iskra1008 Napisano 2 Stycznia 2020 Napisano 2 Stycznia 2020 Dzień dobry wszystkim. W ramach ćwiczeń z tarotem (talia Illuminati) zrobiłam rozkład z 3 kart na pytanie „Jaka jest przyszłość znajomości X i Y w ciągu najbliższych 3 miesięcy". X i Y dopiero co się poznali. W odpowiedzi wyciągnęłam karty: 1) Kochankowie 2) 8 buław 3) Księżniczka denarów, Bez przypisywania im dodatkowych pytań. I teraz pojawił się problem, bo nie potrafiłam tego prawidłowo odczytać. Pierwsza moja myśl: zajdzie potrzeba podjęcia decyzji odnośnie tej znajomości tzn czy ma ta znajomość rozwinąć się, przejść na wyższy poziom. Ta decyzja będzie podjęta dość szybko. A Księżniczka Denarów może mówić, że ta znajomość jednak póki co pozostanie na poziomie relacji koleżeńskich, przyjaźń? Największą trudność sprawia mi w tym rozkładzie ta Księżniczka Denarów. Nie wiem jak ją odczytywać. Dodatkowo Pan X jest zodiakalną Panną., Księżniczka Denarów to Panna. Czy ta karta to odniesienie do niego? Może ktoś pomoże? Cytuj
Moderator Arbogast Napisano 2 Stycznia 2020 Moderator Napisano 2 Stycznia 2020 Z kochankami to zawsze jest problem, bo jedni widza tam wybór i potrzebę podjęcia decyzji, a inni widzą tam relację damsko-męską, która raczej nie jest związkiem trwałym, a efemerycznym czyli coś w rodzaju romansu. Ale pomogą w interpretacji dalsze karty, 8 buław jest z jednej strony kartą prędkości, wydarzeń, które nastąpią szybko, co może wskazywać na szybki rozwój znajomości, z drugiej zaś strony 8 buław to karta komunikacji, kontaktu, wiadomości, odbierania wiadomości, sms, maili, telefonów itp Księżniczka denarów może wskazywać na osobę młodą, uczącą się, bądź na cechy jakie ta osoba reprezentuje i to można ekstrapolować z osoby na sytuację, czyli znajomość rozwijająca się, a ludzie chętnie na poznawanie się, zatem ogólnie można to odczytać jako syntezę powyższego: znajomość przybierze formę relacji damsko-męskiej (czyli nie będzie to koleżeńskie: "cześć, co słychać") i poprzez dość intensywny kontakt będziecie się poznawać, bo oboje jesteście sobą zainteresowani, a potem zaczniecie się zastanawiać co z tą znajomością dalej zrobić. Uczuć nie widać, jest ciekawość, zainteresowanie, ale skoro to wczesny etap to tak chyba powinno być,. Kochankowie jako jedyne AW mówi, że głównym zadaniem będzie określenie charakteru tej znajomości. 1 Cytuj
Maestro Priestess Napisano 3 Stycznia 2020 Maestro Napisano 3 Stycznia 2020 W dniu 2.01.2020 o 12:54, iskra1008 napisał: Dzień dobry wszystkim. W ramach ćwiczeń z tarotem (talia Illuminati) zrobiłam rozkład z 3 kart na pytanie „Jaka jest przyszłość znajomości X i Y w ciągu najbliższych 3 miesięcy". X i Y dopiero co się poznali. W odpowiedzi wyciągnęłam karty: 1) Kochankowie 2) 8 buław 3) Księżniczka denarów, Bez przypisywania im dodatkowych pytań. I teraz pojawił się problem, bo nie potrafiłam tego prawidłowo odczytać. Pierwsza moja myśl: zajdzie potrzeba podjęcia decyzji odnośnie tej znajomości tzn czy ma ta znajomość rozwinąć się, przejść na wyższy poziom. Ta decyzja będzie podjęta dość szybko. A Księżniczka Denarów może mówić, że ta znajomość jednak póki co pozostanie na poziomie relacji koleżeńskich, przyjaźń? Największą trudność sprawia mi w tym rozkładzie ta Księżniczka Denarów. Nie wiem jak ją odczytywać. Dodatkowo Pan X jest zodiakalną Panną., Księżniczka Denarów to Panna. Czy ta karta to odniesienie do niego? Może ktoś pomoże? Moim zdaniem znajomość na początku przyniesie rodzaj romantycznych uniesień, nadziei, zachwytu, może zbliżeń fizycznych. W 8 buław