Klara Napisano 21 Września 2005 Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Potrzebujemy: mąka jajko woda cebula (jak robimy przysmak dla siebie lub dla dwóch osób to jedna duża cebula wystarczy) sól i inne przyprawy według uznania (ja daje jeszcze pieprz i czosnek) olej Z mąki wody i jajka (miksujemy) robimy ciasto takie jak na naleśniki odrobinę rzadsze do miksowanego ciasta dodajemy przyprawy Cebulę obieramy i kroimy wszerz jak sama nazwa przysmaku wskazuje w krążki. Palcami rozdzielamy ją na warstwy. Rozgrzewamy patelnię i wylewamy olej i czekamy aż się rozgrzeje tak jak na frytki. Każdy krążek cebuli maczamy w cieście ( najłatwiej widelcem) i kładziemy na rozgrzany olej i czekamy aż ciasto uzyska złoty kolorek i zdejmujemy z patelni UWAGA Krążki zdjęte z patelni najlepiej położyć na talerzu wyłożonym pergaminem lub ręcznikami kuchennymi w celu wchłonięcia nadmiaru oleju bo inaczej będą za tłuste i niesmaczne. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.