Ekspert Gringe Napisano 6 Marca 2021 Ekspert Napisano 6 Marca 2021 Witam, jakiś czas temu zaginął mi zegarek. Nie ma opcji bym odłożyła w inne miejsce niż zwykle, z resztą przeszukałam już całe mieszkanie. Mam dwie opcje- albo zgubiłam go ostatnim razem wychodząc z domu albo niestety ktoś mi go zabrał z sypialni. Bardzo lubiłam ten zegarek i byłam z nim bardzo związana. Drugiego takiego już nie kupię - z dużą tarczą i na skórzanej szerokiej bransoletce. Rozłożyłam wiec karty z zapytaniem czy odzyskam mój zegarek: 10 Mieczy, As Kielichów Cesarzowa. Nie bardzo to widzę przy 10 Mieczy otwierającej układ. Jestem bezsilna, nie mam pomysłu, co mogę jeszcze zrobić i już nic nowego się nie wydarzy. Potem As Kielichów mówi o czymś nowym, serdeczności a może ja po prostu sama sobie kupię nowy zegarek skoro na końcu jest Cesarzowa(samodzielna babka). Cytuj
Gość alieninside Napisano 6 Marca 2021 Napisano 6 Marca 2021 49 minut temu, Gringe napisał: Witam, jakiś czas temu zaginął mi zegarek. Nie ma opcji bym odłożyła w inne miejsce niż zwykle, z resztą przeszukałam już całe mieszkanie. Mam dwie opcje- albo zgubiłam go ostatnim razem wychodząc z domu albo niestety ktoś mi go zabrał z sypialni. Bardzo lubiłam ten zegarek i byłam z nim bardzo związana. Drugiego takiego już nie kupię - z dużą tarczą i na skórzanej szerokiej bransoletce. Rozłożyłam wiec karty z zapytaniem czy odzyskam mój zegarek: 10 Mieczy, As Kielichów Cesarzowa. Nie bardzo to widzę przy 10 Mieczy otwierającej układ. Jestem bezsilna, nie mam pomysłu, co mogę jeszcze zrobić i już nic nowego się nie wydarzy. Potem As Kielichów mówi o czymś nowym, serdeczności a może ja po prostu sama sobie kupię nowy zegarek skoro na końcu jest Cesarzowa(samodzielna babka). Niestety, ale zgadzam sie z Twoja interpretacja. Dodatkowo pozwolilam sobie policzyc podsumowanie. Wyszla Kaplanka, co karze sadzic ze przedmiot jest ukryty i byc moze sie nie dowiesz gdzie jest. Tez mysle ze mozesz kupic nowy. Dosatkowo przypomniala mi sie historia z pracy, kiedy kolezanka zrobila gownoburze, ze ktos ukradl jej zegarek. Nie byl wartosciowy, ale niby wiele dla niej znaczyl. Po godzinie zamieszania znalazla go w koszu... prawdopodobnie przed obieraniem ziemniakow go zdjela z reki albo w trakcie zsunal jej sie, bo byl na branzoletce... a pozniej wyladowal w koszu razem z obierkami..Chce tylko powirdziec ze czasem takie rzeczy zdejmujemy nieswiadomie czasem. Latwo gdzies zpstawic i zapomniec. Moze daj to do zagadek. Fajna zabaw w detektywa. Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 6 Marca 2021 Autor Ekspert Napisano 6 Marca 2021 (edytowane) 26 minutes ago, Wildwood said: Moze daj to do zagadek. Fajna zabaw w detektywa. Jak najbardziej dobry pomysł. Ja już robiłam horoskop pytaniowy na ten zegarek i też wychodzi, że go nie odzyskam. Wiem, że nie powinno się szukać od razu złodzieja w takich przypadkach przy czym mam podstawy sądzić, że ostatni randkowicz mógł „przytulić”mój zegarek. Pożyczyłam mu telefon(awaryjnie bo jego padł) i tez mi go nie oddał po zerwaniu. Ehh.. Edytowane 6 Marca 2021 przez Gringe Cytuj
Gość alieninside Napisano 6 Marca 2021 Napisano 6 Marca 2021 16 minut temu, Gringe napisał: Jak najbardziej dobry pomysł. Ja już robiłam horoskop pytaniowy na ten zegarek i też wychodzi, że go nie odzyskam. Wiem, że nie powinno się szukać od razu złodzieja w takich przypadkach przy czym mam podstawy sądzić, że ostatni randkowicz mógł „przytuli” mój zegarek. Pożyczyłam mu telefon(awaryjnie bo jego padł) i tez mi go nie oddał po zerwaniu. Ehh.. Co wy macie z tymi bylymi? Zeby sprawdzic co sie z nim stalo to trzeba juz inne pytanie zadac. A on byl wartosciowy? As kielichow+ cesarzowa = mogla go dostac jakas cesarzowa co sadzicie? Cytuj
Gość Stilla Napisano 6 Marca 2021 Napisano 6 Marca 2021 Z ciekawości - przy Tarocie którą kartę traktujcie jako wynik sprawy? Z luźnych myśli: Asy mają zwykle namalowane dłonie, kojarzą się z noszeniem zegarka. Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 6 Marca 2021 Autor Ekspert Napisano 6 Marca 2021 14 minutes ago, Wildwood said: Co wy macie z tymi bylymi? Szczerze Ci powiem to nie wiem. Na dobre odechciało mi się randek po ostatnim kretynie. @Ragna- u mnie as kielichów na karcie ma kielich bez dłoni. Zegarek kosztował mnie 600zl 12 lat temu -firmowy, myślę, że nie stracił na wartości. Wyglądał jak męski( mógł być faktycznie dla panów z uwagi na dużą tarczę i szeroki pasek, dość surowy w wyglądzie). Kurka, teraz na stronie Fossila nie ma już takich Cytuj
Gość Stilla Napisano 6 Marca 2021 Napisano 6 Marca 2021 22 minuty temu, Wildwood napisał: Co wy macie z tymi bylymi? Zeby sprawdzic co sie z nim stalo to trzeba juz inne pytanie zadac. A on byl wartosciowy? As kielichow+ cesarzowa = mogla go dostac jakas cesarzowa co sadzicie? BARDZO mi się podoba ta interpretacja i dołączę się do niej. Pytałam o kolejność, bo możemy sobie tutaj wymyślać co te karty mogą oznaczać, podczas gdy określone pozycje by trochę uprościły życie. Uznam roboczo, że karty pokazują przebieg zdarzeń od lewej do prawej i karta prawa to wynik. 10 Mieczy to nieszczęście, okropieństwo - po prostu. Ktoś go doznał, a ktoś lub coś je zadało. To jest negatywna karta. As Kielichów to bycie pod wpływem silnych emocji, a także okazja. Cesarzowa to osoba, a także zadowolenie. Jednym słowem: został celowo zabrany pod wpływem emocji (złości lub pożądania) lub zniszczony przez kobietę albo jej przekazany, z czego jest zadowolona. Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 6 Marca 2021 Autor Ekspert Napisano 6 Marca 2021 @Ragna Dla mnie wynik sprawy to karta pierwsza a dwie kolejne to tylko dodatkowe szczegóły. Nie wiem jaka kobieta miałaby w to się mieszać, mieszkam z siostrą - tylko po co miałaby to robić? Cytuj
Gość alieninside Napisano 6 Marca 2021 Napisano 6 Marca 2021 6 minut temu, Ragna napisał: As Kielichów to bycie pod wpływem silnych emocji, a także okazja. Cesarzowa to osoba, a także zadowolenie. Podsumowanie Kaplanka- tez kobieta. Dzialajaca pod oslona nocy w ukryciu. Takzr drugi raz sie powtarza kobieta. Wiec moze to wlasnie kobieta a nie byly facet. Cytuj
Gość Stilla Napisano 6 Marca 2021 Napisano 6 Marca 2021 6 minut temu, Gringe napisał: @Ragna Dla mnie wynik sprawy to karta pierwsza a dwie kolejne to tylko dodatkowe szczegóły. Nie wiem jaka kobieta miałaby w to się mieszać, mieszkam z siostrą - tylko po co miałaby to robić? Też fajny sposób, chociaż w tym wypadku ta 10 Mieczy nie nastraja optymistycznie... Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 6 Marca 2021 Autor Ekspert Napisano 6 Marca 2021 Może być opcja, że faktycznie go zgubiłam - bo mógł się odpiąć z branzoletki i ktoś go znalazł i ma Cytuj
panna.marta Napisano 7 Marca 2021 Napisano 7 Marca 2021 Wydaje mi się, że kupisz nowy, który będzie Ci się jeszcze bardziej podobał. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 7 Marca 2021 Autor Ekspert Napisano 7 Marca 2021 @panna.marta - szukam właśnie Jednak doskwiera mi brak zegarka i do maja, do urodzin chyba nie doczekam. 1 Cytuj
Gość Hopefull Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 On 3/6/2021 at 10:32 AM, Gringe said: Rozłożyłam wiec karty z zapytaniem czy odzyskam mój zegarek: 10 Mieczy, As Kielichów Cesarzowa Ja bym zadała inne pytanie. Ale spojrzałam inaczej . 10 mieczy może pokazywać że zegarek sobie leży tak jak na karcie gdzieś koło Asa pucharów u Cesarzowej, a to może oznaczać jak najbardziej dom, miejsce wygodne, z dobrym gustem, pięknie ustrojone, z fotelem się mi skojarzyło bo ona w końcu na nim siedzi. Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 8 Marca 2021 Autor Ekspert Napisano 8 Marca 2021 2 minutes ago, HopeNot said: Ja bym zadała inne pytanie. Ale spojrzałam inaczej . 10 mieczy może pokazywać że zegarek sobie leży tak jak na karcie gdzieś koło Asa pucharów u Cesarzowej, a to może oznaczać jak najbardziej dom, miejsce wygodne, z dobrym gustem, pięknie ustrojone, z fotelem się mi skojarzyło bo ona w końcu na nim siedzi. Ciekawe spojrzenie I nie odrzucam tego pomysłu - dobrze wyglądający jest pokój mojej siostry - może mój syn gdzieś go wcisnął... :/ Popatrzę jeszcze - dzięki za sugestię Cytuj
Arcan Napisano 11 Marca 2021 Napisano 11 Marca 2021 Kupisz sobie nowy... 10 mieczy...został zniszczony? 1 Cytuj
Gość Lianna Napisano 13 Marca 2021 Napisano 13 Marca 2021 U mnie 10 Mieczy na 1 pozycji jest na nie, więc uważam że niestety nie odzyskasz. W Cesarzowej widzę wydatek, w Asie Kielichów nowy zegarek. Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 13 Marca 2021 Autor Ekspert Napisano 13 Marca 2021 6 hours ago, Lianna said: U mnie 10 Mieczy na 1 pozycji jest na nie, więc uważam że niestety nie odzyskasz. W Cesarzowej widzę wydatek, w Asie Kielichów nowy zegarek. Też tak to czuję Ciekawa jestem, co się z nim faktycznie stało ale tego już pewnie się nie dowiem. As kielichów to voś nowego, co uvieszy moje serce. Szukam nowego zegarka sle nic mnie nie powaliło Cytuj
zakretka23 Napisano 14 Marca 2021 Napisano 14 Marca 2021 Nie odzyskasz tego zegarka o który pytasz i albo karty pokazały, że pokochasz nowy, albo że ktoś pokochał Twój. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 14 Marca 2021 Autor Ekspert Napisano 14 Marca 2021 42 minutes ago, zakretka23 said: Nie odzyskasz tego zegarka o który pytasz i albo karty pokazały, że pokochasz nowy, albo że ktoś pokochał Twój. Na to wyglada Mam nadzieję, że znajdę nowy który mi się spodoba. Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Ekspert Napisano 6 Kwietnia 2021 Weryfikacja zatem. Dobrze, że przejrzałam dział bo w sumie zapomniałam, że tu wrzuciłam rozkład. Znalazłam zegarek. Prawie wszyscy, łącznie ze mną, nie widzieli szans na jego odzyskanie....a najbliżej była @HopeNot Faktycznie zegarek leżał wciśnięty w szparę koło mojego łóżka, gdzie często stawiam butelkę z wodą....czyli zegarek sobie leży i już nic nie może się z nim stać(10 Mieczy zamyka cykl) dopóki go nie znajdę(wschód Słońca na karcie- nadzieja). Jest i puchar - czyli moja butelka z wodą, No i Cesarzowa czyli Ja 2 Cytuj
Gość Hopefull Napisano 6 Kwietnia 2021 Napisano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Super że się znalazł :). Nie ma to jak stracić coś dla nas cennego . Jak to się stało że go znalazłaś? Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez HopeNot Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Ekspert Napisano 6 Kwietnia 2021 5 minutes ago, HopeNot said: Super że się znalazł :). Nie ma to jak stracić coś dla nas cennego . Jak to się stało że go znalazłaś? Tego dnia hydraulicy wymieniali nam części w grzejnikach i postanowiłam odkurzyć w niedostępnych miejscach za łóżkiem, tak by nie było wstydu jak zacznę przeduwać meble by udostępnić grzejnik I tak przeglądałam co tam ni powpadały przy łóżku...oprócz dziecięcych klocków był mój zegarek. Nie mam zielonego pojęcia jak die tam znalazł- odkładam go na komodę, nie kładę się z nim do łóżka. Grunt, że się znalazł Cytuj
Gość Hopefull Napisano 6 Kwietnia 2021 Napisano 6 Kwietnia 2021 To chyba musiałaś bardzo dziękować hydraulikom . Swoją drogą też miałam zegarek fossil i bym moim ulubionym. Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Ekspert Napisano 6 Kwietnia 2021 11 minutes ago, HopeNot said: To chyba musiałaś bardzo dziękować hydraulikom . Swoją drogą też miałam zegarek fossil i bym moim ulubionym. Nic nikomu nie mówiłam oprócz siostry. Z resztą oni cały dzień u nas przesiedzieli i dwa razy wychodzili coś sobie załatwiać. To oni nam podziękowali za cały dzień cierpliwości. Zegarek uwielbiam mimo marki i bez względu na nią. Już takich nie produkują. Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Ekspert Napisano 12 Kwietnia 2021 Nikt by się nie spodziewał, że będzie dodatkowa puenta w tej historii... dziś byłam na zakupach i zajrzałam do jednego second handlu a tam znalazłam zegarek Fossil za 6f niezupełnie lubię małe, wąskie zegarki ale ten mnie po prostu urzekł. Bransoletka skórzana i wykończona różnymi detalami. Wprost stworzony na moją rękę. As kielichów kolejny raz pokazał miłą sytuację we dwoje- na zakupach byłam z siostrą. Cesarzowa to moja decyzja - kupić czy nie kupić. Dziwne, że karty w sumie nie pokazały, że znajdę zegarek i w jakich okolicznościach( sprzątanie) a właśnie, że kupię nowy, o czym wielu z Was napisało. Raz jeszcze dziękuję wszystkim za komentarz w wątku 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi