Skocz do zawartości

Zakup na olx

panna.marta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłam tydzień temu od dziewczyny kosmetyk. Pieniądze wpłacone a dziewczyna milczy. Zakładam najgorszy scenariusz, że kasa przepada. 

Jak zakończy się sprawa z zakupem kosmetyku? 

As monet, dwa miecze, 2 monety i królowa kielichów

No widzę, że będzie z Panią trochę przejść może będę ubiegłą się o zwrot pieniędzy? 

Napisano
24 minuty temu, panna.marta napisał:

Jak zakończy się sprawa z zakupem kosmetyku? 

As monet, dwa miecze, 2 monety i królowa kielichów

Widać, że jest blokada pomiędzy Wami a kasa przytulona o czym mówi As Denarów. Finalnie krzywdy Ci nie zrobi bo ostatnia karta  - Królowa Pucharów mówi o tym, że sumienie by jej na to nie pozwoliło. Natomiast pragnę zauważyć, że ona obraca tymi kosmetykami

( 2 Denarów) sprzedaje - kupuje i dlatego może być ta cisza z jej strony. Wzięła kasę od Ciebie na towar, którego jeszcze w chwili trandakcji nie było ale finalnie będzie dobrze.

• Dziękuję 1
Napisano
Teraz, Ziomal597 napisał:

Widać, że jest blokada pomiędzy Wami a kasa przytulona o czym mówi As Denarów. Finalnie krzywdy Ci nie zrobi bo ostatnia karta  - Królowa Pucharów mówi o tym, że sumienie by jej na to nie pozwoliło. Natomiast pragnę zauważyć, że ona obraca tymi kosmetykami

( 2 Denarów) sprzedaje - kupuje i dlatego może być ta cisza z jej strony. Wzięła kasę od Ciebie na towar, którego jeszcze w chwili trandakcji nie było ale finalnie będzie dobrze.

Ale myślisz, że finalnie mi to wyśle czy przepadło? 

Napisano
20 minut temu, panna.marta napisał:

Ale myślisz, że finalnie mi to wyśle czy przepadło? 

Wyśle, bo Królowa Pucharów nie jest zdolna do takich "czarnych" interesów. 

• Super 1
Napisano (edytowane)

Też myślę, że Ci wyśle, a jeśli nie to kasę przynajmniej odda.

Edytowane przez Noa20
Napisano

Hmmm... mam wrażenie, że ona nie zauważyła (2 Mieczy), że kasa wpłynęła (As Denarów). Myślę, że kasa nie przepadła  - 2 Denarów jest m.in. interpretowana jako „przepływ”,  co może oznaczać, że dostaniesz kosmetyk (Królowa kielichów jest kartą osobową, która lubi upiększać siebie, więc może przedstawiać Ciebie ciesząca się z korzystania z niego).

W gorszej opcji - zwrot kasy - 2 denarów - od Królowej kielichów.

Kart oszustwa tu nie ma :) 

• Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
Napisano

Też się zgodzę, że kasa wpłynęła (As Monet), ale na razie nie zdążyła tego zobaczyc, lub ogarnąć (2 mieczy) i milczy bo jest zajęta z innymi klientami/sprzedarzami i ma ich kilka na raz (2 monet). W końcu się odezwie, bedzie bardzo miła i uprzejma (Królowa Kielichów) 

Powodzenia ;)

Napisano
18 minut temu, Willow napisał:

Też się zgodzę, że kasa wpłynęła (As Monet), ale na razie nie zdążyła tego zobaczyc, lub ogarnąć (2 mieczy) i milczy bo jest zajęta z innymi klientami/sprzedarzami i ma ich kilka na raz (2 monet). W końcu się odezwie, bedzie bardzo miła i uprzejma (Królowa Kielichów) 

Powodzenia ;)

Ona już kasę dawno temu widziała. Tydzień pisała, że doszła i wyślę paczkę. 

Napisano

Weryfikacja. Po tych kartach późnym wieczorem napisałam do tej dziewczyny, żeby się do mnie w reszcie odezwała, bo mam dość niejasnej sytuacji. Odpisała. Paczke wysłała w piątek przed 18 a doszła do mnie w poniedziałek w południe. Priorytet. Szok, że takim piorunem to doszło. Czyli jednak było bardziej optymistycznie niż pokazały to karty. 

W dniu 11.01.2020 o 10:24, Willow napisał:

Powodzenia ;)

Ona już kasę dawno temu widziała. Tydzień pisała, że doszła i wyślę paczkę. 

• Dziękuję 1