Skocz do zawartości

Kasza gryczana z warzywami i fetą


Gość Nice

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam jeszcze parę rzeczy, potem, może dopiszę (uprzedzam, że przepisy są wege, a nie wegan, ale wiadomo, zawsze można pod siebie zmienić):

1. Lubie robić kaszę gryczaną w taki sposób, że:

- wiadomo, gotuje kasze :) Mi podoba jak jest odrobinę "al-dente";

- póki kasza jest nastawiona, biorę "mieszankę warzyw włoskich na patelnie" (też można samemu oddzielnie wziąć brokuły, kalafior, szparagi, cukinie, ja też lubię kukurydze - tak, wiem, że ciążowo, ogólnie można i suszone pomidory dodać, jak ktoś lubi - ja naprawdę, osobiście, używam w tym daniu duuużo warzyw i ziół), posypuję przyprawami - osobiście uwielbiam paprykę ostrą, polewam oliwą i do piecyka :)

- w tym czasie też kroje fetę, pietruszkę: na moje pasuję smakiem najbardziej, ale może być też koperek, lub kolendra, kto co lubi :)

- dalej - łączymy składniki - mieszamy kaszę z warzywami i fetą, posypujemy ziołami :)

Dla mnie osobiście to był jeden z najpyszniejszych wynalazków, mam nadzieję, że innym też zasmakuję :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...