Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 godzin temu, Ragna napisał:

Łaskawa Pani + Kradzież + Zdobycie Zaszczytów

@mika43 Hmmm... Karty mówią o tym, że ktoś straci na znaczeniu, a aby ktoś inny mógł być w centrum uwagi. Możliwy zwyczajny ochrzan za coś. Ktoś przypisze sobie czyjeś zasługi, albo podpisze się pod czyjąś pracą. Niestety nie mam pewności czy osobą stratną będziesz Ty czy bliska osoba w otoczeniu, w każdym razie pojawia się tutaj znowu karta łaskawej Pani, która przewija mi się w rozkładach i odegra ona rolę w tej sytuacji. Skłaniam się ku temu, że przyjdzie i będzie próbowała błyszczeć kosztem innych.

Kurczę, trafiłaś w sedno... Tak, wiem, weryfikacja za tydzień, ale już mogę Ci napisać, że dziś dowiedziałam się od pewnej kobiety (łaskawa Pani???), że ktoś wykorzystał mój pomysł...  (kobieta - może tu łaskawa Pani?) Chodzi o projekt dla wioski. Ludziom wydaje się, że wiedzą dużo, a prawda taka, że wiedzą ile wiedzą. Ja też wszystkiego nie wiem, ale pisałam na temat pracę na studiach na ten temat i posiadam wiedzę źródłową... Co więcej, nie mogę odzyskać artykułów prasowych, które swego czasu pisałam na ten właśnie temat... 

Pozdrawiam serdecznie :)

• Administrator
Napisano
W dniu 16.02.2021 o 15:48, Ragna napisał:

Dziecko + Przypadek Zgonu

Właściwie to nie wiem co tu napisać... :glupio_mi: Nie brzmi jak zatwierdzony wniosek. Daj znać jak wyszło.

Wniosek został zatwierdzony :) 

Zastanawiam się co można pozytywnego (tzn. tutaj na "tak" wyciągnąć z tych kart i... trudno jest to ocenić. Myślę, że do kart takich nijakich w konkretnym pytaniu na "tak / nie"  trzeba jednak ciągnąć 3 kartę jako wynikową. 

Dziecko - początek i Zgon (odp. Śmierć) - koniec... to brzmi jak zakończenie wnioskowanej sprawy i jest zgodna z sygnifikacją karty Zgon, ale nie mówi wyraźnie o rezultacie, i tu ta dodatkowa karta jest potrzebna, ew. jeśli weźmiemy pod uwagę rezultat - to w takim wypadku Śmierć zawsze oznacza jakąś zmianę, z tym, że przez odbierającego tą zmianę nie jest ona zaliczana do pozytywnych, przynajmniej nie na początku.  Może w tym wypadku oznaczać zmianę sytuacji wyjściowej (projekt-wniosek to Dziecko) na negatywną (Śmierć), np. niezgodną z oczekiwaniami, czyli taką jaka by była odp. "nie" w moim wypadku, bo zależało mi na zatwierdzeniu. 

Można jeszcze wziąć pod uwagę samo połączenie kart: Dziecko jest kartą pozytywną, radosną, kreatywną, korzystną, a w towarzystwie Zgonu (zakończenia) może oznaczać zakończenie korzystne: w tym wypadku Dziecko jest kartą wynikową, określającą sposób zakończenia sprawy. 

Tak się tu rozhulałam, ponieważ jest to ciekawe połączenie w prostym pytaniu "tak-nie", a jakby nie było, są to karty obrazkowe i mimo wszystko czyta się je nieco inaczej niż klasyki czy tarota :) 

• Lubię to! 1
Napisano

Mam pytanie - planuję pewne zmiany w życiu zawodowym, dokładniej chodzi o branżę turystyczną, całoroczną współpracę. Od razu napiszę. że jakieś dwa tygodnie temu zadałam to pytanie wróżce (sama się do mnie odezwała na fb) - wróżyła z tarota. Zapytałam, czy jest szansa na współpracę z firmą z Krakowa. Karty nie były korzystne, wróżka napisała, że jeśli zdecyduję się na ten krok, mogą być konflikty, nieporozumienia, oszustwa.

Cały czas rozważam jednak ten kierunek działania, po prostu lubię to, a w tej chwili znalazłam się w sytuacji, gdy konieczne jest podjęcie konkretnych działań. Dodam, że kiedyś miałam we wróżbie takie niefajne karty i okazało się to ostrzeżeniem, rada, wskazówką - uniknęłam problemów, naprawdę. Może w tym przypadku jest podobnie? Naprawdę mam wielką ochotę odezwać się do tej firmy i zaproponować współpracę (sprzedaż ich ofert turystycznych, propozycje stworzenia nowych produktów), biorąc pod uwagę wcześniejszą wrożbę - może to był po prostu znak, żebym uwazała i zastanowiła się zanim coś powiem? 

Do sedna, moja droga, mam kilka szybkich pytań. Jeśli nie będziesz mogła na któreś odpowiedzieć (choćby ze względu na wcześniejszą wróżbę, trudno. Napisałam uczciwie, jak sytuacja wygląda. 

1. Jakie będą efekty, jeśli zaproponuję szefowej z Krakowa współpracę, czyli sprzedaż ich ofert oraz tworzenie nowych produktów? Ograniczmy czas do 10 marca. 

2. Czy dobrym kierunkiem jest rozpoczęcie działalności w branży turystycznej (jako głównego kierunku działania - prowadzę działalność gospodarczą). Chodzi o to, czy uda mi się pozyskiwać na własną rękę ludzi, którzy poszukują imprez/wyjazdów turystycznych? Działania zamierzam rozpocząć do połowy marca, ale wydłużmy ten czas do końca marca. 

3. Czy ZUS wyrazi zgodę na opłacenie składki na ubezpieczenie chorobowe za lipiec 2020 roku po terminie - wniosek złożę w najbliższy piątek. Składka została opłacona 5 dni po terminie, otrzymałam pismo, ze mogę taki wniosek złożyć. 

4. Czy do 10 lutego otrzymam wyplatę zasiłku chorobowego za styczeń br. (pierwszy raz jestem na chorobowym, wiem, że ZUS miewa poślizgi...) 

Trochę dużo tych pytań, ale miło byłoby poznać odpowiedź Twoich kart. 

Apropos wcześniejszych wróżb - pierwsza dotyczyła kotka Ciapusia. Zaczął jeść, skończyliśmy antybiotykoterapie, na razie nie przybiera, ale nie chudnie. Obecnie podaję mu leki na odrobaczenie, zalecenie od wetki było, aby podawać przez 5 dni, czyli jeszcze 3 dni walki. Od wczoraj strasznie wokalizuje, mam nadzieje, że to dojrzewanie lub kocie marcowanie, kocurek ma 9,5 miesiąca mniej wiecej. W każdym razie nie jest gorzej, nawet niewielka poprawa. W kartach wyszło, że czas będzie dłuzszy, ale kitek wyzdrowieje. Jak na razie wszystko wskazuje, że trafiłać :) Dzięki :)

Ostatnia wróżba mówiła o kradzieży... Cóż, dziś kolejna szokująca wiadomość - zmarła moja kuzynka z Francji. Co więcej, ona zmarła w 2016 roku, w lutym... Dowiedziałam sie o tym dopiero dziś, gdy szukałam do niej kontaktu i napisałam do dalekiego kuzyna (raz w życiu go widziałam, rozmawiamy z wykorzystaniem translatora, bo jego polski jest równie kulawy jak mój francuski ;) Nie wiem, czy fakt smierci kuzynki można podłączyć pod wróżbe z kradzieżą (chyba nie, ale...), w każdym razie stałam sie bardziej ostrożna, uważam na to, co mówię, zwracam uwage na zachowania ludzi, staram się podchodzić do wszytskiego ze zdrowym dystansem. W każdym razie dzieki wielkie. Na koniec tygodnia napiszę coś konkretnego.

Pozdrawiam

Gość Stilla
Napisano (edytowane)

@mika43 Na część pytań odpowiem, pominę natomiast drugie, zapewne najważniejsze. Mnie też w jakiś sposób obowiązuje regulamin, mówiący o nie powtarzaniu wróżb. Przyznam się , że chwilę zastanawiałam się czy nie zignorować tej zasady, ale pytanie tak po za tym jest dość rozbudowane i dość ważne, bo już może wpłynąć na kierowanie swoim życiem w długiej perspektywie. Nie wiem czy chcę się tego teraz podejmować. Jeśli się dorobię kiedyś własnego wątku wróżbiarskiego, to nie ma problemu, chętnie odpowiem na takie pytania :)

1) Jaki będzie efekt nawiązania współpracy w Krakowie:

Łaskawy pan + Osoba Wojskowa + Oczekiwanie

Pani będzie przychylna, ale będzie miała związane ręce przez swoich własnych szefów i dojdzie do opóźnień. Może sama doradzać wstrzymanie się. Klimat będzie w rodzaju "dziękujemy za ofertę, chętnie przyjmiemy współpracę w innym terminie z uwagi na nasze własne problemy bla bla bla".

2) Pytanie pomijam

3) ZUS:

Krótkotrwała Choroba + Szczęśliwe Zakończenie w Miłości + Podróż

Pytanie trochę podobne do tego co zadała Ismer, więc zobaczmy jak tym razem się sprawdzi. Moim zdaniem tak, zgodzą się (ta miłość to mi się tak kojarzy, że ZUS kocha pieniądze, chętnie je przytuli, a podróż to dla mnie otwarcie się na sytuacje).

4) Do 10 lutego? Chyba miało być pytanie o marzec, tak?

Zamożna Panna + Podróż

Myślę, że ta zamożna panna mówi o Twoim zadowoleniu, a podróż to przelew ;) Na karcie mam statek i masę wody, co mi się kojarzy z "puszczaniem przelewu" ;)

W dniu 23.02.2021 o 22:41, mika43 napisał:

Nie wiem, czy fakt smierci kuzynki można podłączyć pod wróżbe z kradzieżą (chyba nie, ale...)

Nie wydaje mi się. Możliwe, że karty się dziwnie łączą w moim umyśle i mi pokazały coś takiego w karcie Kradzieży, ale tak naprawdę są w tej talii inne karty, które by taką sytuację mogły lepiej opisywać (np. Przypadek Zgonu jako śmierć, Więzienie jako trzymanie sekretów, List jako otrzymanie wiadomości, Podróż jako wieści z daleka...).

Edytowane przez Ragna
Napisano
16 godzin temu, Ragna napisał:

@mika43 Na część pytań odpowiem, pominę natomiast drugie, zapewne najważniejsze. Mnie też w jakiś sposób obowiązuje regulamin, mówiący o nie powtarzaniu wróżb. Przyznam się , że chwilę zastanawiałam się czy nie zignorować tej zasady, ale pytanie tak po za tym jest dość rozbudowane i dość ważne, bo już może wpłynąć na kierowanie swoim życiem w długiej perspektywie. Nie wiem czy chcę się tego teraz podejmować. Jeśli się dorobię kiedyś własnego wątku wróżbiarskiego, to nie ma problemu, chętnie odpowiem na takie pytania :)

1) Jaki będzie efekt nawiązania współpracy w Krakowie:

Łaskawy pan + Osoba Wojskowa + Oczekiwanie

Pani będzie przychylna, ale będzie miała związane ręce przez swoich własnych szefów i dojdzie do opóźnień. Może sama doradzać wstrzymanie się. Klimat będzie w rodzaju "dziękujemy za ofertę, chętnie przyjmiemy współpracę w innym terminie z uwagi na nasze własne problemy bla bla bla".

2) Pytanie pomijam

3) ZUS:

Krótkotrwała Choroba + Szczęśliwe Zakończenie w Miłości + Podróż

Pytanie trochę podobne do tego co zadała Ismer, więc zobaczmy jak tym razem się sprawdzi. Moim zdaniem tak, zgodzą się (ta miłość to mi się tak kojarzy, że ZUS kocha pieniądze, chętnie je przytuli, a podróż to dla mnie otwarcie się na sytuacje).

4) Do 10 lutego? Chyba miało być pytanie o marzec, tak?

Zamożna Panna + Podróż

Myślę, że ta zamożna panna mówi o Twoim zadowoleniu, a podróż to przelew ;) Na karcie mam statek i masę wody, co mi się kojarzy z "puszczaniem przelewu" ;)

Nie wydaje mi się. Możliwe, że karty się dziwnie łączą w moim umyśle i mi pokazały coś takiego w karcie Kradzieży, ale tak naprawdę są w tej talii inne karty, które by taką sytuację mogły lepiej opisywać (np. Przypadek Zgonu jako śmierć, Więzienie jako trzymanie sekretów, List jako otrzymanie wiadomości, Podróż jako wieści z daleka...).

Witam i dziękuję za odpowiedź :) 

ZUS zweryfikuję ok. 10 marca i za miesiąc, jutro składam wniosek :) Wierzę, że będzie ok :)

Póki co pokrótce zweryfikuje punkt pierwszy, czyli współpracę w firmą z Krakowa. Pani jest przychylna, dowiedziałam się o tym przypadkiem od osób trzecich (chodzi o współpracę w okresie wakacyjnym, może nie na całe wakacje, ale na jakieś 3 tygodnie mam szansę ;) Co prawda ja myślałam o innej współpracy, ale to faktycznie może się przeciągnąć z przyczyn niezależnych od żadnej z nas :) Efekt pandemii :) Co dalej - zobaczymy. 
Pani raczej nie ma szefów nad sobą, jest współwłaścicielką firmy :) 

Kwestia kradzieży: wroczaj dowiedziałam się zupełnie przypadkiem, że w grudniu zmarł szef firmy, z którą współpracowałam długie lata, w ubiegłym roku była przerwa, ale to efekt kilku zdarzeń, nie tylko korona tu winna. Wiem, że informacja o śmierci nie ma tu nic wspólnego z kradzieżą, ale jest inna kwestia: zadzwonił do mnie człowiek, pracownik wspomnianej firmy, z którym dwa lata temu (wakacje 2019) miałam starcie - odmienne zdania.  Zadzwonił i zaproponował zakopanie toporu wojennego - ja żadnej urazy nie chowam, więc jestem jak najbardziej za. Ale nie byłby sobą, gdyby nie wyrzucił mi, że ja jestem winna. Bo X powiedział, że ja miałam focha na pana z firmy i mówiłam o nim (nie wiem, co - on nie powiedział, a ja wiem, że nic nie mówiłam). Plotki na moj temat rozsiała kobieta (odcięłam się od niej mentalnie, od jej negatywnej energii, nie mam do niej żalu, ale kontaktu nie utrzymuję- ot każda zmierza własną drogą). Czy to może mieć coś wspólnego z tą sytuacją? Może ta kobieta nic mi nie ukradła, ale to ja wciągnęłam ją do tej firmy. Podziękowała jak podziękowała - cóż, ziemia okrągła, karma wraca. 

Oczywiście nie podejmowałam tego tematu podczas rozmowy z panem, nabrałam dystansu, uznałam, że próba dyskusji może zakończyć się nie najlepiej - szkoda moich nerwów. Przyznam, ze na uwadze miałam Twoją wróżbę - dzięki wielkie za wskazowkę ;) 

Dlaczego ten człowiek dzwonił - nie mam pojęcia. Gadał ze mną prawie 1,5 godziny i pewnie gadałby dłużej, gdyby nie to, ze musiał wyjść z psem. Podczas rozmowy zasugerował, abym skontaktowała się z jego żoną (kobieta jest aktualnie nową szefową  firmy - szczerze ja gratuluję) i zaproponowała współpracę w pozyskiwaniu grup na imprezy wyjazdowe (głównie chodzi o dzieci, do tej pory realizowali zlecenia dla kuratoriow, ale obecnie nie ma przetargów - stąd też opoźnienia w ewentualnej współpracy z firmą z Krakowa;) ) Kiedyś podjęłam ten temat, ale jakoś utonął. Może problem był taki, że ja świetnie dogadywałam się z oprzednim szefem, a pan, który do mnie dzwonił był z nim na wojennej ścieżce, żona automatycznie też... niewazne. 

W każdym razie powiedziałam panu, że postaram zadzwonić do jego żony w przyszłym tygodniu, byłam zaskoczona tym telefonem, chciałam po prostu odetchnąć kilka dni. Wciąż główkuję, dlaczego zdecydował się do mnie zadzwonić po 1,5 rocznej ignorancji, ale tego pewnie się nie dowiem. 

Kochana, i tu moja wielka prośba do Ciebie - byłabyś tak dobra i zerknęła w karty i sprawdziła, co odpowiedzą na takie pytanie:

Czy rozmowa z szefową firmy z Krakowa (pani prezes) przyniesie oczekiwane efekty, czyli możliwość współpracy teraz i w terminie późniejszym? Rozbuduję pytanie - chodzi o to, czy zaakceptuje i wykorzysta moje pomysły, czy będzie nastawiona pozytywnie, otwarta na współpracę. 

Będę bardzo wdzięczna za pomoc. 

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję :)

PS. Ciapuś (kotek) wciąż chudy, ale jest lepiej, nawet ciutkę przybrał, zaczyna jeść. Jutro kończymy odrobaczanie - wszystko się zgadza :)

Gość Stilla
Napisano

@mika43 Mam dla Ciebie interpretację, ale muszę jednak dopytać - ta pani z Krakowa co teraz pytasz to jest zupełnie nowa osoba, tak? To nie jest ta o którą pytałaś wcześniej?

Napisano
4 godziny temu, Ragna napisał:

@mika43 Mam dla Ciebie interpretację, ale muszę jednak dopytać - ta pani z Krakowa co teraz pytasz to jest zupełnie nowa osoba, tak? To nie jest ta o którą pytałaś wcześniej?

Dobrze, że dopytałaś, ta pani prezes, o ktorą zapytałam wczoraj jest ze Szczecina. O panią z Krakowa pytałam wczesniej (tu wróżba po części się zgadaza, pani z Krakowa docenia moją pracę, więc jest szansa, że mimo opóźnienia uda się nawiązać współpracę :) 

Pytanmie wczorajsze powinno brzmieć tak: Czy rozmowa z szefową firmy ze SZCZECINA (pani prezes) przyniesie oczekiwane efekty, czyli możliwość współpracy teraz i w terminie późniejszym? Rozbuduję pytanie - chodzi o to, czy zaakceptuje i wykorzysta moje pomysły, czy będzie nastawiona pozytywnie, otwarta na współpracę. 

Najmocniej Cię przepraszam za tę gafę...

Przy okazjo potwierdzam 100% trafność wróżby dotyczącej chorbowego z ZUS: dziś przyszedł przelew :) Za całe chorobowe, czyli od 25 stycznia do 7 lutego, księgowy mówił, że przyjdzie w dwóch częściach, najpierwza tydzień stycznia, potem za tydzień lutego :) Dostałam całość, z czego bardzo się cieszę. Wniosek o przywtrócenie terminu chorobowego złożyłam, chociaż Pani w ZUS twierzdiła, że to i tak bez znaczenia dla mnie :) 

Pozdrawiam

Gość Stilla
Napisano
9 godzin temu, mika43 napisał:

Pytanmie wczorajsze powinno brzmieć tak: Czy rozmowa z szefową firmy ze SZCZECINA (pani prezes) przyniesie oczekiwane efekty, czyli możliwość współpracy teraz i w terminie późniejszym? Rozbuduję pytanie - chodzi o to, czy zaakceptuje i wykorzysta moje pomysły, czy będzie nastawiona pozytywnie, otwarta na współpracę. 

Nie wiem na ile na wróżbę wpłynie błąd z Krakowem, ale wklejam interpretację tak jak ją zrobiłam. Po prostu zobaczymy co się zdarzy, ok? :)

Karta środkowa to temat, po lewej najbliższa przyszłość, po prawej wynik.

Kradzież + Pokój Stołowy + Osoba z Sądownictwa + Łaskawa Pani + Oczekiwanie

Obejrzałam odrobinę filmików swojej ulubionej autorki mówiącej o Kipper, mam nadzieję, że moja interpretacja będzie teraz trafniejsza.

Kradzież + Pokój Stołowy = z premedytacją zostanie zabrana dobra atmosfera, zostanie naruszona strefa komfortu, oraz coś, z czym się identyfikujesz. To nie musi być przedmiot materialny, ale np. praca intelektualna albo dane osobowe (trochę wymyślam teraz przykłady, chodzi mi o to, że nie muszą to być rzeczy).

Osoba z Sądownictwa = łączy podobno dwie karty po obu stronach, sama w sobie pokazuje proces poszukiwania porady i odpowiedzi, to karta niezgody, procesu rozstrzygania sporów, a także karta osobowa urzędników i doradców. Ponieważ ma łączyć dwie karty, tutaj Pokój Stołowy + Łaskawa Pani, sugerowałaby poszukiwanie miłej atmosfery, ale też... strefę komfortu kobiety (na marginesie to przepraszam, że ta karta cały czas się pojawia w Twoich rozkładach, nie moja wina, ale trochę mnie to zastanawia. Oznacza osobę, ale też udzielanie pomocy, empatię). Łaskawa Pani i Os. z Sądownictwa patrzą się na siebie w moich kartach - może łączy ich nić porozumienia, może to być też prawniczka.

Łaskawa Pani + Oczekiwanie = dosłownie byłyby to (wysokie) oczekiwania kobiety, a także oczekiwanie w sensie czasu.  Może to być tez oczekiwanie udzielenia pomocy. 

Interpretacja: Moja pierwsza myśl przy tych kartach była taka (zresztą i bez kart, po prostu z Twojego opisu), że ten pan chce po prostu pomóc żonie i w tym celu odszukuje stare kontakty. Po kartach tak sobie myślę, że to nie Ty będziesz miała problemy prawne - tylko ta kobieta, która została okradziona i szukają teraz osób, którzy pomogą im zażegnać ich problemy, stąd odzywanie się nagłe obdzwanianie ludzi. Aaaaaaa tak przy okazji ;) mogą wymagać od Ciebie spłacenia jakichś starych długów, odpokutowania zaszłości między Wami (os. z sądownictwa jako osoba, która postanowiła wymierzyć sprawiedliwość no i dalsze karty mówiące o oczekiwaniu teraz milszej atmosfery). No po prostu nie omieszkają teraz wbić szpili w tyłek.

Przepraszam, że sklejam dwa wątki (oszukana kobieta i jeszcze poprawianie relacji między Wami), ale Kippery podobno tak potrafią nadawać na kilka spraw jednocześnie, chociaż same karty pojedynczo mają proste znaczenia, po to mi jest ten wątek ćwiczeniowy ;)

Gość Stilla
Napisano
W dniu 26.02.2021 o 00:16, mika43 napisał:

Czy to może mieć coś wspólnego z tą sytuacją? Może ta kobieta nic mi nie ukradła, ale to ja wciągnęłam ją do tej firmy. Podziękowała jak podziękowała - cóż, ziemia okrągła, karma wraca. 

Być może. To jest ciekawa interpretacja i da się sporo wątków połączyć. Mnie w ogóle zastanawia, czy karty nie zapowiadały sytuacji, o której napisałam przed chwilą wyżej odnośnie osoby ze Szczecina. Ale jak wspomniałam - nie dogadałyśmy się do końca o które miasto chodzi, trudno mi orzec czy karty pokażą właściwą osobę. Może być też tak, że zwyczajnie masz taki tydzień, gdzie pojawiło się kilka osób z podobnymi problemami :)

Napisano
7 godzin temu, Ragna napisał:

Być może. To jest ciekawa interpretacja i da się sporo wątków połączyć. Mnie w ogóle zastanawia, czy karty nie zapowiadały sytuacji, o której napisałam przed chwilą wyżej odnośnie osoby ze Szczecina. Ale jak wspomniałam - nie dogadałyśmy się do końca o które miasto chodzi, trudno mi orzec czy karty pokażą właściwą osobę. Może być też tak, że zwyczajnie masz taki tydzień, gdzie pojawiło się kilka osób z podobnymi problemami :)

Bardzo dużo trafiłaś, napiszę więcej, tylko w tej chwili nie mam czasu... Ale obiecuję, ze najpóźniej jutro napiszę :) Masz dar - to pewne :) Pozdrawiam i serdecznie dziękuje. 

Napisano
W dniu 18.02.2021 o 06:50, Ragna napisał:

@martynamarzena

Szczęśliwe zakończenie w Miłości + Dobry list + Pokój stołowy

Dostaniesz pozytywne wiadomości od swoich znajomych lub rodziny. Możliwe zaproszenie do kogoś lub to Ty będziesz miała gości :) Podstawowe znaczenie tych kart związane jest ze związkami, ogólnie towarzystwem i domem, więc myślę, że w tych strefach będzie wszystko w porządku :)

Weryfikuję!

Jakichś szczególnych wiadomości nie dostałam chyba, ale bardzo miły weekend u teściów sobie spędzamy :)

a tydzień temu miałam gości i trochę się wkurzałam na swój brak towarzyskich chęci :P ale już mi przeszło, także ogólnie to pozytywnie :)

Gość alieninside
Napisano
W dniu 22.02.2021 o 08:35, Ragna napisał:

@Wildwood

Sąd + Jego Myśli + Osoba Główna (Pani)

Pójdę trochę tropem wróżb które robiłam dla Psotnik u góry, bo tam też wyszła karta sygnifikatora na końcu. "Jego myśli" jeśli leży obok sygnifikatora, wskazuje na myśli tej osoby, w tym przypadku Twoje. Domkniesz sprawy urzędowe lub kłótnie, które chodziły Tobie od dłuższego czasu po głowie i będziesz miała je wreszcie za sobą, co będzie wydarzeniem tygodnia.

Myślę, że może być ;) Chyba nie ma lepszej interpretacji.

Hmm ogolnie to nie mialam spraw urzedowych ani klotni. Ale poszlam do lekarza i zrobilam badania co odwlekalam z powodu mrozow. No i na tych badaniach wydaje mi sie ze wyszlo co jest przyczyna moich problemow. Ale tu musze zfobic jeszcze raz badanie tylko dokladniejsze i isc po recepte. Wiec jest ciag dalszy. Dodatkowo 3 raz powtorzylam depilacje laserowa na pewna partie. Mozna powiedziec ze to byly wydarzenia tygodnia. Dzis niedziela wiec pewnie juz nic sie nie wydarzy.

Poprosze na kolejny tydzien.

Napisano
W dniu 27.02.2021 o 07:19, Ragna napisał:

Nie wiem na ile na wróżbę wpłynie błąd z Krakowem, ale wklejam interpretację tak jak ją zrobiłam. Po prostu zobaczymy co się zdarzy, ok? :)

Karta środkowa to temat, po lewej najbliższa przyszłość, po prawej wynik.

Kradzież + Pokój Stołowy + Osoba z Sądownictwa + Łaskawa Pani + Oczekiwanie

Obejrzałam odrobinę filmików swojej ulubionej autorki mówiącej o Kipper, mam nadzieję, że moja interpretacja będzie teraz trafniejsza.

Kradzież + Pokój Stołowy = z premedytacją zostanie zabrana dobra atmosfera, zostanie naruszona strefa komfortu, oraz coś, z czym się identyfikujesz. To nie musi być przedmiot materialny, ale np. praca intelektualna albo dane osobowe (trochę wymyślam teraz przykłady, chodzi mi o to, że nie muszą to być rzeczy).

Osoba z Sądownictwa = łączy podobno dwie karty po obu stronach, sama w sobie pokazuje proces poszukiwania porady i odpowiedzi, to karta niezgody, procesu rozstrzygania sporów, a także karta osobowa urzędników i doradców. Ponieważ ma łączyć dwie karty, tutaj Pokój Stołowy + Łaskawa Pani, sugerowałaby poszukiwanie miłej atmosfery, ale też... strefę komfortu kobiety (na marginesie to przepraszam, że ta karta cały czas się pojawia w Twoich rozkładach, nie moja wina, ale trochę mnie to zastanawia. Oznacza osobę, ale też udzielanie pomocy, empatię). Łaskawa Pani i Os. z Sądownictwa patrzą się na siebie w moich kartach - może łączy ich nić porozumienia, może to być też prawniczka.

Łaskawa Pani + Oczekiwanie = dosłownie byłyby to (wysokie) oczekiwania kobiety, a także oczekiwanie w sensie czasu.  Może to być tez oczekiwanie udzielenia pomocy. 

Interpretacja: Moja pierwsza myśl przy tych kartach była taka (zresztą i bez kart, po prostu z Twojego opisu), że ten pan chce po prostu pomóc żonie i w tym celu odszukuje stare kontakty. Po kartach tak sobie myślę, że to nie Ty będziesz miała problemy prawne - tylko ta kobieta, która została okradziona i szukają teraz osób, którzy pomogą im zażegnać ich problemy, stąd odzywanie się nagłe obdzwanianie ludzi. Aaaaaaa tak przy okazji ;) mogą wymagać od Ciebie spłacenia jakichś starych długów, odpokutowania zaszłości między Wami (os. z sądownictwa jako osoba, która postanowiła wymierzyć sprawiedliwość no i dalsze karty mówiące o oczekiwaniu teraz milszej atmosfery). No po prostu nie omieszkają teraz wbić szpili w tyłek.

Przepraszam, że sklejam dwa wątki (oszukana kobieta i jeszcze poprawianie relacji między Wami), ale Kippery podobno tak potrafią nadawać na kilka spraw jednocześnie, chociaż same karty pojedynczo mają proste znaczenia, po to mi jest ten wątek ćwiczeniowy ;)

Muszę przyznać, że mądre te Twoje karty. Ty też masz dar do wróżenia lub nadajesz na tych samych falach z Kiperami ;) fajne jest to, że pokazują różne aspekty, dają wskazówki, mobilizują do przemyśleń. 

Ja odczuwam to w ten sposób, że w biurze/firmie w Szczecinie rozmawiali na mój temat i telefon do mnie jest jakby efektem tych rozmów. Zakładam jednak, a w zasadzie jestem pewna (znam tego pana bardzo dobrze, jego charakter, impulsywność i zdolność do słodkich gadek także :) ), że pozostałe osoby z biura nie miały pojęcia, ze ów pan do mnie zadzwoni :) Ale to akurat nie ma znaczenia. 
W każdym razie pan był zdziwiony, ze w ubiegłym roku nie zadzwoniłam do firmy ze Szczecina (wcześniej też nie dzwoniłam, bo zazwyczaj oni dzwonili pierwsi ;) ), ale stwierdził, że pewnie chciałam odpocząć od nich, a oni ode mnie i było to potrzebne. Cóż, nie dzwoniłam, bo wiedziałam, jaka jest sytuacja od koleżanki, która też z nimi jeździ i pełni taką samą funkcję jak ja. Koleżanka staż ma dłuższy i miałam świadomość, ze nie mam z nią szans, poza tym miała propozycję z firmy z Krakowa, na którą przystałam z radością. 

Pan ze Szczecina był zdziwiony faktem, że w ubiegłym roku wyjechałam, w dodatku na całe wakacje :) 

Możliwe jest, ze pan chce pomóc żonie, ponoć została prezesem bitą większością głosów, ale szczerze powiem, że nie mam pojęcia, jak to wyglądało w rzeczywistości i czy miała kontrkandydata. Problemy może mieć, choćby dlatego, ze z marszu przejęła funkcję prezesa i wszystkie obowiązki, a poprzedni prezes (zmarł nagle) wprowadził zasadę, że tylko on miał dostęp do konta firmowego i musiał przyklepać każdy przelew. Ów pan wspominał nawet, ze firma ma pieniądze, ale nie może z nich korzystać, bo trzeba wszystko odkręcić. Przyznam, że ten człowiek zawsze mówi dużo za dużo, poza tym lubi koloryzować, więc słuchałam jednym uchem, a drugim wypuszczałam, poza tym to mnie w żaden sposób nie dotyczy. Poza tym, nie ukrywajmy, każdy a jakichś przeciwników. Pani prezes (osobiście bardzo ją szanuję) nie żyła w przyjaźni z poprzednim prezesem (ja się z nim dogadywałam bez problemu), ich relacje na pozór były poprawne, ale jak to wyglądało od podszewki - nie mam pojęcia. Suma sumarum, obecna pani prezes może mieć problemy, ale szczerze jej życzę, aby się z nimi uporała. 

Może tu chodzić też o to, że jak na razie jest bardzo mało przetargów kuratoryjnych lub MOPS-owskich, zawsze o tej porze było multum. Niestety, od ubiegłego roku niektóre jednostki nie ogłaszają przetargów ani konkursów, tylko wybierają z nadesłanych ofert. Nie wiem, czy pani prezes o tym wie i zastanawiam się, czy powinnam ją o tym informować. Rok temu w wakacje poinformowałam ją o możliwości pozyskania środków (oni jako organizacja pozarządowa mieli możliwość), kobieta zwyczajnie mnie olała. Powiedziałam też o tym ówczesnemu prezesowi, wiem, że skorzystał właściciel firmy transportowej :) On też jest w zarządzie firmy ze Szczecina, ale nie wiem, jakie są faktycznie jego relacje z obecną panią prezes i jej mężem. 

Czy mogą  oczekiwać spłacenia długów... - myślałam nad tym, zawsze byłam lojalna, teraz nawet żałuję, że mówiłam wszystko, tym bardziej, ze zarzucono mi, że o wszystkim nie mówię. Moim zdaniem bardziej oczekują tego, ze będę tańczyła tak, jak oni zagrają... Może trochę racji w tym jest, czasami warto ugryźć się w język i niektóre kwestie przemilczeć, nie wdając się w zbyteczne dyskusje. 

Co do kart/Twojej interpretacji - ja to odbieram tak, że warto spróbować, ale z dystansem, zachowując ostrożność, a jeśli trzeba, przemilczeć pewne kwestie, nawet gdyby trzeba było pozostawić je bez wyjaśnienia. Owo oczekiwanie może oznaczać współpracę w przyszłości, później? Przynajmniej szansę na podjęcie takowej.

Jeśli - ze względu na mój błąd - mieszałaby się tu pani/szefowa z Krakowa. Cóż, ona też może mieć problemy w firmie, jakby nie było, organizują imprezy przede wszystkim dla dzieci z placówek wychowawczo-opiekuńczych, turnusy rehabilitacyjne. Ceny są umiarkowane, więc zarobek też (stąd dużo niższe wypłaty, ale są wypłacalni, zresztą z firmą ze Szczecina też nigdy pod tym względem niebyło problemów). W tym przypadku też wyszło oczekiwanie, co rozumiem, że trzeba czekać na rozwój wypadków. Tutaj raczej nie powinno być jakichś nieporozumień, problemów względem mojej osoby, no, może w niektórych przypadkach jestem "zbyt dobra" - miałam sytuację, że za pomoc z mojej strony dostałam kopa w przysłowiowe cztery litery, ale okazało się, że karma wraca i osoba, która kopała dołki pode mną sama w ten dolek wpadła, wciągając do niego inną osobą :( 

Cały czas też przewija mi się osoba (mogą być nawet dwie kobiety, choć większą pewność mam do jednej), która namieszała mi w relacjach z firmą ze Szczecina, obyśmy nigdy się nie spotkały..

Reasumując, zadając pytanie myślałam o pani prezes ze Szczecina, omyłkowo pisałam o Krakowie, więc zakładam, ze karty zrozumiały w czym rzecz i dały odpowiedź w kwestii pani ze Szczecina. Nawet by się zgadzało - są problemy można powiedzieć urzędowe/firmowe, choć bezpośrednio mnie nie dotyczą (zmiana prezesa - nieplanowana). Jest szansa na oczyszczenie, czyli poprawę relacji, przy czym ja muszę na pewne rzeczy spojrzeć mniej emocjonalnie, na chłodno, przemilczeć, wziąć poprawkę, a pewne uwagi wręcz zachować dla siebie. 

Tak, jak napisałam na początku, bardzo dużo trafiasz. Dogadujesz się z Kiperami, a ludzie na tym korzystają (m.in. ja :) ) Wielkie dzięki, pozdrawiam :)

Napisano

Jeszcze raz ja:) Piszę w nowym wątku, bo będzie łatwiej :) 
Pytanie proste: czego powinnam spodziewać się w najbliższym tygodniu, czyli do 7.03. 21?

co do poprzedniego tygodnia - dużo się wydarzyło, zresztą pisałam na bieżąco. Sprawy zaskakujące, wiadomości o śmierci, niespodziewany telefon oa pana ze Szczecina, proba rozdrapywania starych ran (dzięki wróżbie ugryzlam się w język i wyszłam z tego cało). 

JEstem ciekawa, co karty mówią o najblizszych dniach :) Jesli znajdziesz chwilę, zerknij proszę - będę wdzieczna. Pozdrawiam :)

Napisano

Ragno, kochana, to ja z kolejnym pytaniem, ale teraz dłuższym czasowo. Po tamtej zadymie postanowiłam iść za ciosem i poprosiłam moją bezpośrednią przełożoną, by wystąpiła do naczelnej o podwyżkę dla mnie. U nas obowiązuje tryb taki, że taki wniosek powinien złożyć kierownik działu, jeśli odmówi lub tego sam z siebie nie zrobi, to można wnioskować o to osobiście. Więc teraz mam pytanie: czy w ciągu miesiąca (marzec) kierowniczka złoży taki wniosek do naczelnej czy nie?

Dodam, że już na wstępie była sceptyczna, zasłaniała się "brakiem pieniędzy", ale u nas to zwyczajowa śpiewka, a jak kto ma podwyżkę dostać to i tak ją dostanie, tyle, że są to osoby miłe duszy pani naczelnik, inne nie mają szans. Ja nie należę do tych "miłych"... ale kto wie, spróbować nie zawadzi.

No i jeśli już babsko raczy ten wniosek ponieść na samą górę, to czy góra przychyli się do wniosku i podwyższy mi apanaże czy nie?

Gość Stilla
Napisano
W dniu 28.02.2021 o 10:23, Wildwood napisał:

Hmm ogolnie to nie mialam spraw urzedowych ani klotni. Ale poszlam do lekarza i zrobilam badania co odwlekalam z powodu mrozow. No i na tych badaniach wydaje mi sie ze wyszlo co jest przyczyna moich problemow. Ale tu musze zfobic jeszcze raz badanie tylko dokladniejsze i isc po recepte. Wiec jest ciag dalszy. Dodatkowo 3 raz powtorzylam depilacje laserowa na pewna partie. Mozna powiedziec ze to byly wydarzenia tygodnia. Dzis niedziela wiec pewnie juz nic sie nie wydarzy.

Domyślam się trochę o co chodzi z kartą Sądu. Przejrzałam swój notatnik i przy moich kartach dziennych pojawia się kiedy musiałam coś wybrać. Mam podejrzenia, że oznacza "osąd", a więc poniekąd też "wybór".

Gość Stilla
Napisano
W dniu 28.02.2021 o 21:07, mika43 napisał:

Jeszcze raz ja:) Piszę w nowym wątku, bo będzie łatwiej :) 
Pytanie proste: czego powinnam spodziewać się w najbliższym tygodniu, czyli do 7.03. 21?

co do poprzedniego tygodnia - dużo się wydarzyło, zresztą pisałam na bieżąco. Sprawy zaskakujące, wiadomości o śmierci, niespodziewany telefon oa pana ze Szczecina, proba rozdrapywania starych ran (dzięki wróżbie ugryzlam się w język i wyszłam z tego cało). 

JEstem ciekawa, co karty mówią o najblizszych dniach :) Jesli znajdziesz chwilę, zerknij proszę - będę wdzieczna. Pozdrawiam :)

Osoba z sądownictwa + Ponure Myśli + Spotkanie

Tematem tygodnia będzie dosłownie spotkanie. Osoba którą spotkasz będzie miała raczej niefajne rzeczy do powiedzenia. Możliwe oblanie egzaminów, rozmowy kwalifikacyjnej lub odrzucenie jakiegoś wniosku albo projektu grupowego, ponieważ os. z sądownictwa to człowiek, który wydaje werdykty. Raczej nie będzie to żaden bliski znajomy, bardziej ktoś obcy. 

Gość Stilla
Napisano (edytowane)
W dniu 28.02.2021 o 22:14, Psotnik napisał:

Ragno, kochana, to ja z kolejnym pytaniem, ale teraz dłuższym czasowo. Po tamtej zadymie postanowiłam iść za ciosem i poprosiłam moją bezpośrednią przełożoną, by wystąpiła do naczelnej o podwyżkę dla mnie. U nas obowiązuje tryb taki, że taki wniosek powinien złożyć kierownik działu, jeśli odmówi lub tego sam z siebie nie zrobi, to można wnioskować o to osobiście. Więc teraz mam pytanie: czy w ciągu miesiąca (marzec) kierowniczka złoży taki wniosek do naczelnej czy nie?

Dodam, że już na wstępie była sceptyczna, zasłaniała się "brakiem pieniędzy", ale u nas to zwyczajowa śpiewka, a jak kto ma podwyżkę dostać to i tak ją dostanie, tyle, że są to osoby miłe duszy pani naczelnik, inne nie mają szans. Ja nie należę do tych "miłych"... ale kto wie, spróbować nie zawadzi.

No i jeśli już babsko raczy ten wniosek ponieść na samą górę, to czy góra przychyli się do wniosku i podwyższy mi apanaże czy nie?

Karta środkowa to temat, po lewej bliższa przyszłość, po prawej dalsza przyszłość (wynik).

Osoba Wojskowa + Ponure Myśli + Otrzymanie Podarunku + Dobry List + Spotkanie

Dziwna sprawa, bo chciałam napisać, że dostaniesz podwyżkę, ale strona lewa z prawą mi się nie klei, otóż wniosku Ci szefowa nie złoży, ale będziesz i tak mieć pozytywne zaproszenie w tej sprawie (Otrzymanie Podarunku, Dobry List + Spotkanie). Ta rozmowa będzie pozytywna, z tej prostej przyczyny, że na negatywne wiadomości jest inna karta :P

Z lewej strony jest Osoba Wojskowa + Ponure Myśli. Wojskowy to podążanie za zasadami i dyscyplina, ale też może być mężczyzna na stanowisku. Z kartą negatywną może nie być tak uczciwy. Nie wydaje mi się, żeby z Ponurymi Myślami zwiastowało to złożenie wniosku. Dziwna rzecz, bo wróżba wygląda tak, jakby wniosek miał odrzucić mężczyzna, ale i tak miałabyś dostać podwyżkę. Możemy założyć, że Wojskowy to ona, i wtedy wniosku nie złoży. Najwyraźniej będzie on lawirować trochę po firmie albo... dostaniesz zaproszenie na rozmowę do innej firmy. To mi się wydaje najbardziej sensownym wyjaśnieniem. Z interpretacji naciąganych mocno: może szefowa się podda zwyczajnie.

Daj znać co wyszło, to potem przeanalizuję karty jeszcze raz.

Edytowane przez Ragna
Gość Stilla
Napisano
W dniu 28.02.2021 o 10:23, Wildwood napisał:

Zamożna Panna + Łaskawy Pan + Sąd

Pozytywnie zakończą się sprawy, w które zamieszana mogła być młoda kobieta (maksymalnie kobieta do 40, siostra, młoda dziewczyna albo panna) oraz starszy mężczyzna (ojciec albo ktoś z dużym doświadczeniem, starszy od Zamożnej Panny). Jeśli podejmowane będą jakieś decyzje finansowe, to będą miały pozytywny wpływ na Twoje poczucie bezpieczeństwa, możliwe, że zaznasz odrobinę luksusu. Ogólnie pozytywny tydzień :) 

Gość alieninside
Napisano
1 godzinę temu, Ragna napisał:

Domyślam się trochę o co chodzi z kartą Sądu. Przejrzałam swój notatnik i przy moich kartach dziennych pojawia się kiedy musiałam coś wybrać. Mam podejrzenia, że oznacza "osąd", a więc poniekąd też "wybór".

Hmm nie wiem czy osad i wybor to slowa ktore moge jakos dopasowac do wydarzen poprzedniego tygodnia. Moze chodzi o to ze pewnr sprawy sir rozstrzygnely bardziej jsk w tarocie?

Napisano

Osoba z sądownictwa + Ponure Myśli + Spotkanie

Tematem tygodnia będzie dosłownie spotkanie. Osoba którą spotkasz będzie miała raczej niefajne rzeczy do powiedzenia. Możliwe oblanie egzaminów, rozmowy kwalifikacyjnej lub odrzucenie jakiegoś wniosku albo projektu grupowego, ponieważ os. z sądownictwa to człowiek, który wydaje werdykty. Raczej nie będzie to żaden bliski znajomy, bardziej ktoś obcy. 

No kurczę, ja w tym tygodniu zamierzałam złożyć wniosek o kredyt... Sprawa dość pilna... Teraz zwątpiłam... Miałam też dzwonić do szefowej ze Szczecina, obiecałam jej męzowi... Chociaz wróżba bardziej pasuje do pierwszej sprawy - odrzucenie wniosku. 
Czy mogłabyś, moja droga, jeszcze raz zerknąć w karty i zapytać dosłownie, jaka będzie decyzja w sprawie wniosku kredytowego? Będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam

PS. Wróżbę zweryfikuję w okolicach niedzieli. 

Gość Stilla
Napisano
20 godzin temu, mika43 napisał:

Czy mogłabyś, moja droga, jeszcze raz zerknąć w karty i zapytać dosłownie, jaka będzie decyzja w sprawie wniosku kredytowego? Będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam

PS. Wróżbę zweryfikuję w okolicach niedzieli. 

Zamożna Panna + Więzienie + Przypadek Zgonu

Po pytaniu Ismer mam alergię na kartę Przypadku Zgonu w pytaniach o wnioski :( Te 1 rzut oka nie pokazują pozytywnych wydarzeń, ale... Zamożna Panna to poczucie finansowego bezpieczeństwa, i ogółem miłą atmosferę. Więzienie to może być urząd, ale też poczucie uwięzienia. Przypadek Zgonu to koniec czegoś. Ja bym powiedziała, że Więzienie + Przypadek Zgonu pokazują po prostu suchy fakt, że sprawa urzędowa dojdzie do końca. Rezultatem będzie Zamożna panna, która może pokazywać Ciebie, i że będziesz zadowolona.

Strzelam, że decyzja będzie pozytywna.

Napisano

Zamożna Panna + Więzienie + Przypadek Zgonu

Po pytaniu Ismer mam alergię na kartę Przypadku Zgonu w pytaniach o wnioski :( Te 1 rzut oka nie pokazują pozytywnych wydarzeń, ale... Zamożna Panna to poczucie finansowego bezpieczeństwa, i ogółem miłą atmosferę. Więzienie to może być urząd, ale też poczucie uwięzienia. Przypadek Zgonu to koniec czegoś. Ja bym powiedziała, że Więzienie + Przypadek Zgonu pokazują po prostu suchy fakt, że sprawa urzędowa dojdzie do końca. Rezultatem będzie Zamożna panna, która może pokazywać Ciebie, i że będziesz zadowolona.

Strzelam, że decyzja będzie pozytywna.

Właśnie złapałam zlecenie, więc może i obyłabym się bez tego kredytu, ale do 10 musze opłacić ZUS, a wątpię czy zaległa faktura do tego czasu spłynie... Zweryfikuję :)

A korzystając z okazji napiszę, co mnie dziś spotkało. Może być trochę długo... Nie wiem, czy to można połączyć z wróżbą tygodniową (negatywne spotkanie), sama ocenisz.

Ale od początku. Mam ojca na wózku i do poradni ortopedycznej jeździ karetką (transport sanitarny). Ja zawsze załatwiałam skierowanie od lekarki rodzinnej na tzw. transport zewnętrzny (zewnętrzna firma). Ostatnio mój tata chciał mi pomoc i żalił się lekarzowi, że córka ma astmę, a musiała w deszczu jechać po skierowanie. Lekarz wypisał skierowanie na transport szpitalny, ale zapomniał napisać, jaki dzień i godzina. Skierowanie trafiło  z powrotem do rejestracji, a panie z rejestracji zapomniały zadzwonić do mnie. Ja zadzwoniłam dzień przed wizytą u ortopedy i dowiedziałam się, ze transportu nie będzie. Przesunęłam termin na jutro. Dzwoniłam dzisiaj rano. W rejestracji pani powiedziała, że do nich skierowanie nie wróciło, więc jej zdaniem wszystko jest ok, ale na wszelki wypadek mam się upewnić na SORze. Dzwonię na SOR (za każdym razem przez centrale, ale pani z centrali miła). Pani z SORu drze się na mnie, że ona transportem się nie zajmuje. Ja też powiedziałam jej dość ostro, że tu mnie skierowano i proszę, aby powiedziała mi, z kim mam rozmawiać. Pani stwierdziła, że tym zajmuje się koordynator transportu, ale aktualnie go nie ma, mam dzwonić do dyżurki koordynatora przez centralę. Dzwonię znowu na centralę, tam dowiaduję się, że oni mogą połączyć tylko z SORem. Jednak pani z centrali okazała się na tyle miła, ze podała mi numer telefonu komórkowego do załogi karetki. Nie odbierali. Gdy w końcu udało się połączyć dowiedziałam się, że na chwilę obecną nie mają listy na jutro, będą ją znali w dniu jutrzejszym o godz. 8 rano. Mój ojciec ma wizytę na 10.10, więc karetka musiałaby być najpóźniej o 9.30. 
Cóż, kazałam ojcu się przygotować i czekać... Jeśli nie przyjadą, a ja się nie dodzwonię, znowu będę przesuwać wizytę.... zobaczymy jutro, na szczęście jestem w domu (pracuję zdalnie), chociaż planowałam wizytę w ZUSie, ale podjadę w piątek :) Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. 

Sprawa druga. W godzinach południowych na numer mojego ojca dzwoni ktoś z nr 61 811 99 99 Ogólnie jest to numer Santander Polska, z którym ani ja ani ojciec nie mamy nic wspólnego. Odebrałam ja. Facet z akcentem wschodnim trajkocze jak karabin maszynowy, że było włamanie na moje konto, ktoś próbował zrobić przelew, ale system wyłapał oszustwo i zablokował. W celu bezpieczeństwa mam ściągnąć jakąś aplikację. Rzuciłam gościowi, że jestem blisko banku, więc zaraz wejdę i wyjaśnię sprawę. Rozłączył się. Pewnie bym o tym zapomniała, ale chwilę później przeczytałam wpis na fb - ten sam numer, podobna sytuacja, tylko zdarzenie miało miejsce kilka dni temu. Wbiłam numer telefonu w wyszukiwarkę i wyskoczyła cala litania osób, które próbowano oszukać, a niektóre wręcz zostały oszukane. Skontaktowałam się z rzeczniczką prasową z naszej KPP (współpracuję z lokalnymi mediami) i od niej dowiedziałam się, że problem istnieje od roku (prawie) i Santander informuje nawet o tym na swojej stronie... Cóż, nic się nie stało, ale szlag mnie trafił. Ojcu zabroniłam odbierać połączenia z nieznanych numerów, sąsiadkę też uczuliłam. Będę miała materiał na artykuł poza tym :) 

Co do wróżby tygodniowej, odbieram ją bardziej jako wskazówkę, radę, ostrzeżenie, bardziej pilnuję tego, co mówię, zwracam uwagę na sytuacje. Może Twoje karty chcą właśnie ostrzegać/dawać rady? 

Pozdrawiam serdecznie i bardzo dziękuję

Gość Stilla
Napisano
W dniu 28.02.2021 o 21:02, mika43 napisał:

Tak, jak napisałam na początku, bardzo dużo trafiasz. Dogadujesz się z Kiperami, a ludzie na tym korzystają (m.in. ja :) ) Wielkie dzięki, pozdrawiam :)

21 godzin temu, mika43 napisał:

Co do wróżby tygodniowej, odbieram ją bardziej jako wskazówkę, radę, ostrzeżenie, bardziej pilnuję tego, co mówię, zwracam uwagę na sytuacje. Może Twoje karty chcą właśnie ostrzegać/dawać rady? 

Dziękuję, to bardzo zachęcające :)

Napisano
W dniu 4.03.2021 o 19:54, Ragna napisał:

Weryfikuję: kredytu nie dostałam, muszę wyjaśnić jakieś nieprawidłowości/błędy w bazach danych. Nie wiem, co się stało, że mnie blokują. Ostatni raz kredyt brałam 2 lata temu i spłaciłam przed czasem, żadnych zaległości nie mam w ZUS ani US. Cóż, dwie karty były raczej ciężkie, te tygodniowe też. Może właśnie mówiły o problemach? Jest jeszcze ta Zamożna Panna, może ona ostatecznie rozstrzygnie (uda mi się wyjaśnić problem). Czas pokaże.
Co do spotkania - jako takiego nie było, nie licząc spotkania z panią w banku. Miałam starcie z panią z SOR, ale o tym pisałam. Może o takie spotkanie chodziło? No i w sumie dziś przepędziłam sąsiadkę, mam swoje zajęcia, pracę, a ta przychodzi, żebym pisała opowiadanie twórcze dla jej syna (klasa VI). kazałam przyjść jutro popołudniu, zakładam, że najpóźniej o 13 już będzie do drzwi walić. 

Co do zgody ZUS na opłacenie składek po terminie - otrzymałam wiadomość, że w ciągu 7 dni mam uzupełnić dokumenty, czyli przedstawić wyciąg z rachunku bankowego za sierpień, wykazując w ten sposób że 10 sierpnia miałam środki, by opłacić składkę. Środki miałam, w poniedziałek lub wtorek wybieram się do ZUS w innej sprawie, więc im to zaniosę - no problem. 

Gość Stilla
Napisano

@mika43 Dzięki. Tak też myślałam, że wróżba nie będzie pozytywna. Muszę wyczuć te Kippery. Czasem karty pojawiają się dobre, ale nie zawsze wróżba dobrze wychodzi, bo okazuje się, że powinny być odczytane trochę inaczej :/ Dzięki za weryfikację. Już lecą notatki czerwonym długopisem do mojego dzienniczka :P 

Napisano
W dniu 4.03.2021 o 19:54, Ragna napisał:

Moja droga, korzystając z okazji, czy mogłabyś rozłożyć dla mnie karty po raz kolejny? I bardzo Cię proszę, nie kieruj się tym, że coś się nie zgadza (np. to, że jednak kredytu nie otrzymałam), nie ma ludzi nieomylnych, czasami trudno tak naprawdę odczytać, co karty chciały powiedzieć :) Ja traktuję je jak wskazówki :)

Zadam kilka pytań, staram się skupić na tych prostych, ale jeśli na które nie możesz odpowiedzieć, to zwyczajnie pomiń. Aha, do pani prezes ze Szczecina jeszcze nie zadzwoniłam, może i lepiej, ten tydzień ogolnie był ciężki...

1. Na co zwracać uwagę w przyszłym tygodniu (taka ogólna wskazówka, jak wczesniej)?

2. Czy w przyszłym tygodniu uda mi się rozwiązać problemy finansowe?

3. Jaki będzie efekt rozmowy z szefową z Krakowa? (firma, z którą chciałabym rozpocząć współpracę nie tylko latem)

4. Jaki będzie efekt rozmowy z panią prezes ze Szczecina? 

Dziękuję Ci bardzo za poświęcony czas i energię, pozdrawiam serdecznie M.

Napisano
2 minuty temu, Ragna napisał:

@mika43 Dzięki. Tak też myślałam, że wróżba nie będzie pozytywna. Muszę wyczuć te Kippery. Czasem karty pojawiają się dobre, ale nie zawsze wróżba dobrze wychodzi, bo okazuje się, że powinny być odczytane trochę inaczej :/ Dzięki za weryfikację. Już lecą notatki czerwonym długopisem do mojego dzienniczka :P 

Jest pewien plus: muszę wyjaśnić, skąd te problemy, jakim cudem znalazłam się w bazach danych? Pani z banku radziła, abym się tym zajęła i wyjaśniła.  Może ta Zamożna Panna to wskazówka, aby tę sprawę wyjaśnić? Po ewentualnym wyjaśnieniu/wyczyszczeniu i tak czeka mnie poł roku kwarantanny jeśli chodzi o kredyt, dlatego chcę to zrobić możliwie szybko... Jeszcze raz dziekuję

Gość Stilla
Napisano
23 godziny temu, mika43 napisał:

1. Na co zwracać uwagę w przyszłym tygodniu (taka ogólna wskazówka, jak wczesniej)?

Dziecko + Dom + Nieoczekiwane pieniądze

Pojawi się w domu lub firmie coś nowego, w formie niespodzianki :) To może być nowy projekt, albo dosłownie nieoczekiwane spotkanie z dzieckiem w rodzinie lub... domówka, bo dziecko lubi zabawy :) Ogółem tydzień powinien być bardzo przyjemny. Te karty nie zapowiadają kończenia starych spraw, tylko coś zupełnie nowego właśnie.

Cytat

2. Czy w przyszłym tygodniu uda mi się rozwiązać problemy finansowe?

Sąd + Zamożna Panna + Kradzież

U, nie. Dzisiaj oglądałam filmiki z nauką Kipperów. Podobno to co jest za złodziejem to jest to, co kradnie. W tym wypadku wymiar sprawiedliwości może zostać "zabrany" i nie będzie do końca działać jak Ty chcesz (niekoniecznie chodzi o karę, ale trudności, a więc też poślizgi czasowe), Zamożna Panna mówi w tym wypadku, że nie pohulasz z kasą. W każdym razie nie w tym tygodniu.

Cytat

3. Jaki będzie efekt rozmowy z szefową z Krakowa? (firma, z którą chciałabym rozpocząć współpracę nie tylko latem)

Kradzież + Praca/Zajęcia + Pokój Stołowy

Hmmm... Wydaje mi się, że ona ponagina jakieś zasady i zaproponuje Ci coś pół legalnie. Tego złodzieja bym tak zinterpretowała - że Tobie nie zostanie nic zabrane, ale przyniesione. Tyle, że może to mieć dziwne pochodzenie. To może być próba jakiejś asymilacji i przekonania się do jakichś spraw (Pokój), dopasowania pracy (Praca) do tego, czego potrzebujecie. I będzie w to dopasowanie się włożone sporo wysiłku. Jakbym miała teraz z własnego życia znaleźć przykład, to może być coś na zasadzie podpisania umowy na 1/8 etatu bo podatki, a resztę będzie Ci płacić pod stołem. Takie rzeczy.

Cytat

4. Jaki będzie efekt rozmowy z panią prezes ze Szczecina? 

Nadzieja/Rozległa Woda + Dom + Zamożna panna

Sprawa będzie miała w tym tygodniu swój koniec (Nadzieja) i powinna być super pozytywna. Można by przytoczyć powiedzonko "jesteś w domu": czyli zdobyłaś co chciałaś i możesz się rozluźnić. Nadzieja to ponoć karta mówiąca o końcu, spełnieniu marzeń, byciu tam gdzie chcemy. Dom to pewnie firma, albo właśnie Dom, a Zamożna Panna to radosna karta zadowolonej z życia, beztroskiej kobiety. To może być ta szefowa (Dom + Panna = szefowa firmy), ale to może być Twoje samopoczucie. Teraz sobie myślę, że może przy tamtym rozkładzie Złodziej nie był aż tak niebezpieczny, skoro też leżał z boku rozkładu i za jego plecami nie miałam nic, co by wskazywało, że zostało coś zabrane :mysli: Staram się interpretować zgodnie z kierunkami na kartach. Babka mogła sobie przez ostatni tydzień parę rzeczy przemyśleć i będzie teraz pozytywnie nastawiona. Mam w głowie jeszcze jedną interpretację, ale może poczekam na weryfikację, żeby nie rozmydlać znaczeń. Nie ukrywam, przy tych ostatnich kartach mam najwięcej wątpliwości.

Gość alieninside
Napisano
W dniu 2.03.2021 o 16:12, Ragna napisał:

Zamożna Panna + Łaskawy Pan + Sąd

Pozytywnie zakończą się sprawy, w które zamieszana mogła być młoda kobieta (maksymalnie kobieta do 40, siostra, młoda dziewczyna albo panna) oraz starszy mężczyzna (ojciec albo ktoś z dużym doświadczeniem, starszy od Zamożnej Panny). Jeśli podejmowane będą jakieś decyzje finansowe, to będą miały pozytywny wpływ na Twoje poczucie bezpieczeństwa, możliwe, że zaznasz odrobinę luksusu. Ogólnie pozytywny tydzień :) 

Napisalam Ci weryfke na pw. Pewne rzeczy byly pozytywne reszta bez zmian.

Napisano
W dniu 2.03.2021 o 16:03, Ragna napisał:

Karta środkowa to temat, po lewej bliższa przyszłość, po prawej dalsza przyszłość (wynik).

Osoba Wojskowa + Ponure Myśli + Otrzymanie Podarunku + Dobry List + Spotkanie

Dziwna sprawa, bo chciałam napisać, że dostaniesz podwyżkę, ale strona lewa z prawą mi się nie klei, otóż wniosku Ci szefowa nie złoży, ale będziesz i tak mieć pozytywne zaproszenie w tej sprawie (Otrzymanie Podarunku, Dobry List + Spotkanie). Ta rozmowa będzie pozytywna, z tej prostej przyczyny, że na negatywne wiadomości jest inna karta :P

Z lewej strony jest Osoba Wojskowa + Ponure Myśli. Wojskowy to podążanie za zasadami i dyscyplina, ale też może być mężczyzna na stanowisku. Z kartą negatywną może nie być tak uczciwy. Nie wydaje mi się, żeby z Ponurymi Myślami zwiastowało to złożenie wniosku. Dziwna rzecz, bo wróżba wygląda tak, jakby wniosek miał odrzucić mężczyzna, ale i tak miałabyś dostać podwyżkę. Możemy założyć, że Wojskowy to ona, i wtedy wniosku nie złoży. Najwyraźniej będzie on lawirować trochę po firmie albo... dostaniesz zaproszenie na rozmowę do innej firmy. To mi się wydaje najbardziej sensownym wyjaśnieniem. Z interpretacji naciąganych mocno: może szefowa się podda zwyczajnie.

Daj znać co wyszło, to potem przeanalizuję karty jeszcze raz

Część już mogę zweryfikować: kierowniczka nie zawnioskuje o podwyżkę z przyczyn formalnych, bo osiągnęłam już najwyższy pułap widełek w mojej grupie zaszeregowania. Widełki te od dwóch lat są nieaktualne, ale nie ma nowych i w najbliższej przyszłości nie będzie. Jest to niezgodne z prawem, ale... bogatemu wszystko wolno a na covid wiele można zwalić. Tak że podążanie za zasadami super Ci wyszło, jak również, że Wojskowy nie jest tak uczciwy, bo dla chcącego nie ma nic trudnego, wniosek mogła wysłać, i tak nie ona go akceptuje, a  i ja wiem, że nie chce sama z siebie.

Przypuszczałam, że tak będzie, ale że nadzieja umiera ostania ;) to ciekawa byłam, czy przełamie niechęć do mnie. 

Teraz druga część: możliwe, że ostateczny finał będzie pozytywny, bo nie zamierzam spocząć i teraz sama o podwyżkę zagadnę, bezpośrednio do naczelnej i tu mam większe szanse. Jak będzie zobaczymy, muszę poczekać na okazję do rozmowy a wniosek dam, jak szefcia będzie przychylna. 

Co do zaproszenia do innej firmy - to  nie wchodzi w grę, bo zwyczajnie za dużo stracę przy zerwaniu umowy. Przeczekam, wytrzymam. 

Gość Stilla
Napisano
2 minuty temu, Psotnik napisał:

Tak że podążanie za zasadami super Ci wyszło, jak również, że Wojskowy nie jest tak uczciwy, bo dla chcącego nie ma nic trudnego, wniosek mogła wysłać, i tak nie ona go akceptuje, a  i ja wiem, że nie chce sama z siebie.

Oooo, dzięki wielkie za weryfkę. Wczoraj szukałam materiałów do Kipperów i trafiłam na info, że Wojskowy to uparciuch - jak się zaprze, to żadna siła go nie ruszy z miejsca - co bywa dobre bądź złe, w zależności od tego czego lub kogo potrzebujemy. Najwyraźniej ma znaczenie jaka karta jest obok niego, bo faktycznie pasuje do postawy "nie i już". Rozkład również leci do notatniczka opatrzony komentarzem ;p

Napisano

To tak jak król karo :D on też jest symbolem mężczyzny w mundurze, głównie ze służb publicznych, w tym także urzędnika, a wszyscy ci ludzie są  z zasadami i uparci. W cygańskich żołnierz / wojskowy jest dla mnie sygnałem właśnie zasad, dyscypliny i obrony, prawości, ale właśnie zależy od towarzystwa, przy złych kartach jest odwrotnie,a upór wprost barani. 

Ta kierowniczka nie lubi mnie, więc torpeduje moje prośby i projekty zawodowe, a co do realnego charakteru - to jest nieuprzejma, uparta jak osioł, jej musi być racja, wszystko wie najlepiej i bardzo trudno jest się z nią nie tylko porozumieć, ale w ogóle jakąkolwiek myśl przekazać. I nie jest to jedynie moja subiektywna opinia, cała załoga ma jej dość, ale niestety jest w fazie ochronnej i musimy ją znosić. Boszesz, ileż starć z ludźmi ma! 

Napisano
W dniu 6.03.2021 o 22:11, Ragna napisał:

Pojawi się w domu lub firmie coś nowego, w formie niespodzianki :) To może być nowy projekt, albo dosłownie nieoczekiwane spotkanie z dzieckiem w rodzinie lub... domówka, bo dziecko lubi zabawy :) Ogółem tydzień powinien być bardzo przyjemny. Te karty nie zapowiadają kończenia starych spraw, tylko coś zupełnie nowego właśnie.

Zastanawiające to, co wyszło. Cóż, projekt raczej odpada, ale zamierzam zadzwonić do szefowej ze Szczecina - może tu będzie niespodzianka i coś się urodzi.. Spotkanie z dzieckiem to już prędzej, chociaż nie mam dzieci w rodzinie, nie licząc przyszywanego bratanka, czyli syna partnerki mojego brata, ale kontakty raczej ostrożne. Jest jeszcze moj chrześniak (nie ma więzów rodzinnych, ale matką chrzestną jestem xD), czasami spotykamy się u jego babci... Czas pokaże - dam znać, co się wydarzyło. Na wszelki wypadek będę ostrożna. 

Sąd + Zamożna Panna + Kradzież

U, nie. Dzisiaj oglądałam filmiki z nauką Kipperów. Podobno to co jest za złodziejem to jest to, co kradnie. W tym wypadku wymiar sprawiedliwości może zostać "zabrany" i nie będzie do końca działać jak Ty chcesz (niekoniecznie chodzi o karę, ale trudności, a więc też poślizgi czasowe), Zamożna Panna mówi w tym wypadku, że nie pohulasz z kasą. W każdym razie nie w tym tygodniu.

Poślizg na pewno będzie, tu nie mam wątpliwości. Mam tylko nadzieję, że uda się wybrnąć... wcześniej lub później. To pytanie już w tej chwili jestem w stanie zweryfikować - trafiłaś w dziesiątkę. Do niedzieli jeszcze potwierdzę,

Kradzież + Praca/Zajęcia + Pokój Stołowy

Hmmm... Wydaje mi się, że ona ponagina jakieś zasady i zaproponuje Ci coś pół legalnie. Tego złodzieja bym tak zinterpretowała - że Tobie nie zostanie nic zabrane, ale przyniesione. Tyle, że może to mieć dziwne pochodzenie. To może być próba jakiejś asymilacji i przekonania się do jakichś spraw (Pokój), dopasowania pracy (Praca) do tego, czego potrzebujecie. I będzie w to dopasowanie się włożone sporo wysiłku. Jakbym miała teraz z własnego życia znaleźć przykład, to może być coś na zasadzie podpisania umowy na 1/8 etatu bo podatki, a resztę będzie Ci płacić pod stołem. Takie rzeczy.

Zastanawia mnie ta wróżba. Tu chodzi o pracę sezonową/dorywczą/współpracę. Planowałam zadzwonić w tym tygodniu, ale teraz zastanawiam się, czy tego nie przełożyć. Nie sądzę, aby było coś pół legalnego, chociaż ta kradzież...Może jednak poczekam z kontaktem. Pomyślę i dam znać, jak potoczyła się sytuacja.

Tak sobie myślę, czy ktoś nie podłoży mi tu przysłowiowej świni i nie ukradnie możliwości współpracy z firmą z Krakowa... (kradzież i praca). Nie wiem, jak należy rozumieć pokój stołowy, bo to chyba będzie karta rozstrzygająca. W ubiegłym roku pracowałam cały czas w Zakopanem, ale był ktoś, kto ewidentnie mi tego zazdrościł/wkurzał się o to. Ten ktoś pracował nad morzem, funkcja taka sama.  Może tu jest pies pogrzebany...

Nadzieja/Rozległa Woda + Dom + Zamożna panna

Sprawa będzie miała w tym tygodniu swój koniec (Nadzieja) i powinna być super pozytywna. Można by przytoczyć powiedzonko "jesteś w domu": czyli zdobyłaś co chciałaś i możesz się rozluźnić. Nadzieja to ponoć karta mówiąca o końcu, spełnieniu marzeń, byciu tam gdzie chcemy. Dom to pewnie firma, albo właśnie Dom, a Zamożna Panna to radosna karta zadowolonej z życia, beztroskiej kobiety. To może być ta szefowa (Dom + Panna = szefowa firmy), ale to może być Twoje samopoczucie. Teraz sobie myślę, że może przy tamtym rozkładzie Złodziej nie był aż tak niebezpieczny, skoro też leżał z boku rozkładu i za jego plecami nie miałam nic, co by wskazywało, że zostało coś zabrane :mysli: Staram się interpretować zgodnie z kierunkami na kartach. Babka mogła sobie przez ostatni tydzień parę rzeczy przemyśleć i będzie teraz pozytywnie nastawiona. Mam w głowie jeszcze jedną interpretację, ale może poczekam na weryfikację, żeby nie rozmydlać znaczeń. Nie ukrywam, przy tych ostatnich kartach mam najwięcej wątpliwości.

Odnośnie pani prezes ze Szczecina - rozmawiałam z jej mężem i to on nalegał, abym zadzwoniła do jego zony (nie mają ślubu, ale on często używa słowa żona :) ) Zamierzam to zrobić w tym tygodniu. Przemyśleć raczej nie mogła w ciągu ostatniego tygodnia, ale może inaczej spojrzy na pewne rzeczy pełniąc nowe stanowisko. Mnie też może być łatwiej, bo - nie ukrywam - byłam wcześniej między młotem a kowadłem. 

Dziękuję bardzo za wróżbę, będę pisała co i jak. Życzę wszystkiego dobrego :) Pozdrawiam cieplutko 

• Ekspert
Napisano
On 2/5/2021 at 5:23 PM, Ragna said:

@Gringe no dobra, będzie odważnie (mam talent to gadania głupot, więc od razu proszę o wybaczenie :laugh: )

Mam takie karty:

Łaskawa Pani + Łaskawy Pan + Dobry List + Praca/zajęcia + Stan małżeński

List potraktowałam jako środek i motyw przewodni - otrzymasz wkrótce wiadomości lub zaproszenie.
Jako przeszłość: Łaskawa Pani i Pan są kartami do pary. Nie oznaczają Ciebie, ale dwie osoby z Twojego środowiska - najpewniej matkę i ojca, albo inne dobre osoby które znasz, raczej starsze od Ciebie (lub bardziej doświadczone, lub na wyższym stanowisku). Na mojej talii są zwróceni w przeciwnych kierunkach, karty niestety nie patrzą na siebie. Wygląda, jakby mieli się rozejść (w Kipperach podobno bardzo ważne są kierunki). 
Jako przyszłość: Praca/Zajęcia + Stan małżeński - praca to praca, ale też hobby, rozrywka i wysiłek. Ogółem to będzie tu jakaś praca nad związkiem, ale czy Twoim i czy pozytywna?

Obstawiam, że zostaniesz zamieszana w życie jakieś pary. Dostaniesz wkrótce informacje o rozwodzie w swojej rodzinie, w pracy albo... zainteresuje się Tobą jakaś para (możliwe, że bardziej Pan, patrzy na resztę kart, Pani patrzy gdzieś w pustkę i przeszłość), która jakiś czas temu się wypaliła.

Pora chyba na weryfikację :) 

Faktycznie, jednym z ważniejszych motywów tego miesiąca jest to, że dostałam list z rachunkiem do zapłaty za cło. Kupiłam w styczniu specjalistyczny kocyk obciążeniowy dla syna i przyszedł on z  Polski( mimo, że zakup był z angielskiej strony bez informacji o  dodatkowych kosztach jakim są ewentualne cła). Kocyk kosztował mnie 150f a cło...80f. Masakra. Firma kurierska dostarczyła wpierw paczkę a po 3 tygodniach dostałam rachunek za cło do zapłaty. Gdybym najpierw dostała ten rachunek to bym się w ogóle zastanowiła czy odbierać przesyłkę. 
Ten Pan z Panią to wg mnie- Brexit. Ja ten list dostałam z cłami w związku z wyjściem UK z UE. Karty rewelacyjnie to pokazały. 

Było też rozstanie w moim bliskim otoczeniu- siostrze nie wyszło z pewnym panem. 
Także bardzo Ci dziękuję i zaraz „upomnę” się o kolejną prognozę :) 

• Ekspert
Napisano

Jeśli znajdziesz czas dla mnie czy mogę spytać się Twoich kart o sytuację w sprawach miłosnych/osobistych na najbliższy miesiąc? :) 

Napisano

To ja też poproszę dwie sprawy. 

1. Jak będą wyglądaly moje sprawy uczuciowe. Czy poznam kogoś tak powiedzmy do 2 lat od dziś? 

2. Jeśli ktoś wyjdzie to kim będzie ten pan. 

Z góry dziękuję. Marta. 

Gość Stilla
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, Gringe napisał:

Jeśli znajdziesz czas dla mnie czy mogę spytać się Twoich kart o sytuację w sprawach miłosnych/osobistych na najbliższy miesiąc? :) 

Podróż + Smutna Wiadomość + Kradzież + Zamożny Dobrodziej + Oczekiwanie

Czytam od lewej do prawej.

Interpretacja będzie trochę pokręcona, ale robię co mogę z nauką tych kart. Podróż to podróż, ale też zbieranie doświadczeń podczas jakiejś drogi. Smutna wiadomość to mogą być wiadomości, ale zasadniczo chodzi o uczucie smutku. Kradzież to nieuczciwość, nawet nie chodzi konkretnie w niej o osobę, co doświadczanie niesprawiedliwości i straty ogólnie (to taka trochę 7 Mieczy). To co mam po lewej to rzeczy które były wykorzystane (lub zabrane), a po prawej na co ta "kradzież" i wpływa. Dobrodziej w miłosnych rozkładach to właśnie może być facet, który wydaje się często chodzącym ideałem. Oczekiwanie to czekanie (w sensie czasu), a także oczekiwania (jako pragnienia, wymagania).

Mogę swoją myśl streścić tak: niezbyt randkowe te karty. Raczej wyglądają jak opis kogoś, kto został skrzywdzony i przez to ma teraz wygórowane wymagania wobec potencjalnych partnerów, śni o jakimś trudno dostępnym lub nieosiągalnym ideale. Nawet nie musi to dotyczyć Ciebie. To może być opis Ciebie, ale nie mam tu żadnej karty kobiety ani tym bardziej sygnifikatora Pytającej (i wtedy Pani + Oczekiwanie by mi jasniej mówiły, że to Twoje oczekiwania), więc wygląda mi na opis faceta, którego spotkasz w tym miesiącu i będzie miał takie problemy ze sobą (albo swojego byłego, bo skoro Kradzież to brak czegoś, to może to być brak faceta = były. To może być też ktoś, kto wydaje Ci się niesprawiedliwy. Tak wymyśliłam w każdym razie ;p). Oczekiwanie kończy rozkład i zapowiada, że wszystko się będzie ciągnęło długi czas, nawet wyjedzie poza ten miesiąc.

Edytowane przez Ragna
Gość Stilla
Napisano
6 godzin temu, Gringe napisał:

Pora chyba na weryfikację :) 

Faktycznie, jednym z ważniejszych motywów tego miesiąca jest to, że dostałam list z rachunkiem do zapłaty za cło. Kupiłam w styczniu specjalistyczny kocyk obciążeniowy dla syna i przyszedł on z  Polski( mimo, że zakup był z angielskiej strony bez informacji o  dodatkowych kosztach jakim są ewentualne cła). Kocyk kosztował mnie 150f a cło...80f. Masakra. Firma kurierska dostarczyła wpierw paczkę a po 3 tygodniach dostałam rachunek za cło do zapłaty. Gdybym najpierw dostała ten rachunek to bym się w ogóle zastanowiła czy odbierać przesyłkę. 
Ten Pan z Panią to wg mnie- Brexit. Ja ten list dostałam z cłami w związku z wyjściem UK z UE. Karty rewelacyjnie to pokazały. 

Było też rozstanie w moim bliskim otoczeniu- siostrze nie wyszło z pewnym panem. 
Także bardzo Ci dziękuję i zaraz „upomnę” się o kolejną prognozę :) 

To ma jakiś sens, bo odkrywam, że Praca/zajęcia + Stan małżeński to taka sytuacja, w której ładujemy dużo wysiłku w umowę lub związki międzyludzkie. Dzięki!

Gość Stilla
Napisano
5 godzin temu, panna.marta napisał:

To ja też poproszę dwie sprawy. 

1. Jak będą wyglądaly moje sprawy uczuciowe. Czy poznam kogoś tak powiedzmy do 2 lat od dziś? 

2. Jeśli ktoś wyjdzie to kim będzie ten pan. 

Z góry dziękuję. Marta. 

Ogółem to chętnie postawię karty, ale na krótszy czas :) W pierwszym poście pisałam, że proszę o pytania do max miesiąca, ponieważ uczę się wróżyć kartami Kipper i zależy mi, by ludzie nie pouciekali z forum i nie zostawili mnie bez weryfikacji. Daj znać, jeśli chcesz przerobić pytanie :)

Napisano (edytowane)
W dniu 9.02.2021 o 05:19, Ragna napisał:

Kartę środkową potraktowałam jako temat, karty po lewej: przeszłość, po prawej: przyszłość.

Smutna wiadomość + Oczekiwanie + Małe Dziecko + Osoba Główna (Pani) + Spotkanie

Małe Dziecko = czy ubiegałaś się o coś w ostatnim czasie? Nowe stanowisko, pracę, lub przedstawiałaś nowe pomysły na strategie lub produkty?

Smutna wiadomość + Oczekiwanie = otrzymałaś informację, że w tej chwili się nie można tym zająć

Osoba Główna (Pani) + Spotkanie = w końcu, po długim czasie oczekiwania, dostaniesz zaproszenie na rozmowę w tej sprawie :)

Wracam z weryfikacją, chociaż już wcześniej coś tam pisałam chyba, no ale miesiąc minął :)

Wydaje mi się że to było o tym przedłużeniu umowy, miałam problemy z komunikacją z menadżerami trochę i musiałam bardzo długo czekać na decyzję. Miałam też po drodze rozmowę z nową menadżerką. Dziękuję :)

Gdybym mogła prosić teraz o taki ogólny rozkład na marzec, będę bardzo wdzięczna :thanks:

Edytowane przez martynamarzena
Napisano
3 godziny temu, Ragna napisał:

Ogółem to chętnie postawię karty, ale na krótszy czas :) W pierwszym poście pisałam, że proszę o pytania do max miesiąca, ponieważ uczę się wróżyć kartami Kipper i zależy mi, by ludzie nie pouciekali z forum i nie zostawili mnie bez weryfikacji. Daj znać, jeśli chcesz przerobić pytanie :)

Ok, to poproszę o karty na uczucia na najbliższy miesiąc. 

Napisano

Ja też poproszę, jak wyżej, na uczucia na najbliższy miesiąc :)

Gość Stilla
Napisano
11 godzin temu, panna.marta napisał:

Ok, to poproszę o karty na uczucia na najbliższy miesiąc. 

Krótka Choroba + Długa Podróż + Nieoczekiwane Pieniądze + Oczekiwanie + Smutna Wiadomość

Ciekawostka: sama byłam zaskoczona, ale Choroba w pytaniach o związki oznacza... seks. Bo jest na niej łóżko. Tak, sama byłam zdziwiona ;)

Czytam od lewej do prawej. Zakładam, że jesteś singielką.

Ale do rzeczy... Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, ale w najbliższych dniach nie zmieni się... nic. Nie będzie ani lepiej ani gorzej, ale będzie Ci ten temat doskwierać, bo widać, że bardzo byś chciała relacji na wiele lat (Długotrwała podróż oznacza długi czas, Nieoczekiwane pieniądze + Oczekiwanie to pragnienie, żeby się coś zmieniło. Oczekiwanie to marzenie o rzeczach, które jeszcze nie nadeszły, a smutne wiadomości to po prostu uczucie przygnębienia). 

Gość Stilla
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, Amarena napisał:

Ja też poproszę, jak wyżej, na uczucia na najbliższy miesiąc :)

O, a to ciekawy rozkład i w sumie to ja mam pytania. Zadam je od razu: czy ty nie masz jakiejś rywalki albo sama nią nie jesteś?

Sąd + Zamożna Panna + Karta stanu małżeńskiego + Otrzymanie Podarunku + Osoba Fałszywa

Będę trochę skakać z kartami.

Rozkład wyglądał ok póki nie pojawiła mi się Osoba Fałszywa na końcu.

• To co jest za plecami Osoby Fałszywej zostaje przez nią wykorzystywane, zabrane albo przez nią ukrywane. To nie musi być osoba, ale też jakaś ogólnie nie fair sytuacja.
  • Zamożna Panna powinna wskazywać na fajną osobę, ale jeśli się łączy z negatywnymi kartami, to może to być właśnie rywalka (o ile uznamy te odległości jako połączenie). 
  • O ile dobrze rozumiem te karty, to "zabrana" będzie tu sprawiedliwość (Sąd), dobry humor (Zamożna Panna) i ocena sytuacji w ogóle była strasznie płytka i trochę dziecinna (Sąd + Zamożna Panna). Zamożna Panna + Stan małżeński to może być kobieta związku, posiadanie dziewczyny. Stan Małżeński + Otrzymanie podarunku to może być propozycja chodzenia ze sobą, no i raczej były to deklaracje trochę podszyte jakimś fałszem. Ktoś tu coś ukrywa :P

Także ten... Nie masz w życiu jakichś problemów z drugą babą? :P

Edytowane przez Ragna
Gość Stilla
Napisano
13 godzin temu, martynamarzena napisał:

Gdybym mogła prosić teraz o taki ogólny rozkład na marzec, będę bardzo wdzięczna :thanks:

Ten rozkład Ci spróbuję zrobić jak ma być ogólnie i na wszystko, ale jutro. Będę miała dużo do interpretacji i jedną nogą będę przy Wielkiej Tablicy z tym rozkładem.

Gość alieninside
Napisano

@Ragna a pamietasz o kartach na tydzien dka mnie? Bo widze idziesz jakos nie po kolei. Chcialam sie grzecznie przypomniec :)

Gość Stilla
Napisano
2 minuty temu, Wildwood napisał:

@Ragna a pamietasz o kartach na tydzien dka mnie? Bo widze idziesz jakos nie po kolei. Chcialam sie grzecznie przypomniec :)

Bo gapa ze mnie. Przepraszam ;p Ale dobrze, że się przypominasz i już sobie na kartach kładę kartkę z nickami osób, którym mam powróżyć jutro. Też Ci zrobię jakiś fajny rozkład :)

Napisano (edytowane)
12 godzin temu, Ragna napisał:

O, a to ciekawy rozkład i w sumie to ja mam pytania. Zadam je od razu: czy ty nie masz jakiejś rywalki albo sama nią nie jesteś?

Sąd + Zamożna Panna + Karta stanu małżeńskiego + Otrzymanie Podarunku + Osoba Fałszywa

Będę trochę skakać z kartami.

Rozkład wyglądał ok póki nie pojawiła mi się Osoba Fałszywa na końcu.

• To co jest za plecami Osoby Fałszywej zostaje przez nią wykorzystywane, zabrane albo przez nią ukrywane. To nie musi być osoba, ale też jakaś ogólnie nie fair sytuacja.
  • Zamożna Panna powinna wskazywać na fajną osobę, ale jeśli się łączy z negatywnymi kartami, to może to być właśnie rywalka (o ile uznamy te odległości jako połączenie). 
  • O ile dobrze rozumiem te karty, to "zabrana" będzie tu sprawiedliwość (Sąd), dobry humor (Zamożna Panna) i ocena sytuacji w ogóle była strasznie płytka i trochę dziecinna (Sąd + Zamożna Panna). Zamożna Panna + Stan małżeński to może być kobieta związku, posiadanie dziewczyny. Stan Małżeński + Otrzymanie podarunku to może być propozycja chodzenia ze sobą, no i raczej były to deklaracje trochę podszyte jakimś fałszem. Ktoś tu coś ukrywa :P

Także ten... Nie masz w życiu jakichś problemów z drugą babą? :P

Z tą rywalką może być prawda, zważywszy na zerwany kontakt z pewną osobą, tak bez wyraźnego powodu, wprawdzie to związek nie był ale bliska relacja (pisałam na priv) ale na 100% nie wiem. Ewentualnie ta baba o mnie wiedziała/wie i może jest zazdrosna? Też by pasowało. 

Teraz i ja mam pytanie :)...

"karty, to "zabrana" będzie tu sprawiedliwość (Sąd), dobry humor (Zamożna Panna) i ocena sytuacji w ogóle była strasznie płytka i trochę dziecinna"

Ocena sytuacji tego faceta była strasznie płytka i trochę dziecinna? 

"to może być propozycja chodzenia ze sobą, no i raczej były to deklaracje trochę podszyte jakimś fałszem. Ktoś tu coś ukrywa :P "

Czyli ta rywalka, że tak powiem jest w pewnym sensie fałszywa? Coś ukrywa? Czy ten mężczyzna? 

Edytowane przez Amarena
Gość Stilla
Napisano (edytowane)
11 minut temu, Amarena napisał:

Z tą rywalką może być prawda, zważywszy na zerwany kontakt z pewną osobą, tak bez wyraźnego powodu, wprawdzie to związek nie był ale bliska relacja (pisałam na priv) ale na 100% nie wiem. 

Teraz i ja mam pytanie :)...

"karty, to "zabrana" będzie tu sprawiedliwość (Sąd), dobry humor (Zamożna Panna) i ocena sytuacji w ogóle była strasznie płytka i trochę dziecinna"

Ocena sytuacji tego faceta była strasznie płytka i trochę dziecinna? 

"to może być propozycja chodzenia ze sobą, no i raczej były to deklaracje trochę podszyte jakimś fałszem. Ktoś tu coś ukrywa :P "

Czyli ta rywalka, że tak powiem jest w pewnym sensie fałszywa? Coś ukrywa? Czy ten mężczyzna? 

To jest bardzo dobre pytanie, ale nie jestem pewna czy dzisiaj potrafię na nie odpowiedzieć... Potrzebuję jeszcze trochę czasu i praktyki z Kipperami, żeby stwierdzić, która strona tu bardziej mieszała: facet czy kobieta. Zaryzykuję stwierdzenie, że kobieta. Czemu? Bo nie mam tutaj żadnej karty mężczyzny, uważam, że pojawiłby się, gdyby karty chciały powiedzieć coś o jego decyzjach albo działaniach. Tak samo bym powiedziała, że głupie wybory i ocenę sytuacji dokonała też kobieta, która zwietrzyła okazję (głupie dlatego, że Zamożna Panna ma osobowość 20-latki, która lubi poimprezować, lubi lekkie życie. Jest świetnym towarzystwem, z reguły fajną koleżanką, ale tu ją odczytuję w trochę negatywnym świetle). 

Osoba Fałszywa może pokazywać ogólną sytuację, że coś przed Tobą jest ukrywane. Facet się pewnie do tego dokłada, ale przyczyną i głównym burzycielem spokoju jest babka.

Mam nadzieję, że jest tu jakiś sens :) Oczywiście nie upieram się, że sytuacja jest prawdziwa. Będę wdzięczna za późniejsze weryfikacje czy z czymkolwiek trafiłam.

Edytowane przez Ragna
Napisano
1 minutę temu, Ragna napisał:

To jest bardzo dobre pytanie, ale nie jestem pewna czy dzisiaj potrafię na nie odpowiedzieć... Potrzebuję jeszcze trochę czasu i praktyki z Kipperami, żeby stwierdzić, która strona tu bardziej mieszała: facet czy kobieta. Zaryzykuję stwierdzenie, że kobieta. Czemu? Bo nie mam tutaj żadnej karty mężczyzny, uważam, że pojawiłby się, gdyby karty chciały powiedzieć coś o jego decyzjach albo działaniach. Tak samo bym powiedziała, że głupie wybory i ocenę sytuacji dokonała też kobieta, która zwietrzyła okazję (głupie dlatego, że Zamożna Panna ma osobowość 20-latki, która lubi poimprezować, lubi lekkie życie. Jest świetnym towarzystwem, z reguły fajną koleżanką, ale tu ją odczytuję w trochę negatywnym świetle). 

Mam nadzieję, że jest tu jakiś sens :)

Dziękuję Ci bardzo, myślę że masz rację. Też tak czuję. Szkoda, że nie wiem kto to jest i że on mi wprost nie powiedział, że kogoś poznał, łatwiej by mi było zrozumieć. Ale cóż zachował się jak dziecko. 

Napisano

Będę się odzywać jak czegoś się dowiem lub on przyjdzie po pocieszenie :wink:

Gość Stilla
Napisano (edytowane)
W dniu 8.03.2021 o 08:28, martynamarzena napisał:

IMG-20210309-105817.jpg

Życie zawodowe: Troski i nieprzyjemności + Nadzieja/Rozległa Woda + Sąd

Widzę w tym niezadowolenie z tego gdzie jesteś, oraz decyzji szefostwa. Ich decyzje będą chaotyczne i stresujące. Nadzieja wiąże się z wymarzonym miejscem lub sytuacją w jakiej chcemy być, dlatego kojarzy mi się z kwestią zmiany działu, którą miałaś. Nie mam tu karty mówiącej o realnych zmianach (np. działu, więc jeśli jeszcze go nie zmieniłaś, to w tym miesiącu się to nie wydarzy. Jeśli już jesteś: to Ci się nie będzie podobać), właściwie jest tu bardziej zastój i zły humor z powodu tego gdzie jesteśmy. Możliwe przedłużanie decyzji przez kierownictwo, co będzie stresujące.

Troski + Nadzieja = kiepski stan psychiki. 

Nadzieja + Sąd = nadzieja na ostateczną decyzję i rozstrzygnięcie jakiejś sprawy.

Psychika, stresy, podejście do życia: Łaskawy Pan + Ponure Myśli + Łaskawa Pani

Będziesz myślała o jakiejś parze, lub to ona wejdzie Ci na głowę ze swoimi problemami. Pan już nie patrzy na kobietę i najchętniej by sobie poszedł w inną stronę. To Pani wydaje się być nim zainteresowana, ale jej wzrok przesłaniają Ponure Myśli, ale i Pan o niej dobrze nie myśli (Ponure Myśli + Łaskawa Pani = ponure myśli o kobiecie). 

Życie finansowe = Zmiana + Szczęśliwe Zakończenie w Miłości + Jego Myśli

Nadejdą zmiany! Są jeszcze przed Tobą. Pojawi się jakiś świetny (Szczęśliwe Zakończenie) pomysł i nowa strategia (Jego Myśli - oznacza myśli, pomysły, strategie; czasem mężczyznę, ale to niekoniecznie) na zdobycie większej ilości finansów :)

Życie rodzinne: Zamożna Panna + Osoba Fałszywa + Pokój Stołowy

Jeśli masz siostrę lub inną bliską kobietę (w Twoim wieku lub młodszą), to wyjdą jakieś sprawy, które ukrywała i o których dowie się rodzina. Możliwe, że będzie Twoją rywalką (Zamożna Panna + Osoba Fałszywa), a jej działania wpłyną na rzeczy, z którymi mocno się identyfikujesz, jesteś z nimi mocno związana i są Twoim prywatnym obszarem (krąg przyjaciół, najbliższe cele, ogółem wszystko to, co uznajemy za osobiste i bardzo bliskie). Możliwe tez takie błahe sprawy jak błędy podczas remontu salonu u siostry ;p

Zdrowie: Krótkotrwała Choroba + Długa Podróż + Otrzymanie Podarunku

Tematem są choroby, które długo się ciągną. Uważaj na miejsca, w których niespodziewanie mogłabyś coś złapać, a jeśli masz już taką chorobę, to możliwe jest otrzymanie wreszcie jakiegoś leku, który na nią pomoże.

Miłość: Nieoczekiwane Pieniądze + Praca Zajęcia + Osoba Wojskowa

Nadejdzie trochę niespodziewana okazja do tego, by popracować nad nieustępliwą postawą jakiejś osoby (mężczyzny). Nie ukrywam, znalazłam sobie informację na temat Twojego stanu cywilnego, bo te karty nie pokazują żadnego romansu, bardziej coś stałego z powodu tego Wojskowego, który wskazuje na konkrety i Praca, która pokazuje wkładanie wysiłku w relację ;) Możliwa miła niespodzianka ze strony mężczyzny, a nawet dosłownie jakiś bonus pieniężny w jego pracy, co pozytywnie wpłynie na codzienne życie i związek.

PS. Teraz myślę sobie, że sprawy finansowe mogą Ci się dobrze układać dzięki dobrej sytuacji mężczyzny i to miałoby sens, dlaczego dla odmiany praca będzie stresująca.

Edytowane przez Ragna
Napisano
35 minut temu, Ragna napisał:

IMG-20210309-105817.jpg

Życie zawodowe: Troski i nieprzyjemności + Nadzieja/Rozległa Woda + Sąd

Widzę w tym niezadowolenie z tego gdzie jesteś, oraz decyzji szefostwa. Ich decyzje będą chaotyczne i stresujące. Nadzieja wiąże się z wymarzonym miejscem lub sytuacją w jakiej chcemy być, dlatego kojarzy mi się z kwestią zmiany działu, którą miałaś. Nie mam tu karty mówiącej o realnych zmianach (np. działu, więc jeśli jeszcze go nie zmieniłaś, to w tym miesiącu się to nie wydarzy. Jeśli już jesteś: to Ci się nie będzie podobać), właściwie jest tu bardziej zastój i zły humor z powodu tego gdzie jesteśmy. Możliwe przedłużanie decyzji przez kierownictwo, co będzie stresujące.

Troski + Nadzieja = kiepski stan psychiki. 

Nadzieja + Sąd = nadzieja na ostateczną decyzję i rozstrzygnięcie jakiejś sprawy.

Psychika, stresy, podejście do życia: Łaskawy Pan + Ponure Myśli + Łaskawa Pani

Będziesz myślała o jakiejś parze, lub to ona wejdzie Ci na głowę ze swoimi problemami. Pan już nie patrzy na kobietę i najchętniej by sobie poszedł w inną stronę. To Pani wydaje się być nim zainteresowana, ale jej wzrok przesłaniają Ponure Myśli, ale i Pan o niej dobrze nie myśli (Ponure Myśli + Łaskawa Pani = ponure myśli o kobiecie). 

Życie finansowe = Zmiana + Szczęśliwe Zakończenie w Miłości + Jego Myśli

Nadejdą zmiany! Są jeszcze przed Tobą. Pojawi się jakiś świetny (Szczęśliwe Zakończenie) pomysł i nowa strategia (Jego Myśli - oznacza myśli, pomysły, strategie; czasem mężczyznę, ale to niekoniecznie) na zdobycie większej ilości finansów :)

Życie rodzinne: Zamożna Panna + Osoba Fałszywa + Pokój Stołowy

Jeśli masz siostrę lub inną bliską kobietę (w Twoim wieku lub młodszą), to wyjdą jakieś sprawy, które ukrywała i o których dowie się rodzina. Możliwe, że będzie Twoją rywalką (Zamożna Panna + Osoba Fałszywa), a jej działania wpłyną na rzeczy, z którymi mocno się identyfikujesz, jesteś z nimi mocno związana i są Twoim prywatnym obszarem (krąg przyjaciół, najbliższe cele, ogółem wszystko to, co uznajemy za osobiste i bardzo bliskie). Możliwe tez takie błahe sprawy jak błędy podczas remontu salonu u siostry ;p

Zdrowie: Krótkotrwała Choroba + Długa Podróż + Otrzymanie Podarunku

Tematem są choroby, które długo się ciągną. Uważaj na miejsca, w których niespodziewanie mogłabyś coś złapać, a jeśli masz już taką chorobę, to możliwe jest otrzymanie wreszcie jakiegoś leku, który na nią pomoże.

Miłość: Nieoczekiwane Pieniądze + Praca Zajęcia + Osoba Wojskowa

Nadejdzie trochę niespodziewana okazja do tego, by popracować nad nieustępliwą postawą jakiejś osoby (mężczyzny). Nie ukrywam, znalazłam sobie informację na temat Twojego stanu cywilnego, bo te karty nie pokazują żadnego romansu, bardziej coś stałego z powodu tego Wojskowego, który wskazuje na konkrety i Praca, która pokazuje wkładanie wysiłku w relację ;) Możliwa miła niespodzianka ze strony mężczyzny, a nawet dosłownie jakiś bonus pieniężny w jego pracy, co pozytywnie wpłynie na codzienne życie i związek.

PS. Teraz myślę sobie, że sprawy finansowe mogą Ci się dobrze układać dzięki dobrej sytuacji mężczyzny i to miałoby sens, dlaczego dla odmiany praca będzie stresująca.

Dziękuję! :)))

wrócę za miesiąc z weryfikacją oczywiście!

siostry nie mam akurat, ale niedawno dorobiłam się "szwagierki" młodszej, może coś z tym ;)

A kasa u męża to byłoby super bo ostatnio jest bez pracy.

Gość Stilla
Napisano
13 godzin temu, Wildwood napisał:

IMG-20210309-122318.jpg

Tło inne, bo mi się przy biurku już nie chciało siedzieć :P Rozkład "Cyganka" który wzięłam STĄD. Jest podobny do Tabliczki Czekolady, którą zrobiłam wyżej dla martynamarzena, ale odpowiada na nieco inne pytania.

(1) Co dla ciebie (najbliższa przyszłość): Zmiana + Ponure Myśli + Praca/Zajęcia

Nadejdą zmiany, ale niestety niezbyt korzystne i będą dotyczyły pracy. Będzie możliwe poprawienie sytuacji, ale będzie wymagało dużego nakładu sił, co zwyczajnie będzie dobijające.

(2)  Co dla Twojego domu (sprawy rodzinne): Oczekiwanie + Długa Droga + Łaskawa Pani 

przedłuży się oczekiwanie na jakąś kobietę, mamę, ciocię lub inna starszą, przyjaźnie nastawioną panią. Jeśli jest młodsza - to jest to osoba z dużym doświadczeniem życiowym. Czekasz może na kogoś w tym miesiącu? :)

(3) Co dla Twojego serca (sprawy miłosne): Łaskawy Pan + Zdobycie Zaszczytów + Karta Stanu Małżeńskiego

Co mogę powiedzieć, dla mnie to bycie docenionym przez jakiegoś starszego, doświadczonego mężczyznę :)

(4) Czego nie wiesz: Osoba Wojskowa + Nieoczekiwane Pieniądze + Szczęśliwe Zakończenie w Miłości

Uch, trudne karty, mogą znaczyć kilka rzeczy. Ogółem mówią o bardzo szczęśliwym obrocie spraw, darze od losu. Nie wiesz, że mężczyźnie trafiła się pozytywna okazja, dodatkowe pieniądze lub okazja w miłości. To może być też szczęśliwie zakończona sprawa urzędowa (możliwe pieniądze). Możliwe też, że to mężczyzna da Ci szansę i ładnie się łączy z kartami o miłości, chociaż zastanawia mnie, dlaczego miałabyś wtedy o tym nie wiedzieć. Cichy wielbiciel? ;)

(5) Czego się nie spodziewasz: Krótkotrwała Choroba + Podróż + Pokój Stołowy

Opóźnienia w podróży do swojego miejsca. Dla mnie łączy się ze sprawami domu - zgaduję, że w rodzinie mogliście czekać na przyjazd jakiejś kobiety, która mieszka daleko, niestety jej przyjazd będzie opóźniony. Pomniejsza, mocno naciągana interpretacja: Choroba w pytaniu o związki to... seks (bo jest łóżko). Mówię serio. Załóżmy, że ten ciąg mógłby mówić o uczuciach, wtedy byłoby to czucie pociągu seksualnego (Choroba + Podróż) i odwiedziny w wiadomym celu (Podróż + Pokój) ;)

(6) Co być musi: Osoba z Sądownictwa + Zamożna Panna + Spotkanie

Spotkanie w sprawie omówienia spraw z kobietą, urzędniczką, najpewniej finansowych (Zamożna Panna). Może to być też spotkanie z kobietą, z którą się wcześniej pokłóciłaś.

Gość alieninside
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Ragna napisał:

IMG-20210309-122318.jpg

Tło inne, bo mi się przy biurku już nie chciało siedzieć :P Rozkład "Cyganka" który wzięłam STĄD. Jest podobny do Tabliczki Czekolady, którą zrobiłam wyżej dla martynamarzena, ale odpowiada na nieco inne pytania.

(1) Co dla ciebie (najbliższa przyszłość): Zmiana + Ponure Myśli + Praca/Zajęcia

Nadejdą zmiany, ale niestety niezbyt korzystne i będą dotyczyły pracy. Będzie możliwe poprawienie sytuacji, ale będzie wymagało dużego nakładu sił, co zwyczajnie będzie dobijające.

(2)  Co dla Twojego domu (sprawy rodzinne): Oczekiwanie + Długa Droga + Łaskawa Pani 

przedłuży się oczekiwanie na jakąś kobietę, mamę, ciocię lub inna starszą, przyjaźnie nastawioną panią. Jeśli jest młodsza - to jest to osoba z dużym doświadczeniem życiowym. Czekasz może na kogoś w tym miesiącu? :)

H

hmm nie czekam na nikogo. Siostra z zagranicy miala przyjechac jakies sprawy formalne zalatwic ale czastego zdarzenia nie jest okreslony nie wiadomo czy u nas bedzie nocowac..

(3) Co dla Twojego serca (sprawy miłosne): Łaskawy Pan + Zdobycie Zaszczytów + Karta Stanu Małżeńskiego

Co mogę powiedzieć, dla mnie to bycie docenionym przez jakiegoś starszego, doświadczonego mężczyznę :)

Cytat

(4) Czego nie wiesz: Osoba Wojskowa + Nieoczekiwane Pieniądze + Szczęśliwe Zakończenie w Miłości

Uch, trudne karty, mogą znaczyć kilka rzeczy. Ogółem mówią o bardzo szczęśliwym obrocie spraw, darze od losu. Nie wiesz, że mężczyźnie trafiła się pozytywna okazja, dodatkowe pieniądze lub okazja w miłości. To może być też szczęśliwie zakończona sprawa urzędowa (możliwe pieniądze). Możliwe też, że to mężczyzna da Ci szansę i ładnie się łączy z kartami o miłości, chociaż zastanawia mnie, dlaczego miałabyś wtedy o tym nie wiedzieć. Cichy wielbiciel?

Cichy wielbiciel to nie sadze, a laczenie milosci i pieniedzy to chyba nie jest najlepsze :sark: myslisz ze to moglby byc jakis podstep?

Cytat

(5) Czego się nie spodziewasz: Krótkotrwała Choroba + Podróż + Pokój Stołowy

Opóźnienia w podróży do swojego miejsca. Dla mnie łączy się ze sprawami domu - zgaduję, że w rodzinie mogliście czekać na przyjazd jakiejś kobiety, która mieszka daleko, niestety jej przyjazd będzie opóźniony. Pomniejsza, mocno naciągana interpretacja: Choroba w pytaniu o związki to... seks (bo jest łóżko). Mówię serio. Załóżmy, że ten ciąg mógłby mówić o uczuciach, wtedy byłoby to czucie pociągu seksualnego (Choroba + Podróż) i odwiedziny w wiadomym celu (Podróż + Pokój) ;)

moze ta siostra przyjedzie w koncu. No nie wiadomo.

(6) Co być musi: Osoba z Sądownictwa + Zamożna Panna + Spotkanie

Spotkanie w sprawie omówienia spraw z kobietą, urzędniczką, najpewniej finansowych (Zamożna Panna). Może to być też spotkanie z kobietą, z którą się wcześniej pokłóciłaś.

sprawy sie maja tak ze na przysly tydzien sprawy urzedpwe mamy do zalatwienia. Wiaze sie to z kobieta  z ktora sie poklocilam boja wtedyspotkam.

Dziekuje za wrozbe. I mam pytanie czy to wrozba na tydzien cY mc? Jesli na mcto do konca marca? Pozowlilam sobie dodac komentarz miedzy cytatami. Jest podkreslony

Edytowane przez Wildwood
Gość Stilla
Napisano
9 minut temu, Wildwood napisał:

Dziekuje za wrozbe. I mam pytanie czy to wrozba na tydzien cY mc? Jesli na mcto do konca marca? Pozowlilam sobie dodac komentarz miedzy cytatami. Jest podkreslony

Aaa, sorka, z rozpędu zrobiłam na miesiąc ;p:laugh: Do końca marca. Sporo rzeczy wydaje się mieć tu sens dzięki twojej wstępnej weryfikacji. Dzięki!

Cytat

Cichy wielbiciel to nie sadze, a laczenie milosci i pieniedzy to chyba nie jest najlepsze :sark: myslisz ze to moglby byc jakis podstep?

Nie wydaje mi się, chociaż jakby się uprzeć mocno, to Ponure Myśli mogą wskazywać na jakieś zmartwienia i przykre sytuacje. Ale bardziej mi wygląda na to, że ktoś się za Twoimi plecami dorobi albo coś zyska. To nie musi być coś złego, to może być spoko sytuacja - ale za szybko się o tym nie dowiesz :P

Gość alieninside
Napisano
4 minuty temu, Ragna napisał:

Nie wydaje mi się, chociaż jakby się uprzeć mocno, to Ponure Myśli mogą wskazywać na jakieś zmartwienia i przykre sytuacje. Ale bardziej mi wygląda na to, że ktoś się za Twoimi plecami dorobi albo coś zyska. To nie musi być coś złego, to może być spoko sytuacja - ale za szybko się o tym nie dowiesz :P

Ale w sensie moim kosztem sie dorobi czy ktos kogo znam dorobisie ale o tym nie powie?

Gość Stilla
Napisano (edytowane)
20 minut temu, Wildwood napisał:

Ale w sensie moim kosztem sie dorobi czy ktos kogo znam dorobisie ale o tym nie powie?

Mogę szczerze? Nie umiem tego powiedzieć na podstawie tych kart. Dopytałam co to będzie w takim razie za sytuacja i w miarę możliwości doczytałam co to mogą być za połączenia:

Łaskawy Pan + Pokój Stołowy + Wysoka Wygrana + Nadzieja/Rozległa Woda + Smutna wiadomość

Mężczyzna związany z domem zyska pieniądze. Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, Pokój + Wygrana oznaczają handel antykami i drogimi meblami. Transakcja będzie udana, ale rozkład kończy Smutna Wiadomość (drobna uwaga: ta Nadzieja ma dodatkowe znaczenie zagranicy, wieści zza morza lub bardzo daleka), co chyba oznacza, że nie będzie Cię to za specjalnie cieszyło. Wiesz o czym myślę? Zastanawiam się czy dom rodzinny masz w innym miejscu i czy ktoś z rodziny (najpewniej ojciec) nie sprzeda jakiejś Twojej rzeczy, bo wyda mu się, że to było niepotrzebne, a trochę wartościowe. I zwyczajnie powie Ci o tym po fakcie.

Edytowane przez Ragna
Gość alieninside
Napisano
3 minuty temu, Ragna napisał:

Mogę szczerze? Nie umiem tego powiedzieć na podstawie tych kart. Dopytałam co to będzie w takim razie za sytuacja i w miarę możliwości doczytałam co to mogą być za połączenia:

Łaskawy Pan + Pokój Stołowy + Wysoka Wygrana + Nadzieja/Rozległa Woda + Smutna wiadomość

Mężczyzna związany z domem zyska pieniądze. Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, Pokój + Wygrana oznaczają handel antykami i drogimi meblami. Transakcja będzie udana, ale rozkład kończy Smutna Wiadomość (drobna uwaga: ta Nadzieja ma dodatkowe znaczenie zagranicy, wieści zza morza lub bardzo daleka), co chyba oznacza, że nie będzie Cię to za specjalnie cieszyło. Wiesz o czym myślę? Zastanawiam się czy dom rodzinny masz w innym miejscu i czy ktoś z rodziny (najpewniej ojciec) nie sprzeda jakiejś Twojej rzeczy, bo wyda mu się, że to było niepotrzebne, a trochę wartościowe. I zwyczajnie powie Ci o tym po fakcie.

Hmm. Nie man ojca ani starszego mezczyzny w rodzinie mieszkam w domu rodzinnym. Nie mam tez wartosciowych przedmiotow bo nie przywiazuje sie do rzeczy... Powiem Ci ze mnie to zaintrygowalo.... ciekawe jak to sie rozwiaze....

Napisano
W dniu 21.02.2021 o 17:42, Ragna napisał:

Co to będzie za prezent - Więzienie.

Klatkę? ;p Albo pudełko, coś zamykanego na kluczyk, albo jakieś etui. W każdym razie coś, w co wsadza się inne rzeczy. Ewentualnie przybory biurowe.

Czas: Zmiana

Karta ma super opis, w zależności od układu może oznaczać długi lub krótki czas, a ja wyciągnęłam jedną :obled: Ale przynajmniej wypadła karta która oznacza faktycznie czas, więc chociaż tyle na temat. Jeśli planujesz jakieś zmiany (praca, dom, remont, albo wycieczki z kolegą) to powiedziałabym, że wtedy. Może chce Ci dać rzecz właśnie z okazji tych zmian.

Przybywam z weryfikacją. 

Pan odwiedził mnie w ostatni weekend. Mieszkamy kilkaset km od siebie więc nie było to takie oczywiste. 

W każdym razie dostałam kolczyki z moimi ulubionymi topazami zamknięte w małym pudełeczku :D

Więc jest "wycieczka" i jest pudełko haha

Napisano
W dniu 6.03.2021 o 22:11, Ragna napisał:

Szybka weryfikacja - mądre te Twoje Kippery albo Ty naprawdę świetnie się z nimi rozumiesz :) Trzymaj się tych kart :) Niespodzianka: na podwórku pojawił się mój Mruczek - kocurek, któremu kiedyś uratowałam życie, karmiłam )ogółem mam pod opieką 36 bezdomniaków,w tym 12 w domu - chore kotki...  Mruczka nie było 16 miesięcy.... Zniknął gdzieś między 27 października a 1 listopada 2019 roku. Szukałam, płakałam, miesiąc po zaginięciu był widziany niedaleko świetlicy, jakieś 300 metrów od domu - prosił sąsiadkę moją o ratunek, ale ona bała się, że kot ją podrapie... Pojechałam rowerem od razu, gdy sąsiadka mi o tym powiedziała, ale Mruczka nie było... Potem widziałam podobnego kota na podwórku jednego z gospodarstw, blisko świetlicy, nawet myślałam, że to Mruczek... Powoli traciłam nadzieję, że go jeszcze zobaczę, pojawił się wieczorem. Wyszłam, aby zanieść kolację króliczkom i potknęłam się o mojego Tośka (też cudem uratowany, z tym że Mruczek to rudzielec, a Tosiu to czarnulek). potem zauważyłam rudzielca. Myślałam, że młody Rudek zwiał z domu i nawet sprawdzałam drzwi do kotłowni - zamknięte, Rudek w domu. To był Mruczek! Nie udało mi się go złapać, ale podszedł do szopy - tam zostawiam im karmę. Uciekł do sadu, gdy wyszłam, ale ogólnie czuł się jak u siebie. Moja Lilka z nim biegała (na szczęście kicia po sterylizacji, więc rodzina się nie powiększy). Nie wiem, czy Mruczek na dobre wróci do domu, czy tylko będzie się u mnie żywił i pojawi się, gdy będzie potrzebna pomoc typu szycie ran i wizyta u weta, ale cieszę się, że żyje, jest cały i zdrowy.... Dzięki wielkie za wróżbę - dam znać co dalej :) Pierwsza dobra wiadomość od dawna :)

Gość Stilla
Napisano

@mika43 Ok, to ma sens. Zapomniałam, że Dziecko to małe stworzenia ogólnie, także zwierzątka :sciana: :laugh:

Napisano
W dniu 5.02.2021 o 20:31, Ragna napisał:

@krolowanatalia

Osoba Wojskowa + Osoba Fałszywa + Zamożny Dobrodziej

Czytam od lewej do prawej.

Osoba Wojskowa: osoba na stanowisku, nosząca uniform - tutaj to zapewne lekarz.

Osoba Fałszywa: komplikacje; nieszczerość. Podobno ma moc odwracania znaczeń innych kart.
Zamożny Dobrodziej: majętny mężczyzna; zasady.

Lekarzowi trzeba będzie posmarować pieniędzmi, który wywęszy kasę i wyciągnie po nią łapy (Os. Fałszywa na obrazku idzie u mnie w kierunku karty Dobrodzieja, zostawia za sobą kartę Wojskowego, który przecież ma być fachowcem z zasadami). Radziłabym też uważać na szamanów i zielarzy, którzy są na bakier z oficjalną nauką i będą wciskać jakieś niedziałające medykamenty. Ogółem to rozbije się bardzo dużo o postać lekarza, bo karty na chorobę tak ogólnie w tej talii są, ale nie pojawiły się w tym rozkładzie. Co do wyniku operacji... skoro Os. Fałszywa odwraca znaczenie, to Zamożny Dobrodziej na końcu rozkładu nagle staje się biedny, a Wojskowy nieprofesjonalny. No, uważajcie tam.

Umawiałyśmy się na weryfikację w przeciągu miesiąca...

Z perwspektywy tego czasu stwierdzam, że na pewno chodziło o lekarza oraz o komplikacje (osoba fałszywa).
Najlepiej opowiem co sie stało - operacja się odbyła, i niby była pomyślna, tylko, że mama nie za bardzo dobrze się czuła, była to operacja związana z kręgosłupem, natomiast w tym momencie boli ją tak strasznie noga - ze wydaje się, że coś po prostu zostało źle zrobione. Natomiast każdy lekarz twierdzi, że to normalne, i ze będzie się poprawiało.

Minęły 4 tygodnie, poprawa jest naprawde niewielka, teeaz bedzie rehabilitacja, i mam cicha nadzieje, ze dobrodziej to lekarz spotkany w sanatorium, i sytuacja się poprawi.

Gość Stilla
Napisano
25 minut temu, krolowanatalia napisał:

Umawiałyśmy się na weryfikację w przeciągu miesiąca...

Z perwspektywy tego czasu stwierdzam, że na pewno chodziło o lekarza oraz o komplikacje (osoba fałszywa).
Najlepiej opowiem co sie stało - operacja się odbyła, i niby była pomyślna, tylko, że mama nie za bardzo dobrze się czuła, była to operacja związana z kręgosłupem, natomiast w tym momencie boli ją tak strasznie noga - ze wydaje się, że coś po prostu zostało źle zrobione. Natomiast każdy lekarz twierdzi, że to normalne, i ze będzie się poprawiało.

Minęły 4 tygodnie, poprawa jest naprawde niewielka, teeaz bedzie rehabilitacja, i mam cicha nadzieje, ze dobrodziej to lekarz spotkany w sanatorium, i sytuacja się poprawi.

O nie! Życzę powodzenia i jak najszybszego powrotu do zdrowia. Będę podczas swojej praktyki medytacji wysyłać życzenia dla mamy. Mam nadzieję,  że to nie będzie nic poważnego :pocieszacz:  

Napisano
23 minuty temu, Ragna napisał:

O nie! Życzę powodzenia i jak najszybszego powrotu do zdrowia. Będę podczas swojej praktyki medytacji wysyłać życzenia dla mamy. Mam nadzieję,  że to nie będzie nic poważnego :pocieszacz:  

Dziekuje Ci kochana! :*

Napisano (edytowane)

Jestem umówiona ;)

to tak: jest czwartek, jestem zapisana na rano na szczepienie, pytanie zaś brzmi: czy się zaczepię czy się nie zaszczepię.

Decyzję na chwilę obecną mam podjętą, ale to się może w każdej chwili i w ostatniej chwili ;) zmienić. 

tu się wpisałam na Kippery, bo kącika innych kart nie masz, ale jak użyjesz innych, to może się da przenieść pytanie na oddzielny temat :) 

Dzięki wielkie :thanks:

Edytowane przez Psotnik
Gość Stilla
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, Psotnik napisał:

Jestem umówiona ;)

to tak: jest czwartek, jestem zapisana na rano na szczepienie, pytanie zaś brzmi: czy się zaczepię czy się nie zaszczepię.

Decyzję na chwilę obecną mam podjętą, ale to się może w każdej chwili i w ostatniej chwili ;) zmienić. 

tu się wpisałam na Kippery, bo kącika innych kart nie masz, ale jak użyjesz innych, to może się da przenieść pytanie na oddzielny temat :) 

Dzięki wielkie :thanks:

Pod rękę mi wleciał wtedy Tarot, więc z niego zrobię wróżbę.

3 Kielichy + Sprawiedliwość + Umiarkowanie + Siła.

W sumie nie wiem za wiele co powiedzieć, całość wygląda mi na bycie wiernym wobec swoich własnych przekonań. I w sumie to tyle...

Przychylam się, że nie pójdziesz na to szczepienie.

3 Kielichy + Sprawiedliwość = surowa ocena radosnego tłumu ludzi, próba ocenienia tego co się dzieje i hurraoptymizmu innych, a także własnych emocji

Sprawiedliwość + Umiarkowanie = po dokonaniu oceny pójście drogą środka, jasne widzenie, że tylko spokój nas może uratować

Umiarkowanie + Siła = trzymanie się równowagi, siła wewnętrzna, cierpliwość, odwaga w byciu cierpliwym i odkładaniu rzeczy w czasie

Edytowane przez Ragna
Napisano
W dniu 22.02.2021 o 08:52, Ragna napisał:

Krótkotrwała choroba + Małe dziecko + Wysoka Wygrana

Według kart powinni ;) Krótkotrwała choroba + Dziecko to podobno połóg, narodziny, i tutaj się urodzi chyba super okazja, chociaż mogą mieć lekki poślizg w odpowiedzi (choroba). Po za tym Dziecko to ktoś nowy :)

Wracam z weryfikacją. Do 11 lutego można było przesyłać CV, więc minął równo miesiąc i już się nie łudzę, nie dostałam się, ech.

Napisano

Cześć, Kochana :)

Jeśli mogę, to też do Ciebie z prośbą i pytaniem na szybko:

Czy moja praca dyplomowa będzie zaakceptowana do soboty?

Ja tu już nawet po nocach ostatnio nie spałam, fakt-faktem, teraz muszę poprawic drobiazgi, ale męczące i nie wiem, czy się wyrobię, bo teraz kończę pracę i od razu do lekarza, bardziej obstawiam wieczór i noc poprawiania.

Podsumowując: Czy zaaskceptuje do soboty?

Dziękuję z góry najmocniej,

Anastazja :)

Napisano
15 godzin temu, Psotnik napisał:

15 godzin temu, Ragna napisał:

3 Kielichy + Sprawiedliwość + Umiarkowanie + Siła.

W sumie nie wiem za wiele co powiedzieć, całość wygląda mi na bycie wiernym wobec swoich własnych przekonań. I w sumie to tyle...

Przychylam się, że nie pójdziesz na to szczepienie.

3 Kielichy + Sprawiedliwość = surowa ocena radosnego tłumu ludzi, próba ocenienia tego co się dzieje i hurraoptymizmu innych, a także własnych emocji

Sprawiedliwość + Umiarkowanie = po dokonaniu oceny pójście drogą środka, jasne widzenie, że tylko spokój nas może uratować

Umiarkowanie + Siła = trzymanie się równowagi, siła wewnętrzna, cierpliwość, odwaga w byciu cierpliwym i odkładaniu rzeczy w czasie

3 AW do 3 kielichów - to sprawa jest ważna. Ale może zacznę od początku - mówiłam, że mam już ugruntowaną opinię, ale ona może się zmienić pod wpływem argumentów koleżanek i przede wszystkim lekarza kwalifikującego. Ja nie chciałam się szczepić, szcz. Astrazenecą, ale dałam się ponieść fali koleżeńskich opinii i zmiękłam, pomyślałam, że może marne to zabezpieczenie, ale więcej niż nic, z drugiej strony obawa przed skutkai ubocznymi jakby zdechła, a w każdym razie odsunęła się na dalszy plan.  Lecz lekarz naświetlił mi sprawę z drugiej strony, rozmawiałam z nim długo, to nie było odfajkowanie, zakwalifikował mnie w końcu do szczepienia, pozostawiając jednakże decyzję mnie. I ostatecznie zdecydowałam, że tym szczepić się nie będę, jeśli już w ogóle zdecyduję się na szczepienie, to poczekam na coś lepszego. A jak nic lepszego nie będzie, to też bólu dupy nie będzie, bo ja po prostu nie chcę być królisiem. I na tym się skończyło - nie zaszczepiłam się.

Gość Stilla
Napisano
51 minut temu, Willow napisał:

Ja tu już nawet po nocach ostatnio nie spałam, fakt-faktem, teraz muszę poprawic drobiazgi, ale męczące i nie wiem, czy się wyrobię, bo teraz kończę pracę i od razu do lekarza, bardziej obstawiam wieczór i noc poprawiania.

Nieoczekiwane pieniądze + Nadzieja/Rozległa Woda + Osoba Główna (Pani)

Myślę, że tak :) Będziesz mocno zaskoczona wynikiem - wydaje mi się, że opinia prowadzącego będzie pozytywniejsza niż przypuszczasz. 

Napisano (edytowane)

To jeśli mogę jeszcze ja prosić. Jak będzie mi szło na nowym stanowisku pracy przez najbliższy miesiąc? 

Edytowane przez panna.marta
Napisano (edytowane)

Hejo! Wracam z weryfikacją, podwyżki mi nie dali za to ja daje wypowiedzenie. Chciałbym poprosić Cię o jeszcze jedna wróżbę: czy Agnieszka mnie kocha? 
Aga 26.1.85

Karol 11.11.87

chetnie w zamian wyślę dobra energię :) pozdrawiaaaam i czekam z niecierpliwością na odpowiedz

Edytowane przez philogelos11
Gość Stilla
Napisano
W dniu 12.03.2021 o 08:04, panna.marta napisał:

To jeśli mogę jeszcze ja prosić. Jak będzie mi szło na nowym stanowisku pracy przez najbliższy miesiąc? 

Zmiana + Spotkanie + Łaskawy Pan + Nieoczekiwane Pieniądze + Pokój Stołowy

Moim zdaniem dobrze! :) Karty wskazują na pozytywną atmosferę w biurze, ciepłe przyjęcie ze strony nowych kolegów. Otrzymasz pomoc i może nawet kogoś w rodzaju mentora. Nie wykluczam, że trafisz na jakiś czas premii lub podwyżek i może Cię czekać drobny bonus pieniężny. Po za tym czeka Cię oczywiście też spotkanie z nowym szefem w jego gabinecie albo salce konferencyjnej, ale powinno to być miłe spotkanie. Nie wykluczam, że będzie w sprawie zmiany biurka ;) ponieważ Pokój to nasza przestrzeń wewnątrz czegoś. Boks w biurze się do niej też zalicza :)

Zmiana + Spotkanie = nowe znajomości, spotkanie w sprawie zmiany

Spotkanie + Łaskawy Pan = spotkanie z życzliwością lub osobami o dużym doświadczeniu, spotkanie/prośba o wsparcie, spotkanie z szefem

Łaskawy Pan + Nieoczekiwane Pieniądze = starszy pan lub szef ma farta, otrzymanie nieoczekiwanej pomocy lub pieniędzy 

Nieoczekiwane Pieniądze + Pokój Stołowy = dobry czas w zespole, biurze, premia dla zespołu

Gość Stilla
Napisano
10 godzin temu, philogelos11 napisał:

Hejo! Wracam z weryfikacją, podwyżki mi nie dali za to ja daje wypowiedzenie. Chciałbym poprosić Cię o jeszcze jedna wróżbę: czy Agnieszka mnie kocha? 
Aga 26.1.85

Karol 11.11.87

chetnie w zamian wyślę dobra energię :) pozdrawiaaaam i czekam z niecierpliwością na odpowiedz

Pytanie niestety nie jest za bardzo weryfikowalne, a to jest wątek ćwiczeniowy. Jeśli kiedyś będę miała swój wątek wróżbiarski, to nie wykluczam robienia analiz partnerskich i wtedy zapraszam. A na razie... dlaczego po prostu Agnieszki o to nie zapytasz? :) 

Napisano
38 minut temu, Ragna napisał:

Zmiana + Spotkanie + Łaskawy Pan + Nieoczekiwane Pieniądze + Pokój Stołowy

Moim zdaniem dobrze! :) Karty wskazują na pozytywną atmosferę w biurze, ciepłe przyjęcie ze strony nowych kolegów. Otrzymasz pomoc i może nawet kogoś w rodzaju mentora. Nie wykluczam, że trafisz na jakiś czas premii lub podwyżek i może Cię czekać drobny bonus pieniężny. Po za tym czeka Cię oczywiście też spotkanie z nowym szefem w jego gabinecie albo salce konferencyjnej, ale powinno to być miłe spotkanie. Nie wykluczam, że będzie w sprawie zmiany biurka ;) ponieważ Pokój to nasza przestrzeń wewnątrz czegoś. Boks w biurze się do niej też zalicza :)

Zmiana + Spotkanie = nowe znajomości, spotkanie w sprawie zmiany

Spotkanie + Łaskawy Pan = spotkanie z życzliwością lub osobami o dużym doświadczeniu, spotkanie/prośba o wsparcie, spotkanie z szefem

Łaskawy Pan + Nieoczekiwane Pieniądze = starszy pan lub szef ma farta, otrzymanie nieoczekiwanej pomocy lub pieniędzy 

Nieoczekiwane Pieniądze + Pokój Stołowy = dobry czas w zespole, biurze, premia dla zespołu

Dziękuję serdecznie. Wspaniałe karty! I dużo się zgadza. Awansowałam tymczasowo na wyższe stanowisko i zarządzam zespołem. Cieszę się, że wszystko będzie dobrze, bo cały czas się martwię czy dam radę. Pozdrawiam ciepło. 

Napisano
59 minut temu, Ragna napisał:

Pytanie niestety nie jest za bardzo weryfikowalne, a to jest wątek ćwiczeniowy. Jeśli kiedyś będę miała swój wątek wróżbiarski, to nie wykluczam robienia analiz partnerskich i wtedy zapraszam. A na razie... dlaczego po prostu Agnieszki o to nie zapytasz? :) 

Mogłabyś spytac kart? :-) ona nie mówi mi, skrywa się z uczuciami. Jest w trakcie rozwodu. Proszę Cię. Pozdrawiam

Napisano
W dniu 11.03.2021 o 16:50, Willow napisał:

Weryfikuje :)

Niestety w piątek oddała mi prace do popraw kosmetycznych, wysłałam z powrotem tym samym wieczorem, no i... miłczy.

Odezwę się jednak w poniedziałek z weryfikacją dalszą, ponieważ termin składania znowu jest minimalnie przesunięty - także zakładam, że karty mogły odczytać "odda przed terminem". Dziękuję za poświęcony mi czas:1s_z:

Gość Stilla
Napisano
2 minuty temu, Willow napisał:

Weryfikuje :)

Niestety w piątek oddała mi prace do popraw kosmetycznych, wysłałam z powrotem tym samym wieczorem, no i... miłczy.

Odezwę się jednak w poniedziałek z weryfikacją dalszą, ponieważ termin składania znowu jest minimalnie przesunięty - także zakładam, że karty mogły odczytać "odda przed terminem". Dziękuję za poświęcony mi czas:1s_z:

Ok, dawaj znać. "Nieoczekiwane pieniądze" to nagły zwrot wydarzeń, łut szczęścia, nagła odmiana losu i... karma xD Nadzieja/Woda to dla mnie trudna karta i jeszcze jej na dobre nie rozkminiłam, dlatego chyba nie zostaje mi nic innego jak obserwować kiedy się pojawia.  W każdym razie życzę powodzenia, wiem, że chcesz już odetchnąć! :)

Gość Stilla
Napisano
10 minut temu, philogelos11 napisał:

Mogłabyś spytac kart? :-) ona nie mówi mi, skrywa się z uczuciami. Jest w trakcie rozwodu. Proszę Cię. Pozdrawiam

Kotuś, odmawiam stawiania kart na to pytanie i wyjaśnienie dlaczego to robię jest w pierwszym poście tego wątku.

Napisano

Heja, to znowu ja ;)

Mam pytanie, ono związane jest z ciągiem finansowym, w którym już zadawałam pytanie odnośnie wniosku o podwyżkę. Wniosku kierowniczka nie puści, więc postanowaiłam realizować następną rundę i porozmawiać na ten temat z naczelną. Ale jest problem - otóż złapanie naczelnej w firmie  jest mało prawdopodobne, więc pozostaje mi tylko opcja kontaktu telefonicznego, w ostateczności mailowego, no chyba że jakimś cudem uda się nam sparować w firmie.  I teraz pytanie: czy uda mi się załapać na rozmowę z naczelną do końca marca?

Na razie nie pytam o rezultat, bo jak rozmowa się nie odbędzie to i rezultatu nie będzie.

Gość Stilla
Napisano
5 godzin temu, Psotnik napisał:

Heja, to znowu ja ;)

Mam pytanie, ono związane jest z ciągiem finansowym, w którym już zadawałam pytanie odnośnie wniosku o podwyżkę. Wniosku kierowniczka nie puści, więc postanowaiłam realizować następną rundę i porozmawiać na ten temat z naczelną. Ale jest problem - otóż złapanie naczelnej w firmie  jest mało prawdopodobne, więc pozostaje mi tylko opcja kontaktu telefonicznego, w ostateczności mailowego, no chyba że jakimś cudem uda się nam sparować w firmie.  I teraz pytanie: czy uda mi się załapać na rozmowę z naczelną do końca marca?

Na razie nie pytam o rezultat, bo jak rozmowa się nie odbędzie to i rezultatu nie będzie.

Małe Dziecko + Łaskawy Pan + Wielkie Szczęście + Spotkanie + Długa Podróż

Do spotkania dojdzie, ale nie tak szybko jakbyś chciała. Karta Długiej Podróży mówi o pozytywnym zakończeniu sprawy, ale duuuuuużo później.

Widzę tutaj też kartę mężczyzny. Odczytuję ją jako kogoś, kto będzie Ci pomagał zaaranżować to spotkanie z początku (zwłaszcza, że te wieści będą dla Ciebie pozytywne). Co do przedłużenia to myślę sobie, że naczelna zdąży po prostu wyjechać na urlop (Długa Podróż).

Małe dziecko + łaskawy pan = radosne wieści od mężczyzny, szefa, strasznego kolegi

Łaskawy pan + Wielkie szczęście = te wiadomości będą pozytywne, radość ze spotkania z nim, szczęśliwy mężczyzna

Wielkie Szczęście + Spotkanie = radość ze spotkania, wspaniała atmosfera na spotkaniu, spotkanie w szczęśliwym miejscu (ślub?)

Spotkanie + Długa Droga = spotkanie odwlekające się w czasie, spotkanie na drodze, długo trwające spotkanie

Napisano

Witam,
nie mogę znaleźć ostatniego postu, a piszę w sprawie weryfikacji. Tak, jak wspomniałam wcześniej, po 16 miesiącach zawitał Mruczek. Prawdopodobnie u kogoś bytuje, bo nie wyglądał na zaniedbanego. Ostatnio się nie pojawia, ale wszytskie domowe kotki mam wysterylizowane, a odniosłam wrażenie, że Mruczek na zaloty wrócił :) Nie mniej jednak miła niespodzianka, więc wróżba się sprawdziła :)

Co do kontaktu z szefową ze Szczecina i z Krakowa - przyznam bez bicia, że nie zadzwoniłam do żadnej. Nie wiem, czy zrobię to w tym tygodniu, zastanawiam się, czy może zadzwonić do męża szefowej ze Szczecina (ten, który do mnie dzwonił), do szefowej z Krakowa nie dzwoniłam, bo ta "kradzież" z wróżby jakoś mnie blokowała, może to było ostrzeżenie, że jeszcze nie czas? Zobaczymy jak się sprawy ułożą. Ewentualnie wrócę z pytaniem za jakiś czas. 

Poza tym tydzień dość spokojny, na pewno spokojniejszy niż poprzednie, więc pewnie to chciały karty pokazać. Nie mogę powiedzieć, że było super, ale było lepiej niż wcześniej, nawet kilka miłych zdarzeń/informacji otrzymałam :) 

Jeśli znajdziesz czas i będziesz chciała poćwiczyć na mnie, zerknij proszę w karty:

1. Na co zwracać uwagę w najbliższym tygodniu, czyli do 21 marca? Co będzie "tematem" przewodnim tygodnia - tak jak wcześniej pytałaś :)  zadałam pytanie w ten sposób, bo traktuję odpowiedzi jak wskazówki i muszę przyznać, ze bardzo mi Twoje karty pomagają :)

2. Czy w najbliższym tygodniu uda mi się zebrać środki dla bezdomnych kotków? 

3. Czy do końca marca otrzymam pismo/wiadomość z ZUS w sprawie wyjazdu do sanatorium? Sytuacja wygląda tak: komisję miałam w styczniu 2020, termin pierwotny 18 marca 2020. Zdążyłam przesunąć (wniosek o zmianę terminu został zaakceptowany, dowiedziałam się tego podczas rozmowy telefonicznej, poprosiłam wtedy o termin wrześniowy, miał być 13 września. Niestety, pojawił się koronawirus i cisza. Żadnego pisma z ZUS nie otrzymałam jeszcze. Nie mam do nich numeru telefonu, bo pismo informacją o terminie i miejscu wyjazdu dołączyłam do wniosku o zmianę terminu... Czekam na wiadomość. 

Bardzo dziękuję za poświęcony czas i energię, pozdrawiam serdecznie

Gość Stilla
Napisano (edytowane)
16 godzin temu, mika43 napisał:

1. Na co zwracać uwagę w najbliższym tygodniu, czyli do 21 marca? Co będzie "tematem" przewodnim tygodnia - tak jak wcześniej pytałaś :)  zadałam pytanie w ten sposób, bo traktuję odpowiedzi jak wskazówki i muszę przyznać, ze bardzo mi Twoje karty pomagają :)

Osoba Wojskowa + Łaskawa Pani + Oczekiwanie + Osoba Fałszywa + Podróż

Zdecydowanie tematem będzie znów kontakt z kobietą, starszą panią lub urzędniczką oraz opóźnienie spraw z nią związanych.

Karty wskazują na to, że pomyli się i skieruje Cię w nieprawidłowe miejsce, podczas gdy Ty na nią liczyłaś: jeśli faktycznie miałaś sprawy urzędowe (a wiem, że tak), to wyjdzie jakaś pomyłka urzędniczki.

Inne interpretacje: jeśli czekasz na wizytę jakiejś kobiety (i być może jej syna), to nadejdą wiadomości o problemach w podróży. Jeśli oczekujesz na wyniki badań (od) jakiejś pani, to również nadejdą z opóźnieniem.

Wojskowy + Łaskawa Pani = urzędniczka, kobieta i syn albo lekarz starszej pani. Ewentualnie lekarka.

Łaskawa Pani + Oczekiwanie = oczekiwanie na kobietę, pani czeka

Oczekiwanie + Osoba Fałszywa = pokładanie złudnej nadziei w jakiejś osobie

Osoba Fałszywa + Podróż = oszustwa w podróży, podróż w złą stronę. Mi się kojarzy też z błędnie wykonanym przelewem, ale to dlatego, że na karcie podróży mam statek na wodzie

Cytat

2. Czy w najbliższym tygodniu uda mi się zebrać środki dla bezdomnych kotków? 

Dom + Zdobycie Zaszczytów +  Łaskawy Pan

Tak :) "Łaskawy Pan" to poniekąd dobra sytuacja materialna oraz wsparcie ogólnie. Zdecydowanie ładnie wygląda z kartą "Domu" i "Zdobycia zaszczytów" (bycie docenionym, zaliczenie egzaminów, awans itd.). Możliwe, że znajdzie się jeden hojny darczyńca, mężczyzna.

Cytat

3. Czy do końca marca otrzymam pismo/wiadomość z ZUS w sprawie wyjazdu do sanatorium?

Łaskawy Pan + Dobry List + Nadzieja/Woda + Sąd + Przypadek Zgonu

Karty wyszły chyba na temat. Zinterpretowałam Zgon jako koniec jakiejś sprawy, bo tak znalazłam w materiałach na temat Kipper. Moim zdaniem otrzymasz te informacje.

Łaskawy Pan + Dobry List = pozytywne wiadomości od pana, wiadomości o sytuacji materialnej, wiadomość z banku
Dobry List + Nadzieja = pozytywne informacje, informacje z dalekiego miejsca (lub o dalekim miejscu)

Nadzieja/Woda +  Sąd = nadzieja na rozstrzygnięcie sprawy, na jakiś osąd, pokładanie nadziei w urzędzie
Sąd + Zgon = koniec jakiejś sprawy

Zapytałam jeszcze jak sprawa się potoczy, jeśli wyszukasz sobie jednak numer do ZUS (np. w internecie) i sama dopytasz:

Wielkie Szczęście + Osoba Główna + Praca/Zajęcia (tutaj mi wyleciała jeszcze karta Przypadku Zgonu, i zrobiła to tak dziwnie, że nie wiedziałam czy ją zostawić. Uznałam, że zostawię, chociaż odłożyłam ją na bok)

Wielkie Szczęście = Szczęśliwa Ty :)
Osoba Główna + Praca/Zajęcia = musisz włożyć w coś wysiłek, Twoje zajęcia

Tutaj również otrzymasz informacje, według mnie pozytywne, a sprawa dobiegnie końca.

Edytowane przez Ragna
Napisano
2 godziny temu, Ragna napisał:

Zdecydowanie tematem będzie znów kontakt z kobietą, starszą panią lub urzędniczką oraz opóźnienie spraw z nią związanych.

Karty wskazują na to, że pomyli się i skieruje Cię w nieprawidłowe miejsce, podczas gdy Ty na nią liczyłaś: jeśli faktycznie miałaś sprawy urzędowe (a wiem, że tak), to wyjdzie jakaś pomyłka urzędniczki.

Inne interpretacje: jeśli czekasz na wizytę jakiejś kobiety (i być może jej syna), to nadejdą wiadomości o problemach w podróży. Jeśli oczekujesz na wyniki badań (od) jakiejś pani, to również nadejdą z opóźnieniem.

Qrcze, wszystko się zgadza. W ubiegłym tygodniu, dokładnie 10 marca otrzymałam skierowanie na badania krwi od mojej lekarki (starsza pani) oraz skierowanie do poradni okulistycznej (do specjalisty). Skierowania miała odebrać znajoma, ale nie zrobiła tego - nie wnikam, jaki jest powód tego, obiecała swojej babci (moja sąsiadka), że odbierze, a jednak nie odebrała. Zależało mi na tym, bo w ubiegłym tygodniu pogoda była pod psem, wiało jakby ktoś się powiesił, a ja niezmotoryzowana, rowerem się posługuję. Skierowania odebrałam dzisiaj, jutro badania krwi zamierzam zrobić. Co do okulisty... szukajcie a znajdziecie. Rok temu byłam u okulistki, miałam mieć zrobione badanie dna oka i inne, dokładniejsze, zwodzili mnie do tego czasu. W końcu poprosiłam o nowy przekaz. Teraz będę szukała przychodni, w której jest miejsce i w miarę rozsądne terminy :)
Kontakt z kobietą będzie na pewno, bo moja lekarka czeka na wyniki badań krwi, zeby zacząć mnie właścicie leczyć (tak stwierdziła). Poślizg moze być, nie wiem ile czeka się na wyniki żelaza, sodu i potasu (też mam), bo reszta max następnego dnia powinna być. 

Na przelew czekam, sama też powinnam wykonać. Dzięki za wskazówkę, będę uważała, jakie cyferki wpisuję. Koleżanka ostatnio ostrzegała, abym unikała akcji "kopiuj - wklej" podczas wysylania przelewów z rachunku internetowego, ona (koleżanka) straciła w ten sposób kasę (jakiś wirus ponoć jest, a ja mam kontakt zawodowy z różnymi ludźmi, podobnie jak znajoma). Może to byc ostrzeżenie od kart.

Poza tym, jak wspominałam, złożyłam wniosek o możliwość uregulowania składki zdrowotnej w ZUS po terminie. Zażądali wyciągu z rachunku bankowego za sierpień, chodziło o to, abym udowodniła, że tego dnia miałam środki na zapłacenie składki. Środki miałam, wyciąg zaniosłam. W ZUSie pracuje koleżanka, nie mogła znaleźć mojej sprawy. W końcu zadzwoniła do oddziału, który się tym zajmuje i sprawę wyjaśniła (moja sprawa była wprowadzona po Peselu, a nie po NIPie, jakoś dziwnie). Czekam na odpwoeidź z ZUS i wiem, że będzie poślizg, bo znów mają na to miesiąc :)

Na niczyja wizytę nie czekam, ale zastanawiam się, czy nie podjechać do Poznania i nie szukać bezpośrednio poradni okulistycznej, bo dodzwonić się do jakiejkolwiek znacznie trudniej niż do prezydenta. 

Jak widzisz, dużo się zgadza, wiem, na co mam uważać - może faktycznie te karty dają wskazówki/rady? Zastanawiałaś się nad tym? To nie musi byc wyrocznia, ale bardziej ostrzeżenie - tak ja wnioskuję.

Tak :) "Łaskawy Pan" to poniekąd dobra sytuacja materialna oraz wsparcie ogólnie. Zdecydowanie ładnie wygląda z kartą "Domu" i "Zdobycia zaszczytów" (bycie docenionym, zaliczenie egzaminów, awans itd.). Możliwe, że znajdzie się jeden hojny darczyńca, mężczyzna.

Wszystko jest na dobrej drodze, na razie żaden hojny darczynca się nie znalazł, ale do końca jeszcze trochę czasu :) Oby się udało :)

Łaskawy Pan + Dobry List + Nadzieja/Woda + Sąd + Przypadek Zgonu

Karty wyszły chyba na temat. Zinterpretowałam Zgon jako koniec jakiejś sprawy, bo tak znalazłam w materiałach na temat Kipper. Moim zdaniem otrzymasz te informacje.

Łaskawy Pan + Dobry List = pozytywne wiadomości od pana, wiadomości o sytuacji materialnej, wiadomość z banku
Dobry List + Nadzieja = pozytywne informacje, informacje z dalekiego miejsca (lub o dalekim miejscu)

Nadzieja/Woda +  Sąd = nadzieja na rozstrzygnięcie sprawy, na jakiś osąd, pokładanie nadziei w urzędzie
Sąd + Zgon = koniec jakiejś sprawy

Konkretną odpowiedź dam oczywiście do końca marca, czyli jeszcze 2 tygodnie z haczykiem zostały :) Rozumiem, że to ma być wiadomość od mężczyzny, ostatnio rozmawiałam z kobietą (z ZUSu), moim orzecznikiem też była pani doktor, zresztą bardzo miła, podpowiedziała mi, gdzie znajdę wolne miejsca do okulisty (nie przewodziała, że będzie pandemia, problemy z okulistą wynikają właśnie z epidemii...) 

Przyznano mi pobyt w Dziwnówku, co naprawdę mnie zaskoczyło, bo generalnie ZUS wysyła ludzi blisko, max do 150-200 km od miejsca zamieszkania, w przypadku poznańskiego ZUSu jest to najcześciej Inowrocław, Wieniec, Ciechocinek, jeśli ktoś ma więcej szczęścia mała miejscowość w górach koło Wałbrzycha. Ci, co mają najmniej szczęścia mogą byc skierowani do sanatorium, które znajduje się w miejscu zamieszkania (znajoma tak miała, do sanatorium poszła pieszo, ale otrzymała zwrot poniesionych kosztów przejazdu w wysokości 3,2 zł xD) Mnie skierowano do Dziwnówka, to jest dobre 300 km, albo i ponad 300. Widziałam to sanatorium, naprawdę ładne, blisko do plaży, obok trasa rowerowa do Dziwnowa, dużo zieleni (bylam we wrześniu w innym ośrodku, można powiedzieć, po sąsiedzku). JEśli nie zmienia miejsca wyjazdu, to może być wiadomość dotycząca Dziwnówka. 

Tylko zastanawia mnie to, ze ma to być wiadomość o sytuacji materialnej lub od jakiegoś mężczyzny - to mi do tego ZUSu nie pasuje ni w ząb. Zobaczymy co będzie. Nadzieja na rozstrzygnięcie i koniec sprawy, to może być faktycznie otrzymanie decyzji z terminem wyjazdu. 

Zapytałam jeszcze jak sprawa się potoczy, jeśli wyszukasz sobie jednak numer do ZUS (np. w internecie) i sama dopytasz:

Wielkie Szczęście + Osoba Główna + Praca/Zajęcia (tutaj mi wyleciała jeszcze karta Przypadku Zgonu, i zrobiła to tak dziwnie, że nie wiedziałam czy ją zostawić. Uznałam, że zostawię, chociaż odłożyłam ją na bok)

Ty chyba czytasz w myślach, zastanawiam się, czy nie wybrać się do ZUS-u, gdy będę w Poznaniu celem poszukiwania okulisty lub nie napisać do nich. Znalezienie numeru tel w internecie graniczy z cudem - numerów nie ma , jest tylko numer na infolinie, a tam odpowiadają, aby dzwonić na numer podany w wiadomości listowej. Ja niestety tej wiadomości nie posiadam, gdyż dołączylam do wniosku o przesunięcie terminu wyjazdu :)

Na chwilę obecną to tyle, zobaczymy, jak się sprarwy potoczą. 

Dziękuję bardzo i serdecznie pozdrawiam

Gość Stilla
Napisano (edytowane)
24 minuty temu, mika43 napisał:

Tylko zastanawia mnie to, ze ma to być wiadomość o sytuacji materialnej lub od jakiegoś mężczyzny - to mi do tego ZUSu nie pasuje ni w ząb.

Łoooo, teraz widzę, że wszystkie rozkłady chyba mają dobrze zrobioną (jak na mój obecny stan wiedzy) interpretację, a przy tej karcie się walnęłam i potraktowałam ją trochę jak "Zamożnego dobrodzieja", który oznacza bankowość. "Łaskawy Pan" jest wpływowy, ale u niego bardziej chodzi o autorytet i doświadczenie, a nie pieniądze. Nie wiem czemu mi się pomyliły te karty - ostatnio oglądałam filmik, na którym pewien wróżbita mówił, że jemu się takie zaćmienia umysłu też darzyły (na talii którą zna bardzo dobrze). Akurat on mówił o karcie Gwiazdy i Księżyca w Lenormand i przysiągłby, że widział cały czas jedną, a po tym jak klient wyszedł spojrzał na rozkład i zdał sobie sprawę ze swojej pomyłki, bo zobaczył że to była jednak ta druga. Wróżba jednak cały czas była dobra, sprawdziła się. Uznał, że najważniejsza będzie jednak jego własna intuicja i że to ona cały czas mu podpowiadała znaczenie karty. I stwierdził, żeby nie panikować w takich momentach.

Nie wiem co mam zrobić z tą interpretacją, najchętniej bym swoją pomyłkę potraktowała podobnie. Ale tak, wiadomości będą raczej od mężczyzny.

Qrcze, wszystko się zgadza

Widzę. To bardzo ciekawe co piszesz. Jest jedna rzecz którą zmieniłam przed samą wróżbą, muszę zobaczyć czy będzie miała wpływ na to, jakie wyciągam karty.

może faktycznie te karty dają wskazówki/rady? Zastanawiałaś się nad tym? To nie musi byc wyrocznia, ale bardziej ostrzeżenie - tak ja wnioskuję.

Karty zawsze są tylko ostrzeżeniem, a uważać zawsze warto. Ale fakt, jeśli mają ludziom pomagać i podpowiadać co zrobić i na co uważać, żeby było im lepiej - to bardzo by mnie to cieszyło :)

Edytowane przez Ragna
Napisano

Witaj, mam pytanie co może oznaczać ze codziennie widzę  męskie imię Paweł?

Gość Stilla
Napisano
14 godzin temu, aneta31 napisał:

Witaj, mam pytanie co może oznaczać ze codziennie widzę  męskie imię Paweł?

Nie wiem jak się odnieść do tego pytania. Jest na poważnie? Jeśli tak, to proszę, przeczytaj pierwszy post w tym wątku. Potrzebuję weryfikowalnych pytań. Chyba, że chodzi o to, że mam zgadnąć Twój zawód i czy przypadkiem nie pracujesz np. w bankowości przerzucając codziennie wniosków od klientów :P

Napisano
W dniu 13.03.2021 o 20:39, Ragna napisał:

Ok, dawaj znać. "Nieoczekiwane pieniądze" to nagły zwrot wydarzeń, łut szczęścia, nagła odmiana losu i... karma xD Nadzieja/Woda to dla mnie trudna karta i jeszcze jej na dobre nie rozkminiłam, dlatego chyba nie zostaje mi nic innego jak obserwować kiedy się pojawia.  W każdym razie życzę powodzenia, wiem, że chcesz już odetchnąć! :)

Cóż, akceptację dostałam wczoraj (chyba, kiedy ja tam wam weryfikował na czacie?) :) A dziś złożyłam wszystkie papiery w dziekanacie, i ułożyłam się w taki sposób akurat przed terminem :)

Jeszcze raz dziękuję Ci ciepło i serdecznie :)

Napisano
W dniu 16.03.2021 o 09:35, Ragna napisał:

Nie wiem jak się odnieść do tego pytania. Jest na poważnie? Jeśli tak, to proszę, przeczytaj pierwszy post w tym wątku. Potrzebuję weryfikowalnych pytań. Chyba, że chodzi o to, że mam zgadnąć Twój zawód i czy przypadkiem nie pracujesz np. w bankowości przerzucając codziennie wniosków od klientów :P

Czy moj przyszły partner będzie mieć na imię Paweł?

Napisano
W dniu 15.03.2021 o 14:27, Ragna napisał:

Weryfikuję na bieżąco, myślę, że będzie łatwiej :)  Wczoraj robiłam badania, mam problemy z tarczycą, tsh bardzo wysokie - wiadomo jaka przyczyna moich problemów. Skierowanie wystawiła lekarka, starsza kobieta (zgadza się - motywem przewodnim tygodnia miał być kontakt ze starszą kobietą). Dziś miałam u niej teleporadę. I tu mnie zastanawia sytuacja: pani doktor przepisała leki na tarczyce, większą dawkę, niemalże raz większą, takiej dawki jeszcze nie brałam, jutro mam odebrać przekaz na kolejne badanie krwi, ale badanie wykonać za 2 tygodnie (czyli jakby to wszystko się przeciąga, z tym że przez te dwa tygodnie mam przyjmowac wyższą dawkę leku). Dziwi mnie to, że lek mam zapisany na 100%, a standardowo jest on na ryczałt. Nie dzwoniłam ponownie w tej sprawie, tu akurat różnica niewielka, jakieś 5-6 zł. Ale gdyby to były leki na astmę, które normalnie kosztyują grubo ponad 100 zł, a na ryczałt 3,9 zł na pewno wszczęłabym alarm :) 
Pani doktor zaleciła też przyjmowanie selenu i witaminy E, leki miała ona dla mnie kupić, jutro miałam je odebrać. W pierwszej chwili się zgodziłam, ale potem sprawdziłam cenę w internecie i zauwazyłam, że w zwykłych aptekach te leki są kilka razy tańsze (u pani doktror selen 60 zł, w aptece od 6 do 25 zł mniej więcej). Zadzwoniłam i powiedziałam, że rezygnuję z tych leków. Nie była zadowolona, ale ta pani doktor słynie z tego, że wciska wszystkim leczenie w prywatnej klinice. 

Poprosiłam też o doraźny lek na bezsennosć (przyczynę znam, choruję na hastimotho, a tu może wyskoczyć praktycznie wszystko :) ). Pani doktor obiecała, że zapisze. Odruchowo weszłam w IKP, żeby sprawdzić, jaki to lek. Okazało się, że jest to lek na schizofrenię i chorobę dwubiegunową, a ja miałam brać wieczorem, przed pojściem spać po 2 tabletki... Gdybym faktycznie tak zrobiła, karetka mogłaby nie zdążyć (kontaktowałam się z ciocią - pielęgniarką, ponad 40 lat pracowała w ośrodku dla psychicznie chorych). Tego leku na bank nie wykupię, poproszę o jakieś ziołowe, dostępne bez recepty, na pewno coś w aptece, na pewno doradzą. 
Gdyby nie Twoja wrożba pewnie nie sprawdzałabym recepty, wzięłabym lek tak, jak miałam zapisane. Cały czas miałam na uwadze tę fałszywą osobę z wrózby - czy to może chodzić o pomyłkę?
Wielkie dzięki za pomoc i ostrzeżenie, być może masz na koncie uratowane życie :) 

W dniu 15.03.2021 o 14:27, Ragna napisał:

Udało się zebrać środki w większej części. Różne osoby pomogły, żadnego mężczyzny nie było, ale ogólnie nie jest źle :)  Zostałam doceniona za to, że pomagam tym bezdomniakom :) To też mogło jakoś wyjść we wróżbie  

Pozdrawiam serdecznie :)

Gość Stilla
Napisano
20 minut temu, mika43 napisał:

Poprosiłam też o doraźny lek na bezsennosć (przyczynę znam, choruję na hastimotho, a tu może wyskoczyć praktycznie wszystko :) ). Pani doktor obiecała, że zapisze. Odruchowo weszłam w IKP, żeby sprawdzić, jaki to lek. Okazało się, że jest to lek na schizofrenię i chorobę dwubiegunową, a ja miałam brać wieczorem, przed pojściem spać po 2 tabletki... Gdybym faktycznie tak zrobiła, karetka mogłaby nie zdążyć (kontaktowałam się z ciocią - pielęgniarką, ponad 40 lat pracowała w ośrodku dla psychicznie chorych). Tego leku na bank nie wykupię, poproszę o jakieś ziołowe, dostępne bez recepty, na pewno coś w aptece, na pewno doradzą. 

Gdyby nie Twoja wrożba pewnie nie sprawdzałabym recepty, wzięłabym lek tak, jak miałam zapisane. Cały czas miałam na uwadze tę fałszywą osobę z wrózby - czy to może chodzić o pomyłkę?
Wielkie dzięki za pomoc i ostrzeżenie, być może masz na koncie uratowane życie :) 

Uratowała Cię własną uwaga, wróżba tylko Cię wyczuliła na sprawdzanie wszystkiego. Nie będę ukrywać, że pochwały tym razem mnie nie cieszą, bo zasępiłam się czytając opis tej lekarki i całej tej akcji. Uch, dziwna baba. Ja bym się u niej nie chciała leczyć...

Ale gratuluję kotków. Zuch dziewczyna :)

Napisano (edytowane)

53 minuty temu, Ragna napisał:

Uratowała Cię własną uwaga, wróżba tylko Cię wyczuliła na sprawdzanie wszystkiego. Nie będę ukrywać, że pochwały tym razem mnie nie cieszą, bo zasępiłam się czytając opis tej lekarki i całej tej akcji. Uch, dziwna baba. Ja bym się u niej nie chciała leczyć...

Niestety, na lekarke nie bardzo mam wpływ, moja faktyczna rodzinna nie pracuje ze względu na chore serce, jest 3 lekarzy w [przychodni, co jeden to głupszy... 2 lata temu dostałam przekaz do okulisty na... zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa. A teraz wciska mi ten selen i straszy wysokim tsh. Fakt, mam wysokie, nawet bardzo, ale już tak miałam - endokrynolog nie panikował (miejsc brak), zlecił badanie w kierunku przeciwciał i stwierdził, że to hastimotho, a to paskudztwo można leczyć tylko objawowo. USG nie wykazało guzków - to akurat dobrze. 

Wróżba na ten tydzień nie była zbyt optymistyczna, ale jakoś przetrwam :)

Edytowane przez mika43
Napisano

Ragna, zaczynam nowa prace 29 marca, powrozysz mi jak mi pójdzie w nowej pracy i czy szefostwo bd ze mnie zadowolone? Bardzo proszę i pozdrawiam bardzo :-)

karol 11.11.87

Gość Stilla
Napisano
1 godzinę temu, philogelos11 napisał:

Ragna, zaczynam nowa prace 29 marca, powrozysz mi jak mi pójdzie w nowej pracy i czy szefostwo bd ze mnie zadowolone? Bardzo proszę i pozdrawiam bardzo :-)

karol 11.11.87

Łaskawa Pani + Dobry List + Smutna Wiadomość

Mika43 twierdzi, że moje karty mają za zadanie doradzić i wyczulić na pewne rzeczy, żeby człowiek mógł postąpić lepiej. Więc jeśli to ma być rada, to... postaraj się w tej pracy na starcie, bo feedback inaczej możesz dostać dość kiepski... ;p Zwróć też uwagę czy dostarczyłeś wszystkie dokumenty jak należy.

Napisano (edytowane)
23 godziny temu, Ragna napisał:

Kolejna weryfikacja, czy raczej może spostrzeżenia. Dziś miałam super dzień - nie pod względem materialnym, wręcz przeciwnie :) Napisze Ci co się wydarzyło: najpierw podziękowanie od strażaków, zbierają złom, żeby mieć kasę na sprzęt, napisałam o tym artykuł do lokalnego tygodnika (współpracuję z tą gazetą ponad 20 lat...) Efekt przeszedł wszelkie oczekiwania - to się nazywa siła mediów :) W każdym razie strażacy przez najbliższe dni będą mieli pełne ręce roboty - w końcu sami zadeklarowali, że odbiorą złom :) Karty pokazały dobre finanse, gdy pytałam o gromadzenie środków dla kotków. Zastanawiam się teraz, czy tu mogło też chodzić o materialną pomoc dla strażaków? Od nich usłyszałam wiele miłych słów i podziękowań - to też "zapłata", chociaż w niematerialnym ujęciu :)

Po południu kolejne zdarzenie - tym razem przypadkowa, starsza kobieta zapytała mnie o autobus, który jedzie na osiedle. Biedaczka błądziła wokół przystanku i czekała na ślepo, bo nie zabrała ani okularów, ani komórki. Na rozkładzie (tabliczka na przystanku) widniała informacja, że autobus na osiedle jedzie, ja akurat wsiadałam kilka minut wcześniej - do autobusu, który jedzie przez wioski. Dla pewności sprawdziłam jeszcze aplikację i ku mojemu zaskoczeniu tam pojawiła się informacja, że ten autobus nie jedzie, tzn. niby jedzie , ale z przystanku po przeciwnej stronie, co tak naprawdę nie ma sensu, bo z tego przystanku jadą autobusy na pętlę. Na szczęście pojawiła się inna kobieta, która też czekała na autobus na osiedla, więc tej pytającej powiedziałam, że ma wsiadać do tego autobusu, co pani w okularach :) Znów serdeczne podziękowania, kobieta naprawdę mi dziękowała, a ja przecież tylko udzieliłam jej informacji :) Tu z kolei zastanawia mnie ta Łaskawa Pani z Twojej wróżby, czy ona może mieć coś wspólnego z kobietą z przystanku? W sensie przenośnym/symboliczym oczywiście :) 

Pozdrawiam :)

Edytowane przez mika43
poprawa literówek
Napisano

Witam serdecznie, czy mogła bym prosić o wróżbę? 

Moje pytanie brzmi ; sytuacja finansowa w najbliższym czasie. 

Ciekawi mnie też, gdzie można się podszkolić w związku z wróżeniem itp. Czy ktoś tu na forum pomaga, daje rady. Często zdarza mi się, że mam intensywne, mocne przyczucia. Powiem to, a następnie się sprawdza po czasie. Kilka osób już to zauważyło z mojego otoczenia i myślę czy nie rozwinąć tego daru. 

• Moderator
Napisano

Przepraszam za offtop Ragna ;)

8 godzin temu, Ewcia911 napisał:

Ciekawi mnie też, gdzie można się podszkolić w związku z wróżeniem itp. Czy ktoś tu na forum pomaga, daje rady.

Hej, w dziale tarota jest wątek, w którym robisz rozkład opisujesz swoją interpretację, a następnie inni również piszą swoje spostrzeżenia. Jest też wątek dotyczący ćwiczeń, w którym jedna osoba zadaje pytanie, a inne odpowiadają na podstawie 1 lub 3 kart. Możliwości nauki jest sporo :)

• W punkt 1
  • Dziękuję 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...