Skocz do zawartości

Praca- wybór

Gość Sajya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zastanawiam się nad zmianą pracy, nowy wdrożony system w obecnej niezbyt podoba mi się. Mam propozycję innej,  zastanawiam się co będzie lepsze dla mnie. Jeśli w obecnej nie zmodyfikują systemu pracy to przyjmę tamtą oferte. W  przyszłym tygodniu będę rozmawiać z jedną i drugą stroną. 

1. Sytuacja zawodowa do końca roku jeśli zostanę:

Król denarów, 6 mieczy, moc

Raczej nie zostanę, oddalę się w tej 6 mieczy i nabiorę energii do działania

2. Sytuacja zawodowa do końca roku jeśli odejdę 

Wisielec, świat, 6 buław

Złożę wypowiedzenie i będę czekać na odejście, każda z tych opcji w sumie jest korzystna 

Jak to widzicie?

Edytowane przez Sajya
Napisano
13 godzin temu, Gośc20 napisał:

1. Sytuacja zawodowa do końca roku jeśli zostanę:

Zostaniesz w tej pracy , co da Tobie mocną sytuację finansową...

13 godzin temu, Gośc20 napisał:

Wisielec, świat, 6 buław

Będziesz musiał zmienić swoje widzenie, przeszkolenia, zasada "wszystko, albo nic" Zwycięstwo które sugeruje dopasowanie się do nowych warunków...

i moneta na szczęście    pentagrammoneta.png.5d6108a9af2579f91b34c407fdebdd13.png

Napisano

1. Sytuacja zawodowa do końca roku jeśli zostanę:

Moim zdaniem i tak odejdziesz z tej firmy, na co wskazuje 6 mieczy. Król denarów to mężczyzn potrafiący zadbać o swój statusu materialny. 6 mieczy to nowe rozwiązanie, nowa droga. Siła to postawienie na swoim i dążenie do celu. 

Wisielec, świat, 6 buław

Wisielec to oczekiwanie, z karta świata oznacza również zmianę światopoglądu. Prawdopodobnie masz 3 miesięczny okres wypowiedzenia. Wiec właściwe przejście do nowej pracy byłoby możliwe w nowym roku. W każdym razie odchodząc poczujesz się zwycięzcą. 

• Dziękuję 1
  • 3 miesiące temu...
Napisano

Weryfikuję :

do końca roku nic się nie zmieni więc tak, :

1. Odeszłam z tej pracy w listopadzie, zatrudniłam się tam, gdzie lepsza płaca i atmosfera, ale nie była to firma o którą pytałam, jeszcze inna propozycja. Szkolenia z tamtej wykorzystuję tu. 

2. Mimo 3-miesięcznego wypowiedzenia dogadałam się za porozumieniem stron, w nowej pracy dostałam od razu umowę na czas nieokreślony , a tamta wspomniana oferta nadal aktualna, gdyby coś tu poszło nie tak.  Jednocześnie możliwość powrotu do byłej też jest, duże możliwości bo współpracuję tu z tymi wszystkimi jednocześnie.  Taka sytuacja.