Skocz do zawartości

Predyspozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałabym się dowiedzieć jak sprawdzić czy się posiada predyspozycje do magii.

Czytałam, że główny wpływ ma położenie planet w dniu urodzin oraz to co odziedziczymy po rodzicach. Mógłby mi ktoś pomóc?

Napisano

Z chęcią też bym przeczytała odpowiedź, bo często ludzie mi się zwierzają z pewnych rzeczy, o których nikomu nie mówili lub takich, gdzie czują, że mogę im pomóc. Chciałabym im pomóc. Ale też wiedzieć, jak. W dodatku mam tak, że dalej nie przekazuję tego, co mi powiedzieli.

Napisano

To jest tak, jakieś tam predyspozycję trzeba mieć ale najważniejsza jest wiedza, ćwiczenia i praktyka. I to wiedza ta prawdziwa a nie czytana z książek lub internetu. Bardzo mało osób posiada taką wiedzę, a w dzisiejszych czasach posiadają je osoby, których babki i prababki parały się magią i rytuałami i przekazały wiedzę następnym pokoleniom w rodzinie.

Napisano
Chciałabym się dowiedzieć jak sprawdzić czy się posiada predyspozycje do magii.

Pamiętasz, co Wyrocznia odpowiedziała Neo (Matrix)?

Porównaj rodowód Hermiony (Harry Potter) i jej zacięcie do nauki.

Czy jest ważne, jak Twoje szanse oceni ktoś inny?

Czy raczej to, co sama w tej sprawie zrobisz?

Napisano

Oczywiście istnieją osoby które mają potencjał, ale teoretycznie każdy może się uczuć bez względu na wszystko. Gorzej już w praktyce...

Napisano
Oczywiście istnieją osoby które mają potencjał, ale teoretycznie każdy może się uczuć bez względu na wszystko. Gorzej już w praktyce...

Właśnie dlatego chcę się dowiedzieć czy się nadaję....

Napisano

Sprawdzałem kiedyś swoje horoskopy i chyba w każdym wychodziło, że mam dobrze rozwiniętą intuicją, wrodzoną zdolność jasnowidzenia, pociąg do okultyzmu i takie tam.

Obliczyłem też swoją "liczbę życia" czy "życiową liczbę" (jakoś tak) , wyszła 7 i znowu ciągoty do okultyzmu, dar jasnowidzenia, itd,itp.

Coś w tym jest. Z kumplem bawiliśmy się w odgadywanie koloru kart i miałem niezły wynik( on miał lepszy, bo trzymałem kartę pod światło i wszystko widział:glupek2:)

Nawet te głupie testy z "przyjaciółki" zdaje na piątkę z plusem:hejka:

Napisano

Ogólnie rzecz biorąc każdy może się nauczyć magii niektórym będzie szlo to lepiej niektórym gorzej a niektórzy lepiej żeby dali sobie z tym spokój ... ale też się mogą zdarzać ludzie bez ćwiczeni i praktyk będą posiadać większy potencjał i zdolności lecz większości ich nie rozwija i zanikają tacy ludzie się stajom "potężni".

lecz zdarzają się "anomalie" tkz "Przebudzeni"