Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)
Postawiłam siostrze karty na pytanie czy powinna wyprowadzić się z rodzinnego domu. Jest dorosła, ma odłożone pieniądze, chwilowo bez pracy, zaczyna nową w maju. Nie ma partnera, ani z nikim nie pisze, stawia na siebie (jest po zerwaniu).

Aktualna sytuacja - siła, 7mieczy
Jest jej wygodnie w aktualnym stanie rzeczy, ponieważ mieszka "za darmo", ale myśli wirują jej w kierunku zmiany, kombinowania co by było gdybym się wyprowadziła i takie tam.
Co zyska jeśli wyprowadzi się- gwiazda, paź kielichów
Zyska nadzieje, optymizm, wiarę, że teraz będzie mogła się rozwinąć. Będzie zadowolona z podjętych kroków i może w nowym miejscu pozna kogoś do jakiś miłych wypadów/randek.

Co straci- król buław, paź buław
Tyle kart dworskich w tym rozkładzie, że nie mam pojęcia :obled: 

Co będzie przeszkodą w wyprowadzce- wisielec, dwa kielichy
Przede wszystkim jej bierność w sprawie podjęcia działania. W domu trzymają ją dobre relacje z rodzeństwem.
Co pomoże- król denarów, król kielichów 
Jej dojrzałe podejście do spraw, stabilność w podejmowaniu decyzji, odłożone pieniądze.
Rada- 8 buław,9 buław
Obrać kierunek i działać wytrwale, wydaje mi się, że rada nawołuje jednak do tej przeprowadzki.

Tło czytania: 10 Denarów
W tle nasza wielka rodzina, która jest jej bliska i daje stabilizacje, zaopatruje siostre w jej potrzeby.

Co o tym myślicie? Tyle tych kart dworskich, śmiałam się, że chyba cała rodzina jej się zaznaczyła jako wrogowie i sprzymierzeńcy ;p

• Lubię to! 1
  • Ekspert
Napisano
3 hours ago, Xadfgh said:

Aktualna sytuacja - siła, 7mieczy

Zdecydowanie, pewność w jakim kierunku zmierza. Kontrola popędów, porywów serca. Logiczne myślenie. 
7 Mieczy jako aktualna sytuacja - myslę, że mówi o jakimś oddzielnym zdarzeniu. Może ktoś z siostrą jest nieszczery, w tej karcie chodzi ogólnie o czyjeś kombinowanie- jej lub kogoś z otoczenia. Czyjeś działanie za plecami, nieszczerość intencji. 

Co zyska jeśli wyprowadzi się- gwiazda, paź kielichów

Może liczyć na przychylność sił wyższych, spełnienie pewnych marzeń. Choć nie do końca się zgodzę, że jest to najlepsza karta w Tarocie( a często się z tym spotykam w różnych opracowaniach). Ogólnie powodzenie skoro po Gwieździe jest romantyczny Paź Kielichów. Zadowolenie emocjonalne, zaspokojenie potrzeb serca. 

Dziwne, mam wrażenie, ze jakby straciła swoją przebojowość. Pewność siebie. Tak jakby mieszkając na starym miejscu była bardziej energiczna a po wyprowadzce odpłynie w marzenia. 
Może ktoś inny się wypowie bo ja nie bardzo czuję te karty. 

będzie przeszkodą w wyprowadzce- wisielec, dwa kielichy

Przeszkodą może być brak zdecydowania, nastawienie, że tu gdzie jest - jest po prostu dobrze. 
Mam wrażenie jakby wcale nie chciała się wyprowadzać. 

Co pomoże- król denarów, król kielichów 

Może dwóch panów przekona ja do wyprowadzki - tylko po co? To jej ma zależeć na zmianie miejsca zamieszkania a nie panom( i to jeszcze wychodzą jako partnerzy ). Może wejdzie z kimś w związek i to ktoś inny namówi ja do wyprowadzki. Tylko po co? 
Rodzina daje wsparcie i bezpieczeństwo - a tak zostanie sama. Z resztą ja nie widzę by ina miała ochotę gdzieś się ruszać. 

Rada- 8 buław,9 buław

Działać zdecydowanie. Cokolwiek to oznacza. Pewność tego, co się chce i trzymać się swoich racji( zwłaszcza przy 9 Buław - czujność). 

Tło czytania: 10 Denarów

I jak zawsze chodzi o kasę. Czy faktycznie wyjdzie jej to na dobre? 

• Medal 1
Napisano

@Gringe dziękuje, bardzo fajne spojrzenie na karty. Masz rację, siostra się miota, słownie sama nie wie czego chce, a w czynach już możemy zauważyć, że to jeszcze nie jest jej czas :) 

• Dziękuję 1
Napisano
16 godzin temu, Gringe napisał:
19 godzin temu, Xadfgh napisał:

Dziwne, mam wrażenie, ze jakby straciła swoją przebojowość. Pewność siebie. Tak jakby mieszkając na starym miejscu była bardziej energiczna a po wyprowadzce odpłynie w marzenia. 
Może ktoś inny się wypowie bo ja nie bardzo czuję te karty. 

Wydaje mi się to bardzo trafne, pięknie odczytane i zgrane z rzeczywistością spojrzenie. Mieszkając razem wychodzimy na rolki, coś robimy. Wyprowadzając się nie byłoby to tak częste, stąd odeszłaby pewnie ta energia i przebojowość. 

• O.K 1