Skocz do zawartości

Rok numerologiczny - liczby

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Jakie liczby należy brać pod uwagę próbując przewidzieć jaki będzie nasz rok numerologiczny?

Chodzi o to, że na przykład ktoś może być numerologiczną 3 i może  odebrac całkiem inaczej ten rok niż inna numerologiczna 3. Wiem, że najwięcej do powiedzenia ma droga życia, ale czy w tym przypadku ma znaczenie dzień urodzenia, albo liczba cyklu w jakim się obecnie znajdujemy, czy może jeszcze coś innego?

• Lubię to! 2
Napisano
W dniu 27.12.2020 o 12:38, nastek96 napisał:

Witajcie,

Jakie liczby należy brać pod uwagę próbując przewidzieć jaki będzie nasz rok numerologiczny?

Chodzi o to, że na przykład ktoś może być numerologiczną 3 i może  odebrac całkiem inaczej ten rok niż inna numerologiczna 3. Wiem, że najwięcej do powiedzenia ma droga życia, ale czy w tym przypadku ma znaczenie dzień urodzenia, albo liczba cyklu w jakim się obecnie znajdujemy, czy może jeszcze coś innego?

Każdy z 9 lat numerologicznych ma swoją jakby " przewodnią'' rolę. Ja uważam, że nawet przez  9 rok numerologiczny można ''przejść suchą stopą''jeśli w poprzednich latach wywiązaliśmy się z zobowiązań i w niczym nie namieszaliśmy. 

• Lubię to! 2
  • Dziękuję 1
Napisano

Dziękuję wam bardzo.

Z tego co wywnioskowałem i przemyślałem to największy wpływ ma wibracja danego roku (np: 2020=4), droga życia i dzień urodzenia. 

Jasne, to jest niemożliwe, że każdy co 9 lat ma te same doświadczenia. Ale jest pewien wspólny mianownik - na przykład numerologiczne 2 często zazwyczaj dobrze czują się w roku 7. 

Każdy z nas ma inne doświadczenia, ale często wynosimy podobne lekcje. 

Co do przechodzenia suchą stopą, myślę że ma na to wpływ przede wszystkim nasze doświadczenie i to, jak przyjmujemy lekcje od życia. Bo w każdym cyklu doświadczamy nowych wyzwań niezależnie od tego, czy poprzedni cykl przerobiliśmy prawidłowo. 

• Lubię to! 3
Napisano

Ciekawie to opisałeś z tym wypracowaniem :)

Znaczy to, czy rok będzie dla nas dobry, czy zły akurat już bym nie próbowałby odczytywać w numerologii, bo to już od nas zależy, czy stawimy czoła wyzwaniu. Tu już bym prędzej sięgnął do Tarota. 

Z tego co piszesz to składa się na to multum liczb, tak wiele, że chyba jest ich zbyt wiele, aby prognozować.

• Lubię to! 1
Napisano

No to teraz postaram się tak pokombinować według twoich wskazowek. Wezmę pod lupę moje poprzedbie lata i sprawdzę jak to dziala.

Myślałem, że pisząc o nazwie pisałeś o moim imieniu. Czym jest w takim razie ta nazwa?

Ja zajmuję się Tarotem od jakiegoś czasu i raczej bym powiedział, że Tarot właśnie pokazuje co się stanie. To nie jest może wyrocznia, ale raczej wszystko się sprawdza co pokaże, przynajmniej większość. 

Napisano

Ah o tą nazwę Ci chodziło. To o tej samej myślałem :) Ale przyznam się, że nie wliczam imienia z bierzmowania.

Oj, prawdę mówiąc każdemu, tylko nie każdy potrafi trafnie zinterpretować, ale to przychodzi z czasem. Ale to tak jak z numerologia, na początku też wszyscy popełniają błędy zanim się nauczyć jaki interpretować wszystkie liczby. 

Cieszę się, że wątek się rozwinął, dużo się dowiedziałem :D

• Lubię to! 4
Napisano

Heh, nawet nigdy nie widziałem tych dokumentów. Z tego co słyszałem to numerolodzy czasem nie tyle liczą imię, ile wersję tego imienia, którą używamy. Podobno jeżeli ktoś się nazywa Katarzyna, ale wszyscy mówią na nią Kasia i ona sama się tak przedstawia to podczas liczenia numerologii powinna właśnie w takiej formie to imię liczyć. To samo może być z Aleksander-Olek, Janina-Janka, Urszula-Ula i wiele innych.

W sumie zastanawiałe się, czy jest sens liczyć drugie imię, którego ktoś przez całe życie w ogóle nie używa. Coś czegoś nie używamy albo ma na nas bardzo nikły wpływ, albo nie na go w ogóle. 

• Lubię to! 4
Napisano

Hmm, ciekawe. Myślałem, że forma w jakiej jest używane imię ma ogromne znaczenie. Ponieważ często nawet się tak podpisują Ola zamiast Aleksandra i z tą skróconą formą się utożsamiają. Nie powiedzą nigdy jestem Aleksandra, ale zawsze jestem Ola. Będę musiał jeszcze raz na to spojrzeć i zbadać.

• Lubię to! 2
Napisano

Teraz już rozumiem co chciałaś przekazać i myślę, że sporo w tym racji. Rzeczywiście nadano nam imię w pewnej formie i może być, że właśnie w tej formie wibruje. Będę musiał zwrócić na to uwagę. Dziękuję:)

• Lubię to! 4
Napisano
W dniu 3.01.2021 o 08:51, nastek96 napisał:

W sumie zastanawiałe się, czy jest sens liczyć drugie imię, którego ktoś przez całe życie w ogóle nie używa. Coś czegoś nie używamy albo ma na nas bardzo nikły wpływ, albo nie na go w ogóle. 

jest sens, bo to jesteś Ty. jak wyżej mówią, istotna jest cała nazwa, bo to z niej liczą się ważne składniki osobowości i ten wpływ jest najważniejszy. Ale jest też rezerwą, którą można uruchomić w dowolnym momencie i nie jest to jakaś tam ksywa, tylko zapis z dokumentu. A to co działa najsilniej w czasie bieżącym, to zgodzę się, że jest to imię używane, jak mówią - jesteś najbardziej rozpoznawalny czy też widoczny na tej wersji,którą używasz. Tylko i tak zawsze jest to wersja niepełna, jak chodzi o analizę numerologiczną, można z niej wnioskować tylko to, co jest aktualnie czynne, a uśpione drugie imię i tak działa na całość, jest ono zakopane w podświadomości i nie da się wykluczyć jego wpływu,chociaż uważam, że działa to w najważniejszych momentach życia. Wtedy np. jak trzeba podjąć jakaś ważną życiową decyzję czy jeśli działasz bez namysłu, instynktownie - to wtedy się jakby "samo" uruchamia.  Czyli na te działania wpływają wszystkie czynniki nazwy.

• Lubię to! 3
  • W punkt 1
  • Dziękuję 1