Maestro Priestess Napisano 30 Maja 2020 Maestro Napisano 30 Maja 2020 Pierwsze pytanie do nowej talii, to u mnie tradycyjnie: Jak będzie nam się współpracowało? Bocian + Książka Podoba mi się to połączenie Bocian to nowy początek, zmiany, zwiastun nowego cyklu. Ewidentnie to dla mnie coś nowego, więc bociek fajnie tutaj się wpasował i daje dość optymistyczny wydźwięk. Książka pokazuje, że dużo pracy przede mną, czytania, uczenia się, doszkalania, poznawania kart. W połączeniu te karty wskazują na wątpliwość zmian, czyli jakąś chwiejność na tych długich nogach bociana.... Czyżby bocian wskazywał też ulotność mojego zapału i szybkie znudzenie tematem z powodu konieczności doszkalania się? W pytaniu o tę konkretną talię może pokazuje, że szybko się z niej przerzucę na inną szukając nowej wiedzy lub w ogóle szybko porzucę tę metodę... Hm... Co myślicie? 1 1 Cytuj
Moderator Lunaria Napisano 30 Maja 2020 Moderator Napisano 30 Maja 2020 (edytowane) 9 minut temu, Priestess napisał: Jak będzie nam się współpracowało? Bocian + Książka Można też przyjąć, że długie nogi bociana zapowiadają długą przygodę z Lenormandami Bardzo fajne, pozytywne karty. Skoro wcześniej byłaś bardziej tarotowa (witaj w klubie), to teraz czeka Cię całkiem nowa przygoda, nowy system. Bocian wskazuje na zapał i Książka wskazuje na pogłębianie wiedzy P.S. Łatwiej mi interpretować kogoś karty niż moje, u Ciebie @Priestess jakos te karty są bardziej przejrzyste Edytowane 30 Maja 2020 przez Lunaria 1 1 Cytuj
Administrator Ismer Napisano 30 Maja 2020 Administrator Napisano 30 Maja 2020 Studia w innym kraju - w przełożeniu na pytanie: studia nad inną niż dotychczas talią kart. Ale też jednocześnie może być zmiana w sposobie uczenia się, czy też rozumienia kart - bo tu kojarzenie jest jednak inne niż przy tarocie, może więc być to dla Ciebie zniechęcające, możesz je rzucać i wracać - u można nawiązać do Twojego poprzedniego pytania: "Jak odnajdę się w nowej metodzie wróżenia? " Może oznaczać też, że lenorki (jak wytrwasz) wspaniale wspomogą interpretacje tarotowe, może coś dopowiedzą, dookreślą, podpowiedzą bądź będziesz je stosować naprzemiennie z tarotem, w zależności od rodzaju pytania- bo Bocian jest dwukrajowcem, przeprowadza się i żyje tam gdzie mu łatwiej żyć, Ja te karty odczuwam pozytywnie, coś się z tego urodzi (Bocian to też ciąża ) a w połączeniu z Książką co się może urodzić? - moim zdaniem wiedza 3 Cytuj
Gość Stilla Napisano 30 Maja 2020 Napisano 30 Maja 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Lunaria napisał: teraz czeka Cię całkiem nowa przygoda, nowy system. Podoba mi się to z tą nową przygodą Ogólnie podpisuję się a interpretacjami, które tu padły. Bocian to tez odkrywanie czegoś nowego, a Książka to sekrety. Odkryjesz, zgłębisz tajemnice Lenormand Dosłownie te karty oznaczałyby zmiany w edukacji, zmiana systemu, którego się uczysz - nauka Lenormandów po zapoznaniu się z Tarotem będzie dla Ciebie jak pójście na inną uczelnię Bocianowi przypisana jest karta dworska królowej kier, więc byłaby to kobieta, która się uczy. Z zabaw słownych: "lotny umysł". Trafiłaś na talię, która będzie dla Ciebie prosta to rozumienia. PS, taki niuans: Bocian czasami też mówi o odejściu od czegoś, opuszczanie miejsca. W pytaniach o związki pokazuje często zdradę i chęć pójścia sobie. Przeglądam jednak materiały i akurat taką interpretację znajduję u Rany George (ale właśnie tylko przy pytaniach o związek), Caitilin Matthews na przykład raczej nie akcentuje tak bardzo tej kwestii. Przyznam, że sama mam teraz zonk i mi ta karta zabiła ćwieka Muszę doczytać od czego to zależy. Matthews radzi, by zwrócić w którą stronę w zwraca się Bocian i że może to powiedzieć nam "o naturze zmian". Cokolwiek ma na myśli, bo dalej nic nie ma. Edytowane 30 Maja 2020 przez Briee Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi