Skocz do zawartości

Solariusze ciążowe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

c3fc2060840ce668gen.gif

Solariusz koleżanki na czas zajścia w ciążę. Jest zgoda na publikację na forum.

Napisano (edytowane)

Widzimy, że jest częściowe pokrycie osi, Ascendent wypada jak natalnie, w znaku Lwa. Zwróćmy uwagę na dom V, w nim jakby się wydawało mało sprzyjające zajściu w ciążę planety - Saturn i Pluton. Ponadto natalny Uran i Neptun także lądowały w domu V.

Mars na IC w płodnym znaku Skorpiona w w koniunkcji z Księżycem natalnym.

Księżyc miała w znaku Lwa , w domu XII. W tym domu również Wenus, tyle że w Raku. Patrząc na rozkład żywiołów, widać że zdecydowanie przeważają znaki wodne.

Ja bym w tym solarze jeszcze zwróciła uwagę na Urana, który wpadał na MC natalne i był w koniunkcji z Jowiszem natalnym.

Dodam, że koleżanka miała progresywną Ceres w domu V. Jeszcze przyjrzę się aspektom.

Księżyc natalny był w trygonach z Merkurym i Wenus solara, koniunkcji z Marsem sol i sekstylu z Jowiszem solarnym.

Księżyc P miała w domu V ! w znaku Strzelca, w domu V było stadko : Uran, Saturn i Ceres oraz Neptun. I ów Księżyc P był w kwinkunksie z Merkurym oraz koniunkcji z Saturnem. Księżyc był w trygonie do Ascendentu natalnego.

Jowisz P w znaku Barana na MC w koniunkcji z Jowiszem natalnym.

Słońce i Mars P w I domu natalnym. Ascendent P niedawno wszedł do znaku Panny.

Edytowane przez Lianna
Napisano

Kolejna kumpela, zgoda jest na publikację.

Solariusz obejmuje większość ciąży. Warto dodać, że była zagrożona poronieniem i koleżanka trzy razy trafiała na patologię ciąży.

5cc4177a08b82330gen.png

Napisano (edytowane)

Patrzymy w pierwszej kolejności na dom V, tu mamy na progu Chirona ( problemy), Wenus i Słońce w koniunkcji. Na IC solariusza Pluton - jako ogromna zmiana zarówno w psychice, jak i rodzinie.

Ascendent wypadał w znaku Panny w domu VIII, co zwiastował rok pełen emocji. Podkreśla to Księżyc w znaku Barana ( tak jak natalnie) w domu VIII wraz z Marsem.

Patrzymy na dom VI ( zdrowie) tu były Neptun, Merkury ( władca Asc), Ceres i Uran.

Saturn solara był na MC solara - V dom natalny. Węzeł na MC

Widać, że w tym solarze sprawy Wenus ważne, gdyż jest w 1 stopniu Wodnika ( w tym samym znaku, co natalnie).

Również Merkury w tym samym znaku, też we Wodniku.

Zauważmy, że MC wypadał w V domu natalnym, czyli wskazanie do czego rok zmierza.

Patrzę na aspekty Księżyca solarnego i były dość trudne- kwadratura z Marsem ( sep.), kwadratura z Saturnem ( ap.), trygon z Neptunem ( ap.), opozycja z Plutonem( ap.).

Ascendent solariusza był w trygonie z Księżycem natalnym ,trygonie z Marsem, sekstylu z Uranem, kwadraturze z Neptunem.

Rzut oka na progresje. Księżyc był w znaku Barana, tak jak natalnie, czyli w koniunkcji były. Księżyc w P w trygonie z Marsem, opozycji z Uranem, trygon do Ascendentu natalnego.

Edytowane przez Lianna
Gość Lianna
Napisano (edytowane)

W domu V Wenus, Mars i Saturn. Księżyc w Wadze w domu VI, Merkury na IC solara, który jest władcą solarnego Ascendentu. Ceres natalna i Uran wypadały w domu VI, czyli domu zdrowia. Księżyc natalny z kolei wypadał na Ascendencie solarnym. Ponadto planety z domu III natalnego, czyli Saturn, Mars, Pluton i Jowisz lokowały się w domu VI.

Księżyc solarny był w trygonie z Księżycem natalnym. Księżyc solarny w sekstylu z Uranem natalnym.

Ascendent solarny w koniunkcji z Księżycem natalnym.

Neptun w domu XI- spełnienie marzeń, ciąża wyczekana i chciana.

Rzut oka na progresje. Księżyc P miała w Bliźniętach ( tak jak natalnie) w końcówce domu X. Księżyc P był w koniunkcji z natalnym. Ponadto był trygon z Saturnem natalnym.

Księżyc natalny był w kwadraturze z Ascendentem progresywnym.

Jowisz P był w Skorpionie.

Edytowane przez Lianna
Gość Lianna
Napisano (edytowane)

Kumpla solariusz na większość ciąży.

Asc w Raku, Saturn ściśle na Ascendencie. Chyba trudny rok miał ;P. Saturn ogólnie wrócił na pozycję urodzeniową.

Jowisz w IV domu solara- IV dom natalny. Ponadto koniunkcja Księżyc- Pluton w domu VI solara w znaku Strzelca. 

Uran na MC solara- MC natalne. Ceres w Raku na Ascendencie solarnym.

Pluton i Uran natalnie z V domy wypadały w V domu solara.

Słońce i Merkury w domu XI - XI dom natalny. Ciąża chciana jak najbardziej.

Wenus w Bliźniętach dom XII- XII dom natalny.

Progresywny Księżyc miał w Byku, w domu XII w koniunkcji z Wenus natalną. Jowisz P w koniunkcji z Księżycem natalnym ( Baran).

Edytowane przez Lianna
Gość Lianna
Napisano (edytowane)

Solariusz koleżanki na większość ciąży.

Ascendent w znaku Strzelca, Jowisz Pluton i Saturn w I domu- III dom natalny. Jowisz solarny w koniunkcji z Marsem natalnym.

Księżyc solarny w Baranie w domu III solarnym w koniunkcji z Węzłem natalnym ( VI dom). Mars i Uran w znaku Byka na IC solara- VII dom natalny.

Solarny Neptun w Rybach ( dom II) w koniunkcji z Jowiszem natalnym ( V dom). Wenus w Raku na Desc solara- MC natalne. Księżyc solarny w opozycji z Wenus natalną ( w Wadze), kwadraturze z Marsem, trygonie z Uranem.

Jeszcze Neptun i Mars natalny z III domu- wypadały na Asc solariusza.

Próg IC w Baranie, MC w Wadze- natalna Wenus i PLuton z I domu - MC solariusza.

Słońce w domu VIII - dość ciężki rok emocjonalnie, rok wcześniej miała poronienie.

Edytowane przez Lianna
Napisano (edytowane)

Badałam sobie ostatnio kwestie nowiu i pełni w solariuszach ciążowych i większość sprawdzonych przeze mnie przypadków (u kobiet) ma w solariuszu na rok poczęcia lub urodzenia dziecka nów bądź pełnię. Niektóre z wahaniem +/-2 dni, ale to też mam mało dokładne dane, bo bez godziny urodzenia np (a jak wiadomo księżyc szybko chodzi i jest różnica między 00:01 a 23:59 danego dnia ;) ). Napewno jest to temat do zebrania większej ilości danych, też nie zawsze reguła jest potwierdzona, ale rzeczywiście gdybym miała komuś "przepowiadać" moment na dziecko, to bym najpierw patrzyła na nów/pełnię w solarze i potem sprawdzała tranzyty/progresje w danym roku czy są okej i czy pomagają w tym.

Edytowane przez martynamarzena
  • W punkt 1
  • Ekspert
Napisano
45 minutes ago, martynamarzena said:

Badałam sobie ostatnio kwestie nowiu i pełni w solariuszach ciążowych i większość sprawdzonych przeze mnie przypadków (u kobiet) ma w solariuszu na rok poczęcia lub urodzenia dziecka nów bądź pełnię. Niektóre z wahaniem +/-2 dni, ale to też mam mało dokładne dane, bo bez godziny urodzenia np (a jak wiadomo księżyc szybko chodzi i jest różnica między 00:01 a 23:59 danego dnia ;) ). Napewno jest to temat do zebrania większej ilości danych, też nie zawsze reguła jest potwierdzona, ale rzeczywiście gdybym miała komuś "przepowiadać" moment na dziecko, to bym najpierw patrzyła na nów/pełnię w solarze i potem sprawdzała tranzyty/progresje w danym roku czy są okej i czy pomagają w tym.

To może być różnie - ogólnie pełnie i nowie w progresjach i solarze oznaczają przełomowe momenty w życiu. Aż sprawdziłam u siebie bo nie pamiętałam jak to w solarze wyglądało. Nów w Solariuszu miałam w roku 2015/16 na szczycie 9 domu. W czerwcu 2015( miesiąc po urodzinach) przeniosłam się do UK. Nów w progresjach miałam w roku kiedy odeszłam od męża. Dziecko poczęłam na Solariuszu 2013/14 a urodziłam 2014/15 - w obu przypadkach nie było ani pełni ani nowi( Solariusz, progresja). 

• Super 1
Gość Lianna
Napisano (edytowane)

A hipotetycznie czy w takim solariuszu jest możliwe zajście w ciążę? :P

Ascendent wypada w znaku Wagi - V dom natalny. Natalna koniunkcja Saturn- Pluton wypada w na Ascendencie solariusza. Neptun w Rybach w V domu solara- MC natalne. Pluton i Saturn na IC solara- ciągnie sie od VIII- X domu natalnego. Saturn solara w koniunkcji z Ceres we Wodniku- praktycznie ściśle na MC natalnym.

Ceres solariusza ściśle na MC solara w koniunkcji z Merkurym w Raku i ze Słońcem w Raku. Merkury natalny ( władca natalnego Asc) na MC solara.

Pełnia w znaku Koziorożca - dom III solara. Księżyc solarny w trygonie z natalnym, opozycji z Merkurym.

Księżyc P we Wodniku- dom 9 w kwinkunksie z Księżycem natalnym i Marsem natalnym i sekstylu z Uranem.

338e51e522facb3cgen.png

Edytowane przez Lianna
Napisano
2 godziny temu, Gringe napisał:

To może być różnie - ogólnie pełnie i nowie w progresjach i solarze oznaczają przełomowe momenty w życiu. Aż sprawdziłam u siebie bo nie pamiętałam jak to w solarze wyglądało. Nów w Solariuszu miałam w roku 2015/16 na szczycie 9 domu. W czerwcu 2015( miesiąc po urodzinach) przeniosłam się do UK. Nów w progresjach miałam w roku kiedy odeszłam od męża. Dziecko poczęłam na Solariuszu 2013/14 a urodziłam 2014/15 - w obu przypadkach nie było ani pełni ani nowi( Solariusz, progresja). 

Nom dlatego właśnie trzebaby dużo danych zebrać żeby jakieś procentowe prawdopodobieństwo wyznaczyć pewnie, nigdy nie ma 100% sprawdzalności jednej reguły. Ciekawe jak by się to ułożyło. 

A co u Ciebie @Gringe astrologicznie wskazywało na potomka akurat w tamtym czasie? Bo nie pamiętam czy pisałaś a to ciekawe jest zawsze :)

• O.K 1
  • Ekspert
Napisano

@martynamarzena- ja w Solarze na „zajście” miałam klasycznie Solarny Księżyc w Solarnym 5 domu plus był to władca tego domu( szczyt w Raku). Plus ten sam Księżyc był w trygonie do Asc. 

Aaa- osie horoskopu solarnego były powtórzone jak w natalnym( tyle, że odwrócone). 
Po prostu klasycznie :) 

Do tego w tranzytach Pluton szedł przez 4 dom i robił sekstyl do natalnego Księżyca. T Chiron w koniunkcji z urodzeniowym Księżycem, T Uran( natalnie władca 5 domu) w koniunkcji z urodzeniową Wenus( władca ascendentu, dyspozytor Słońca). T Saturn w opozycji do urodzeniowego Slonca( obciążenie dla ciała).

W progresjach, P Księżyc w Byku w sekstylu do urodzeniowej pozycji( na moment zajścia w ciążę). :D 

W profekcjach - profekcyjny ascendent w Byku i znów władca Wenus która w solarze jest w sekstylu z solarnym Księżycem( władca 5 domu).

• Super 1
  • Ekspert
Napisano
7 hours ago, Lianna said:

A hipotetycznie czy w takim solariuszu jest możliwe zajście w ciążę? :P

Ascendent wypada w znaku Wagi - V dom natalny. Natalna koniunkcja Saturn- Pluton wypada w na Ascendencie solariusza. Neptun w Rybach w V domu solara- MC natalne. Pluton i Saturn na IC solara- ciągnie sie od VIII- X domu natalnego. Saturn solara w koniunkcji z Ceres we Wodniku- praktycznie ściśle na MC natalnym.

Ceres solariusza ściśle na MC solara w koniunkcji z Merkurym w Raku i ze Słońcem w Raku. Merkury natalny ( władca natalnego Asc) na MC solara.

Pełnia w znaku Koziorożca - dom III solara. Księżyc solarny w trygonie z natalnym, opozycji z Merkurym.

Księżyc P we Wodniku- dom 9 w kwinkunksie z Księżycem natalnym i Marsem natalnym i sekstylu z Uranem.

338e51e522facb3cgen.png

@Lianna podałaś bardzo fajny przykład z Solariuszem gdzie jest pełnia :)  Możemy teraz razem pomysleć, co ta pełnia może zwiastować. Osobiście uważam, że nie jest to horoskop ciążowy. Jeszcze nie ten - pozwoliłam sobie zerknąć na Twoje progresje i tranzyty i uważam, że rok 2024 może być zaskakujący w powyższym temacie.( z racji zmian w progresjach przede wszystkim - P Merkury w koniunkcji ze szczytem 5 domu którym włada) oraz koniunkcja P Slonca z natslną Wenus oraz przejście P Saturna do znaku Skorpiona a tym samym rozejdzie się kwadratura między urodzeniowym Merkurym - władcą 5 domu). 
Solariusz który podałaś ba warsztat - sugeruje zmiany w domu, w strukturach bo pełnia jest na osi MC/IC( Solarne domy 2 i 8 - wyznawane wartości, poczucie wartości). 

• 3 tygodnie później...
Gość Lianna
Napisano (edytowane)

Solariusz kuzynki męża na zajście w ciążę :)

Częściowe miała pokrycie osi, natalnie ma Asc w Raku, a w solarze miała w Bliźniętach.

Jowisz w Wadze w V domu solariusza. Słońce, Księżyc, Merkury i Ceres w XII domu (Bliźnięta) - ciąża była od początku problematyczna, były krwawienia. Ponadto lęki spore, bo rok wcześniej poroniła.

Mars na Ascendencie solariusza ( w Bliźniętach).

Neptun w Rybach na MC solariusza.

Księżyc solarny był w koniunkcji z Ceres solarną. Ponadto Księżyc solarny w sekstylu z Księżycem natalnym i  w opozycji z Uranem. Księżyc natalny z kolei w opozycji z Jowiszem solarnym i koniunkcji z Wenus solarną.

Był jeszcze trygon Słońce - Jowisz solarny. MC we Wodniku, a Uran  ( dom 11 solara) w koniunkcji z Ceres natalną.

Edytowane przez Lianna
Gość Lianna
Napisano (edytowane)

36927210278014f1gen.png

To właśnie ten solar ciążowy ;)

Poniżej solariusz na poronienie. Koniunkcja Księżyc- Pluton w domu XII w Koziorożcu, to wypadało w VIII domu natalnym.

30355bb417d53389gen.png

Natalny Uran z VI domu był w koniunkcji z Saturnem solariusza.

Edytowane przez Lianna
  • 3 tygodnie później...
Gość Lianna
Napisano (edytowane)

Widzimy, że Ceres prawie idealnie na IC, a w tym domu Neptun i Chiron. Mars w domu V- być może były obawy i stresy, gdyż rok wcześniej Meghan poroniła.

Księżyc we Wodniku w mało płodnym znaku powietrznym, ale za to w trygonie z Jowiszem natalnym, który w tym solarze jest władcą Ascendentu. Księżyc także w kwninkunksie z Wenus natalną.

Uran w domu VI- jako zmiana jak by nie było w stanie zdrowia, także w codzienności.

Zwraca uwagę, że kilka planet z domu III wpada na MC solariusza, a są to Wenus, Księżyc, Saturn i Jowisz. MC to status, warto patrzeć na niego, jeśli chodzi o tematy ciążowe/dzieciowe. Często jest podkreślone. Zostanie matką może być rozpatrywane jako pewien sukces też.

Merkury solariusza wypada w I domu natalnym. Ponadto Neptun natalny z V domu wypada w I domu solariusza.

Na uwagę zwraca też Ascendent solariusza, który wypada w V domu natalnym, a ten dom jak wiadomo odnosi się także do dzieci/ciąży.

Edytowane przez Lianna
Gość Lianna
Napisano

Ascendent był w znaku Raka, a władca Asc w Byku w koniunkcji z Uranem w domu XI. Wenus w Pannie na IC solarnym w koniunkcji z Księżycem natalnym, Jowiszem natalnym i Saturnem.

Jowisz w Skorpionie, w domu V- klasyka. Mars natalny wypadał na Asc solariusza. Saturn solarny w domu VI, może jakieś były problemy ze zdrowiem. Widzimy też częściowe pokrycie osi.

Gość Lianna
Napisano

Solariusz Blake Lively na większość pierwszej ciąży

e79695f520606928gen.png

Gość Lianna
Napisano (edytowane)

Ascendent wypadał w znaku Skorpiona, w domu IV natalnym, czyli sprawy rodziny były na pierwszym planie. Zauważmy, że władca Asc Pluton był w koniunkcji z Neptunem V domowym.

Neptun i Chiron na IC - w domu macierzyństwa, raczym domu. Uran w domu V- może ciąża zaskoczyła? ;p

Księżyc w Baranie w domu VI - jako zmiana jednak w stanie zdrowia ;). No i w życiu codziennym. Ksieżyc solarny był w koniunkcji z Jowiszem natalnym, trygonie z Saturnem i Uranem, trygonie z Ceres oraz trygonie z Ascendentem natalnym.

Popatrzmy na obsadę MC- tutaj Ceres, Merkury i Słońce- i to wypadało w I domu natalnym. Z kolei planety natalne z domu I, czyli Mars, Słońce, Wenus i Merkury wypadały na MC.

Czyli odwrócenie osi miało miejsce. Na pewno sprzyjający powiększeniu rodziny był też Jowisz w znaku Raka u progu IX domu.

Rzut oka na progresję. Księżyc progresywny był w znaku Lwa, w domu I natalnym w koniunkcji z Wenus i Marsem natalnym oraz trygonie z Jowiszem. Ponadto także w koniunkcji ze Słońcem natalnym.

Edytowane przez Lianna
Gość Lianna
Napisano (edytowane)

Widzimy częściowe pokrycie osi. Słońce na Ascendencie solara, tak jak natalnie. Koniunkcja Marsa i Saturna na IC- w domu rodziny, macierzyństwa. W domu V solariusza Pluton. Do tego domu wpadały też Ceres, Uran i Neptun natalne z V domu.

Księżyc w znaku Byka na MC solara- MC natalne.

Księżyc solarny był w kwadraturze z Wenus natalną i Marsem i w kwinkunksie z Uranem. Jednocześnie Księżyc solarny był w trygonie z Jowiszem solarnym i trygonie z Wenus solarną.

Ascendent solarny był w trygonie z Jowiszem natalnym, trygonie z Saturnem, trygonie z Uranem oraz z trygonie z Ceres.

Księżyc progresywny wówczas był w znaku Wagi ( II dom natalny) w kwninkunksie z Jowiszem natalnym, kwadraturze z Uranem i Neptunem.

Edytowane przez Lianna
  • 3 miesiące temu...
Napisano (edytowane)

W celach naukowych opiszę solariusz koleżanki mojej przyjaciółki. Zaszła w ciążę w czerwcu tego roku.

Ascendent w Strzelcu- III dom natalny, władca Asc - Jowisz w znaku Ryb w koniunkcji z Księżycem natalnym ( V dom natalny). Uran i Neptun natalne wypadają właśnie na Ascendencie solarnym. Wenus, Jowisz i Mars w trygonach do Ascendentu solarnego.

Księżyc solariusza w koniunkcji z Neptunem w znaku Ryb ( III dom solara) - VI dom natalny.

Koniunkcja Urana i Ceres w domu V w znaku Byka- VIII dom natalny.

Rzucam okiem na progresję. Niedawno zmienił się Asc P na znak Skorpiona. Księżyc P ma w znaku Barana w domu VI. Jest on w kwadraturze z natalnym Słońcem, trygonie z Merkurym i sekstylu z Saturnem.

Asc P w trygonie do Słońca natalnego i do Księżyca i w kwadraturze z Merkurym natalnym.

Edytowane przez Lianna
Napisano

Jak myślicie, mój solariusz za 2 lata :P. Patrzę bardziej pod kątem naukowym, aniżeli nadziei na ciążę ;P

Ascendent będzie w znaku Strzelca - VI dom natalny- Neptun natalny na Asc solarnym. Pluton w I domu Ascendentu solariusza też.

Władca Asc solarnego ( Jowisz) w domu IV w znaku Byka wraz z Węzłem Księżycowym.

Uran w Byku i Księżyc w Bliźniętach w V domu solariusza.

Saturn natalny na MC solariusza.

Ceres w Wadze w domu IX solara- V dom natalny.

Nie umiem niestety wstawić foty od jakiegoś czasu.