Reina Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 Poszukuje pozycji, ktore niosa za soba pozytywny przekaz, rozwiewaja smutki Od siebie moze polece: 1. "Tao Kubusia Puchatka" 2. Ksiega Czuang-Tsy 3. "Alchemik" Coelho oraz komentarz do niego "Alchemia Alchemika" Bede wdzieczna zwlaszcza za pozycje, ktore nie sa zbyt obszerne, tak, by moc wetknac je innym w porach przygnebienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seban Posted July 25, 2009 Share Posted July 25, 2009 Wiem jak to jest kiedy człowiek chodzi i szuka odpowiedzi a czasami pomocy sam byłem w takim stanie nie jeden raz polecam książkę Neale Donald Walsch Rozmowy z Bogiem szczególnie księgę pierwszą choć prawdę powiedziawszy po jej przeczytaniu ma się ochotę na następne które są równie dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margaretas Posted July 25, 2009 Share Posted July 25, 2009 ..a ja wam polecam wszystko co napisał OSHO - wyzwalają niesamowicie dobrą energię,a ponadto człowiek czuje się taki " bosko zaopiekowany" ,tzn ,że nie jest sam we wszechświecie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 Jako pokrzepienie: "Minuta mądrości" oraz "Modlitwa żaby" Anthonego de Mello, "Być jak płynąca rzeka" Paolo Coelho, "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa - ta ksiażka towarzyszy mi od wielu lat. Zabieram ją też w podróże. Nie zawsze czytam, ale zawsze mam przy sobie. Bawię się przy niej doskonale i choć znam niemal na pamięć, nigdy nie mam jej dość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shimmy Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 mnie zawsze rozśmiesza Bridget Jones wiekszośc uważa to za książke niskich lotów,ale za to humor poprawia niesamowicie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pluszowy_kot Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 wspomniano już "Alchemika" i "Rozmowy z Bogiem",a ja dorzucę jeszcze "Potęgę podświadomości"-dla mnie bardzo pozytywna i podnosząca na duchu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tribalbellydancer Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 mnie zawsze rozśmiesza Bridget Jones wiekszośc uważa to za książke niskich lotów,ale za to humor poprawia niesamowicie tez lubie i film ogladalam wiele razy tak samo jak 'To wlasnie milosc';P nie ma jak brytyjskie komedie romantyczne;D z ksiazek: Antoine Fisher - Odnalesc siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shimmy Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 mega pozytywna książka - Fannie Flags "Nie moge się doczekac kiedy pójdę do nieba",rozgania wszystkie smutki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 Oj to musze koniecznie przeczytać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shimmy Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 koniecznie Vivien ta książka jest tak ciepla,że ogrzeje Cię nawet jak bedzie -20 stopni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 To juz za nią szperać zaczynam. Ze mnie gorąca dziewczyna i lubie zimno, ale książka to zawsze ksiazka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddlen Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 kilka lat temu czytałam książkę Louise L. Hay "Mozesz uzdrowić swoje życie" Pamiętam, że bardzo pozytywnie na mnie wpłyneła i napewno do niej wrócę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agolinkaa Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 A ja ostatnio czytalam ksiazke pt. Szarlotka z ogryzkow.piekny pokaz czystej polszczyzny, blyskotliwego jezyka, znakomitych skojarzen i konczy sie happy endem polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Patryk8 Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Esther Hicks, Jerry Hicks "Zrealizuj swoje marzenia". To książka o prawie przyciągania. To znaczy o tym, że przyciągasz to o czym myślisz. Jeżeli myślisz, że nie masz jakiejś rzeczy to najprawdopodobniej nie bedziesz jej miał, jeżeli myślisz o samym pragnieniu a nie o braku tego to się spełni. To tak w dużym skrócie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saba33 Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 kilka lat temu czytałam książkę Louise L. Hay "Mozesz uzdrowić swoje życie"Pamiętam, że bardzo pozytywnie na mnie wpłyneła i napewno do niej wrócę podpisuje sie pod w/w zdaniem obiema rękami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suryya Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 niezmiennie od lat"Potęga podświadomości"-za każdym razem jak łapię doła to ją troszkę odświeże i przechodzi jak ręką odjął a z filmów humor brytjski;Monty Python i Czarna żmija;po takiej dawce śmiechoterapii jestem zawsze rozluzniona i dotleniona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misshalfway Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 Książka, do której bardzo często wracam, gdy zaczynam wątpić w siebie to "Jedz, módl się, kochaj" Elizabeth Gilbert - pokrzepiająca, pełna humoru, ale i niezwykłych mądrości powieść. Polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nuu Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Gdy miałam jeszcze jakieś 'ale" co do miłości, małżeństw i związków wzięłam do ręki Colette - "Czyste, nieczyste". Opowiada o wszystkich ich rodzajach traktując każdą opowieść jak świętość - nie ograniczając nic nazwą. Dla mnie, ta książka jest tym, do czego powinniśmy zmierzać w tej sferze. Do pełnej akceptacji wszystkiego. Tą pozycję gorąco polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaos Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Do pełnej akceptacji wszystkiego. Pełna akceptacja prowadzi do pełnego zniewolenia. Dlatego nie uznaję związków damsko-męskich dłuższych niż jedna noc(no chyba że przyjaźń) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nuu Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Wcale, że nie! Ale każdy patrzy inaczej na związki. Na przykład mój przyjaciel J. - po pewnym czasie aby zaimponować swojej ukochanej stał się taki jak ona. Sądzę, że nie oto w tym chodzi. Mam na myśli to, że związek to nie zniewolenie i ograniczanie, ale partnerstwo i seks. Nie często spotyka się takie pary, ale one istnieją. (proszę administrację o nie usuwanie tego postu o niezgodność z tematem (uśmiech)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaos Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Podporządkowanie, wyrzeczenia- jeśli to nie objawy zniewolenia to czego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest anatemka Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 proponuje zrobić osobny temat na temat czym jest związek i dlaczego zniewoleniem. Ten temat jest o ksiązkach, pokrzepiających na duchu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts