Guest Stilla Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 Pomyślałam, że skoro zapałałam taką sympatią do kart Kipper, to wrzucę trochę materiałów na ich temat Po polsku niestety jest skrajnie mało informacji o tych kartach, najlepiej uczyć się po angielsku lub niemiecku, ale udało mi się znaleźć garstkę informacji także w naszym języku. Na początek polski kanał i historia kart Kipper W ogóle da się u tej Pani wykopać sporo informacji oglądając jej interpretacje rozkładów. Quote Link to comment
Guest Stilla Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 Tutaj inna polska wróżka, która omawia Wielką Tablicę (dokładnie ten sam rozkład, który robi się za pomocą Lenormand, tutaj po prostu używa się Kipperów): Quote Link to comment
Guest Stilla Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 Z zagranicznych autorów niezastąpiona jest The Card Geek. Uczy ona kart Kipper, Cygańskich, Lenormand i Tarota. Jest autorką kilku książek i talii. Bardzo polecam jej kanał, da się tu wykopać bardzo dużo informacji i ciekawych spostrzeżeń na karty. Quote Link to comment
Guest Stilla Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 Warty wspomnienia jest jeszcze Alexandre Musruck, i podobnie jak The Card Geek jest autorem książek i kilku talii. Quote Link to comment
Guest Stilla Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 Wrzucę to tu, chociaż filmik dotyczy jednocześnie Kipper, Lenormand i kart Cygańskich. Niedawno na naszym forum i na niektórych grupach FB przyuważyłam modę na pytanie kart o Twin Flames. Zalazłam filmik jak interpretować Wielką Tablicę pod tym kątem Właściwie to wywód autorki można streścić do jednego zdania: im bliżej karty Pana i Pani są bliżej siebie, tym większe powiązania mają ze sobą osoby i większą szansę na bycie Twin Flames. Postacie z kart powinny być do siebie zwrócone twarzami, a jeśli jakaś karta osobowa leży na samym brzegu tablicy, to jest to zła wróżba dla danej relacji. A tutaj jak Quote Link to comment
Recommended Posts