zakretka23 Napisano 27 Czerwca 2020 Napisano 27 Czerwca 2020 Pierwsza tura Duda - Śmierć - gdybym logicznie nie myślała powiedziałbym ze straci poparcie Trzaskowski - 5 buław - będzie rozczarowanie jego wynikiem, mniej zdobędzie głosów niż wszyscy się spodziewają Bosak - Koło Fortuny - tutaj będzie dużo zaskoczenie Hołownia - 9 pucharów - tez dobry wynik Druga tura Duda - wisielec Trzaskowski - Kochankowie Bosak - Cesarzowa Hołownia - Rycerz monet Wisielec może mówić o zatrzymanie stołka na dalsza kadencje, drugim kandydatem będzie albo Bosak albo Trzaskowski, patrzac na pierwsza turę obstawie Bosaka 1 Cytuj
Maestro Priestess Napisano 27 Czerwca 2020 Maestro Napisano 27 Czerwca 2020 16 minut temu, zakretka23 napisał: Trzaskowski - 5 buław Nie wiem, czy rozczarowanie, moim zdaniem raczej sytuacja będzie bardzo gorąca i dynamiczna, np. w dniu wyborów zanim zostaną zliczone wszystkie głosy. 17 minut temu, zakretka23 napisał: Bosak - Koło Fortuny Tak, tutaj zaskoczenie, pewnie podobne jak podczas wyborów parlamentarnych, gdy nikt nie dawał Konfederacji większych szans. 19 minut temu, zakretka23 napisał: Hołownia - 9 pucharów Ten wynik będzie satysfakcjonował kandydata. 19 minut temu, zakretka23 napisał: Duda - Śmierć Powolne umieranie. Śmierć nie jest nagłą zmianą, a zmianą rozłożoną w czasie, procesem. Moim zdaniem to początek końca. Na drugą turę poczekam z interpretacją po pierwszej, zobaczymy co się zadzieje. Być może w ogóle nie będzie II tury? 1 1 Cytuj
zakretka23 Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Napisano 27 Czerwca 2020 Racja z druga tura można się wstrzymać 1 Cytuj
Maestro Priestess Napisano 27 Czerwca 2020 Maestro Napisano 27 Czerwca 2020 Teraz, zakretka23 napisał: Racja z druga tura można się wstrzymać Ten Wisielec może mówić właśnie o odroczeniu drugiej tury.... a wejście do II tury Bosaka wydaje mi się wielce nieprawdopodobne, nawet przy karcie Koła. Zakładam więc, że będzie to starcie Trzaskowskiego z Dudełą, o ile do tego starcia dojdzie. Cytuj
Moderator Arbogast Napisano 27 Czerwca 2020 Moderator Napisano 27 Czerwca 2020 O bardzo ciekawe karty: Duda i Śmierć - ta karta zazwyczaj wychodzi, gdy musi nastąpić jakaś nieuchronna zmiana, bo śmierć to przeobrażenie, ale też i nieuchronność, -- ciężko to zinterpretować znając jego aktualne sondaże i wiedząc, że aż tyle one pomylić się nie mogą, zatem odczytanie tej karty jest dość frapujące i nastręcza nie małych trudności... Myślę, że @Priestess trafnie podeszła do tego, mówiąc, że to powolne umieranie, czyli wynik będzie raczej poniżej oczekiwań, chociaż oczywiście może być dalej na I miejscu. Trzaskowski i 5 buław - to jest na ogól karta rywalizacji, konkurencji, zawodów sportowych, pierwsze co mi przyszło na myśl, że przy tej karcie będą dość wyrównane wyniki, to jest karta siłowania się, a nie miażdżącej przewagi, pytanie tylko, czy chodzi o ring z Dudą, czy też on będzie miał dość spłaszczony wynik do pozostałych kandydatów, bo przy 5 buław często czuć na plecach oddech konkurentów Bosak - Koło fortuny - jest to karta zmienności, wydarzeń nieoczekiwanych i takich, na które nie mamy wpływu, niekiedy też wielkiego sukcesu, pytanie czy to sukces na miarę drugiej rundy? Czy też odwrócenie trendu dla tego kandydata? A może chodzi o to, że on zdobędzie wynik taki jak mu jest pisany, pomimo tego, że zarówno Konfederacja jak i Bosak są w mediach mocno cenzurowani (ograniczani) Hołownia i 9 pucharów - ta karta mówi z jednej strony o chwaleniu się czyli o bardzo dobrym marketingu, a jak również mówi o uczcie świętowaniu, może być tak, że on osiągnie całkiem wysoki wysoki wynik, ale nie na tyle by wejść do II tury, coś jak 4 miejsce, które nie łapie się na podium, w przypadku wyborów na prezia to jest 3 miejsce. Kosinika-kamysz - a on gdzie ma kartę? :P Pan Żółtek od menelove+ mój faworyt no gdzie ma kartę? :P II tura: Duda i Wisielec - ta karta z jednej strony odwleka, z druga strony sukcesu nie zapowiada... może być, że II tura zostanie odwleczona, ale to może być też karta reelekcji, bo Wisielec wydłuża Trzaskowski i Kochankowie - no ten na pewno będzie w drugiej w drugiej, bo kochanki to przecież wybór, ale czy ta karta zapowiada zwycięstwo? Ona jest nierozstrzygnięta. Bosak i Cesarzowa - ta karta mówi o takim sterowaniu zza pleców, Cesarzowa nie rządzi, ona wpływa na rządy Cesarza, zatem to głosy Bosaka przesądzą o zwycięstwie w II turze, w której on jednak nie będzie Hołownia i Rycerz monet - rycerz nie wygrywa, nie rządzi, a monetowy wręcz jest niewidoczny w tym co robi. Także to nie on, 2 Cytuj
panna.marta Napisano 27 Czerwca 2020 Napisano 27 Czerwca 2020 3 godziny temu, zakretka23 napisał: Pierwsza tura Duda - Śmierć -wow choć ja bym tutaj coś dobrala, żeby zobaczyć w która stronę pójdzie czy tutalnie się czy odrodzenia na nowo. Trudno odnieść się do tego. Może być tak, że wielka klęska a może być też początkiem jego nowej drogi i to nieco innej niż dotychczas. Np bardzo się zmieni po tym wydarzeniu lub zostanie na jakiś czas w cieniu. Trzaskowski - 5 buław - uważam, że będzie się działo ta karta to karta uczciwej walki z przeciwnikiem, więc ma szansę, ale będzie chwilami gorąco. Bosak - Koło Fortuny - noo tutaj będzie zaskoczenie, ale też bym dobrala jak zakręci koło. Druga tura Duda - wisielec no i to mi pasuje do tej śmierci, że zostanie dalej i znowu związane ręce, nogi u usta mimo, że zostanie prezydentem może zostać odsunięty na bok Trzaskowski - Kochankowie hmm no i tu bym się zastanowiła, bo to karta związku, łączenia się z, pogodzenia coś z czymś, konieczność podjęcia decyzji trochę na dwa fronty. Może to znak, że ma szansę i wtedy będzie musiał zrezygnować z posady prezydenta miasta i objąć nowy urząd Bosak - Cesarzowa, no on ma wyjątkowo dobre karty. Tak naprawdę najlepsze ze wszystkich. Kto wie może koło. Tak zakręci, że nas zaskoczy. Hołownia - Rycerz monet. Myślę że wygranej tu nie ma, ale dużo na tym ugra. Karta wzbogacenia się, nauki. Cytuj
Gość Joji Napisano 27 Czerwca 2020 Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Arbogast napisał: ***** i Cesarzowa - ta karta mówi o takim sterowaniu zza pleców, Cesarzowa nie rządzi, ona wpływa na rządy Cesarza, zatem to głosy *****a przesądzą o zwycięstwie w II turze, w której on jednak nie będzie Myślę nawet, że będzie to jawne poparcie jednej ze stron i myślę że nie będzie ono dla osoby aktualnie piastującej urząd. To będzie to zaskoczenie - Koło fortuny (tak zdaję sobie sprawę z różnicy światopoglądowych tych dwóch nurtów) Chodzi m. in. o dodatkowe obciążenia fiskalne i podatki, których ta strona bardzo nie lubi - to przeważy szalę, a nie LGBT i wojna światopoglądowa. Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Joji Cytuj
zakretka23 Napisano 28 Czerwca 2020 Autor Napisano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Swietnie wytypowałam czwórkę. W drugiej turze mamy Wisielca i Kochanków, po wyborze większości widać, ze Polacy lubią być na krótkich smyczach w kagańcach i nie mieć kompletnie nic do powiedzenia ... oczywiście odczytuje to w ten sposób ze osoby głosujące na Holownie i resztę oddadzą głos na Rafała druga opcja to ze nie ma żadnego wyboru ...wybór między tyfusem, a dżuma p Edytowane 29 Czerwca 2020 przez zakretka23 1 Cytuj
