Administrator Ismer Napisano 31 Stycznia 2021 Administrator Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 SKŁADNIKI: O – 1,5 l wrzątku, garść wędzonych śliwek, łyżka majeranku, ½ łyżeczki suszonego lubczyku Z – łyżka masła do zeszklenia pieczarek i cebuli, 200g pieczarek, 4 ziemniaki, marchewka M – 2 cebule, 300g białej kapusty, 2 ziarenka ziela angielskiego, 5 ziarenek jałowca, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta pieprzu, 2 gałązki rozmarynu W – sól do smaku, 2 łyżeczki tamari D – łyżeczka estragonu, garść kiszonej kapusty Do wrzątku dodać wędzone śliwki, majeranek, lubczyk, zeszklone na maśle pieczarki i cebulę, obrane i pokrojone ziemniaki, marchew, poszatkowaną białą kapustę, ziele angielskie, jałowiec, gałkę muszkatołową, pieprz, rozmaryn, sól, tamari, estragon, gotować około 40 minut, dodać kiszoną kapustę, gotować kolejne 20 minut. źródło: z przepisów A.Czelej 1 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.