Gość alieninside Napisano 10 Czerwca 2021 Napisano 10 Czerwca 2021 Czy wie ktos gdzie znajde przyporzadlowanie kart tarota do planet w znakach? np 8 mieczy- mars w skorpionie. Cytuj
Mesi Napisano 11 Czerwca 2021 Napisano 11 Czerwca 2021 Np. w książce Lon Milo DuQuette - "Tarot Thota". ...albo na kartach w konkretnych taliach, np. Maroon Tarot, Tarot Medytacyjny Mandala Duszy, Tarot of Dreams, Heaven and Earth Tarot... 2 Cytuj
Gość alieninside Napisano 11 Czerwca 2021 Napisano 11 Czerwca 2021 2 godziny temu, Mesi napisał: Np. w książce Lon Milo DuQuette - "Tarot Thota". ...albo na kartach w konkretnych taliach, np. Maroon Tarot, Tarot Medytacyjny Mandala Duszy, Tarot of Dreams, Heaven and Earth Tarot... A czy orientujesz sie czy kazda kartabz 78ma takie przyporzadkowanie? Bo znalazlam takie info ale nie do kazdej karty.. Cytuj
Mesi Napisano 11 Czerwca 2021 Napisano 11 Czerwca 2021 23 minuty temu, Wildwood napisał: A czy orientujesz sie czy kazda kartabz 78ma takie przyporzadkowanie? Bo znalazlam takie info ale nie do kazdej karty.. W Tarocie Thota - każda. W w innych taliach, które podałam - nie każda. A do tego występują różnice. Tu najlepiej przyjąć jeden system i się go trzymać 1 1 Cytuj
Gość Stilla Napisano 14 Czerwca 2021 Napisano 14 Czerwca 2021 Natknęłam się na książkę "The Qabalistic Tarot: A Textbook of Mystical Philosophy". Nie miałam okazji jej przejrzeć, ale z opisu wygląda, jakby mogły się tu znaleźć nawiązania do astro. https://www.amazon.com/Qabalistic-Tarot-Textbook-Mystical-Philosophy/dp/0971559139 Przypisania do znaków astrologicznych (do wszystkich kart) oraz do pór roku (często autor pisze, jak rozpatrywać czas spełnienia się wróżby) znalazłam w "Tarot a Religia", niestety nie zauważyłam wyjaśnień na jakiej zasadzie je poprzypisywał. Pojawiają się natomiast też litery hebrajskie, więc obstawiam, że bazował właśnie na Crowleyu. Jest tylko e-book, papieru nie ma: https://www.taniaksiazka.pl/tarot-a-religia-pawel-dziwisz-p-89734.html Cytuj
Sunrise009 Napisano 14 Czerwca 2021 Napisano 14 Czerwca 2021 W dniu 11.06.2021 o 00:30, Wildwood napisał: Czy wie ktos gdzie znajde przyporzadlowanie kart tarota do planet w znakach? np 8 mieczy- mars w skorpionie. Super wątek - sama poszukuję tego, bo często pomaga w interpretacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi