Skocz do zawartości

kuchenka, ogień, strach, ucieczka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o pomoc w interpretacji znaczenia mojego snu.

Śniło mi się, że razem z moją mamą szłyśmy ulicą (było to nieznane mi w rzeczywistości miejsce). Nagle zaczęły nas gonić zamaskowane postacie. Skojarzyło mi się to z jakąś organizacją prześladowczą. Zaczęłyśmy z mamą uciekać i nagle znalazlyśmy się w mieszkaniu (było to nasze mieszkanie, choć w rzeczywistości ani ja ani moja mama tak nie mieszkamy). Mieszkanie było w satej kamienicy, wysokie pomieszczenia, ogromne okna. W przedpokoju, kuchni i pokoju znajdowaly się kuchenki gazowe i na wszystkich zapalone były po 3 palniki, ale tylko w kuchni staly na piecu garnki. Z tych garnków wystawały jakieś sznurki i wpadały do ognia, ale się nie zapalały. Odczułam wyraźną ulgę, że się mieszkanie nie spaliło i usiłowałam sobie przypomnieć jak to się stało, że te kuchenki były włączone (nie dziwiło mnie że były trzy).

I obudziłam się.

Proszę o wyjaśnienie możliwego znaczenia tego snu.

Gość alathea
Napisano (edytowane)

zabezpieczasz sie na wszystkie strony przed mozliwym niebezpieczenstwem (moze dotyczyc finansow, zdrowia, etc.), masz poczucie braku bezpieczenstwa i usilujesz sobie stworzyc taka bezpieczna sytuacje, mimo to cos i tak wymknie sie spod kontroli, na szczescie bedzie to niegrozne...

moze warto troszeczke mniej sie przejmowac (co nie znaczy, ze calkiem sobie odpuscic ;) ), twoja mama jest dla ciebie wsparciem, ale tez ci w tym niepokoju wtoruje

Edytowane przez alathea
Napisano

Dziękuję bardzo. Ciekawa interpretacja. Muszę to przemyśleć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...