Skocz do zawartości

Czy w 2021 roku zamieszkam samodzielnie? ZWERYFIKOWANE

Gringe

Rekomendowane odpowiedzi

• Ekspert
Napisano (edytowane)

Witam, rozłożyłam sobie karty na samodzielne zamieszkanie bez siostry - sytuacja u nas dziś doszła do stanu wrzenia, przygotowana jestem na wszystko po dzisiejszej kłótni. 
Użyłam całej talii Tarota. Wylosowałam:

Cesarz, Wisielec,Głupiec. 

sytuacja jest dość skomplikowana, zwłaszcza, że pojawiły się karty tylko z Arkan Wielkich. 

Cesarz- straszny uparciuch. Wszystko jest robione pod jego dyktando, on dowodzi. Ma swoj plan. 
Na samodzielne zamieszkanie karta jak najbardziej właściwa. 

Wisielec - zawieszenie sytuacji. Stagnacja. Wstrzymanie planów. Czekanie. 

Glupiec - wyruszenie w nową podróż, rozpoczęcie nowego cyklu, zdobywanie nowych doświadczeń( samodzielność)- karta bardzo „wyprowadzkowa”. 

I w sumie mam mętlik. Nie bardzo czuję tego Cesarza. 

z góry dziękuję za sugestie. 

Edytowane przez Gringe
Napisano

Odczytuję ten rozkład dwojako, gdyż:

1. Cesarz nie jest chętny do zmian, bo trochę dobrze mu siedzieć na tym tronie, a więc jedna strona nie będzie chciała ustąpić. Myślę, że przed Wami okres wyczekiwania i obserwacji ruchu drugiej strony. Na końcu Głupiec, który w sumie mówiłby o przeprowadzce gdyby nie poprzedzały go wcześniejsze karty. Ja myślę, że nie wyprowadzisz się, gdyż emocje opadną i wszystko zacznie się od nowa.

2. W drugiej wersji rzeczywiście może dojść do przeprowadzki, ale nie jest to poprzedzone żadnym natychmiastowym działaniem np. rozpoczęciem poszukiwania nowego lokum. O ile już do tego dojdzie, to upłynie trochę czasu. Wisielec ma to do siebie, że znajduje się w niezbyt komfortowej pozycji, to jednak ma pogląd na wiele spraw z innej perspektywy, które powstrzymują go przed działaniem.

• Super 1
Gość Stilla
Napisano

Nie, nie wyprowadzisz się. Cesarz jak szef podejmuje decyzje - ale nie jest wcale powiedziane, że dobre... Jaka to będzie decyzja mówią następne karty, czyli opóźnienie (Wisielec) zmian (Głupiec). Po za tym Cesarz to też chęć chronienia stabilności materialnej, więc z przyczyn finansowych decyzja o wyprowadzce będzie odwlekana.

• Ekspert
Napisano

@mezza - dzięki za obiektywną interpretację :) 

Niestety stosunki z siostrą od czasu do czasu dochodzą do punktu wrzenia i to ona zawsze mnie straszy, że się wyprowadzi. Ja po dzisiejszym machnęłam na wszystko ręką- jak chce to niech idzie sama mieszkać, ja jej prosić już nie będę bo mam dość stawiania mnie w pozycji petenta. Mam dość czucia się na jej łasce i nie łasce. 
Zapewne sama nie zrobię pierwszego kroku i nagle się nie wyniosę, jak postawi mnie przed faktem dokonanym - no to trudno. Będę radzić sobie sama. 
Gorzej, że z sumy wychodzi mi Wieża a tu już pachnie jakimś załamaniem sytuacji. 

Napisano

Myślę, że cesarz pokazuje jak najbardziej samodzielne mieszkanie, choć przy tych kartach to jest raczej chęć do samotnego mieszkania. Niestety coś się stanie i obie zostaniecie w tym mieszkaniu. Sytuacja się nie zmieni i zawiśnie w powietrzu, jednak sam pomysł nie umrze, bo po okresie czekania plany odżyją. I bardzo możliwe, że zaczniesz planować znów wyprowadzkę lub nawet się wyprowadzisz. 

Z podsumowania Wieża, która jak najbardziej może być nowym domem :D

• W punkt 1
  • Super 1
  • Ekspert
Napisano

@Ragna też prawda. Zawsze chodzi o kasę. Jednak co się odwlecze to nie uciecze...

@nastek96 - w punkt. Przy Wisielcu wiem, że plany utkną w martwym punkcie póki sytuacja się nie zmieni. 

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Gringe napisał:

Witam, rozłożyłam sobie karty na samodzielne zamieszkanie bez siostry - sytuacja u nas dziś doszła do stanu wrzenia, przygotowana jestem na wszystko po dzisiejszej kłótni. 

sytuacja jest dość skomplikowana, zwłaszcza, że pojawiły się karty tylko z Arkan Wielkich. 

Cesarz- straszny uparciuch. Wszystko jest robione pod jego dyktando, on dowodzi. Ma swoj plan. 

Glupiec - wyruszenie w nową podróż, rozpoczęcie nowego cyklu, zdobywanie nowych doświadczeń( samodzielność)- karta bardzo „wyprowadzkowa”. 

I w dumie mam mętlik. Nie bardzo czuję tego Cesarza. 

Jest szansa, gdy sie zaprzesz i zmotywujesz stawiając na swoim - zamieszkasz sama. Tylko musisz sie odwiesić od skostniałych form - które nie służyły. Wtedy zaczniesz nową drogę od zera - czyli w Głupcu. 

Powodzenia !

Edytowane przez adamandium
korekta
  • Super 1
  • Ekspert
Napisano

Tak sobie myślałam o tym Cesarzu co mi wyszedł w rozkładzie. Cesarz to przede wszystkim strateg. Ma plan. Dobrze przemyślany. 
I tak się teraz czuję- coś dziś we mnie pękło. Zaczęłam kalkulować kasę. Są też inne okoliczności oprócz finansowych które mogą mnie wstrzymać jednak koło jesieni wiele spraw powinno się rozwiązać i faktycznie zacznę rozglądać się za nowym lokum. 
Z resztą, w Solariuszu na 21/22 jest u mnie przeprowadzka. 

• Dziękuję 1
Napisano
W dniu 18.02.2021 o 17:21, Gringe napisał:

I w sumie mam mętlik. Nie bardzo czuję tego Cesarza. 

Wydaje mi się, że się wyprowadzisz z końcem roku, bo masz głupca na końcu, a głupiec to nowy cykl. 

• O.K 1
  • Ekspert
Napisano

@Iwka78 - wyprowadzka z końcem roku by się pokrywała z moim horoskopem :) 

Jestem pełna obaw do zamieszkania osobno ale...powinno wyjść nam obu na dobre. 
Dam znać jeszcze jak sprawy się potoczyły. 

• Super 1
Gość Lianna
Napisano

Patrząc na te karty - uważam że zamieszkasz bez siostry. Moim zdaniem stanie się to na przełomie znaku Ryb i Barana, ale następnego roku. Ze względu na to, że Wisielec trochę jednak odciąga w czasie. Cesarz- masz owszem postanowienie takie, ale to jest też tak średnio ruchliwa że tak się wyrażę karta. Natomiast Głupiec zapowiada nowe, nowy etap, nowe życie :)

• Ekspert
Napisano (edytowane)
1 hour ago, Lianna said:

Patrząc na te karty - uważam że zamieszkasz bez siostry. Moim zdaniem stanie się to na przełomie znaku Ryb i Barana, ale następnego roku. Ze względu na to, że Wisielec trochę jednak odciąga w czasie. Cesarz- masz owszem postanowienie takie, ale to jest też tak średnio ruchliwa że tak się wyrażę karta. Natomiast Głupiec zapowiada nowe, nowy etap, nowe życie :)

@Lianna - dam znać jak tylko coś zmieni się w tym temacie :)

Boję się zmian są one jednak nieuniknione. 

Edytowane przez Gringe
Gość Lianna
Napisano

Poza tym -z sumy jest Wieża, a to duża zmiana jednak.

• Ekspert
Napisano
1 minute ago, Lianna said:

Poza tym -z sumy jest Wieża, a to duża zmiana jednak.

Ojj...w pierwszej kolejności miałam problem jaką ikonkę „lajknąć”... :obled:

Wieża to zawsze coś mi „pierdyknie” ale i tak mam wrażenie, że siedzę na tykającej bombie i w każdym momencie siorka może postawić mnie przed faktem dokonanym(niekoniecznie takim w którym uwzględnia mnie w tym planie). 
No nic, bezdomna raczej nie mogę być bo w najgorszym razie z urzędu dostanę się do jakiegoś „schroniska” z uwagi na dziecko. 
Ehh...pożyjemy, zobaczymy :( 

Gość Nice
Napisano

Cesarz włada i rządzi tym, co posiada, trzyma się tego, jakby nie Wisielec, myślała bym, że chodzi o własne mieszkanie, gdzie będziesz królem i wladcem, ale w tym przypadku, raczej chodzi o to, że zostaniesz jeszcze jakiś czas na swoim miejscu (w tym mieszkaniu, gdzie jesteś cały czas). Razem z Cesarzem Wisielec również zaznacza blokadę, martwy rynek, może przez covid, będziesz musiała pochodzić się i poczekać (Wisielec). Natomiast, jak blokada covidowa się skończy i wszystko nnagle odżyje, pojawi się ruch - szybko znajdziesz sobie mieszkanie, może to nawet będzie zaskakująca niespodzianka (Głupiec) :)

Trzymam kciuki :)

Gość Hopefull
Napisano (edytowane)
On 2/18/2021 at 4:21 PM, Gringe said:

samodzielne zamieszkanie bez siostry - Wylosowałam:

Cesarz, Wisielec,Głupiec

Ja uważam ze tak. Jest upór na początku i nie ruszenie się z miejsca. Nie wiem kto wyszedł tu, Ty czy ktoś inny ale troszkę mam wrażenie jak by ktoś tutaj chciał komuś zrobić na złość?? Potem zmiana punktu widzenia takiego dość poważnego i wyprowadzka myślę to będzie taki spontan i będzie z tego bardzo uradowana. :) . Z ciekawości, w którym roku astrologicznym jesteś ? 

Edytowane przez HopeNot
  • Ekspert
Napisano
3 minutes ago, HopeNot said:

Ja uważam ze tak. Jest upór na początku i nie ruszenie się z miejsca. Nie wiem kto wyszedł tu, Ty czy ktoś inny ale troszkę mam wrażenie jak by ktoś tutaj chciał komuś zrobić na złość?? Potem zmiana punktu widzenia takiego dość poważnego i wyprowadzka myślę to będzie taki spontan i będzie z tego bardzo uradowana. :) .

Uparta to jestem ja - by mieszkać razem. Siostra ma inne stanowisko i już wiele razy mi mówiła, że potrzebuje większej swobody. Bardziej ona robi mi przysługę mieszkając ze mną niż ja jej :obled:

No trudno. Ja mam dość odczucia, że jestem na jej łasce( rachunki płacimy wspólnie, ona mnie nie utrzymuje finansowo). 
Mam wrażenie, że sytuacja się wyklaruje tak na przestrzeni listopad 2021-kwiecień 2022. 

• 10 miesięcy temu...
  • Ekspert
Napisano

Weryfikacja: w roku 2021 nie wyprowadziłam się ani ja ani siostra. Wciąż mieszkamy razem.   Najprawdopodobniej siostra się wyprowadzi w przeciągu roku jak tylko uda się jej kupić coś na własność - jest w trakcie sprzedaży swojego domu i ma plan by kupić coś mniejszego.  Narazie stosunki mamy w porządku i oby ta tendencja się utrzymała :) 

• Super 2
  • Dziękuję 2
  • Lunaria zmienił tytuł na Czy w 2021 roku zamieszkam samodzielnie? ZWERYFIKOWANE