Piko Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 Przy prostych wróżbach z tarota, gdzie na jedno pytanie odpowiada się serią wybranych kart ( często stosowane na forum); U mnie najważniejsza jest Pierwsza karta ,a każda następna jest dopełnieniem poprzedzającej. Chyba że pojawi się Karta Wielkich Arkan, wtedy to ona nadaje główne znaczenie rozkładowi. Czy wy przy takich prostych rozkładach na forum ; macie podobny system interpretacji czy inny ? Cytuj
Gość Nice Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 1 godzinę temu, Piko napisał: ; macie podobny system interpretacji czy inny ? Stosuję różne, w zależności od tego, w jaki obraz mi karty się składają: 1. Może być tak, że 1sza - jak się zaczeło, 2ga - jak się rozwija, 3 - czym się kończy. 2. WA - tak, jak najbardziej, jeśli do rozkłada trafia, to jest najważniejszy, szczególnie, jeśli jeden, jeśli 2 to w zależności do tego, jakie są otaczające karty, na przykład : Siła + 10 mieczy + Śmierć - w takim rozkładzie najważniejsza jest Śmierć, bo ją uzupełnia 10 mieczy; jeśli 3 WA to lub ten po środku, lub też używam tą metodę łączenia; 3. Karta po środku, bo opisuję proces rozwoju, czy określa cały charakter rzeczy, fabule, lub kartę końcową - bo to jest podsumowanie; Wszystkie karty, mimo tego, mają znaczenie ważne, nie są uzupełniaczami, to, co opisałam wyżej, to tylko, powiedzmy, karta "akcentowana", wokól niej buduje się fabuła Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi