Skocz do zawartości

Kamala Harris

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

5be157a4b3458b62gen.png

Amerykańska polityczka i prawniczka hinduskiego i jamajskiego pochodzenia, od 2017 senatorka reprezentująca Kalifornię, w latach 2011–2017 prokurator generalna Kalifornii, w latach 2004–2011 prokurator okręgowa San Francisco, w latach 1990–1998 zastępczyni prokuratora okręgowego hrabstwa Alameda.

11 sierpnia 2020 roku Joe Biden ogłosił Harris swoją kandydatką na urząd Wiceprezydenta Stanów Zjednoczonych w wyborach prezydenckich w Stanach Zjednoczonych w 2020 roku

Wikipedia

Coś mi się wydaje, że ta Pani może trochę namieszać w amerykańskiej polityce. Popatrzmy na aspekty Saturna do osobówek, pracowita, solidna Kobieta. Ciekawie położony Jowisz w Byku, w domu XII. Wraz z Neptunem i Marsem tworzy figurę półkrzyża. Z Księżycem i Marsem w znakach ognistych to nie da sobie zapewne w kaszę dmuchać :P

"Słynie z ciętego języka i mocnych konfrontacji z Republikanami, kocha gotowanie i hip-hop lat 90. I ma powyżej uszu opowiadania, jak przez całe życie traktowali ją rasiści".

Napisano (edytowane)

5cfb8dc185db3a45gen.png

Wygląda to ciekawie. Słońce na MC solariusza, czyżby wyższe stanowiska, np. wiceprezydenta USA? Jowisz natalny wypada w domu VI solara, też na duży plus oczywiście.

Edytowane przez Lianna
Napisano

Kurde, ale jak ona teraz w Waszyngtonie, to powinnam zrobić chyba relokacje.

Napisano
Godzinę temu, Lianna napisał:

5be157a4b3458b62gen.png

Amerykańska polityczka i prawniczka hinduskiego i jamajskiego pochodzenia, od 2017 senatorka reprezentująca Kalifornię, w latach 2011–2017 prokurator generalna Kalifornii, w latach 2004–2011 prokurator okręgowa San Francisco, w latach 1990–1998 zastępczyni prokuratora okręgowego hrabstwa Alameda.

11 sierpnia 2020 roku Joe Biden ogłosił Harris swoją kandydatką na urząd Wiceprezydenta Stanów Zjednoczonych w wyborach prezydenckich w Stanach Zjednoczonych w 2020 roku

Wikipedia

Coś mi się wydaje, że ta Pani może trochę namieszać w amerykańskiej polityce. Popatrzmy na aspekty Saturna do osobówek, pracowita, solidna Kobieta. Ciekawie położony Jowisz w Byku, w domu XII. Wraz z Neptunem i Marsem tworzy figurę półkrzyża. Z Księżycem i Marsem w znakach ognistych to nie da sobie zapewne w kaszę dmuchać :P

"Słynie z ciętego języka i mocnych konfrontacji z Republikanami, kocha gotowanie i hip-hop lat 90. I ma powyżej uszu opowiadania, jak przez całe życie traktowali ją rasiści".

Ja z 2 osobówkami w ogniu daje sobie w kaszę dmuchać, jak zresztą wiesz :D Pracuje nad tym :) Ogien to nie tylko siła, ale też ekspresja, drama, ale w tym przypadku, może i  rzeczywiście, nie daje, jako że że tu też mamy opozycję Mars- Saturn, tu rzeczywiście, nie tylko nie pozwoli dmuchać, ale i z chęcią i z dość zimną głową Ci rękę odgryzie w imię polityki i systemu (Saturn jest silniejszy od Marsa po znaku). + Przez opozycję Lew-Wodnik akurat zaznaczają się sprzeciwienstwa między nią samą, jej ego, a społecznym systemem, które będą przy tym Słońce w Wadze chce sprawiedliwości, szczerego podejścia, tylko z jej opozycjami to poczucie sprawiedliwości jest nieco zakłócone, po pierwsze, jak już wspomniałam "ja - społeczeństwo", po drugie zaznacza się wewnętrzny konflikt damsko-męskich roli - opozycja Słońce-Ksiezyc, do tego w znaku Wenus (Waga) i Marsa (Baran), do tego w domu 11 - orientacja na struktury społeczne, i 5 - gdzie swoim Słoneczkiem może poblyszczec na scenie 5go domu. Słońce w opozycji z Księżycem jeszcze wskazuje na problem w akceptacji własnych emocji (+ za okrutne podejście), a do tego, mam wrażenie, że ta Pani właśnie na sprzeciwienstwie płci (opozycja Slonce-Ksiezyc) będzie grała własny spektakl (5 dom) dla wolności i równości innych (11 dom). Do problemów emocjonalnych dołączają się Uran i Pluton w 4 domu - możliwe, że coś niezwykłego w jej rodzinie mocno odmieniło, ukształtowało jej emocje, i teraz cały ten reaktor atomowy znajduje się w jej podświadomości. 

Wenus komentować nie będę, bo ona ma prawo na prywatność. 

Jowisz w 12 domu w Byku to z jednej strony ukrywane zasoby finansowe, z drogiej strony organizacji funduszy, wspierających osób odrzuconych przez społeczeństwo. Z 3 strony, czytałam, że Jowisz w 12 domu to anioł-stroz, który ratuje osobę przed zniszczeniem.

To była kostka wisienki, a jej warstwa górna to fajny, towarzyski i dowcipny Bliźniak (+ Słońce w Wadze), inteligentny (+ Stellum w Pannie), ale czasami ostry, cięty, wyśmiewający i mściwy, celujący w same serce (Merkury w Skorpionie, uszkodzony), do tego jak będzie nadzwyczaj wściekła/zapalczywa (Księżyc w Baranie) i poniosą ją emocję, może w ogóle przestać panować nad tym, co mówi, i jak... Władcą asc i Słońce są w 5 domu - jej uwaga i życie się toczą wokół sztuki, zabaw, dzieci, gier milosnych, ona zawsze jest jakby na scenie. Moim zdaniem bardziej by jej pasowała sztuka (MC w Rybach, Słońce i władcą asc w 5 domu, Słońce w Wadze, Jowisz (sława) w Byku, Wenus w sekstylu z Neptunem, Mars we Lwie też lubi pracować w czymś twórczym), niż w polityce, ale to moje zdanie :)

Napisano

Cięta i pyskata jest na bank, mówi o tym wywiadach choćby sam Joe Biden.

Co do sztuki- z tego czytałam, to w liceum stworzyła jakąś grupę taneczną, także jakiś potencjał artystyczny ma :). W sumie większość domu V w znaku Wagi.

Temperamentu to jej nie brakuje, Księżyc w ognistym Baranie w trygonie z Marsem we Lwie. Wydaje mi się też, że ona jest odważna i potrafi iść pod prąd.

Dzieciństwa łatwego nie miała, ze względu na kolor skóry i rasizm.

"Od 2004 do 2010 była prokuratorem okręgowym San Francisco i pierwszą w historii Afroamerykanką pełniącą ten urząd".

Wikipedia

Jowisz w domu XII- sporo działa charytatywnie.

Taka ciekawostka- wyszła za mąż w wieku 50 lat. Mój szacun :)

Napisano
21 minut temu, Lianna napisał:

Cięta i pyskata jest na bank, mówi o tym wywiadach choćby sam Joe Biden.

Co do sztuki- z tego czytałam, to w liceum stworzyła jakąś grupę taneczną, także jakiś potencjał artystyczny ma :). W sumie większość domu V w znaku Wagi.

Temperamentu to jej nie brakuje, Księżyc w ognistym Baranie w trygonie z Marsem we Lwie. Wydaje mi się też, że ona jest odważna i potrafi iść pod prąd.

Dzieciństwa łatwego nie miała, ze względu na kolor skóry i rasizm.

"Od 2004 do 2010 była prokuratorem okręgowym San Francisco i pierwszą w historii Afroamerykanką pełniącą ten urząd".

Wikipedia

Jowisz w domu XII- sporo działa charytatywnie.

Taka ciekawostka- wyszła za mąż w wieku 50 lat. Mój szacun :)

O, mój szacun też!

Bardzo zaciekawiło mnie to, jak wygląda, lubię patrzeć na ludzi zmieszanego pochodzenia - jest bardzo ładna! :)

Wszystko by ok, tylko żeby polityka nie była dla niej narzędziem vendetty prywatnej...

• 2 miesiące temu...
Napisano

Czyżby pierwsza w historii USA kobieta wiceprezydent? Słońce na MC solara :)