maguska_dzikuska Napisano 22 Grudnia 2019 Napisano 22 Grudnia 2019 Hej wszystkim, kupiłam kiedyś nieświadoma symboli bluzę. Część symboli udało mi się rozszyfrować, jednak reszta pozostaje nadal tajemnicą. Czy ktoś, wie co to za symbole? I jaki wpływ na człowieka może mieć noszenie takiej bluzy? Jestem bardzo ciekawa co autor miał na myśli i czy jest to celowe czy przypadkowe. BLUZA https://www.metalroute.pl/product-pol-930-bluza-KILLSTAR-CULT-RITUAL-HOODIE.html Cytuj
Administrator Ismer Napisano 22 Grudnia 2019 Administrator Napisano 22 Grudnia 2019 O rany kochany! co za ignorant to wymyślił - mieszanina symboli od czapy, zebranych na chybił trafił, z różnych rejonów świata. Tu chodzi o lans, ludek nie wie co jest na bluzie (projektant przypuszczam iż też nie za bardzo. coś gdzieś gały widziały i w bluzę wpisały), ale łyknie "magię" i na to liczy firma. Wpływu żadnego toto nie ma, to nie jest określony cel; może robić za "strój do rytuałów" jak lansuje go producent, ale jeśli ktoś go za taki uzna we własnej wyobraźni. Na tej samej zasadzie może działać astrologiczna sukienka, którą na ezomikołajki dostała Kremilek Cytuj
maguska_dzikuska Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Napisano 22 Grudnia 2019 6 minut temu, Ismer napisał: O rany kochany! co za ignorant to wymyślił - mieszanina symboli od czapy, zebranych na chybił trafił, z różnych rejonów świata. Tu chodzi o lans, ludek nie wie co jest na bluzie (projektant przypuszczam iż też nie za bardzo. coś gdzieś gały widziały i w bluzę wpisały), ale łyknie "magię" i na to liczy firma. Wpływu żadnego toto nie ma, to nie jest określony cel; może robić za "strój do rytuałów" jak lansuje go producent, ale jeśli ktoś go za taki uzna we własnej wyobraźni. Na tej samej zasadzie może działać astrologiczna sukienka, którą na ezomikołajki dostała Kremilek Haha właśnie tak myślałam to były czasy ezograżyny i to wtedy łyknęłam, aczkolwiek chciałabym jednak wiedzieć co to za symbole (te bardziej skomplikowane niż odwrócony krzyż). Jeśli rozpoznajesz, to podziel się proszę Cytuj
Administrator Ismer Napisano 22 Grudnia 2019 Administrator Napisano 22 Grudnia 2019 Najlepiej rozpoznaje mi się symbole astrologiczne oraz pentagram, symbole żywiołów, są tam nawet fazy Księżyca, elementy kabalistyczne z pieczęci anielskich i nie tylko anielskich i to z różnych kultur, symbole celtyckie, klucz nilu... no sporo nawrzucane 1 Cytuj
maguska_dzikuska Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Napisano 22 Grudnia 2019 Wiecie co, żeby było łatwiej to ogarnąć wszystkie narysuje i ponumeruje, jak ktoś będzie wiedział o co chodzi to niech np napisze 3- to coś tam coś tam. Wrzucę jeszcze dzisiaj. Myślę, że może się to niektórym przydać... 1 Cytuj
maguska_dzikuska Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Napisano 22 Grudnia 2019 Dobra nie wszystkie, ale te które najbardziej mnie zastanawiają. Wiem, że większość to sigile... tylko jakie? A 14 to symbol alchemiczny Ziemi, albo materia otoczona przez ducha, jeśli ktoś wie coś więcej niechaj napisze. 9 i 11 jest tam u góry księżyc, ale nie wiem czy on należy do symbolu czy tak na bluzie przypadkowo wyszło. 12 i 16 to to samo tylko jedno jest odwrócone. Jeszcze jest tam taki fantazyjny symbol trochę tribalowy... jak ktoś wie co to to proszę o info Cytuj
NadziejaZoja Napisano 22 Grudnia 2019 Napisano 22 Grudnia 2019 14 oznacza ziemie! 21 heksagram unikursalny rysowany nie odrywaną ręką 10 to jest saletra! 6 ołów alchemiczny! 2 Cytuj
NadziejaZoja Napisano 22 Grudnia 2019 Napisano 22 Grudnia 2019 13 arszenik.. Jak chcę Ci sie pobawić to wpisz sobie alchemiczne symbole lub okultystyczne! 1 Cytuj
Yunugar Napisano 22 Grudnia 2019 Napisano 22 Grudnia 2019 (edytowane) 3 to symbol Saturna lub ołowiu. Co do 14: Krzyż słoneczny, słoneczny krąg – forma krzyża znana od tysiącleci wyznawcom religii przedchrześcijańskich, w której równoramienny krzyż umieszczony jest w okręgu. Pojawia się często na megalitach. Koło z dwiema przeciętymi osiami to jeden z najstarszych symboli solarnych Indoeuropejczyków, powszechnie występujący u Celtów, ale którego motyw pojawiał się także u Słowian wschodnich. Jako krzyż wpisany w krąg, wyraża szczególny związek nieba i ziemi. Symbol punktu środkowego, wyrównanie cech aktywnych i biernych w charakterze człowieka doskonałego. Jest on wykorzystywany także jako symbol gnostycyzmu. Na bluzie zauważyłem także oktagram, rękę fatimy? Nie będę wklejal ich znaczenia bo można wyszukać w necie. Edytowane 22 Grudnia 2019 przez Yunugar 1 Cytuj
maguska_dzikuska Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Napisano 22 Grudnia 2019 Dziękuję Wam! Już znalazłam większość, tylko jeszcze 19.. ktoś wie? Cytuj
Administrator Ismer Napisano 22 Grudnia 2019 Administrator Napisano 22 Grudnia 2019 14 oznacza i ziemię i słoneczny krzyż. W astrologii niektórzy oznaczają tym symbolem punkt szczęścia, ale także może to być nie w formie krzyża a X w okręgu. Nie wiem więc, co tu projektant miał na myśli, ale skłaniam się do słonecznego. Ręka fatimy - tak, tylko nie wiem, po co oko boga (opatrzności) na tej ręce, no ale ja się nie znam na wynalazkach niuejdżowych Te podwójne kopnięte ósemki kojarzą mi się z symboliką nieskończoności. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi