Skocz do zawartości

Czy odzyskam zaginiony zegarek? ZWERYFIKOWANE

Gringe

Rekomendowane odpowiedzi

• Ekspert
Napisano

Witam, jakiś czas temu zaginął mi zegarek. Nie ma opcji bym odłożyła w inne miejsce niż zwykle, z resztą przeszukałam już całe mieszkanie. Mam dwie opcje- albo zgubiłam go ostatnim razem wychodząc z domu albo niestety ktoś mi go zabrał z sypialni. 
Bardzo lubiłam ten zegarek i byłam z nim bardzo związana. Drugiego takiego już nie kupię - z dużą tarczą i na skórzanej szerokiej bransoletce. 
Rozłożyłam wiec karty z zapytaniem czy odzyskam mój zegarek: 

10 Mieczy, As Kielichów Cesarzowa. 

Nie bardzo to widzę przy 10 Mieczy otwierającej układ. Jestem bezsilna, nie mam pomysłu, co mogę jeszcze zrobić i już nic nowego się nie wydarzy. Potem As Kielichów mówi o czymś nowym, serdeczności a może ja po prostu sama sobie kupię nowy zegarek skoro na końcu jest Cesarzowa(samodzielna babka). 

Gość alieninside
Napisano
49 minut temu, Gringe napisał:

Witam, jakiś czas temu zaginął mi zegarek. Nie ma opcji bym odłożyła w inne miejsce niż zwykle, z resztą przeszukałam już całe mieszkanie. Mam dwie opcje- albo zgubiłam go ostatnim razem wychodząc z domu albo niestety ktoś mi go zabrał z sypialni. 
Bardzo lubiłam ten zegarek i byłam z nim bardzo związana. Drugiego takiego już nie kupię - z dużą tarczą i na skórzanej szerokiej bransoletce. 

10 Mieczy, As Kielichów Cesarzowa. 

Nie bardzo to widzę przy 10 Mieczy otwierającej układ. Jestem bezsilna, nie mam pomysłu, co mogę jeszcze zrobić i już nic nowego się nie wydarzy. Potem As Kielichów mówi o czymś nowym, serdeczności a może ja po prostu sama sobie kupię nowy zegarek skoro na końcu jest Cesarzowa(samodzielna babka). 

Niestety, ale zgadzam sie z Twoja interpretacja. Dodatkowo pozwolilam sobie policzyc podsumowanie. Wyszla Kaplanka, co karze sadzic ze przedmiot jest ukryty i byc moze sie nie dowiesz gdzie jest. Tez mysle ze mozesz kupic nowy.

Dosatkowo przypomniala mi sie historia z pracy, kiedy kolezanka zrobila gownoburze, ze ktos ukradl jej zegarek. Nie byl wartosciowy, ale niby wiele dla niej znaczyl. Po godzinie zamieszania znalazla go w koszu... prawdopodobnie przed obieraniem ziemniakow go zdjela z reki albo w trakcie zsunal jej sie, bo byl na branzoletce... a pozniej wyladowal w koszu razem z obierkami..Chce tylko powirdziec ze czasem takie rzeczy zdejmujemy nieswiadomie czasem. Latwo gdzies zpstawic i zapomniec.

Moze daj to do zagadek. Fajna zabaw w detektywa.

• Ekspert
Napisano (edytowane)
26 minutes ago, Wildwood said:

Moze daj to do zagadek. Fajna zabaw w detektywa.

Jak najbardziej dobry pomysł. Ja już robiłam horoskop pytaniowy na ten zegarek i też wychodzi, że go nie odzyskam. 
Wiem, że nie powinno się szukać od razu złodzieja w takich przypadkach przy czym mam podstawy sądzić, że ostatni randkowicz mógł „przytulić”mój zegarek. Pożyczyłam mu telefon(awaryjnie bo jego padł) i tez mi go nie oddał po zerwaniu. 
Ehh.. 

Edytowane przez Gringe
Gość alieninside
Napisano
16 minut temu, Gringe napisał:

Jak najbardziej dobry pomysł. Ja już robiłam horoskop pytaniowy na ten zegarek i też wychodzi, że go nie odzyskam. 
Wiem, że nie powinno się szukać od razu złodzieja w takich przypadkach przy czym mam podstawy sądzić, że ostatni randkowicz mógł „przytuli” mój zegarek. Pożyczyłam mu telefon(awaryjnie bo jego padł) i tez mi go nie oddał po zerwaniu. 
Ehh.. 

Co wy macie z tymi bylymi? 

Zeby sprawdzic co sie z nim stalo to trzeba juz inne pytanie zadac. A on byl wartosciowy? As kielichow+ cesarzowa = mogla go dostac jakas cesarzowa co sadzicie? 

Gość Stilla
Napisano

Z ciekawości - przy Tarocie którą kartę traktujcie jako wynik sprawy?

Z luźnych myśli: Asy mają zwykle namalowane dłonie, kojarzą się z noszeniem zegarka.

• Ekspert
Napisano
14 minutes ago, Wildwood said:

Szczerze Ci powiem to nie wiem. Na dobre odechciało mi się randek po ostatnim kretynie. 

@Ragna- u mnie as kielichów na karcie ma kielich bez dłoni. 

Zegarek kosztował mnie 600zl 12 lat temu -firmowy, myślę, że nie stracił na wartości. 
Wyglądał jak męski( mógł być faktycznie dla panów z uwagi na dużą tarczę i szeroki pasek, dość surowy w wyglądzie). 
Kurka, teraz na stronie Fossila nie ma już takich :( 

Gość Stilla
Napisano
22 minuty temu, Wildwood napisał:

Zeby sprawdzic co sie z nim stalo to trzeba juz inne pytanie zadac. A on byl wartosciowy? As kielichow+ cesarzowa = mogla go dostac jakas cesarzowa co sadzicie? 

BARDZO mi się podoba ta interpretacja i dołączę się do niej. Pytałam o kolejność, bo możemy sobie tutaj wymyślać co te karty mogą oznaczać, podczas gdy określone pozycje by trochę uprościły życie. Uznam roboczo, że karty pokazują przebieg zdarzeń od lewej do prawej i karta prawa to wynik. 10 Mieczy to nieszczęście, okropieństwo - po prostu. Ktoś go doznał, a ktoś lub coś je zadało. To jest negatywna karta. As Kielichów to bycie pod wpływem silnych emocji, a także okazja. Cesarzowa to osoba, a także zadowolenie.

Jednym słowem: został celowo zabrany pod wpływem emocji (złości lub pożądania) lub zniszczony przez kobietę albo jej przekazany, z czego jest zadowolona.

• Ekspert
Napisano

@Ragna Dla mnie wynik sprawy to karta pierwsza a dwie kolejne to tylko dodatkowe szczegóły. 
Nie wiem jaka kobieta miałaby w to się mieszać, mieszkam z siostrą - tylko po co miałaby to robić? 

Gość alieninside
Napisano
6 minut temu, Ragna napisał:

As Kielichów to bycie pod wpływem silnych emocji, a także okazja. Cesarzowa to osoba, a także zadowolenie.

Podsumowanie Kaplanka- tez kobieta. Dzialajaca pod oslona nocy w ukryciu. Takzr drugi raz sie powtarza kobieta. Wiec moze to wlasnie kobieta a nie byly facet.

Gość Stilla
Napisano
6 minut temu, Gringe napisał:

@Ragna Dla mnie wynik sprawy to karta pierwsza a dwie kolejne to tylko dodatkowe szczegóły. 
Nie wiem jaka kobieta miałaby w to się mieszać, mieszkam z siostrą - tylko po co miałaby to robić? 

Też fajny sposób, chociaż w tym wypadku ta 10 Mieczy nie nastraja optymistycznie...

• Ekspert
Napisano

Może być opcja, że faktycznie go zgubiłam - bo mógł się odpiąć z branzoletki i ktoś go znalazł i ma :( 

Napisano

Wydaje mi się, że kupisz nowy, który będzie Ci się jeszcze bardziej podobał. 

• O.K 1
  • Ekspert
Napisano

@panna.marta - szukam właśnie :) Jednak doskwiera mi brak zegarka i do maja, do urodzin chyba nie doczekam. :bezradny:

• Dziękuję 1
Gość Hopefull
Napisano
On 3/6/2021 at 10:32 AM, Gringe said:

10 Mieczy, As Kielichów Cesarzowa

Ja bym zadała inne pytanie. Ale spojrzałam inaczej . 

10 mieczy może pokazywać że zegarek sobie leży tak jak na karcie gdzieś koło Asa pucharów u Cesarzowej, a to może oznaczać jak najbardziej dom, miejsce wygodne, z dobrym gustem, pięknie ustrojone, z fotelem się mi skojarzyło bo ona w końcu na nim siedzi. 

• Ekspert
Napisano
2 minutes ago, HopeNot said:

Ja bym zadała inne pytanie. Ale spojrzałam inaczej . 

10 mieczy może pokazywać że zegarek sobie leży tak jak na karcie gdzieś koło Asa pucharów u Cesarzowej, a to może oznaczać jak najbardziej dom, miejsce wygodne, z dobrym gustem, pięknie ustrojone, z fotelem się mi skojarzyło bo ona w końcu na nim siedzi. 

