vivian Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 truskawka napisał: A la bigos z cukini składniki: margaryna, kiełbasa, cukinia, przecier pomidorowy, przyprawy Na początek najlepiej sobie wszystko przygotować: cukinie pokroić w paski (najpierw trzeba usunąć z niej pestki), w kosteczke pokroić kiełbasę (jaką się chce ) Następnie w garnku rozpuścić margarynę dodać posiekaną cukinię i kiełbase oraz przecieru pomidorowego. Następnie dodajemy przyprawy do smaku (sól, pieprz, można dodać słodkiej papryki) i ugniatać wszystko na papkę. Podawać razem z chlebem. Ja jeszcze dodaję paprykę i cebulę, ale to już kwestia gustu Cytuj
bajka Napisano 9 Grudnia 2006 Napisano 9 Grudnia 2006 vivian napisał: Ja jeszcze dodaję paprykę i cebulę, ale to już kwestia gustu ale wtedy to już jest leczo :mrgreen: Cytuj
kszys Napisano 14 Czerwca 2009 Napisano 14 Czerwca 2009 dzisiaj jadłem obiad u mamy moją uwagę zwrócił smak warzyw brokułów moja mam do wody dodaje szyptę soli 2 łyzki cukru i trochę octu lub soku z cytryny miesza i dopiero wrzuca brokuły gotuje około 20 minut wiecie jak warzywa smakuja ?....normalnie nie do wiary sprawdźcie sami mniam mniam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi