Hotori Napisano 16 Października 2009 Udostępnij Napisano 16 Października 2009 (edytowane) Zupa z czerwonej soczewicy Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 łyżeczka asafetidy 1,5 łyżki stołowe pasty curry (czerwonej lub zielonej) 1 puszka pomidorów bez skorki w - 250 ml 1 puszka mleczka kokosowego lub 0,5 szklanki słodkiej śmietanki 1,5 l bulionu warzywnego 2 łyżeczki soli 1 łyżka masła/ ghee lub oliwy Sposób przygotowania: W garnku na małym ogniu rozgrzej tłuszcz. Dodaj asafetidę, pastę curry i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj pomidory, bulion, wypłukaną soczewicę i gotuj do momentu, aż soczewica zacznie się rozpadać. Zbierz pianę z powierzchni zupy. Na sam koniec dodaj mleczko kokosowe i zagotuj. Przed podaniem zupę można zblendować do konsystencji kremu. Edytowane 16 Października 2009 przez Hotori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.