Skocz do zawartości

"Od przeznaczenia nie ucieknę"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiele razy już mi pomogliście, dzisiaj przychodzę kolejny raz z prośbą. 

Śniło mi się dziś w nocy, że koleżanka z dalszego miasta przeprowadziła się z partnerem na moją wioskę, dwa domy dalej. W rzeczywistości raczej nie miałoby to miejsca, było to dla mnie dużą niespodzianką. W każdym razie, co istotne, poznałyśmy się przez osobę ważną dla mnie, której już nie ma w moim życiu - daje to nieco goryczy w relacji, choć nadal bardzo ją lubię i cenię. Chodziłam po ich domu - który obecnie stoi, i jest zajęty przez sąsiadów, rozmawiałyśmy o błahych rzeczach, o przeprowadzce, Jedyne, co we śnie zdążyłam pomyśleć, to zdanie w tytule - "Od przeznaczenia jednak nie ucieknę."

Jakkolwiek zdaję sobie sprawę, że samo istnienie przeznaczenia to grząski temat, na który powstało wiele sporów i dysput, tak coś mnie dzisiaj po prostu tknęło. Nad tym snem jakby nie miałam władzy, to nie był mój taki zwykły sen na granicy świadomego. Sny o wiele łatwiej odróżnić od przeczuć i projekcji własnych pragnień. 

Dla mnie obecnie jest to znak, że pora wrócić do kart i "spojrzeć na mapę", bo coś czuję, że i proste drogi czasem skręcają, 

Powiedzcie mi proszę zatem, co powinnam powziąć, widząc taki znak we śnie?