Ekspert Gringe Napisano 1 Grudnia 2020 Ekspert Napisano 1 Grudnia 2020 Z racji mijających Andrzejek pomęczyłam swoją talię Tarota...i tak na koniec zadałam pytanie- Jaki będzie moje samopoczucie związane z wyglądem? Przyznam, że to jedna z główniejszych bolączek mojego życia. Notorycznie na dietach, walczę z niską samooceną i ogólnie staram się cieszyć z tego jak wyglądam choć bywa różnie. Teraz przechodzę totalny kryzys- chyba związany ze zbliżającą się 40( za dwa lata)... Wyciągnęłam 3 karty: 7 kielichów- zmienność nastroju, melancholia, brak skupienia się na jednym celu, różne opcje( w sumie to już nie wiem, ci mam ze sobą zrobić by być zadowoloną z wyglądu). Rycerz Buław- chyba jakiegoś kopa dostanę( wrócę na siłownię po ponownym otwarciu w środę). Siła- dość optymistyczna, czyżbym odnalazła wewnętrzną mądrość i słońcu pogodziła swoje słabości? Kurczę, dawno takiego dołka nie miałam z tego powodu( zszamałam pudełko lodów zamiast trzymać się diety z Vitaliii ). Cytuj
NadziejaZoja Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 Lody Ci nie zaszkodą a wręcz odwrotnie przyspieszą spalanie tkanki tłuszczowej :P 1 Cytuj
Gość alieninside Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 Mozna tez interpretowac ze 7 kieli to Twoje pokusy a w silee zapanujesz nad swoimi slabosciami i powalczys ze swoja natura. Moze za sprawa jakiegos rycerza bulaw ( trenera personalnego??) . Nie wiem w kazdym razie rycerz bul i sila to optymistyczne karty. Sila bardziej z silownia mi sie kojarzy. Moze poczytaj cos o psychodietetyce. Na yt jest duzo podcsstow o tym, ktore zachecaja do znalezienia i pracowania nad konkretnymi emocjami ktore sklaniaja do zjedzenia tych lodow. Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Ekspert Napisano 1 Grudnia 2020 @NadziejaZoja Masz rację- zimne przyśpiesza metabolizm Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Ekspert Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) @Wildwood- w punkt. Wiem, że jedzenie przeze mnie słodyczy uruchamia się w momencie stresu lub obniżonego nastroju. Normalnie nie pamiętam kiedy moje włosy, fryzura doprowadzały mnie tak do szału - chyba jak ścięłam trwałą i miałam długość na chłopaka. Teraz ani kolor ani ich struktura ani żeby się w cokolwiek układały. Co fryzjer to większa porażka. Biorę witaminy, suplementy, dieta niby zbilansowana bo z Vitalii( czyli pod kontrolą dietetyka)- a włosy co raz gorsze. Plus nowe zmarszczki. I ta waga z której nie mogę zejść... Siedzenie w domu nie pomaga- ale skazani na to jesteśmy wszyscy. Od środy będzie można pójść na siłownię- liczę, ze może endorfiny po orbitrek’u pomogą... Sorry dziewczyny, że marudzę po prostu jak dół to dół. Jeśli chodzi o karty- napawają mnie nadzieją, stąd chciałam je z Wami skonsultować Edytowane 1 Grudnia 2020 przez Gringe Cytuj
Gość alieninside Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) 38 minut temu, Gringe napisał: @Wildwood- w punkt. Wiem, że jedzenie przeze mnie słodyczy uruchamia się w momencie stresu lub obniżonego nastroju. Normalnie nie pamiętam kiedy moje włosy, fryzura doprowadzały mnie tak do szału - chyba jak ścięłam trwałą i miałam długość na chłopaka. Teraz ani kolor ani ich struktura ani żeby się w cokolwiek układały. Co fryzjer to większa porażka. Biorę witaminy, suplementy, dieta niby zbilansowana bo z Vitalii( czyli pod kontrolą dietetyka)- a włosy co raz gorsze. Plus nowe zmarszczki. I ta waga z której nie mogę zejść... Siedzenie w domu nie pomaga- ale skazani na to jesteśmy wszyscy. Od środy będzie można pójść na siłownię- liczę, ze może endorfiny po orbitrek’u pomogą... Sorry dziewczyny, że marudzę po prostu jak dół to dół. Jeśli chodzi o karty- napawają mnie nadzieją, stąd chciałam je z Wami skonsultować Moze masz problemy z tarczyca. U mnie ten problemm sprawil ze z wlosow afro mi sie zrobilo. Wlosy z niskoporow zrobilly sie sredniopory i nie sa gladkie jak dawniej. Ale i tak juz sa lepsze niz wczesniej zbyt mala ilosc bialka tez negatywnie wplywa na wlos. No i malo omega. I zdrowe tluszcze. Moze tluszcz za mocno na diecie ograniczylas? Mi troche tez pomogly szampony i odzywki pantene do farbowanych. Wlosy nie sa juz takniesforne. Mi sie najgorsze zmarszczki robia od spania na twarzy. A propo tej psychodietetyki to trzeba te lody zastapic czyms innym jakas inna nagroda. Moze masazem antyzmarszczkowym? Edytowane 1 Grudnia 2020 przez Wildwood Cytuj
NadziejaZoja Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) 12 godzin temu, Gringe napisał: @NadziejaZoja Masz rację- zimne przyśpiesza metabolizm Nie chcę być nieskromna, ale często mam racje. Generalnie wiesz jak siebie nie zaakceptujesz czyt polubisz to te wszystkie diety itd będą nacechowane negatywnymi emocjami. Wiadomo, że nie zawsze się sobie podobamy, ale takich dni powinno być mniej niż tych, że widząc siebie w lustrze siebie lubimy.. P. S Znałam taką psychoterapeutkę, która sama była perfekcjonistką a swojej klience mówiła może warto odpuścić hehehehe Edytowane 1 Grudnia 2020 przez NadziejaZoja 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Ekspert Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) @NadziejaZoja zgadzam siè. Trzeba siè polubić. Ja mam ten temat do przepracowania przez całe życie- Saturn w 1 domu w opozycji do władcy Asc w 7(Wenus!). Może dużo się ostatnio u mnie nałożyło plus cała ta izolacja od ludzi daje wszystkim w kość. Z synem też jest różnie a najbardziej wykańczający jest jego problem ze spaniem- ma 6 lat i starcza mu 6h na dobę lub mniej... Także ten...pocieszam się, że karty nie najgorsze i jest nadzieja. A narazie odpuszczam sobie i zabieram się za lody Edytowane 1 Grudnia 2020 przez Gringe Cytuj
Kostroma Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 Ja myślę, że Twoje marzenia na temat idealnej sylwetki (7 kielichów) zmotywują Cię do działania (rycerz buław) i znajdziesz w sobie dużo nowej i świeżej energii żeby nad sobą pracować (siła). Czuję upartość i zawzięcie i tak trzymać! 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Ekspert Napisano 1 Grudnia 2020 Tak sobie myślę, że może zejdę z obłoków i marzeń o byciu atrakcyjną i pogodzę się ze sobą - Siła. Może to pora na okres dostrzeżenia, ze nie tylko wygląd się liczy ale wnętrze i na tym się skupię i pogodzę. Cytuj
Mana Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 16 godzin temu, Gringe napisał: Jaki będzie moje samopoczucie związane z wyglądem? 7 kielichów Rycerz Buław Siła Dużo emocji, słomianego zapału. Wydaje mi się, że karty pokazały radę by skupić się na czymś i odnaleźć wewnętrzną siłę. Jest szansa, że będzie Ci dobrze sama z sobą - Siła. Ale najpierw trzeba stawić czoła swoim marzeniom i zaglądaniom do różnych kielichów i takiemu wzdychaniu 'och jakby dobrze było gdyby'... jest szansa sięgnąć po kielich, ale jeden... to wybór drogi... Jak chcesz się czuć? Co możesz zrobić by się tak czuć? I już w samym pytaniu nie tyle Ci chodzi o sam wygląd co Twoje "czucie". Rycerz jest aktywny i jest w stanie osiągnąć to co chce, ma ogień i ambicję. Skąd się biorą w Tobie myśli, że nie jest dobrze? Dlaczego źle czujesz się w swoim ciele? Jesteś w stanie okiełznać swoje "demony". Trochę się rozpisałam Więc krótko.. Jakie samopoczucie? Dobre ale nie zawsze jednakowe 1 Cytuj
