Skocz do zawartości

Zupa z czerwonej soczewicy


Hotori

Rekomendowane odpowiedzi

Zupa z czerwonej soczewicy

 

zupa%20z%20czerwonej%20soczewicy.bmp

 

Składniki:

 

1 szklanka czerwonej soczewicy

1 łyżeczka asafetidy

1,5 łyżki stołowe pasty curry (czerwonej lub zielonej)

1 puszka pomidorów bez skorki w - 250 ml

1 puszka mleczka kokosowego lub 0,5 szklanki słodkiej śmietanki

1,5 l bulionu warzywnego

2 łyżeczki soli

1 łyżka masła/ ghee lub oliwy

 

Sposób przygotowania:

 

W garnku na małym ogniu rozgrzej tłuszcz. Dodaj asafetidę, pastę curry i dokładnie wymieszaj.

Następnie dodaj pomidory, bulion, wypłukaną soczewicę i gotuj do momentu, aż soczewica zacznie się rozpadać.

Zbierz pianę z powierzchni zupy. Na sam koniec dodaj mleczko kokosowe i zagotuj.

Przed podaniem zupę można zblendować do konsystencji kremu.

Edytowane przez Hotori
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...