Ciekawe spojrzenie :) I nie odrzucam tego pomysłu - dobrze wyglądający jest pokój mojej siostry - może mój syn gdzieś go wcisnął... :/ 

Popatrzę jeszcze - dzięki za sugestię :) 

Gość Lianna
Napisano

U mnie 10 Mieczy na 1 pozycji jest na nie, więc uważam że niestety nie odzyskasz. W Cesarzowej widzę wydatek, w Asie Kielichów nowy zegarek.

• Ekspert
Napisano
6 hours ago, Lianna said:

U mnie 10 Mieczy na 1 pozycji jest na nie, więc uważam że niestety nie odzyskasz. W Cesarzowej widzę wydatek, w Asie Kielichów nowy zegarek.

Też tak to czuję :( Ciekawa jestem, co się z nim faktycznie stało ale tego już pewnie się nie dowiem. 
As kielichów to voś nowego, co uvieszy moje serce. Szukam nowego zegarka sle nic mnie nie powaliło :obled:

Napisano

Nie odzyskasz tego zegarka o który pytasz i albo karty pokazały, że pokochasz nowy, albo że ktoś pokochał Twój. 

• W punkt 1
  • Ekspert
Napisano
42 minutes ago, zakretka23 said:

Nie odzyskasz tego zegarka o który pytasz i albo karty pokazały, że pokochasz nowy, albo że ktoś pokochał Twój. 

Na to wyglada :( Mam nadzieję, że znajdę nowy który mi się spodoba. 

• 4 tygodnie później...
  • Ekspert
Napisano

Weryfikacja zatem. Dobrze, że przejrzałam dział bo w sumie zapomniałam, że tu wrzuciłam rozkład. 

Znalazłam zegarek. 

Prawie wszyscy, łącznie ze mną, nie widzieli szans na jego odzyskanie....a najbliżej była @HopeNot Faktycznie zegarek leżał wciśnięty w szparę koło mojego łóżka, gdzie często stawiam butelkę z wodą....czyli zegarek sobie leży i już nic nie może się z nim stać(10 Mieczy zamyka cykl) dopóki go nie znajdę(wschód Słońca na karcie- nadzieja). Jest i puchar - czyli moja butelka z wodą, No i Cesarzowa czyli Ja :D 

• Super 2
Gość Hopefull
Napisano (edytowane)

Super że się znalazł :). Nie ma to jak stracić coś dla nas cennego :) .  Jak to się stało że go znalazłaś? 

Edytowane przez HopeNot
  • Ekspert
Napisano
5 minutes ago, HopeNot said:

Super że się znalazł :). Nie ma to jak stracić coś dla nas cennego :) .  Jak to się stało że go znalazłaś? 

Tego dnia hydraulicy wymieniali nam części w grzejnikach i postanowiłam odkurzyć w niedostępnych miejscach za łóżkiem, tak by nie było wstydu jak zacznę przeduwać meble by udostępnić grzejnik :redface:

I tak przeglądałam co tam ni powpadały przy łóżku...oprócz dziecięcych klocków był mój zegarek. Nie mam zielonego pojęcia jak die tam znalazł- odkładam go na komodę, nie kładę się z nim do łóżka. Grunt, że się znalazł :) 

Gość Hopefull
Napisano

To chyba musiałaś bardzo dziękować hydraulikom :D . Swoją drogą też miałam zegarek fossil i bym moim ulubionym. 

• Ekspert
Napisano
11 minutes ago, HopeNot said:

To chyba musiałaś bardzo dziękować hydraulikom :D . Swoją drogą też miałam zegarek fossil i bym moim ulubionym. 

Nic nikomu nie mówiłam oprócz siostry. Z resztą oni cały dzień u nas przesiedzieli i dwa razy wychodzili coś sobie załatwiać. To oni nam podziękowali za cały dzień cierpliwości. :) 

Zegarek uwielbiam mimo marki i bez względu na nią. Już takich nie produkują. 

• Ekspert
Napisano

Nikt by się nie spodziewał, że będzie dodatkowa puenta w tej historii... dziś byłam na zakupach i zajrzałam do jednego second handlu a tam znalazłam zegarek Fossil za 6f :love2: niezupełnie lubię małe, wąskie zegarki ale ten mnie po prostu urzekł. Bransoletka skórzana i wykończona różnymi detalami. Wprost stworzony na moją rękę. As kielichów kolejny raz pokazał miłą sytuację we dwoje- na zakupach byłam z siostrą. Cesarzowa to moja decyzja - kupić czy nie kupić. Dziwne, że karty w sumie nie pokazały, że znajdę zegarek i w jakich okolicznościach( sprzątanie) a właśnie, że kupię nowy, o czym wielu z Was napisało. 
Raz jeszcze dziękuję wszystkim za komentarz w wątku :D 

• Lubię to! 3
  • Lunaria zmienił tytuł na Czy odzyskam zaginiony zegarek? ZWERYFIKOWANE