Moderator Arbogast Napisano 29 Czerwca 2020 Moderator Napisano 29 Czerwca 2020 Mamy już wyniki i zastanawiam się co nam te karty powiedziały, bo: - śmierc u Dudy... no z takim wynikiem, zyskał tyle głosów ile jego partia na jesień, nawet lekko więcej... gdzie ta zmiana? - 5 buław u Trzaskowskiego jak najbardziej pokazala wlasnie rywalizacje - Kolo fortuny dla Bosaka... no on zyskal tyle glosow ile jego partia na jesien... constans, a po tej karcie spodziewałbym się jakiegos odwrócenia losu, zaskoczenia... - 9 pucharow dla TVN, no on zadowolony, wynik napompowany jak na dziennikarza, wiec tez karta w sumie dobrze pokazala Czyli karty dla Dudy i Bosaka mnie zastanawiają 3 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 29 Czerwca 2020 Maestro Napisano 29 Czerwca 2020 Teraz, Arbogast napisał: Mamy już wyniki i zastanawiam się co nam te karty powiedziały, bo: - śmierc u Dudy... no z takim wynikiem, zyskał tyle głosów ile jego partia na jesień, nawet lekko więcej... gdzie ta zmiana? - 5 buław u Trzaskowskiego jak najbardziej pokazala wlasnie rywalizacje - Kolo fortuny dla Bosaka... no on zyskal tyle glosow ile jego partia na jesien... constans, a po tej karcie spodziewałbym się jakiegos odwrócenia losu, zaskoczenia... - 9 pucharow dla TVN, no on zadowolony, wynik napompowany jak na dziennikarza, wiec tez karta w sumie dobrze pokazala Czyli karty dla Dudy i Bosaka mnie zastanawiają W moich kartach na wczoraj : Duda 8 monet, Trzaskowski Sprawiedliwość, Hołownia 10 kielichów,Bosak 9 buław. II tura Duda Królowa Kielichów, Trzaskowski Koło Fortuny. 2 2 Cytuj
zakretka23 Napisano 29 Czerwca 2020 Autor Napisano 29 Czerwca 2020 Duda 8 monet - najdroższy prezydent wypracował sobie wygrana rozdawnictwem, za które wszyscy płacimy Trzaskowski - Sprawiedliwość zasłużenie Holownia - 10 pucharów chyba nie spodziewał się aż takiego poparcia Boska - 9 buław sporo osób na niego nie głosował bo nie wierzyło w jego sukces 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 29 Czerwca 2020 Maestro Napisano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Teraz, zakretka23 napisał: Duda 8 monet - najdroższy prezydent wypracował sobie wygrana rozdawnictwem, za które wszyscy płacimy Trzaskowski - Sprawiedliwość zasłużenie Holownia - 10 pucharów chyba nie spodziewał się aż takiego poparcia Boska - 9 buław sporo osób na niego nie głosował bo nie wierzyło w jego sukces Liczę, ze to Koło Fortuny okaże się szczęsliwe dla Trzaskowskiego Edytowane 29 Czerwca 2020 przez Inez2503 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 29 Czerwca 2020 Maestro Napisano 29 Czerwca 2020 U Ciebie na II turę Duda Wisielec- może część wyborców wstrzyma się z głosami na niego, na Rafała masz Kochanków - dostanie głosy niezdecydowanych. 2 Cytuj
zakretka23 Napisano 29 Czerwca 2020 Autor Napisano 29 Czerwca 2020 Podobno wiara czyni cuda ..zobaczymy 1 Cytuj
Gość Joji Napisano 1 Lipca 2020 Napisano 1 Lipca 2020 (edytowane) Karty dla K. Bosaka można już zweryfikować. Wynik lepszy od oczekiwań, a głosy jego wyborców będą rzeczywiście rozstrzygające – ten elektorat to w głównej mierze ludzie młodzi. Widać jak pozycja kandydata Konfederacji wzrosła np. po zaproszeniu do TVN24 i wywiadzie dla Moniki Olejnik oraz ilości innych wywiadów. K. Bosak nikogo nie poparł w drugiej turze ani nie powiedział na kogo nie zagłosuje. Co więcej nic nie zapowiada, aby stanął po którejś ze stron (a zatem myliłem się, że kogoś poprze). Edytowane 1 Lipca 2020 przez Joji Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi