Skocz do zawartości

Czy powinna iść na psychologię

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie Kochane,

zwracam się z prośba o pomoc czy kolejnym rozkładzie. Koleżanka poprosiła mnie o karty, ma dylemat czy powinna isc na psychologie (zaocznie), boi się czy podoła połączyć te studia z praca.

Wyszły następujące karty:

(czy powinna iść?)

IV miecze+IV kielichy+ IX buław

Czy będzie zadowlona?

Giermek mieczy+III denary+rydwan

Zaraz przedstawię Wam swoją interpretację kart w komentarzu, jednak zaznaczam, iż dopiero uczę się Tarota, dlatego też jestem niezwykle wdzięczna za Wasze uwagi, interpretacje. 

Napisano

czy powinna iść?

Moim zdaniem, jeśli zdecyduje się na te studia to niestety widać tutaj duże zmęczenie i wyczerpanie. Może być zmuszona do brania dodatkowych urlopów w pracy, odczuwać, że natłok obowiązków ją po prostu przerasta. IV kielichy sugerują smutek, przygnębienie, zły stan psychiczny, potrzebę spokoju i zachowania "trzeźwego umysłu". IX Buław zaleca ostrożność przy wszelkiego rodzaju pochopnych działaniach, sugeruje zadania, które przerastają samotność....być może jej życie towarzyskie ucierpi z powodu tych studiów. Dla mnie raczej na nie..

Napisano

Czy będzie zadowlona?

Giermek mieczy kojarzy mi się właśnie ze studentem, więc tu by się zgadzało, ale są to również opóźnienia w realizacji planów. Może pokazywać koleżankę jako głodną wiedzy, nastawioną na naukę, jej ciekawość..Dalej mamy III denary, które w mojej cenie mogą mówić tutaj o ciężkiej pracy, wysiłku, dojściu do czegoś, ale tylko jeśli poświęcimy temu dużo uwagi i skupienia. Tutaj nie ma żadnego efektu wow, nie ma co liczyć na farta, trzeba pracować sumiennie a efekty przyjdą. Rydwan natomiast kojarzy mi się z chaosem, natłokiem spraw, przesunięciem terminów. Według mnie te karty potwierdzają te poprzednie...może podołać, aczkolwiek będzie przemęczona, ta sytuacja wymagać będzie dużego wysiłku, dyscypliny, zaangażowania. Nic nie przyjdzie tak po prostu...

• Ismer zmienił tytuł na Czy powinna iść na psychologię
Napisano
13 godzin temu, runoutofbreath napisał:

(czy powinna iść?)

Wszystkie 3 karty tego odradzają, 4 mieczy to taki brak ruchu, spokój zamknięcie w sobie, ewentualnie, wyobraża sobie na moment teraźniejszy, że wszystko jest znacznie prostsze i relaksowe, niż będzie w rzeczywistości, i rzeczywistość ją rozczaruję, szczególnie, jak trzeba będzie zaciągnąć pas i się przyłożyć (9 buław), a ochoty na to nie ma (4 kielichów) + pracowe sprawy ma na głowie. Z sumy wychodzi 17 - Gwiazda - na razie to są jej piękne i wzniosłe marzenia, które... Mogą tak i zostać marzeniami.

13 godzin temu, runoutofbreath napisał:

Czy będzie zadowlona?

Z wiedzy może być zadowolona, po pojawiają się 2 typowo naukowe karty - paź mieczy (wiedza, mówienie, uczenie się) i 3 monet - karta udoskonalenia i egzaminu. Jako że od razu po 3 monetach pojawia się Rydwan, to się zgodzę z natłokiem spraw w tym momencie i mocnym wysiłkiem, ale zwykle na Rydwanie koni biegną w dwie różne strony - czyli dosłownie może być rozdarta między pracą a uczelnią. Niech to rozważy na spokojnie :)

Życzę jej wszystkiego dobrego, i przede wszystkim dobrej dla niej decyzji :)

Gość Lianna
Napisano

Zgadzam się, nic nowego pewnie nie dodam. Zmęczy ją to, znudzi- 4 Kielichów. Nie ma w tym rozkładzie kart działania, pasji, zainteresowania... Niemrawe strasznie karty.

Widać, że przyłożyłaby się do nauki, pilnie uczyła- Giermek Mieczy, 3 Monet. Może też by poznała fajnych ludzi. Rydwan na końcu rozkładu- kojarzy mi się z taką nerwówką, napięciem trochę, taka szarpanina może być.

Ja bym jednak odradzała, ale to Jej decyzja jest ;)

Napisano

Dziękuję Wam kochane, wszystko przekazałam :* 

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 4.02.2020 o 13:38, Willow napisał:

Wszystkie 3 karty tego odradzają, 4 mieczy to taki brak ruchu, spokój zamknięcie w sobie, ewentualnie, wyobraża sobie na moment teraźniejszy, że wszystko jest znacznie prostsze i relaksowe, niż będzie w rzeczywistości, i rzeczywistość ją rozczaruję, szczególnie, jak trzeba będzie zaciągnąć pas i się przyłożyć (9 buław), a ochoty na to nie ma (4 kielichów) + pracowe sprawy ma na głowie. Z sumy wychodzi 17 - Gwiazda - na razie to są jej piękne i wzniosłe marzenia, które... Mogą tak i zostać marzeniami.

Z wiedzy może być zadowolona, po pojawiają się 2 typowo naukowe karty - paź mieczy (wiedza, mówienie, uczenie się) i 3 monet - karta udoskonalenia i egzaminu. Jako że od razu po 3 monetach pojawia się Rydwan, to się zgodzę z natłokiem spraw w tym momencie i mocnym wysiłkiem, ale zwykle na Rydwanie koni biegną w dwie różne strony - czyli dosłownie może być rozdarta między pracą a uczelnią. Niech to rozważy na spokojnie :)

Życzę jej wszystkiego dobrego, i przede wszystkim dobrej dla niej decyzji :)

Owszem ,konie niby biegną w dwie strony ale woźnica daje radę trzymać je na wodzy ,panuje nad nimi . 3 monety to karta wzrostu przy regularnym wysiłku .To wygląda tak jakby nieustannie musiała być na pełnych obrotach ...będzie musiała włożyć w to dużo wysiłku ale przy 3 monetach jest satysfakcja i są rezultaty . ;)