krolowanatalia Napisano 10 Grudnia 2020 Napisano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Postawiłam bardzo podstawowy miłosny układ. Ja i mąż mamy problemy, aktualnie mieszkamy osobno, w innych państwach. Na pytanie czy mnie kocha, karty odpowiedziały nastepujaco: 1. co ma w głowie - umiarkowanie / wydaje mi sie, ze oznacza jednostajność,, brak namiętności, na ten moment nie tęskni ani nie planuje przyszłości ze mną. 2. co ma w sercu - wieża / wieże mówią o zmianach, możnaby zinterpretowac - jeśli teraz nie za bardzo ma ochote na zejście się, to może mu się odmieni? 3. odpowiedź na pytanie - zmartwychwstanie - zmiany, może oznaczac, pojednanie, ale również odcięcie się całkowite i rozpoczęcie czegoś zupelnie nowego. chciałabym zapytać doświadczone osoby, jaka jest ich interpretacja. Edytowane 10 Grudnia 2020 przez krolowanatalia dodanie interpretacji Cytuj
Maestro Priestess Napisano 10 Grudnia 2020 Maestro Napisano 10 Grudnia 2020 Moim zdaniem w głowie układa sobie pewne rzeczy, ale nic z tego nie wynika, bo to przelewanie z pustego w próżne. W sercu wieża, więc jego uczucia coś zburzyło. Sąd potwierdza, że po upadku wieży zaczyna sobie układać sprawny sercowe na nowo. Moim zdaniem niestety nie kocha, zamyka ten rozdział po sporym emocjonalnym wstrząsie (jakieś zranienie, jakaś nagła zmiana między wami, może jego zrujnowany obraz tej relacji). 1 2 Cytuj
Moderator Lunaria Napisano 10 Grudnia 2020 Moderator Napisano 10 Grudnia 2020 Nie dodam nic wiecej ponadto co napisała Priestess, zgadzam się całkowicie z jej interpretacją. @krolowanatalia wróżyłaś tylko z AW czy z całej talii? 1 1 Cytuj
Elżbieta. Napisano 11 Grudnia 2020 Napisano 11 Grudnia 2020 7 godzin temu, krolowanatalia napisał: Ja i mąż mamy problemy, aktualnie mieszkamy osobno, w innych państwach. Na pytanie czy mnie kocha, karty odpowiedziały nastepujaco: Jak wspomniała Lunaria zbyt skąpy rozkład z samych AW. Nie wiemy też, czy tylko mieszkacie w różnych państwach z powodu wyjazdu do pracy, czy wcześniej coś się między Wami wydarzyło, że pytasz. Zdradził.... Ty zdradziłaś.... Równowaga = stara się na nowo uporządkować swoje życie. Nie wiadomo czy z Tobą. Jedno co z karty wynika, to chce życia bez szaleństw, być może wrócić do kraju. Nie wiadomo jakie życie prowadził wcześniej. Wieża - ewidentnie a za sobą traumatyczne przeżycia tzw sercowe. Nie wiemy, czy miał romans, czy może to Ty go zdradziłaś. MA dużo by tu wyjaśniły. Karta Sądu może. przemawiać na Twoją korzyść. W rozkładach zwykle stoi po stronie pytającego. Tym samym sugerując się ostatnią kartą, uważam, że chce ułożyć sobie spokojne życie z Tobą i jakby od nowa. Tak uważam. Naświetlenie Waszej wcześniejszej sytuacji wiele by pomogło w interpretacji. 1 Cytuj
Moderator Lunaria Napisano 11 Grudnia 2020 Moderator Napisano 11 Grudnia 2020 3 godziny temu, Elie-1 napisał: Jak wspomniała Lunaria zbyt skąpy rozkład z samych AW. Nie wiemy też, czy tylko mieszkacie w różnych państwach z powodu wyjazdu do pracy, czy wcześniej coś się między Wami wydarzyło, że pytasz. Nie napisałam niczego takiego. Zapytałam tylko czy wróżyła ze wszystkich kart. Uważam, że rozkład na 3 karty jest jak najbardziej odpowiedni dla osoby początkującej. Jednakże wymowa kart może być nieco inna jeśli z całej talii wypadną 3 karty Arkan Wielkich, a inna jeśli wróży się tylko z AW. Sytuacja została nakreslona też odpowiednio. Nie potrzebujemy znać całej historii małżeństwa, żeby udzielić odpowiedzi na pytanie, zwłaszcza że każdej pozycji została przypisana odpowiednia karta 1 Cytuj
