Piko Napisano 6 Grudnia 2019 Napisano 6 Grudnia 2019 Zagadka ! Relaksacyjnie... Jaki to kwiat przedstawia na fladze, karta śmierć w talii RIDER WAITE TAROT ? Cytuj
Yunugar Napisano 6 Grudnia 2019 Napisano 6 Grudnia 2019 Jest to biała róża. W symbolice Różokrzyżowców jest rysowana podobnie: Cytuj
Piko Napisano 6 Grudnia 2019 Autor Napisano 6 Grudnia 2019 (edytowane) 11 minut temu, Yunugar napisał: biała róża Blisko, ale nie ten... Różokrzyżowcy z reguły używają czerwonej róży. Edytowane 6 Grudnia 2019 przez Piko Cytuj
Yunugar Napisano 6 Grudnia 2019 Napisano 6 Grudnia 2019 8 minut temu, Piko napisał: Blisko, ale nie ten... Zaczalem szukać potwierdzenia moich przypuszczen ale kwiat białej lilii mi nie pasował :P to była pierwsza myśl. Okazała się trafna (wg ang. stron) Ale opisuje się także ten kwiat jako róże ale nie pasuje środek kwiatu z widocznymi pręcikami. Cytuj
Piko Napisano 6 Grudnia 2019 Autor Napisano 6 Grudnia 2019 1 minutę temu, Yunugar napisał: kwiat białej lilii Też nie... Cytuj
Yunugar Napisano 6 Grudnia 2019 Napisano 6 Grudnia 2019 5 minut temu, Piko napisał: Też nie... To nie wiem.. Niby ma to być róża ale były opisy gdzie wymieniano "white lily". Dokładnie to byłaby "White Rose of York" 1 Cytuj
Piko Napisano 6 Grudnia 2019 Autor Napisano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Odpowiedź to odmiana dzikiej róży Głóg dwuszyjkowy: Edytowane 6 Grudnia 2019 przez Piko 1 Cytuj
Yunugar Napisano 6 Grudnia 2019 Napisano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Ciekawe kto by to zgasdł Co za źródło podaje, że to ten konkretny kwiat? widać podobieństwo. To tutaj nie miałem co szukać. Zagadka była dla znawców odmian róż Edytowane 6 Grudnia 2019 przez Yunugar Cytuj
Piko Napisano 6 Grudnia 2019 Autor Napisano 6 Grudnia 2019 źródło to przyroda, dlatego tak trudno zgadnąć bo prawie nigdzie nie jest to zapisane wprost. Cytuj
Piko Napisano 6 Grudnia 2019 Autor Napisano 6 Grudnia 2019 28 minut temu, Yunugar napisał: Zagadka była dla znawców odmian róż Zagadka była dla chętnych. Cytuj
Yunugar Napisano 6 Grudnia 2019 Napisano 6 Grudnia 2019 2 godziny temu, Piko napisał: Różokrzyżowcy z reguły używają czerwonej róży. Tak, wiem. Miałem na myśli podobieństwo wizualne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi