Skocz do zawartości

Jak będzie mi się pracowało z pierwszą talią

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Pierwsze pytanie do nowej talii, to u mnie tradycyjnie: Jak będzie nam się współpracowało?

Bocian + Książka

Podoba mi się to połączenie :)

Bocian to nowy początek, zmiany, zwiastun nowego cyklu. Ewidentnie to dla mnie coś nowego, więc bociek fajnie tutaj się wpasował i daje dość optymistyczny wydźwięk. 

Książka pokazuje, że dużo pracy przede mną, czytania, uczenia się, doszkalania, poznawania kart. 

W połączeniu te karty wskazują na wątpliwość zmian, czyli jakąś chwiejność na tych długich nogach bociana.... Czyżby bocian wskazywał też ulotność mojego zapału i szybkie znudzenie tematem z powodu konieczności doszkalania się? W pytaniu o tę konkretną talię może pokazuje, że szybko się z niej przerzucę na inną szukając nowej wiedzy lub w ogóle szybko porzucę tę metodę... Hm... Co myślicie?

• Lubię to! 1
  • Super 1
  • Moderator
Napisano (edytowane)
9 minut temu, Priestess napisał:

Jak będzie nam się współpracowało?

Bocian + Książka

Można też przyjąć, że długie nogi bociana zapowiadają długą przygodę z Lenormandami :ok:

Bardzo fajne, pozytywne karty. Skoro wcześniej byłaś bardziej tarotowa (witaj w klubie), to teraz czeka Cię całkiem nowa przygoda, nowy system. Bocian wskazuje na zapał i Książka wskazuje na pogłębianie wiedzy :czarodziej:

P.S. Łatwiej mi interpretować kogoś karty niż moje, u Ciebie @Priestess jakos te karty są bardziej przejrzyste ;)

Edytowane przez Lunaria
  • Lubię to! 1
  • Super 1
  • Administrator
Napisano

Studia w innym kraju :D  - w przełożeniu na pytanie: studia nad inną niż dotychczas talią kart.

Ale też jednocześnie może być zmiana w sposobie uczenia się, czy też rozumienia kart - bo tu kojarzenie jest jednak inne niż przy tarocie, może  więc być to dla Ciebie zniechęcające, możesz je rzucać i wracać :D - u można  nawiązać do Twojego poprzedniego pytania: "Jak odnajdę się w nowej metodzie wróżenia? "

Może oznaczać też, że lenorki (jak wytrwasz) wspaniale wspomogą interpretacje tarotowe, może coś dopowiedzą, dookreślą, podpowiedzą bądź będziesz je stosować naprzemiennie z tarotem, w zależności od rodzaju pytania- bo Bocian jest dwukrajowcem, przeprowadza się i żyje tam gdzie mu łatwiej żyć, 

Ja te karty odczuwam pozytywnie, coś się z tego urodzi (Bocian to też ciąża ;) ) a w połączeniu z Książką co się może urodzić? - moim zdaniem wiedza :)

• Lubię to! 3
Gość Stilla
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, Lunaria napisał:

teraz czeka Cię całkiem nowa przygoda, nowy system.

Podoba mi się to z tą nową przygodą :) Ogólnie podpisuję się a interpretacjami, które tu padły. Bocian to tez odkrywanie czegoś nowego, a Książka to sekrety. Odkryjesz, zgłębisz tajemnice Lenormand :) Dosłownie te karty oznaczałyby zmiany w edukacji, zmiana systemu, którego się uczysz - nauka Lenormandów po zapoznaniu się z Tarotem będzie dla Ciebie jak pójście na inną uczelnię ;p Bocianowi przypisana jest karta dworska królowej kier, więc byłaby to kobieta, która się uczy. Z zabaw słownych: "lotny umysł". Trafiłaś na talię, która będzie dla Ciebie prosta to rozumienia.

PS, taki niuans: Bocian czasami też mówi o odejściu od czegoś, opuszczanie miejsca. W pytaniach o związki pokazuje często zdradę i chęć pójścia sobie. Przeglądam jednak materiały i akurat taką interpretację znajduję u Rany George (ale właśnie tylko przy pytaniach o związek), Caitilin Matthews na przykład raczej nie akcentuje tak bardzo tej kwestii. Przyznam, że sama mam teraz zonk i mi ta karta zabiła ćwieka :obled: Muszę doczytać od czego to zależy. Matthews radzi, by zwrócić w którą stronę w zwraca się Bocian i że może to powiedzieć nam "o naturze zmian". Cokolwiek ma na myśli, bo dalej nic nie ma. 

Edytowane przez Briee