NadziejaZoja Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Gringe napisał: @NadziejaZoja zgadzam siè. Trzeba siè polubić. Ja mam ten temat do przepracowania przez całe życie- Saturn w 1 domu w opozycji do władcy Asc w 7(Wenus!). Może dużo się ostatnio u mnie nałożyło plus cała ta izolacja od ludzi daje wszystkim w kość. Z synem też jest różnie a najbardziej wykańczający jest jego problem ze spaniem- ma 6 lat i starcza mu 6h na dobę lub mniej... Także ten...pocieszam się, że karty nie najgorsze i jest nadzieja. A narazie odpuszczam sobie i zabieram się za lody Myśle, że każdy coś ma. Natomiast najważniejsze to nie dać się zwariować. Nie ma co zrzucać na układ planet,bo nad lubieniem siebie można pracować. Generalnie nad wszelkimi napiszę jak psycholożka SCHEMATAMI.. To jest ciężka praca dwa kroki w przód 10 w tył. Jednak wiem, że trzeba się wsłuchiwać w siebie... To prawda, że izolacja daję w kość, ale spacerów jeszcze nie zabronili... PS Miło, że przyznajesz mi racje. 1 Cytuj
NadziejaZoja Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 Teraz, NadziejaZoja napisał: Myśle, że każdy coś ma. Natomiast najważniejsze to nie dać się zwariować. Nie ma co zrzucać na układ planet,bo nad lubieniem siebie można pracować. Generalnie nad wszelkimi napiszę jak psycholożka SCHEMATAMI.. To jest ciężka praca dwa kroki w przód 10 w tył. Jednak wiem, że trzeba się wsłuchiwać w siebie... To prawda, że izolacja daję w kość, ale spacerów jeszcze nie zabronili... PS Miło, że przyznajesz mi racje. A JA MAM RELACJE Z KOBIETAMI :P 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Ekspert Napisano 1 Grudnia 2020 @ManaTak nastrój zwykle zmienny, uzależniony od cyklu Tak na teraz to ten kiepski nastrój mogę wytłumaczyć zmęczeniem materiału- bolączki samotnego rodzica z niepełnosprawnym dzieckiem. Ludzie nie zdają sobie sprawy jaki wpływ na stan psychiczny może mieć zwykle niewyspanie. Plus siedzenie z autystykiem 24h. Za nami też pobyt w szpitalu bo wycięcie migdałków. I chyba mi się już wszystko przelało i mam dość. Faktycznie 7 Kielichów mówi by na coś się zdecydować i przestać marzyć. Wziąć się do działania - nie wiem tylko czy znajdę w sobie jeszcze siłę 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Ekspert Napisano 1 Grudnia 2020 @NadziejaZoja Praca nad sobą jest trudna. Szczęśliwi Ci, co nie znają tego trudu... Nad relacjami z kobietami zawsze można popracować Cytuj
Gość alieninside Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 Domyslam sie ze Ci ciezko. Ale Jak masz Moc nakoncu to znajdziejsz. Magdalena Hajkiewicz-mielniczuk qi Owsiana maja fajne podcasty i samoakceptacji, zmianie podejscia do zywienia, kompulsywnym objadaniu itp. Warto posluchac. Cytuj