krolowanatalia Napisano 11 Grudnia 2020 Autor Napisano 11 Grudnia 2020 9 godzin temu, Lunaria napisał: Nie dodam nic wiecej ponadto co napisała Priestess, zgadzam się całkowicie z jej interpretacją. @krolowanatalia wróżyłaś tylko z AW czy z całej talii? tylko AW, czytalam ze takie małe układy dotyczące uczuć, związków, wrózy się z AW. Jestem początkująca.... Cytuj
Moderator Lunaria Napisano 11 Grudnia 2020 Moderator Napisano 11 Grudnia 2020 1 godzinę temu, krolowanatalia napisał: tylko AW, czytalam ze takie małe układy dotyczące uczuć, związków, wrózy się z AW. Jestem początkująca.... Rozumiem osobiście gdy się uczyłam wolałam od razu korzystać ze wszystkich kart, ale każdy robi tak jak czuje Myślałam, że ze wszystkich 78 kart wypadły same AW. W każdym razie karty wskazują na to, że mąż emocjonalnie od Ciebie odszedł 1 Cytuj
Elżbieta. Napisano 11 Grudnia 2020 Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Lunaria napisał: Uważam, że rozkład na 3 karty jest jak najbardziej odpowiedni dla osoby początkującej. Większy byłby zbyt trudny. Problem tkwi nie tylko w zastosowaniu samych AW, ale również w konstrukcji pytań, które są podstawą prawidłowej interpretacji. Nie wiemy z kim chce powrócić do normalności, równowagi w życiu, za kim krwawi jego serce. Cytat 1. co ma w głowie - umiarkowanie / wydaje mi sie, ze oznacza jednostajność,, brak namiętności, na ten moment nie tęskni ani nie planuje przyszłości ze mną. 2. co ma w sercu - wieża / wieże mówią o zmianach, możnaby zinterpretowac - jeśli teraz nie za bardzo ma ochote na zejście się, to może mu się odmieni? 3. odpowiedź na pytanie - zmartwychwstanie - zmiany, może oznaczac, pojednanie, ale również odcięcie się całkowite i rozpoczęcie czegoś zupelnie nowego. Np. 1; co do mnie czuje, 2; jakie ma zamiary w stosunku do mnie i np. 3 ; co z tego wyniknie....... obraz byłby czytelniejszy, Jeszcze jedna sprawa; ja bym wyciągnęła więcej kart na jedno pytanie, chociażby ostatnie. Pozdrawiam Wróżki Edytowane 11 Grudnia 2020 przez Elie-1 1 Cytuj
Mesi Napisano 11 Grudnia 2020 Napisano 11 Grudnia 2020 19 godzin temu, krolowanatalia napisał: Ja i mąż mamy problemy, aktualnie mieszkamy osobno, w innych państwach. Na pytanie czy mnie kocha, karty odpowiedziały nastepujaco: 1. co ma w głowie - umiarkowanie / wydaje mi sie, ze oznacza jednostajność,, brak namiętności, na ten moment nie tęskni ani nie planuje przyszłości ze mną. 2. co ma w sercu - wieża / wieże mówią o zmianach, możnaby zinterpretowac - jeśli teraz nie za bardzo ma ochote na zejście się, to może mu się odmieni? 3. odpowiedź na pytanie - zmartwychwstanie - zmiany, może oznaczac, pojednanie, ale również odcięcie się całkowite i rozpoczęcie czegoś zupelnie nowego. Myślę, że w pewnym sensie przyzwyczaił się do sytuacji, że jesteście daleko - ani nie rozpacza nad tym ani nie cieszy za bardzo - tak po prostu jest.. (Umiarkowanie) ale nie idzie to w parze z uczuciami, bo gdzieś tak w środku jest bunt, jest złość - że nie tak to powinno wyglądać, że związek zbudowany jest na złych fundamentach, że nie daje mu tego, czego by oczekiwał (Wieża). Myślę, że czeka Was rozmowa dot. Waszej relacji i jej przyszłości (Sąd czasem mówi o tym, że będzie szansa na to, by usiąść przy jednym stole - porozmawiać, wyjaśnić, rozliczyć). Czy kocha? - nie ma tu kart mówiących o miłości, a na pewno nie tej romantycznej. Czy są w nim emocje? - przy Wieży na pewno... 1 Cytuj
krolowanatalia Napisano 11 Grudnia 2020 Autor Napisano 11 Grudnia 2020 Dziękuje wszystkim, którzy poświecili czas na krótką interpretacje. Bardzo mi przykro... mamy malutkie dziecko i liczyłam na to, że uda się małżeństwo poskładać do kupy. Wstrząs u mojego męza to dziecko - nie był gotowy, wręcz otwarcie stwierdził, że nie chce dziecka. Jednak dzwoni do nas (do syna) codziennie więc chyba jego kocha... no a ja... no cóz, czas pokaże co mu się w głowie urodzi. Dziękuje raz jeszcze! Cytuj
Mesi Napisano 12 Grudnia 2020 Napisano 12 Grudnia 2020 21 godzin temu, krolowanatalia napisał: liczyłam na to, że uda się małżeństwo poskładać do kupy ...ale nie pytałaś o przyszłość związku... Cytuj
krolowanatalia Napisano 12 Grudnia 2020 Autor Napisano 12 Grudnia 2020 Godzinę temu, Mesi napisał: ...ale nie pytałaś o przyszłość związku... Stwierdzilam, ze jak mnie kocha, to bede sie starala chociazby nie wiem co.... ale oczywiscie wkrotce zapytam o przyszlosc zwiazku.... Cytuj
Mesi Napisano 12 Grudnia 2020 Napisano 12 Grudnia 2020 23 minuty temu, krolowanatalia napisał: Stwierdzilam, ze jak mnie kocha, to bede sie starala chociazby nie wiem co.... Wiesz... miłość różne ma oblicza... Karta Sądu (Zmartwychwstania) moim zdaniem pokazuje, że jest szansa na szczerą, uczciwą rozmowę - powiedzenie sobie, co mi się podoba, a co nie, co czuję, a czego nie czuję... a co będzie dalej... to zależy od Was... Zadałaś pytanie dotyczące uczuć na ten moment - te karty absolutnie nie "rozstrzygają" przyszłości - oczywiście moim zdaniem - to podkreślam. 29 minut temu, krolowanatalia napisał: wkrotce zapytam o przyszlosc zwiazku.... Proponuję przed rozłożeniem kart wyciszenie - żeby nie wyszły życzeniówki lub Twoje obawy. I pamiętaj - to Ty decydujesz o swoim życiu, a karty - jak dobre przyjaciółki - pokażą szanse i zagrożenia - które warto brać pod uwagę przy swoich wyborach 1 Cytuj
krolowanatalia Napisano 12 Grudnia 2020 Autor Napisano 12 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Mesi napisał: Wiesz... miłość różne ma oblicza... Karta Sądu (Zmartwychwstania) moim zdaniem pokazuje, że jest szansa na szczerą, uczciwą rozmowę - powiedzenie sobie, co mi się podoba, a co nie, co czuję, a czego nie czuję... a co będzie dalej... to zależy od Was... Zadałaś pytanie dotyczące uczuć na ten moment - te karty absolutnie nie "rozstrzygają" przyszłości - oczywiście moim zdaniem - to podkreślam. Proponuję przed rozłożeniem kart wyciszenie - żeby nie wyszły życzeniówki lub Twoje obawy. I pamiętaj - to Ty decydujesz o swoim życiu, a karty - jak dobre przyjaciółki - pokażą szanse i zagrożenia - które warto brać pod uwagę przy swoich wyborach Dziękuję za słowa otuchy... powiem szczerze, że nie chciałam sprawdzac "jak potoczy się w związku" ze strachu i z powodu obaw... tak jak mówisz, muszę się wyciszyc, i poczekac na ten "sad", mamy spotkac sie w lutym, mam nadzieje, ze spotkanie dojdzie do skutku.... dziekuje raz jeszcze za pozytywne słowa! bardzo ich potrzebowałam! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi