Skocz do zawartości

Parzybroda wg. kuchni 5 przemian


Ismer

Rekomendowane odpowiedzi

  • Administrator

SKŁADNIKI:
O – 1,5 l wrzątku, garść wędzonych śliwek, łyżka majeranku, ½ łyżeczki suszonego lubczyku
Z – łyżka masła do zeszklenia pieczarek i cebuli, 200g pieczarek, 4 ziemniaki, marchewka
M – 2 cebule, 300g białej kapusty, 2 ziarenka ziela angielskiego, 5 ziarenek jałowca, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta pieprzu, 2 gałązki rozmarynu
W – sól do smaku, 2 łyżeczki tamari
D – łyżeczka estragonu, garść kiszonej kapusty


Do wrzątku dodać wędzone śliwki, majeranek, lubczyk, zeszklone na maśle pieczarki i cebulę, obrane i pokrojone ziemniaki, marchew, poszatkowaną białą kapustę, ziele angielskie, jałowiec, gałkę muszkatołową, pieprz, rozmaryn, sól, tamari, estragon, gotować około 40 minut, dodać kiszoną kapustę, gotować kolejne 20 minut.

 

źródło: z przepisów A.Czelej

  • Lubię to! 1
  • Cool 1
  • Super 1
  • Dziękuję 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...