Skocz do zawartości

Interpretacja pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, 

Potrzebuje pomocy w interpretacji. 

W przyszły weekend wyjeżdżam z przyjaciółmi nad morze, zapytałam kart jak przebiegnie wyjazd. Wyszła koniczyna, lis, kosa

Według  mnie wyjazd może się udać, ale trzeba będzie być ostrożnym i uważać na jakieś oszustwa/kłamstwa przy rezerwacjach, opłacaniu noclegu, w restauracjach etc. 

Martwi mnie nieco ta kosa na końcu rozkładu, ale ja czytałam karty w ten sposób, że lis był kartą główną (fałsz, oszustwo) i połączyłam konicznę z kosą co daje jakieś niespodziewane małe, szczęście. 

Dodam że podczas tasowania wypadł mi klucz i trumna, nie dodałam ich do rozkładu, ale z kronikarskiego obowiazku wspominam i te karty też mnie martwią trochę. W większośći  interpretacji oznacza to jakieś uleczenie/szczęśliwe zakończenie, ale znalazłam też interpretację mówiącą o niebezpieczeństwie, stąd te wątpliwości. 

Jak Wy byście zinterpretowali ten rozkład w kontekście podróży?

Będę wdzięczna za pomoc.

Edytowane przez Marcix
  • Moderator
Napisano
13 godzin temu, Marcix napisał:

W przyszły weekend wyjeżdżam z przyjaciółmi nad morze, zapytałam kart jak przebiegnie wyjazd. Wyszła koniczyna, lis, kosa

Lis to mogą być też plotki, ktoś najprawdopodobniej mężczyzna będzie zachowywał się nie fair. Koniczyna i Lis to też żarty, może ktoś będzie próbował popsuć Ci plany. Koniczyna i Kosa to tak jak mówiłaś chwilowe szczęście. 

Klucz i Trumna, które wypadły mogą mówić o zamknięciu jakiegoś etapu.

Trzeba będzie trochę uważać na oszustwa, ale ogólnie powinien to być miły wypad :wink:

• Maestro
Napisano
14 godzin temu, Marcix napisał:

koniczyna, lis, kosa

Koniczyna + Lis 

Trzeba uważać na oszusta, który pod pretekstem ofiarowania Wam czegoś extra, okazji jakiejś, czegoś wartościowego wystrychnie Was na dudka. Może np. zarezerwowany pokój okaże się nie tak komfortowy i elegancki jak na zdjęciach, albo lokalny sprzedawca wciśnie jakiegoś bubla sugerując, że ma on większą wartość niż w rzeczywistości. 

Lis + Kosa

To też jakiś złodziej, oszust, ale złapany na gorącym uczynku. Więc kontynuując myśl z pierwszej pary, wszystko zakończy się pomyślnie, bo albo odkryjecie jego nieszczere intencje i nie dacie się zmanipulować, albo zostanie on pociągnięty do odpowiedzialności i poniesie konsekwencje swojego oszustwa (np. zwrot pieniędzy, jakaś rekompensata itp. )

14 godzin temu, Marcix napisał:

klucz i trumna

To bym potraktowała jako ostrzeżenie, aby uważać na drodze, unikać ryzyka (np. podczas sportów, wycieczek). W jednym z tłumaczeń znalazłam informację, że to podejmowanie niebezpiecznych wyborów. Dlatego też lepiej dmuchać na zimne i być ostrożną :)  Może właśnie wiąże się to z kartą Lisa i mówi o tym, aby decyzje przemyśleć i zachować rozwagę, jeśli nie chce się doświadczyć straty. 

Sama koniczyna na początku mówi o udanym wyjeździe, szczęśliwych chwilach, pomyślności, więc tego bym się trzymała i zachowała ostrożność. 

• Lubię to! 1
Napisano
4 godziny temu, Priestess napisał:

Koniczyna + Lis 

Trzeba uważać na oszusta, który pod pretekstem ofiarowania Wam czegoś extra, okazji jakiejś, czegoś wartościowego wystrychnie Was na dudka. Może np. zarezerwowany pokój okaże się nie tak komfortowy i elegancki jak na zdjęciach, albo lokalny sprzedawca wciśnie jakiegoś bubla sugerując, że ma on większą wartość niż w rzeczywistości. 

Lis + Kosa

To też jakiś złodziej, oszust, ale złapany na gorącym uczynku. Więc kontynuując myśl z pierwszej pary, wszystko zakończy się pomyślnie, bo albo odkryjecie jego nieszczere intencje i nie dacie się zmanipulować, albo zostanie on pociągnięty do odpowiedzialności i poniesie konsekwencje swojego oszustwa (np. zwrot pieniędzy, jakaś rekompensata itp. )

To bym potraktowała jako ostrzeżenie, aby uważać na drodze, unikać ryzyka (np. podczas sportów, wycieczek). W jednym z tłumaczeń znalazłam informację, że to podejmowanie niebezpiecznych wyborów. Dlatego też lepiej dmuchać na zimne i być ostrożną :)  Może właśnie wiąże się to z kartą Lisa i mówi o tym, aby decyzje przemyśleć i zachować rozwagę, jeśli nie chce się doświadczyć straty. 

Sama koniczyna na początku mówi o udanym wyjeździe, szczęśliwych chwilach, pomyślności, więc tego bym się trzymała i zachowała ostrożność. 

Dziękuję za pomoc w interpretacji :kwiatek:, właśnie ten klucz i trumna, które wypadły podczas tasowania mnie najbardziej niepokoją, bo znalazłam, że może to oznaczać wręcz otarcie się o śmierć. Dodam, że będę podróżować pociągiem i nie wiem czy mam się spodziewać jakiegoś groźnego wypadku czy tylko jakieś czarne myśli mi się przyplątały.