koliber* Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Obiecany przepis. Przepraszam, że tak długo to trwało KOTLECIKI SELEROWE + SOS VINEGRET jeśli ktoś lubi. Dobrze smakują z kaszami Przepis na 6 kotletów: 1 szk. płatków owsianych (najlepiej błyskawicznych) zalewamy 1 szklanki wrzątku, po chwili dodajemy startego na grubej tarce selera 1 łyżeczka pieprzu i troszkę zmielonej kolendry 1 łyżeczkę soli 1 łyżeczkę estragonu (może być więcej – estragon jest ważny) 1 łyżeczki kurkumy albo tymianku odrobinę kminku Formujemy kotleciki, obtaczamy w sezamie (jak ktoś lubi, ale nie jt to konieczne) i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. SOS VINEGRET 1 szklanki oliwy 1 rozgnieciony ząbek czosnku szcz. pieprzu trochę soli 1 łyżeczki bazylii, trochę soku z cytryny szcz. tymianku Sos dokładnie wymieszajcie i odstawcie na kilka minut, żeby się „przegryzł”. Polewamy nim sałatę tuż przed podaniem. Mam nadzieję, że będzie smakować wam, kochani ludkowie :-* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.