Yunugar Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Składniki: - majonez - ketchup lub przecier pomidorowy - kilka ząbków czosnku - sól - pieprz - cukier Do szklanki dajemy jedną łyżeczkę przecieru lub ketchupu. Wedle uznania. Następnie dodajemy dwie łyżeczki majonezu. Mieszamy do chwili aż obydwa składniki połączą się razem. Rozrabiamy w proporcjach 2:1 (tak jak ww.) czyli w przypadku gdy chcemy rozrobić więcej sosu, dajemy 4 łyżeczki majonezu i 2 łyżeczki przecieru itd. Dodajemy ząbki czosnku. Ścieramy je na tarce. Tutaj także, wedle gustu smakowego. Więcej ząbków czosnku aby sos był ostrzejrzy lub mniej aby był łagodniejszy. Na koniec przyprawy: szczypta soli, pieprzu i cukru. Mieszamy wszystko. Możemy dodawać ten sos do pizzy, zapiekanek, kanapek i innych słonych dań. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.