zawsze wychodzi mi znajomość wirtualna (kontakt na odległość przez telefon, smsy, messanger), ale nic więcej. Na uniesieniach, wrażeniach i westchnieniach się chyba zakończy, znajomość będzie wirtualnie podtrzymywana i nic za tym więcej nie idzie. W Królowej Monet widziałabym raczej podejście zdroworozsądkowe i życiową kalkulację Pani, dla której ten związek nie będzie wystarczająco atrakcyjny, czy też partner nie zaspokoi w pełni jej potrzeb (poczucie bezpieczeństwa, dojrzałość życiowo-emocjonalna, pozycja społeczno-ekonomiczna). 1 Cytuj
iskra1008 Napisano 21 Lutego 2020 Autor Napisano 21 Lutego 2020 Bardzo dziękuję za pomoc w interpretacji rozkładu. Znajomość nie rozwija się... To znaczy nie stało się nic żeby ją zakończyć , ale obie strony nie robią nic aby ją rozwinąć. Wszystko się powoli rozmywa. Ona czeka na jakiś bardziej zdecydowany ruch z jego strony, a on takiego jasnego sygnału nie daje. Po okresie spotkań wynikających poniekąd z udziału w szkoleniu ( do połowy stycznia), nastało takie... zawieszenie. Jest bardzo sporadyczny kontakt przez messengera. Z jego strony w pewnym momencie odczuwalny lekki dystans, wycofanie. Być może Pan podjął decyzję o nie angażowaniu się w tę znajomość, bo czas zajmuje mu nauka, przygotowania do egzaminu. Okazja do spotkań minęła i chociaż było fajnie i budziły te spotkania emocje to wg niego ten czas minął i teraz zajęty jest swoją nauką, karierą. 1 Cytuj
iskra1008 Napisano 27 Lutego 2020 Autor Napisano 27 Lutego 2020 Wczoraj karty mnie troszkę zaskoczyły… Jak pisałam poprzednio znajomość X i Y nie rozwija się. Pomimo tego zadałam pytanie: Co wydarzy się pomiędzy X i Y do końca tego tygodnia czyli do 1 marca? Otrzymana odpowiedź to: 1) Głupiec 2) 8 buław 3) Kochankowie Zaskoczyło mnie to że 8 buław i kochankowie to karty z poprzedniego rozkładu na pytanie o rozwój znajomości w ciągu 3 miesięcy. I te 3 miesiące to akurat kończą się na początku marca ( pytanie zadałam 2 stycznia) Zastanawiam się czy wczorajszy rozkład odczytywać całkowicie odrębnie, czy może karty pokazują kontynuację, z poprzednim odczytem? Jeśli jako kontynuacja to myślę, że dla tej pary te 8 buław i kochankowie są jakoś szczególnie ważni, może na te karty szczególnie należy zwrócić uwagę. Dla mnie moja karta kochankowie to taki moment -znajomość na początku przynosząca romantyczne uniesienia, nadzieje, zachwyt, motyle w brzuchu, szybsze bicie serca. Jest to uczucie odwzajemnione, los temu uczuciu sprzyja, ale jeszcze nie wiadomo, co z tą relacją będzie dalej , czy będzie związek czy tylko fascynacja i romans. On i ona są osobno, jakby na chwilkę przed rzuceniem się w ramiona i pójściem wspólną drogą, ale nic nie jest przesadzone i nie wiadomo czy to zrobią, czy przekroczą wspólnie to magiczne przejście pokazane na karcie. W tej tali ja nie widzę karty kochanków jako wybór między 2 partnerami, jeśli już wybór to czy w to wchodzę, czy nie. 8 buław to odważne realizowanie planów, szybkie działanie bez zastanawiania się co będzie, bez analizowania, pośpiech. Na pewno nie ma tutaj wahania się, nieśmiałości, niepewności. 8 buław to też karta kontaktu. Może przesłanie jest żeby nie analizować, nie zastanawiać się tylko śmiało, odważnie działać, poznawać się, cieszyć się z tych romantycznych uniesień, motylków itp. Jeśli odrębnie to ja tu widzę albo jakąś spontaniczną, wesołą, rozmowę przez internet, która przyniesie emocje, albo jakieś niespodziewane spotkanie, które będzie wesołe i będzie iskrzyć ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi