Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Co pan czuje do pani?

as kielichów plus 4 miecze

podsumowanie 7 mieczy

Możliwe pozytywne uczucia nie są okazywane na zewnątrz, być może pan w ogóle nie pozwala sobie na jakiekolwiek uczucia.

7 mieczy  - człowiek kreuje fałszywy obraz siebie?

Czy w 7 mieczy może być również ranienie drugiej osoby?

Z przełożenia as denarów - jak gdyby istniała możliwość stworzenia więzi między nimi?

Edytowane przez Hilia
  • Nie lubię 2
  • Ekspert
Napisano (edytowane)

@Hilia Ja bym to widziała tak: As Kielichów to początek, szansa na uczucie ale mamy też 4 Mieczy a ta karta zawsze oznacza dla mnie czekanie. Coś zostanie odłożone w czasie, odwlecze się opóźni i nie mamy na to wpływu. Może ten pan jest nieśmiały, zachowawczy? 7 Mieczy oznacza takie czajenie się z pierwszym krokiem, robienie czegoś ukradkiem( czasem oznacza złodzieja, oszusta). Może ten pan oszukuje Cię w „dobrej wierze”? 
As Monet - szansa na coś trwałego. 

Edytowane przez Gringe
  • Dziękuję 1
Gość Sajya
Napisano (edytowane)

As kielichów + 4 mieczy czytam jako długotrwałe uczucie, szczere. 7 mieczy może oznaczać tu, że strony inaczej oceniają sytuację, wymijając się przy tym

Edytowane przez Sajya
Napisano

To jest skotniałe uczucie, w stanie wiecznego spoczynku, wybacz, ale dla mnie tu nie ma uczucia, wręcz kalkulowanie zimnym rozumem niż sercem.  Kalkulacja raczej szachrajska .

• Super 1
  • Dziękuję 1
Napisano
Teraz, adamandium napisał:

To jest skotniałe uczucie, w stanie wiecznego spoczynku, wybacz, ale dla mnie tu nie ma uczucia, wręcz kalkulowanie zimnym rozumem niż sercem.  Kalkulacja raczej szachrajska .

z przełozenia jest as denarów - tym bardziej szukanie szans dla siebie  - zimnym egositycznym kalkulowaniu. Jak by chciał coś ugrać, ale nie napewno szczere uczucie. 

• Dziękuję 1
  • 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 6.02.2021 o 18:26, Hilia napisał:

Co pan czuje do pani?

podsumowanie 7 mieczy

Możliwe pozytywne uczucia nie są okazywane na zewnątrz, być może pan w ogóle nie pozwala sobie na jakiekolwiek uczucia.

7 mieczy  - człowiek kreuje fałszywy obraz siebie?

Czy w 7 mieczy może być również ranienie drugiej osoby?

Z przełożenia as denarów - jak gdyby istniała możliwość stworzenia więzi między nimi?

Uczucie w stanie spoczynku. Z 7 mieczy mówi o wycofaniu i to takim chybcikiem.

• Lubię to! 1
  • W punkt 1
  • Dziękuję 1
Gość Hopefull
Napisano
On 2/6/2021 at 5:26 PM, Hilia said:

Co pan czuje do pani?

podsumowanie 7 mieczy

Uczucie jest ale się nie rozwija tak jak by facet przestał sobie tym zaprzatac głowę z jakiegoś powodu, może nie ma kontaktu między nimi ? I z tego samego powodu się również wycofuje. Dla mnie 7 mieczy to często ktoś sprawdza coś by potem się wycofać.  

Raz dosłownie mi pokazało " nie mam zamiaru się angażować " . 

Napisano
W dniu 6.02.2021 o 18:26, Hilia napisał:

Co pan czuje do pani?

podsumowanie 7 mieczy

No nie liczyłabym na jakieś wielkie uczucie, bo się ktoś nowy na horyzoncie pojawił (As Kielichów), więc z tej znajomości Pan się rakiem wycofuje...

7 Mieczy - to nie są uczciwe zagrywki, czasem się to określa: "pod osłoną nocy". Pani nie wie wszystkiego, a on też do końca uczciwy nie jest...

W dniu 6.02.2021 o 22:02, adamandium napisał:

uczucie, w stanie wiecznego spoczynku,

Cudowne określenie :biggrin:

• W punkt 1
  • Dziękuję 2
Napisano
Godzinę temu, Hilia napisał:

To pani zrezygnowała ze znajomości.

To po co pyta? Skoro zrezygnowała?

• W punkt 2
  • Ekspert
Napisano
4 minutes ago, Mesi said:

Dokładnie. Ja myślę, że aby prawidłowo zinterpretować karty to trzeba znać minimalnie sytuację - a tutaj nikt z nas interpretujących nie wiedział, że to Pani odeszła od Pana...

• W punkt 1
Napisano
39 minut temu, Mesi napisał:

Bo jest ciekawa.

• Nie lubię 3
Napisano
1 minutę temu, Hilia napisał:

Bo jest ciekawa.

A no widzisz - a nie do tego Tarot służy, żeby z ciekawości w energiach grzebać. I takie pytanie nie jest fair w stosunku do innych - bo ja na przykład będąc świadoma sytuacji i tego, że ktoś pyta z ciekawości, nie brałabym w tym udziału. Teraz już wiem, co na prawdę znaczyła ta 7 Mieczy...

• Nie lubię 1
  • W punkt 2
  • Super 1
  • Ekspert
Napisano
24 minutes ago, Mesi said:

A no widzisz - a nie do tego Tarot służy, żeby z ciekawości w energiach grzebać. I takie pytanie nie jest fair w stosunku do innych - bo ja na przykład będąc świadoma sytuacji i tego, że ktoś pyta z ciekawości, nie brałabym w tym udziału. Teraz już wiem, co na prawdę znaczyła ta 7 Mieczy...

Ehhh....No brak słów. Widać, że nie dla wszystkich jest Tarot. Czuję się oszukana - pomagamy na forum, wierząc, że w pewien sposób niesiemy pomoc a czasem znajdują się takie jednostki które w perfidny i podstępny sposób korzystają z naszej dobrej woli. 
Ręce opadają. 

• Nie lubię 1
  • W punkt 1
  • Super 1
Napisano

Co za bzdury. Aż szkoda czasu, by wciągać się w taką głupią dyskusję. 

Być może pozytywna informacja na temat jego uczuć spowodowałaby zmianę jej decyzji.

Po to chyba jest tarot, żeby dowiadywać się prawdy, której na przykład ktoś nie mówi.

• Ekspert
Napisano (edytowane)
1 hour ago, Hilia said:

Co za bzdury. Aż szkoda czasu, by wciągać się w taką głupią dyskusję. 

Być może pozytywna informacja na temat jego uczuć spowodowałaby zmianę jej decyzji.

Po to chyba jest tarot, żeby dowiadywać się prawdy, której na przykład ktoś nie mówi.

@Hilia - rozumiem, że nie jesteś żadną z tych osób o których mowa w Twoim pytaniu? Tarot do tego nie służy by mieszać się w sprawy osób trzecich. Korzystamy z dobrej i nie przymuszonej woli a nie po to by szpiegować innych- nawet mając jak najlepsze intencje. Z resztą, jest informacja w regulaminie tego działu: 

NIEDOZWOLONE są pytania nie związane bezpośrednio z sytuacją osoby pytającej, szczególnie jeśli są to:
a) pytania o sprawy osób trzecich, o których osoba pytająca nie powinna być informowana, a pyta z czystej ciekawości lub innych przyczyn (np "co ich łączy?", "jak im jest razem?" itp.)
b) pytania mające na celu pozyskanie informacji na temat innych osób, a w szczególności naruszające ich godność, prawo do prywatności czy dotyczące ich spraw intymnych lub zdrowotnych.

Mam nadzieję, że Admini mają to na uwadze. 

Edytowane przez Gringe
  • W punkt 1
  • 3 tygodnie później...
Gość Sajya
Napisano

Czyli pan jednak kocha tą panią, a ona się zwyczjnie wywinęła, wykręciła go.