Skocz do zawartości

Jasnowidzenie w snach.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wszystkich. Otóż mam problem z określeniem czy moje sny to jasnowidzenie. Nie raz mam tak, że śnię o czymś o jakimś miejscu w którym jestem, zdarzeniu lub czymś innym z moim udziałem. Nie pamiętam tych snów bo nie wydają mi się ważne lecz zawsze kiedy do jakiejś sytuacji np z kimś się spotkałem albo jestem w jakiejś sytuacji automatycznie mam w głowie "Przecież ja o tym kiedyś śniłem i jest zupełnie tak jak w tym śnie" Więc pytanie do was. To jest jasnowidzenie? Chyba powinienem wiedzieć, że takie wydarzenia ma się zdarzać a mi się dopiero przypomina kiedy ta sytuacja już się zdarzy. 

Napisano (edytowane)

nie wiem, może się zdarzyć jasnowidzenie w snach ("sny prorocze") ale to tez moze być deja vu :bezradny:

może spróbuj zapisywać , to będziesz wiedział na pewno

połóż sobie notes (czy co tam) przy łóżku i zaraz po obudzeniu poświęć chwilę na notatki

Edytowane przez Ava55
Napisano

Chyba zacznę tak robić. Zabawne jest trochę to, że po dwóch latach taki "sen proroczy" potrafi się dopiero spełnić i nagle potrafię sobie przypomnieć, że kiedyś takie coś mi się śniło.

• Lubię to! 1
  • 4 tygodnie później...
Napisano
W dniu 18.11.2019 o 18:39, Ava55 napisał:

może spróbuj zapisywać , to będziesz wiedział na pewno

Też kiedyś zapisywałem sny, lecz zaprzestałem, nie mogąc doczekać się ich spełnienia...

Czasem miewam Dejavu czyli jak by się to kiedyś działo, a czasem przypominam sobie że to mi się śniło... :mdleje:

• 2 miesiące temu...
Napisano (edytowane)

Ja też miewam takie sny, niestety się sprawdzają i przeważnie nie są miłe :(

Ciężko czasem jednoznacznie je rozszyfrować. Wydaje mi się, że jest to rodzaj jasnowidzenia... 

Mam czasem przeczucia, takie myśli, które nie  wiadomo skąd przechodzą przez głowę, a także coś takiego dziwnego, takie jakby uczucie co do ludzi, nie wiem jak to do końca określić. Kiedyś w sklepie przechodził obok mnie mężczyzna i nagle z niewiadomych przyczyn przeszedł mnie dreszcz po całym ciele - nie mam pojęcia czemu ale coś z nim było nie tak. 

Może ktoś ma jakieś podobne doświadczenia? Albo posiada jakieś ciekawe informacje na ten temat? Fajnie by było rozwinąć ten temat :)

Poniżej cytat z jakiejś strony:

"Jasnowidzenie może odbywać się w przeróżny sposób. Zdarza się, że jasnowidztwo ma charakter wizji podczas snu. Mogą się przyśnić zarówno wydarzenia przyszłe, jak i przeszłe, ważne dla przyszłości świata (takie jak wojna) oraz te dotyczące tylko poszczególnych jednostek. Jasnowidze nie zawsze muszą rozumieć swoje wizje – mogą one stać się dla nich zrozumiałe dopiero po pewnym czasie, podczas kontaktu z kimś, kogo dotyczyły (...)"

Edytowane przez Amarena
  • Lubię to! 2
  • Super 1