kulcia Napisano 24 Maja 2009 Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 no a jeżeli chodzi o jajka to już jest zabawa i ciężka sprawa też praktycznie farsz robi się na oko ja jak każda gospodyni wiem ile muszę zrobić żeby mi nie zabrakło no dobra ale ryzykuje i podam tak mniej więcej sześć jajek ugotowanych na twardo z około pięciu sześciu dużych pieczarek , pieczarki gotujemy a potem drobniutko szatkujemy,wcześniej musimy się oczywiście pozbyć nadmiary wody więc zostawiamy je na chwile na sitku , jajka ugotowane obieramy z skorupki , kroimy na pół wyciągamy żółtko do miseczki i mieszamy z pieczarkami doprawiamy dodajemy kilka kropli oleju , mieszanka ma wyglądać jak farsz tak aby było można było uformować małe kuleczki które wsadzamy do dziurek po żółtku i podgrzewamy w piekarniku podajemy z ziemniakami , a zapomniałam na jajka można dać trochę wiórek z sera żółtego. wiem że za pierwszym razem nic idealnie nie wychodzi ale na błędach się uczymy , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.