Iwka78 Napisano 25 Stycznia 2020 Napisano 25 Stycznia 2020 Przeczytałam jej książkę "Sekrety zdrowia" i bardzo mi się spodobała. Stwierdziłam, że pomedytuję na ciało i zdrowie. Jakie efekty uzyskam w ciągu 3 miesięcy? Wisielec, cesarzowa, 4 mieczy, księżniczka mieczy, kapłanka Wisielec to dla mnie sama medytacja, będę czuć się wewnętrznie lepiej, poprawię swój kontakt z ciałem i bardziej będę kierować się intuicją. Możliwe, że będę też szukać innych medytacji. Cytuj
Gość Ava55 Napisano 25 Stycznia 2020 Napisano 25 Stycznia 2020 też bym widziała medytację w Wisielcu Cesarzowa to konsekwencja i dążenie do perfekcji w 4 mieczach i paziu mieczy to taki trochę zastój, który Ci sie nie spodoba - ale wszystko wymaga czasu i myślę, że Kapłanka pokazuje sukces - harmonię ze sobą, ale na to trzeba będzie poczekać (pracować i poczekać aż zadziała z pełną mocą, będzie czas potrzebny na jakby przetrawienie tej pracy) Cytuj
zakretka23 Napisano 26 Stycznia 2020 Napisano 26 Stycznia 2020 Wisielec to wycofanie się i medytowanie, Cesarzowa poprawić samopoczucia na swój temat, 4 mieczy to tez dla mnie medytacje i wyciszenie myśli zaś giermek mieczy to umysł z biegającymi myślami - jakby były momenty gdy nie będziesz mogła sobie z nimi poradzić. W Kapłance widzę ze poradzisz sobie tym na własny sposób. Na czym polega ta medytacja ? Być może jest dla Ciebie za długa ? 1 Cytuj
Iwka78 Napisano 26 Stycznia 2020 Autor Napisano 26 Stycznia 2020 1 minutę temu, zakretka23 napisał: Wisielec to wycofanie się i medytowanie, Cesarzowa poprawić samopoczucia na swój temat, 4 mieczy to tez dla mnie medytacje i wyciszenie myśli zaś giermek mieczy to umysł z biegającymi myślami - jakby były momenty gdy nie będziesz mogła sobie z nimi poradzić. W Kapłance widzę ze poradzisz sobie tym na własny sposób. Na czym polega ta medytacja ? Być może jest dla Ciebie za długa ? Jest głos, który Cię prowadzi, poniżej link. Dla mnie jest faktycznie długa, medytuję na wieczór na leżąco i oczywiście bardzo szybko zasypiam... i kilka razy świadomie się wybudzałam... jedni mówią, że to dobrze jak się zasypia, bo niby lepiej działa na podświadomość, bo jesteśmy w stanie głębokiej relaksacji, może stąd te miecze? 1 Cytuj
zakretka23 Napisano 26 Stycznia 2020 Napisano 26 Stycznia 2020 Jak uczyłam się medytować zaczynałam ze stoperem z czasem wydłużając czas, później już nie korzystałam. Zreszta pierwsze medytacje już w dzieciństwie odbywałam w ruchu, dla mnie trening na siłowni tez jest jakaś forma medytacji. Są różne opcje, tez zasypiam przy medytacjach prowadzonych ...prawie natychmiast. Cytuj
Gość Nice Napisano 26 Stycznia 2020 Napisano 26 Stycznia 2020 Tak, Wisielec, to sama medytacja, jako tako, na to też wskazują karty 4 mieczy i Kapłanki: to da Ci wewnętrzny spokój, inne spojrzenie na wiele rzeczy, bierność w niektórych sytuacjach, lepsze zrozumienie swojego wnętrza, Cesarzowa może wskazywać, na obudzenie w Tobie Twojego potencjału kreatywnego, zdolności twórczych, bo Cesarzowa to i tę rzeczy też, będziesz spostrzegać piękno w sobie, wzrośnie kobiecość, ciepło, lepszy kontakt z dziećmi (paź mieczy), chociaż ta kartą też mi na wewnętrzne dziecko wskazuje, w Kapłance zaczniesz lepiej rozumieć swój świat wewnętrzny, słyszeć głos intuicji, może wzrosną zdolności w tym kierunku. Ciekawym jest, że pojawiają się karty i Kapłanki i Cesarzowej - 2 kobiecych archetypów w AW, myślę, że będziesz w harmonii z sobą, jako z kobietą - i z niebieską i z ziemną stroną swojej kobiecości Trzymam kciuki i powodzenia Cytuj
Gość Lianna Napisano 28 Stycznia 2020 Napisano 28 Stycznia 2020 Chyba nic odkrywczego nie dodam. Na pewno się uspokoisz, wyciszysz nerwy, może w tej Cesarzowej nawet wypiękniejesz, albo nabierzesz większej pewności siebie. Zdecydowanie poprawisz sobie kontakt z Twoim wnętrzem, wyostrzy Ci się intuicja. 4 Mieczy to uspokojenie, ale też taki prawdziwy odpoczynek, może tutaj też pokazywać, że będziesz po prostu lepiej sypiać Bardzo ładne karty :) Cytuj
Iwka78 Napisano 10 Marca 2020 Autor Napisano 10 Marca 2020 W dniu 25.01.2020 o 22:34, Iwka78 napisał: Przeczytałam jej książkę "Sekrety zdrowia" i bardzo mi się spodobała. Stwierdziłam, że pomedytuję na ciało i zdrowie. Jakie efekty uzyskam w ciągu 3 miesięcy? Wisielec, cesarzowa, 4 mieczy, księżniczka mieczy, kapłanka Wisielec to dla mnie sama medytacja, będę czuć się wewnętrznie lepiej, poprawię swój kontakt z ciałem i bardziej będę kierować się intuicją. Możliwe, że będę też szukać innych medytacji. ***weryfikacja*** przyznaję się... nie poszła mi ta medytacja... jakaś nudna się zrobiła po kilku razach... 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi