Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Odkurzyłam tarota, więc lecą karty jak tam mój styczeń się zaprezentuje :)

3 Puchary - świętowanie, pomyślne zakończenie

3 Denary - Wykonanie zadania, nowe możliwości, wykazanie się

Rydwan - aktywność, podjęcie decyzji, ruch

Coś mi trójki się usadowiły w tym miesiącu. Wygląda na to, że na przełomie 19/20 wszystko znajdzie swój finał i pozamykam swoje sprawy. Rydwan może pozwoli mi wybrać się wreszcie na siłownię, na którą nie umiem trafić od początku grudnia mimo karnetu :D

9f4dde463a4170526b157e99a6a58465.jpg e54362409a33b787beada38eb56192de.jpgfe05f39063e18ea4bc7c9b28e19c6466.jpg

• Super 1
Napisano

Z dużą dawką energii i radości stawisz czoło nowym wyzwaniom. Popracujesz nad sobą.  Może to będzie siłownia ?

• Lubię to! 1
  • Moderator
Napisano

Co to za talia? Fajnie pokazana jest tutaj 3 monet,

Pytanie tak ogólne, że interpretacja tego to strzelanie na oślep trochę :P ale widać dużo imprez przed Tobą, kończenie starych projektów, może jakieś egzaminy, dużo czasu spędzonego w towarzystwie.

rydwan jest tutaj kartą dynamiczną (chociaż z obrazka na tej talii tego jakoś nie widać) zatem dosyć duża dynamika tych wydarzeń, o których mówią poprzedzające trójki.

• Lubię to! 2
Gość Lianna
Napisano

Bardzo fajne karty Ci wyszły :) Widać radość, świętowanie, miłe chwile w 3 Kielichach. Potem skupisz się na nauce, pracy, takiej drobiazgowej nawet. Dużo energii będziesz mieć, może jakiś wyjazd Ci się szykuje w tym Rydwanie?

Napisano

Zobaczymy co to będzie, bo na razie w planach nie mam ani wyjazdów ani imprez... ale do końca stycznia jeszcze dużo czasu :D

Napisano

Sporo imprez, spotkań, ale jednocześnie uczenia się, udoskonalenia się i możesz być nieco między tym rozdarta, chociaż i masz dużo energii (Rydwan). Może też będziesz sporo biegać,  gdzieś jeździć, aktywnie przetwarzać decyzji w życie :)

Na wszystko starczy sił ;)

Udanego miesiącu :)

Napisano

Właściwie wszystko już zostało napisane :)

Duża dynamika, dużo energii, dużo będzie się działo i raczej w tym miesiącu nie będziesz się nudzić. Dużo zaproszeń / spotkań, pracy / nauki, być może rozwijanie pasji.

To wszystko (trójki) napędzane Rydwanem, który może pokazywać możliwość wyjazdu ale też takie "ruszenie z kopyta" z nowym rokiem, bez oglądania się za siebie (to przecież pojazd zwycięzcy).

Rydwan to też umiejętność godzenia 2 energii - może zatem pokazywać, że będziesz umiała godzić przyjemności (kielichy) z obowiązkami (monety).

Napisano

Widać, że styczeń będzie bardzo energiczny :) 

W 3 pucharów widać imprezy, miłe chwile, następnie w 3 denarów systematyczna praca, nauka, natomiast rydwan to może jakiś wyjazd lub jakaś nagła wiadomość. Energia będzie Cię wręcz rozpierać w styczniu :) 

• 2 tygodnie później...
Napisano

No i jednak wywiózł mnie ten rydwan. Musiałam przełożyć termin pewnej wizyty i zamiast w moim mieście będzie w sąsiednim. Teraz pozostaje mi czekać na te imprezy :D

• Super 1
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Chyba podciągnę ten temat na karty miesiąca na wzór Piko, coby całego forum nie zagracać :D. Faktycznie koniec stycznia i początek lutego upłynął dość sympatycznie w gronie znajomych, ze względu na urodziny moich drogich koziorożców i wodników :) . Niestety w lutym czuję zdecydowany spadek wszystkiego... energii, zdrowia i dużo pracy. Zobaczmy co tym razem karty zasugerują na resztę miesiąca.

Znów

Rydwan

Kapłan

Gwiazda - nadzieja, optymizm, przeznaczenie, czyli koniec końców wszystko się ułoży

f66e6b7c93d041c873f02654818d34b9--alfons  img_1207-1.jpg?resize=166,300&ssl=1   5ceef5cd6f9f2f561686de5b0828ed1f.jpg

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)
22 minuty temu, crowcrow napisał:

Rydwan

Kapłan

Gwiazda

Krótko to: Podróż (w siebie,optymistyczne zagłębienie się) (Rydwan) , namysł nad swoimi przekonaniami, (Arcykapłan) przejście się do kościoła lub jakieś miejsce związane z naturą i kontemplacja nad swoimi nawykami, przekonaniami , co da pozytywną nadzieję (Gwiazda) na przyszłość...

PS:Mniejsze obrazki mniej obciążają komputery. i łącza.

Edytowane przez Piko
  • Dziękuję 1
Napisano
12 godzin temu, crowcrow napisał:

Niestety w lutym czuję zdecydowany spadek wszystkiego... energii, zdrowia i dużo pracy. Zobaczmy co tym razem karty zasugerują na resztę miesiąca.

Znów

Rydwan

Kapłan

Gwiazda

Ja tu widzę wizytę u lekarza, być może jakaś morfologia pozwoli Tobie znaleźć przyczynę gorszego samopoczucia. Po prostu należy zasięgnąć porady kogoś mądrzejszego i posłuchać = zastosować, wprowadzić w życie i będzie git.

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

myślę podobnie jak @Elie-1

taki raczej niespieszny ten Rydwan... klapnięty trochę

widać zmęczenie i jakiś sprawy dalej się rozwijają (które już się ciagną) - może chodzić o zdrowie albo jakieś męczące Cię problemy, które daja znużenie, zmęczenie - może też psychicznie jesteś czymś wyczerpana, nie musi być coś na płaszczyźnie fizycznej, w sensie choroby

i jak Elie-1 pisze, porada u kogoś fachowego (Kapłan) daje nadzieję na poprawę sytuacji (Gwiazda)

Edytowane przez Ava55
Napisano

Rzeczywiście, Rydwan na obrazku wolny :D

Powiedziałabym, że takie wolne wyruszenie (Rydwan) w stronę studiów (Kaplan; bo pewnie studiujesz, co? :) ), jakieś, marzenia, nadziej z tym związane, lub bardzo twórcze studia, jeśli można tak to ująć (Gwiazda), może jakiś projekt...

Z innej strony bez orientacji na obrazki widziałabym sporo entuzjazmu i energii (jeśli patrzeć po znaczeniom, a nie po obrazkom) skierowanych w obszary duchowe (Kaplan + Gwiazda), lub światopoglądowe, wartościowe.

W każdym razie życzę udanego miesiącu ;)

• 4 miesiące temu...
Napisano

Powrót do kart miesięcznych :)
Jak przebiegnie mi sierpień?

7ee98db0da3e3fbb91e313f41b7193dd--alfonstarot-mucha-12391.jpgad1ee8d7660c4bdc19bc30c79a298597.jpg

Pierwszy rzut oka na karty prezentuje się bardzo nostalgicznie i kontemplacyjnie :D

Na przeprowadzkę jeszcze za wcześnie, więc może będzie to jakieś nowe przedsięwzięcie (planuję kolejne studia może to mi te kije zaprezentowały?) (3 buławy). W 9 pucharach widzę, że wszystko idzie po mojej myśli, będę zadowolona z tego co będzie. Powinnam postępować zgodnie z intuicją, bo ona mnie nie zawiedzie (królowa pucharów).