Jump to content

Pomoc w interpretacji rozkładu na podjęcie decyzji (chodzi o pracę)

FrejaScandia

Recommended Posts

Witam wszystkich :)

dostałam ofertę nowej pracy , która jednak nie do końca mi odpowiadała. Ale w obecnej pracy też nie jest dobrze. Postawiłam rozkład na to którą opcję wybrać. Rozkład na dylemat znalazłam w jednej z książek, które czytam.

Wygląda on tak:

1 - obrazuje pytajaca osobe w dylemacie  (2 Mieczy)

2- stan obecny wyboru nr 1  (As Pucharów)

3 - co mowi propozycja nr 1 o sobie  (9 Mieczy)

4 - co bedzie jak wybiore nr 1 (Rycerz Monet)

8 - jak wesprze mnie wybor drogi nr 1 (Gwiazda)

5 - stan obecny opcji nr 2 (10 Pucharów)

6- co mowi propozycja 2 o sobie (9 Buław)

7 - co bedzie jak wybiore opcje 2 (2 Monet)

9 - jak wesprze mnie wybor drogi nr 2 (7 Buław)

rozklad ma ksztalt litery W, nie wiem czy to jest bardzo istotne ;) 

2 Mieczy - a wiec idealnie karta pokazała,ze mam dylemat, nie wiem co wybrać, jaką decyzję podjąć.

Analiza opcji 1:

As Pucharów - może wskazywac na dobra atmosfere, przyjaznych ludiz wokół (prawda,) 9 Mieczy - obrazuje ,ze ta praca mnie stresuje, wykancza nerwowo (i jest to prawda), Rycerz Monet - stabilna sytuacja finansowa, możliwe jakies awanse, podwyzki. Gwiazda - daje nadzieje,ze bedzie lepiej, ze nastapi poprawa sytuacji w pracy.

Analiza opcji 2:

10 pucharów - pokazuje bardzo przyjazną atmosferę w pracy, wrecz rodzinną, 9 Buław - wskazuje na dokończenie projektu, stanięciu na wysokosci zadania jednak okupione jest to zmęczeniem, trzeba byc wytrwalym, ciezko zapracowac na to by sie to powiodlo. 2 Monet  - tutaj rozumiem,ze mozliwe ze bede musiala podjac decyzje, znowu moze stane przed wyborem (czyli mozliwe ,ze nie spodoba mi sie praca) . 7 Buław - obrazuje walkę a więc rozumiem,ze będzie duzo wyzwań , duży nawał pracy, będę musiała się wykazywać i udowadniać swoja wartosc. Chociaz karta ta mowi o walce z lepszej pozycji.

I zdecydowałam, ze nie podoba mi się opcja nr 2. Po tym jak zinterpretoałam karty, wydaje mi sie, że opcja 2 jest mniej pewna i będzie wymagała dużego nakładu pracy z mojej strony. (Już w obecnej pracy mam nawał i chaos i szukam czegoś nieco bardziej spokojnego, a wg tego co ja zrozumiałam, opcja 2 może byc nawet bardziej obciążająca. No i ta 2 Monet ,która chyba mówi mi, ze jak tam pójdę , będę znowu szukać czegoś innego, bo nie będę zadowolona.

Gwiazda w Opcji nr 1 daje jakąś nadzieję na to ,że może sytuacja w obecnej pracy się jednak poprawi.

Co Wy myślicie? 

Dziękuję za pomoc :)

Miłego! :)

Edited by FrejaScandia
pomyłka
  • Like 1