Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Ekspert
Napisano

Według Ossowieckiego Polska odegra ważną rolę w procesie duchowego odrodzenia świata, wskazywał ją też jako kraj, który będzie wzorem dla innych a polskiego języka będą się powszechnie uczyć ludzie na świecie,... no ciekawe, bo na razie na to się nie zanosi i jest wprost przeciwnie. Coś wątpię w tą wiodącą rolę naszego kraju... tym bardziej, że owo odrodzenie, wg. nawiedzonych wiernych, będzie zionęło katolicyzmem. Wziąwszy pod uwagę to, że aby nastąpiło odrodzenie duchowe to musi nastąpić najpierw zmiana w samych kapłonach - bo jak może uczyć moralności ktoś zepsuty do kości - to czarno to widzę.

• Lubię to! 1
  • W punkt 2
  • Super 3
Gość Ava55
Napisano (edytowane)

ja niestety też czarno to widzę...

tak sobie myślę, ze dużo zależy od tego, kto (z jakiego punktu widzenia, światopoglądu) te przepowiednię pisze

wielu wyznawców Jezusa mogłoby się z taką wizją zgodzić - np. gdyby w Polska stała się oficjalnie państwem wyznaniowym - katolickim ; rządy Jezusa i Maryi, Królowej Polski  - taki kraj z pewnością oprze się zalewowi "innowierców", w tym ateistów oraz zepsutej "filozofiigender", itp. itd. :D 

może jako jedyne w Europie, kościoły czyli domy boże będą mlekiem i miodem płynęły ku chwale Pana... może w ten sposób ominie nas potop albo nie podzielimy losu Sodomy i Gomory

niezbadane są wyroki boskie :mysli:

Edytowane przez Ava55
  • 2 miesiące temu...
Napisano
W dniu 1.05.2020 o 22:59, Ava55 napisał:

może jako jedyne w Europie, kościoły czyli domy boże będą mlekiem i miodem płynęły ku chwale Pana...

i na pożytek tym pseudosługom bożym. Bo że dla całej reszty społeczeństwa, to wątpię. Jeśli Polska oficjalnie miałaby świecić przykładem dla innych krajów jako państwo wyznaniowe, którym nieoficjalnie już jest, to ja dziękuję za taką Polskę, gdzie kobiety traktuje się jak bydło hodowlane, a poglądy JKM Korwina wcielane są w życie. Ostatnio zdaje się wpadł na pomysł, by kobietom odebrać prawa wyborcze. Nie, takiej Polski stanowczo nie chcę.

• W punkt 4
Napisano

Nie sądzę aby Polska zarobiła na eksporcie języka polskiego i katolicyzmu , no ale zobaczymy...

następny odcinek o Stefanie Ossowieckim →

Najsłynniejszy Polski Jasnowidz Życie i Przepowiednie dla Świata i Polski Stefan Ossowiecki

• Lubię to! 3
  • Cool 1