagodność. 

Posted

Jeżeli w opcji nr 1 jest 8 kielichow a nie 8 monet, to zdecydowanie 2 opcja, ponieważ tam blokuje 9 bulaw tak jakby nie było między wami odpowiedniej współpracy. 

• Thanks! 1
Posted

Karta numer 1 dotyczy mojego podejścia do sytuacji 

• 2 weeks later...
Posted

Bardzo dobry wybór specjalisty numer 2. Najpierw poprosił od dokumentacje z poprzednich lat. Zrobił ze mną bardzo dokładny wywiad. Bardzo empatyczne osoba. Następnie wysłała mnie do kardiologa i na rezonans gdyż nie chce mnie uszkodzić. Za wizytę nie wziął pieniędzy. Jest pomocny odpowiadając na każde pytanie oddzwania lub odpisuje. Jeśli będę się rehabilitować to tylko u niego. Na razie leki i joga spowodowały ze o bólu zapomniałam, ale i tak moj trening będzie ukierunkowany pod katem wzmocnienia jeszcze bardziej korpusu. 

Posted (edited)

super :) ze świecą dziś szukać  takich lekarzy/specjalistów

a nie jest choć trochę podobny do tego ze snów ;P

jest empatyczny i pomoże Ci w trudnej (tu zdrowotnej, 10 kijow - z tamtego rozkładu=bóle kręgosłupa ) sytuacji ? :D 

Edited by Ava55
dopisek
Posted

Hehe Ava55 ani trochę nie podobny, ale jest milutki ...kto wie ;)

• 2 months later...
Posted

Weryfikacja moim rehabilitantem został moj osobisty trener

• Super 1