Gość Lianna Napisano 9 Czerwca 2021 Napisano 9 Czerwca 2021 Naga Mudra mudra mądrości Układamy prawą dłoń, na niej skośnie układamy lewą dłoń, następnie prawy kciuk na skos we wnętrzu lewej dłoni a na nim skośnie lewy kciuk. Dłonie w mudrze są skrzyżowane na wysokości piersi. Naga mudrę można stosować w celu rozwiązywania codziennych problemów. Przychodzą wówczas odpowiedzi dotyczące decyzji, które musimy podjąć, sensu nadarzającej się okazji, przyszłości itd. Jeśli musimy coś wiedzieć, wtedy dowiemy się o tym w odpowiednim czasie. Jest to mudra głębszego wejrzenia. Opracowanie na podstawie: Mudra joga – Maria Kohne, Mudry – Joga dłoni dla ciała, umysłu i ducha – Gertrud Hirschi. Cytuj
Psotnik Napisano 13 Czerwca 2021 Napisano 13 Czerwca 2021 @Lianna fajna mudra, ale mam pytanie, bo tak: W dniu 9.06.2021 o 14:36, Lianna napisał: Dłonie w mudrze są skrzyżowane na wysokości piersi a na załączonym obrazku widać, że ułożone są na wysokości splotu, więc czy jest to demo układu dłoni i potem ten układ "podnosimy" i trzymamy na wysokości piersi czy zostawiamy tak jak jest na focie? Zamierzam ją wypróbować, bo chociaż nie jest to jedyna mudra ułatwiająca odnalezienie właściwej odpowiedzi, to jest bajecznie łatwa i do zapamiętania dla mnie , nie plączą mi się paluszki a akurat by się mi przydała, bo mam parę decyzji przed sobą. Cytuj
Gość Lianna Napisano 13 Czerwca 2021 Napisano 13 Czerwca 2021 5 minut temu, Psotnik napisał: a na załączonym obrazku widać, że ułożone są na wysokości splotu, więc czy jest to demo układu dłoni i potem ten układ "podnosimy" i trzymamy na wysokości piersi czy zostawiamy tak jak jest na focie? Z tego co wyczytałam w innych źródłach- dłonie mają być na wysokości piersi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi