Piko Napisano 13 Grudnia 2019 Napisano 13 Grudnia 2019 Dziś Piątek trzynastego... Mówi się że to pechowy dzień. Mój nauczyciel od historii, tego dnia nie wychodził z domu. Poczekam do końca dnia i zobaczę co się wydarzy... Cytuj
Piko Napisano 13 Grudnia 2019 Autor Napisano 13 Grudnia 2019 Chociaż dopiero przed osiemnastą, za oknem wieczór... Więc myślę że mogę napisać → wyszedłem po zakupy i nic złego się nie stało :) 1 1 Cytuj
Maestro Priestess Napisano 5 Stycznia 2020 Maestro Napisano 5 Stycznia 2020 W dniu 13.12.2019 o 09:16, Piko napisał: Dziś Piątek trzynastego... Mówi się że to pechowy dzień. Mój nauczyciel od historii, tego dnia nie wychodził z domu. Poczekam do końca dnia i zobaczę co się wydarzy... Ja osobiście lubię 13tki i sam piątek 13tego kojarzy mi się dobrze, jednak nie zauważyłam, aby coś szczególnego (złego lub dobrego) tego dnia mnie spotykało. Raczej uśmiecham się do tej kartki w kalendarzu i nie nadaję jej szczególnego znaczenia. A to, co się tego dnia dzieje wydaje mi się naszą interpretacją i sugestią. 4 1 Cytuj
Moderators Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ejbert Napisano 5 Stycznia 2020 Moderators Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 5 Stycznia 2020 Ja to tak kombinuję, że to wszystko siedzi w głowie. Jak kto ma zakotwiczone, że to pech - to sam go sobie przyciągnie trzęsąc gaciami w tym dniu. Ja zawsze na to gwizdałem i nigdy nie zdarzyło się nic złego, niefortunnego 13 w piątek. Jak ktoś mi mówił, że to pechowy albo zły dzień to odpowiadałem, że wprost przeciwnie - piękny i pomyślny 5 1 1 Cytuj
Psotnik Napisano 15 Stycznia 2023 Napisano 15 Stycznia 2023 Przedwczoraj był piątek i 13 ... coś się może wydarzyło komuś? Dla mnie to dzień jak każdy inny. Przesądy są żywe tylko wówczas, kiedy żyją w umyśle, kiedy się w nie uwierzy. Jakoś nie działają na tę część ludzkości, która danego przesądu nie zna i na tych ludzi, którzy im wiary nie dają. Ale jak ju się w coś uwierzy, to wówczas ciężko się jest tego ogona pozbyć. Jest możliwe, jednak nie u wszystkich, czego liczne wpisy na forum, zwłaszcza w dziale pomocy i magii są tego dowodem. 4 1 Cytuj
nastek96 Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 Ja się urodziłem takiego dnia i uważam to za swój talizman 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi