Skocz do zawartości

Lilith w synastrii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

1593755894_planety2.thumb.png.230cca113ed4787f5debdb72c2be5616.png

Mam pytanie co do do Lilith. Zaznaczyłam w astro.com zarówno Lilith w dodatkowych obiektach, jak i wpisałam manualnie H13 i H21. Okazało się, że to daje różne aspekty.

Jest to dla mnie o tyle istotne, że w przypadku Lilith oznaczonej jako czarny księżyc są tutaj fajne aspekty z planetami drugiej osoby, ale już w przypadku Lilith (o) jest kwadratura do Słońca i do Wenus, a to podobno w przypadku Lilith są jakieś najgorsze możliwe aspekty w synastrii i nawet spotkałam się z opinią, że w takim wypadku najlepiej jest wycofać się z góry z relacji xD I nie wiem teraz, jak to interpretować. 

Na którą Lilith zwracać uwagę?

planety1.png

Edytowane przez shamansblues
  • Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

@shamansblues a mogłabyś dokładniej o tej Lilith napisać? Co to jest CK to wiem, ale nie kumam o co chodzi z tą Lilith (o) nie używam astrodienst i jestem w tym ciemna.

co do aspektów Lilith to mam podejrzliwe spojrzenie także na te lepsze aspekty, z tym że wyjściową jest tu wyłącznie ciemna strona tego obiektu, wynikająca z demonizowania jej jako symbolu archetypowego, a w takim ujęciu przeciwstawna, ku dobru, jest Selene. Ale tej to wcale nie ruszam, kminię tylko czasami na zasadzie "co by było".

Ale też obiło mi się o uszy coś jeszcze o tym obiekcie, że istniej jeszcze jakaś "inna" Lilith, nie jest to Czarny Księżyc, ale za skarby świata nie mogę sobie przypomnieć kto, gdzie i w jakim sensie o tym mówił. Może to o to chodzi?

PS

już  wiem o co chodzi z tymi różnymi Lilith, znalazłam wpis, ale proszę Cię o wyjaśnienie o co chodzi na astrodienst, czyli która Lilith jest która :) 

Edytowane przez Psotnik
  • Lubię to! 4
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Psotnik napisał:

@shamansblues 

co do aspektów Lilith to mam podejrzliwe spojrzenie także na te lepsze aspekty, z tym że wyjściową jest tu wyłącznie ciemna strona tego obiektu, wynikająca z demonizowania jej jako symbolu archetypowego, a w takim ujęciu przeciwstawna, ku dobru, jest Selene. Ale tej to wcale nie ruszam, kminię tylko czasami na zasadzie "co by było".

Ale też obiło mi się o uszy coś jeszcze o tym obiekcie, że istniej jeszcze jakaś "inna" Lilith, nie jest to Czarny Księżyc, ale za skarby świata nie mogę sobie przypomnieć kto, gdzie i w jakim sensie o tym mówił. Może to o to chodzi?

PS

już  wiem o co chodzi z tymi różnymi Lilith, znalazłam wpis, ale proszę Cię o wyjaśnienie o co chodzi na astrodienst, czyli która Lilith jest która :) 

Hm, faktycznie 'fajne aspekty' to źle powiedziane trochę, chodziło mi o to, że nie są fatalne :D że przynajmniej sekstyle, trygony A nie kwadraty. 

właśnie ja sama nie wiem, która Lilith tutaj jest która. Ogólnie nawet nie wiedziałam, że są różne. Zawsze zeby spojrzeć na Lilith na astro.com, zaznaczalam w 'additional objects' lilith i wtedy pokazywalo mi Lilith oznaczona tym symbolem czarnego księżyca. 

W jednym filmiku na Youtube jedna astrolożka powiedziała, że żeby uruchomić Lilith na astro.com, to można po prostu wpisać H13 i H21 ręcznie w listę dodatkowych obiektów. Tak zrobiłam i wtedy pojawily sie te "lilith (o)" i "lilith (i)". I właśnie się zdziwiłam, bo zobaczyłam, że daje to inne aspekty niż ta czarna Lilith, i sama teraz zastanawiam się, która to jest ta 'właściwa' lilith i na którą patrzeć. Wszystkie trzy są w sumie bardzo blisko siebie i ja sama właściwie nie wiem, o co chodzi i skąd te różnice i miałam nadzieję, że może ktoś tutaj wie :3

No ten aspekt kwadratury z wenus w jednym przypadku wydaje sie bardzo martwiacy i zmienilby moje spojrzenie na ta synastrie, która i tak ma już trochę takich potencjalnie toksycznych rzeczy w sobie (kwadratura plutona do księżyca, koniunkcja plutona do slonca itd.), ale przymykalam na to oczy, bo obie osoby są mocno skorpionowe. Ale bez przesady :D

Edytowane przez shamansblues
  • Lubię to! 4