NadziejaZoja Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 26 minut temu, Gringe napisał: @NadziejaZoja Praca nad sobą jest trudna. Szczęśliwi Ci, co nie znają tego trudu... Nad relacjami z kobietami zawsze można popracować Wiem, że jest trudna wykonuję ja od dwóch lat w tym zawieszeniu. Idzie różnie.podejme probe relacji z kobietami.. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Ekspert Napisano 1 Grudnia 2020 @NadziejaZoja- każda praca to wysiłek. Trzymam kciuki wiem, ze banalnie zabrzmi - grunt to nigdy się nie poddawać. Cytuj
NadziejaZoja Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 21 minut temu, Gringe napisał: @NadziejaZoja- każda praca to wysiłek. Trzymam kciuki wiem, ze banalnie zabrzmi - grunt to nigdy się nie poddawać. Dzieki za trzymanie kciukow, ale jednak nie moze byc ciagle zle! 1 Cytuj
Gość Anastazja979 Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 Widzę te karty pozytywnie. Możesz na początku sama nie wiedzieć, czego chcesz (7 kielichów), ale potem nabierzesz energii do działania (Rycerz Buław) i staniesz się silniejsza (może dosłownie będą mięśnie w tej Sile) Cytuj
Iissa Napisano 1 Grudnia 2020 Napisano 1 Grudnia 2020 Same fajne karty. A pierwsza jest 7 Kielichów, to już w ogóle. To piękna karta, karta marzeń. W Twoim przypadku będą to cele. Skup się na tym co osiągniesz poprzez wyznaczone przez siebie cele. A dokładniej co się stanie kiedy już będziesz wyglądać tak jak sobie postanowiłaś, że chcesz wyglądać. Rycerz Buław to chęć działania, natychmiastowy zastrzyk motywacji. Siła bardzo podkreśla znaczenie dwóch pozostałych i dopełnia je. Dobrze to... wygląda. 1 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 8 Grudnia 2020 Autor Ekspert Napisano 8 Grudnia 2020 @Anastazja979 I @lissa - Macie rację, powinno być dobrze. Na pewno umieszczę weryfikację bo sama jestem zdziwiona, że karty widzą tą sytuacje tak optymistycznie. Lol Od ostatniego weekendu staram się wyjść na siłownię i ...mamy wtorek i się nie zapowiada. Syn ma problemy ze spaniem i w sumie to oboje śpimy o bardzo dziwacznych porach- marzy mi się 8h nieprzerwanego snu. Może wtedy i humor wróci. 1 Cytuj
Roulette Napisano 17 Grudnia 2020 Napisano 17 Grudnia 2020 Hmm, a czy to nie tak, że ta 7 Kielichów pokazuje, że dalej będziesz marzyła o figurze niczym z okładki jakiegoś babskiego szmatławca, gdzie fotoszop aż ocieka, ale napatoczy się jakiś Rycerz Buław, który sprawi, że poczujesz się pożądana i te mrzonki z 7 Kielichów popłyną w zapomnienie? 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 17 Grudnia 2020 Autor Ekspert Napisano 17 Grudnia 2020 @Roulette Podoba mi się Twoja interpretacja Choć jakiś tam Rycerz Buław jest i niekoniecznie zawraca mi tak w głowie...jak to robi nowa para butów którą sobie wymyśliłam Cytuj
Gość Lianna Napisano 18 Stycznia 2021 Napisano 18 Stycznia 2021 Ja bym te karty odczytała wprost, iż będziesz sobie marzyć ( 7 Kielichów), po czym wprowadzisz te swoje "wizje" w czyn. Dalej masz bardzo aktywne karty, także zaczniesz aktywnie działać. Może karty pokazują jakiś sport? W Moc też widzę większą pewność siebie, nabierzesz ewidentnie wiatru w żagle. Trzymam kciukasy ! Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Ekspert Napisano 18 Stycznia 2021 @Lianna Na ten moment mogę powiedzieć, że wróciłam do diety keto( robiłam ją w 2018). Mam mocne postanowienie schudnąć do lata. Siłownię mamy cały czas zamkniętą, może po 15 lutym coś się ruszy choć patrząc na wiadomości odnośnie wirusa to raczej rząd będzie odciągać złagodzenie lockdownu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi