Radiana Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 OSTATNI BUKIET RÓŻ Moment w moim życiu trwałeś. Pozostał wieczny ślad. Nie zaginą te wspomnienia do ostatnich moich chwil. Twój świat i mój książki razem czytane sztuka, muzyka... Te przeżycia nutką zapisały się na zawsze w pamięci mej. Kwiatów bukiety ten pierwszy z róż i te następne... a kiedy życie twoje uchodziło przyszedłeś ostatni raz pożegnać się ... bukietem czerwonych róż. Nasze łzy uścisk gorący to ostatni obraz w pamięci mojej uwieczniony. Obraz kolorami przyjaźni malowany barwiony czerwienią miłosnych róż. 2 Quote
_Domi_ Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Radianko piękne i nawet nie wiesz jak bliskie . Quote
summer44 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Radianko ten wiersz na prawdę porusz i łapie za serducho... Quote
ToosT Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 dużo powtórzeń i wyrazów bliskoznacznych w drugiej strofie i ogólnie w całokształcie też trochę : ) Treścią ciekawy. Quote
Guest sheina Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 łądnie, taki ciepły... i od serca, a nie pod "publiczkę" a to jest najważniejsze. Quote
Radiana Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Dziękuję bardzo ,za miłe komentarze- naprawdę jestem szczęśliwa- bo jestem amatorką, a nie poetką- dlatego wiele one dla mnie znaczą 1 Quote
infedro Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 (edited) - amatorką ???... Hmmm, ja tu nikogo takiego nie widzę... - Hmmm... aż człowiek "wzrasta duchowo"... - bo przecież TEN świat... istnieje tuż obok Nas... - wystarczy tylko CHCIEĆ go zobaczyć... by się nim nie tylko zachłysnąć... ale i trwać, aż do "ekstazy szczęścia"... ) - bo wystarczy tylko otworzyć swe Serce... by znaleźć siebie TYM prawdziwym... by znaleźć ISTOTĘ naszego życia... istotę ISTNIENIA... )) - jest to możliwe właśnie dzięki takim ISTOTOM jak TY... miła Radiianko... ))) - i dziękuję Ci... za to że JESTEŚ... bo tylko tyle w zupełności wystarczy... --- pozdrawiam cieplutko... infedro... Ps. - szkoda tylko że tutaj... nie ma opcji "podziękował" pod postem... Edited May 19, 2010 by infedro Quote
Radiana Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Dziękuję Infedro - masz racją, tak ten piękny swiat, istnieje obok nas , widzimy go na każdym kroku swojego zycia .Tak jak TY odnajdujesz ten wiersz, napisany w chwilach emocji Dziekuję za takie piękne słowa i za to ze Ty także jesteś obok mnie. Dziękuję Przyjacielu - Kiedy możemy zauważyć moment, gdy kończy się noc a zaczyna dzień? [...] - Kiedy podchodzi do nas obcy człowiek, a my bierzemy go za naszego przyjaciela i znikają spory - to jest chwila, gdy kończy się noc, a zaczyna dzień. — Paulo Coelho Być jak płynąca rzeka 1 Quote
Recommended Posts