Ismer 3432 Report post Posted November 17 i tutaj wszyscy możemy wpisywać swoje pomysły na konkursy. Temat był już poruszany w zeszłym roku, przy okazji jakiegoś konkursu, a teraz wypłynął na czacie. I w związku z tym postanowiliśmy utworzyć oficjalny wątek, w którym każdy może się wpisać co chętnie by widział w postaci forumowego konkursu. Oczywiście preferowane są pomysły na konkursy z tłem ezoterycznym, ale niekoniecznie tylko takie u nas być muszą. Im więcej więcej pomysłów, tym więcej możliwości ich zorganizowania i rozdania nagród zwycięzcom. Tak więc zapraszamy wszystkich Userów do wykazania się twórczą inspiracją. A najlepsze pomysły na pewno będą zrealizowane Możliwe, że najlepsi pomysłodawcy zostaną nagrodzeni (przewidujemy tu ankietę) - lecz to już zależy od frekwencji w tym wątku 1 7 Share this post Link to post Share on other sites
nosowska 142 Report post Posted November 17 Napisać przepis na pogodne życie jakie składniki by było dobre w waszym mniemaniu. może być w postaci rymowanki,ale składniki muszą być w proporcjach. 4 3 Share this post Link to post Share on other sites
Ejbert 778 Report post Posted November 17 Ja bym chciał wznawiania fotobomb nie zgłaszam tego jako pomysł a jako postulat 4 3 Share this post Link to post Share on other sites
nosowska 142 Report post Posted November 17 40 minut temu, Ejbert napisał: Ja bym chciał wznawiania fotobomb nie zgłaszam tego jako pomysł a jako postulat Chyba poszukasz tego w necie Share this post Link to post Share on other sites
Emeryta 113 Report post Posted November 17 Może piosenka ezoteryczna? (o ezoteryce, nawiązująca do ezoteryki). Ezoteryka to szerokie pojęcie, więc nie muszą być piosenki "słowa dosłowne", ale przynajmniej jakoś kojarzące się. Mogą być utwory muzyczne (piosenki, sama muzyka) które kojarzą się nam z ezoteryką, jakimiś może tajemnicami itp. - i wtedy kilka słów do tego, czemu - z jakiego powodu komuś się tak kojarzą. Piosenki obcojęzyczne powinny być przełożone na nasze, nie co do słowa, ale żeby uchwycić sens, bo nie wszyscy muszą znać języki obce. Ja np. słabo kicham po angielsku 2 1 3 Share this post Link to post Share on other sites
Emeryta 113 Report post Posted November 17 I jeszcze wymyśliłam konkurs na magiczne przepisy - czary, takie typu "na rozstajach przy pełni Księżyca". Ale warunkiem jest, żeby to był przepis znany, potwierdzony, a mnóstwo tego można znaleźć w sieci, w książkach, w czasopismach. Najciekawszy otrzymuje nagrodę. Można też zrobić drugą kategorię, czyli przepisy własne, wymyślone przez nas, czyli popuścić wodze fantazji 2 6 Share this post Link to post Share on other sites
Willow 2455 Report post Posted November 18 Ezoteryczny rysunek-skojarzenia - wszystko, co kojarzy się z ezoteryka Pokażemy nasze talenty 1 2 3 Share this post Link to post Share on other sites
Ava55 1047 Report post Posted November 18 (edited) krótkie opowiadanie -moja ezo-przygoda pole do popisu szerokie : od realu po( ezo) s-f Edited November 18 by Ava55 1 1 5 Share this post Link to post Share on other sites
Makryz 111 Report post Posted November 18 Ezospotkanie z nieznajomym Czyli rozmowa na Skype z kamerką z nieznanym członkiem z Ezoforum 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ava55 1047 Report post Posted November 18 2 minuty temu, Makryz napisał: na Skype z kamerką i w kominiarkach 2 3 Share this post Link to post Share on other sites
Ismer 3432 Report post Posted November 18 11 minut temu, Makryz napisał: Ezospotkanie z nieznajomym Czyli rozmowa na Skype z kamerką z nieznanym członkiem z Ezoforum czyli z Makryzem No ale to nie jest pomysł na konkurs, najprędzej zaryw 6 1 Share this post Link to post Share on other sites
Makryz 111 Report post Posted November 18 (edited) Sorry Ismerve, ale Ezoforum to chyba nie jest najlepsze miejsce na podryw myślę że sama to wiesz najlepiej Można całkiem przypadkiem dostać garnkiem w głowę 3 godziny temu, Ava55 napisał: i w kominiarkach Spoko, nie ma co się siebie wstydzić, pełna akceptacja Ma być fun i o to chodzi! Niektórzy tutaj przejmują się że mają pryszcza nie w tym miejscu co trzeba A to nonsens! Edited November 18 by Makryz 1 Share this post Link to post Share on other sites
Grimgnaw 48 Report post Posted November 18 A może konkurs na najładniejsze zdjęcie np zwierząt, lasu itp? 3 3 Share this post Link to post Share on other sites
Ismer 3432 Report post Posted November 18 59 minut temu, Makryz napisał: Sorry Ismerve, ale Ezoforum to chyba nie jest najlepsze miejsce na podryw myślę że sama to wiesz najlepiej Można całkiem przypadkiem dostać garnkiem w głowę i kto to mówi? ja akurat tego nie wiem, albowiem nie podrywałam na forum nikogo i bynajmniej nie z racji sędziwego wieku A czy przypadkiem można dostać garnkiem? - nie ma przypadków, jak sobie pościelesz tak się wyśpisz 3 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ava55 1047 Report post Posted November 18 (edited) Godzinę temu, Makryz napisał: Można całkiem przypadkiem dostać garnkiem w głowę lepiej niż toporkiem :P Godzinę temu, Makryz napisał: Spoko, nie ma co się siebie wstydzić, pełna akceptacja Ma być fun i o to chodzi! Niektórzy tutaj przejmują się że mają pryszcza nie w tym miejscu co trzeba ja bardziej myślałam o włosach ... Edited November 18 by Ava55 1 Share this post Link to post Share on other sites
Willow 2455 Report post Posted November 18 (edited) Odpowiednie miejsce na podryw - to dom rodzicielski, gdzie mamusia przywiedzie pod rączkę pannę młodą do oczekującego namiętnie i z tym nieśmiało podrywacza... Która też przypominać będzie mamusie i z z wyglądu, i z zachowań - tak samo zadba, nakarmi, zrobi masaż pleckow, i zabroni siedzieć na forum po 22:00. Taki tam, znany nam wszystkim kompleks. sorry, nie wytrzymałam Edited November 18 by Willow 1 Share this post Link to post Share on other sites
Grimgnaw 48 Report post Posted November 18 W sumie kto wie...może jakby zrobić takie miejsce na podryw na forum to jakieś osoby odnalazłyby swoja drugą połówkę 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
Willow 2455 Report post Posted November 18 (edited) Ja ze swoim mężem w ogóle wstyd mówić gdzie się zapoznałam - to był czat między narodowy, i siedziałam tam o 4 w nocy - różnie bywa, ale żyjemy A kto myśli o odpowiednim miejscu na podryw - ten lub ma bardzo idealistyczną wyobraźnię o relacjach, lub... Mama go ożeni bliżej 50-ki Edited November 18 by Willow 1 Share this post Link to post Share on other sites
Makryz 111 Report post Posted November 18 (edited) Jesteście kochane! Dzięki dziewczyny, ze świecą takich szukać! Nie mogę normalnie! Tak normalnie w życiu to nie mam tyle dystansu do siebie, ale to naprawdę miłe że się tak troszczycie o Makryza Buziole wredotki! Edited November 18 by Makryz 1 Share this post Link to post Share on other sites
Willow 2455 Report post Posted November 18 Mam okrutne poczucie humoru, sorry. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ava55 1047 Report post Posted November 18 Teraz, Willow napisał: Mam okrutne poczucie humoru, sorry. witaj siostro 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ava55 1047 Report post Posted November 18 11 minut temu, Makryz napisał: Dzięki dziewczyny, ze świecą takich szukać! nie mogę normalnie! jak się szuka to się znajdzie zaraz nas Ismer stąd pogoni 1 Share this post Link to post Share on other sites
Grimgnaw 48 Report post Posted November 18 Godzinę temu, Willow napisał: Mam okrutne poczucie humoru, sorry. Nie jest zły ten humor 2 Share this post Link to post Share on other sites
nosowska 142 Report post Posted November 18 3 godziny temu, Willow napisał: Ja ze swoim mężem w ogóle wstyd mówić gdzie się zapoznałam - to był czat między narodowy, i siedziałam tam o 4 w nocy - różnie bywa, ale żyjemy A kto myśli o odpowiednim miejscu na podryw - ten lub ma bardzo idealistyczną wyobraźnię o relacjach, lub... Mama go ożeni bliżej 50-ki Ty miałaś to w kółku zapisane!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Ismer 3432 Report post Posted November 18 2 godziny temu, Ava55 napisał: zaraz nas Ismer stąd pogoni to jest mój wątek i mogę robić z nim co chcę nie pogonię, bo dyskusja jest nader ciekawa a pomysły na konkurs wyłuskam, bo choć jestem prukwa, ale to ma tyle dobrego, że czytać potrafię i nawet ze zrozumieniem 1 4 Share this post Link to post Share on other sites
LA 224 Report post Posted November 20 Pomysły na konkurs: 1. Moje mistyczne miejsce wróżb - zrób zdjęcie kącika w którym wróżysz. 2. Stwórz artystyczną interpretację swojego snu. (namaluj, narysuj, opisz swój sen) 3. Jak wygląda mój Anioł Stróż? (rysunek, malarstwo, wiersz, opowiadanie, zdjęcie) 4. Zapowiadają mroźną zimę, proponuję taki temat fotograficzny "Mrozem malowane" 5. Fotografia pt. "Wieczór andrzejkowy" - zrób magiczne zdjęcie. Mam nadzieję, że coś się nada, Pozdrawiam 1 1 4 Share this post Link to post Share on other sites
Yunugar 80 Report post Posted November 20 (edited) Ja proponuję quiz w stylu "ezo-milionerzy" Pytania mogą dotyczyć postaci historycznych związanych z wiedzą tajemną (np. John Dee i Edward Kelley ) wydarzeń, literatury, religii, bóstw etc. Do wyboru byłyby 3 albo 4 możliwości odpowiedzi. Tylko istnieje obawa, że ktoś mógłby korzystać ze ściągi i wtedy lipton. Edited November 20 by Yunugar 2 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ismer 3432 Report post Posted November 20 @Yunugar myślę że ten pomysł dałby się przerobić na jakąś formę nie quizową. Quizy, zgadywanki itd. odpadają, że względu własnie na używanie dziurek od klucza 4 Share this post Link to post Share on other sites
Makrela 565 Report post Posted November 20 W dniu 17.11.2019 o 18:51, Ejbert napisał: Ja bym chciał wznawiania fotobomb nie zgłaszam tego jako pomysł a jako postulat da się to zrobić, bomby są nieśmiertelne co roku coś ciekawego można znaleźć a i ludzie po domach mają istne skarby 2 2 Share this post Link to post Share on other sites
Yunugar 80 Report post Posted November 23 Z innej beczki. Narysować na kartce lub używając programu graficznego: logo forum lub wymyślony przez siebie symbol ezoteryczny. Tutaj przyda się kreatywność. 1 1 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ismer 3432 Report post Posted November 23 Yunugar, konkurs na logo forum już był, w jakichś zamierzchłych czasach. Nie wiem co się dalej z tym działo - może Ava coś tu nam podpowie? To logo co mamy teraz jest stosunkowo młode, na razie nie planujemy go zmieniać, ponieważ logo jest znakiem rozpoznawczym i nie chcemy latać z nim jak starozakonny po pustym sklepie. Ale... jeśliby było, że tak powiem, lepiej wpadające w oko i w pamięć - to ja nie mam nic przeciwko jego zmianie i myślę, że w przyszłości wrócimy do tego pomysłu Natomiast wymyślony symbol ezoteryczny jest cool na już 5 Share this post Link to post Share on other sites
Yunugar 80 Report post Posted November 23 Ismer ale nie mówię żeby go zmieniać. Każdy może przedstawić swoją wizję w ramach konkursu, ot tak. To jest tylko jedna z opcji. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Piko 122 Report post Posted November 23 Godzinę temu, Ismer napisał: Natomiast wymyślony symbol ezoteryczny jest cool na już To może pójść za ciosem i narysować jedną z kart tarota lub innych kart (np: Karta z runą bogato zdobiona...) 2 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ismer 3432 Report post Posted November 23 50 minut temu, Yunugar napisał: Ismer ale nie mówię żeby go zmieniać. Każdy może przedstawić swoją wizję w ramach konkursu, ot tak. Jasne, ale jak będzie coś super extra lux, to może być konkurs na logo dla forum i wtedy, oprócz nagrody, jest autorska sława i chwała 29 minut temu, Piko napisał: To może pójść za ciosem i narysować jedną z kart tarota lub innych kart (np: Karta z runą bogato zdobiona...) to jak najbardziej; wiem, że co najmniej parę osób z forum ma własne koncepcje. Ja również, ale talentu mi brak, próbowałam coś bazgrać ale z takim skutkiem = 2 Share this post Link to post Share on other sites
Piko 122 Report post Posted November 24 (edited) 10 godzin temu, Piko napisał: 11 godzin temu, Ismer napisał: To może pójść za ciosem i narysować jedną z kart tarota lub innych kart (np: Karta z runą bogato zdobiona...) Lub znak z drugiej strony , okładka karty... Edited November 24 by Piko 2 Share this post Link to post Share on other sites
Kremilek 377 Report post Posted November 24 Może opowiadanie o forum? w stylu dlaczego się tu zagnieździłam/ łem jak się tu czuję, czy czegoś się nauczyłam, co mi forum dało itp? 1 2 Share this post Link to post Share on other sites
Piko 122 Report post Posted Tuesday at 11:44 AM (edited) W dniu 25.11.2019 o 00:34, Kremilek napisał: Może opowiadanie o forum? w stylu dlaczego się tu zagnieździłam/ łem jak się tu czuję, czy czegoś się nauczyłam, co mi forum dało itp? To ja zacznę, pokrótce... Obecność na forum przypomina mi że oprócz prozy życia, istnieje też w życiu element magii, który potrafi czasem pozytywnie zaskoczyć... A uczyć ? Człowiek bez przerwy czegoś się uczy i lepiej wybierać świadomie... Edited Tuesday at 11:45 AM by Piko 1 Share this post Link to post Share on other sites
Ejbert 778 Report post Posted Tuesday at 07:12 PM @Piko: konkurs na konkurs jeszcze nie jest rozpisany a ty już zaiwaniasz z opowiadaniem - zwolnij bracie, bo nie nadążymy 1 5 Share this post Link to post Share on other sites